Nevieme sa rozhodnúť tak nám možno Vaše názory a skúsenosti pomôžu 🙂 ďakujem za každú odpoveď
Jednoznačne novy dom. Ak máte financie tak nevidím dôvod rozmyšlať o nejakej rekonštrukcii.
@carmen238 Podla toho, či tam potom budete bývat spolu so svokrovcami, ak áno, tak radšej nový dom. My sme nejaký prechodný čas bývali u našich, kým sme stavali dom a fakt mi stačilo, mám ich rada, ale odkedy sme sa odstahovali tak sa naše vztahy fajne polepšili. 😀
@pribinak
@sashabb
@janickacrazy takže dom by sa prepísal na nás a ešte by sme vyplatili švagrinú. Pozemok ešte nemáme, ale máme ponuku na skvelý pozemok za super cenu. A samozrejme v starom dome by sme bývali so svokrovcami a presne o tie vzťahy ide, lebo už raz som sa kvôli svokre zbalila. Rozmýšľame nad tým, že to čo treba dať do starého domu by sme mali aj v novom a podľa našich predstáv. Ďakujem za rady ;)
bez ohľadu na to aké info potrebuje pribinak, tak ja som jednoznačne za nový ...
Novy,niet o com rozmyslat
NOVY, jednoznacne, aby si to raz svokrovci nevysvetlili tak, ze vam dali dom a vy teraz musite skakat podla toho, ako budu oni piskat.....
starý je len starý. samozrejme že nový dom. Bývať so svokrou to nie je žiadne terno - česť výnimkám. Postavíš si aký chceš, zariadiš ako chceš, robíš si čo chceš.... Treba viac?
ak v tom dome mate byvat so svokrovcami, tak jednoznacne novy!!!! nepoznam nikoho kde by sa po case nenarusili aj ked zo zaciatku dobre vztahy.
a este ako bonus pridam: mi sme isli byvat do domu ktory zdedil svokor po jeho starych rodicoch. svokrovci tu nikdy nebyvali a mali to iba ako chalupu. no svokra este ani po 3-4 rokoch nedokaze akceptovat ze chalupa je uz nasa a sprava sa ako vo svojom. (cele vikendy u nas, neohlasene navstevy, vola si k nam roznu rodinu bez toho aby sme mi o tom vedelli, a o tom co mi robi v domacnosti asi nemusim hovorit- tie co maju "starostlivu svokru" poznaju)
nedokazem si ani predstavit ze by sme mali byt pod jednou strechou. to bud vrazda, sebevrazda alebo blazinec. ak aj vy mate problemy, ani neromyslam nad tym byvat spolu
Stary dom nikdy nebude novy, do rekonstrukcie by som nesla, ani keby tam nemal nikto s nami byvat. Pri rekonstrukcii treba robit mnozstvo kompromisov, často vyplavaju na povrch skryté problemy, ktore mozu necakane predrazit rekonstrukciu. Niet nad novy dom podla vlastnych predstav, my sme v dvojrocnom dome, kde som nechala kus zo seba, co ma pre mna potom aj inu hodnotu. Uz len napr. zasuvky a vypinace naplanovane podla mojho pohybu, zvyklosti a planovaneho zariadenia su na nezaplatenie.
v konecnom dosledku ta rekonstrukcia stareho domu bude stat tolko co novy....... otazkou je pozemok ci mozes burat alebo nie.......
ty si si uz aj tak sama odpovedala, ked si napisala ze raz si sa uz kvoli svokre zbalila 🙂 snad sa nechces potom balit non stop 🙂 NOVY postavit jednoznacne a co najdalej od svokry :D
@lilli19 presne ako píšeš nový postaviť čo najďalej od svokry a ja ešte dodám, pred domom ešte prekopať aj cestu....
Ďakujem vám krásne všetkým 🙂 pozemok je síce v tej istej dedine, kde bývame aj teraz, ale je obrovský a za super cenu, len stále váhame keďže je to veľké rozhodnutie. Ale ja sa už pomaly v tom dome aj vidím ;)
@carmen238 Ak sa vám páči, neváhaj. A dom už nejaký vyberieš. katalógov je habadej. Na internete su aj stránky: efilip. sk O stavbe. sk
@bonaqa2013 vďaka za tip
@carmen238 ak je pozemok pekný , rozľahlý a navyše ho budete mať za super cenu, tak nemáš nad čím ani uvažovať. Z vlastnej skúsenosti Ti môžem povedať , že rekonštrukcia starého je na prd a isto to nakoniec môže vyjsť drahšie ako stavba nového, ktorý bude celý podľa Vášho vkusu a predstáv a nebudete musieť špekuľovať nad nutnými kompromismi, ktoré pri rekonštrukcii starých priestorov vždy vzniknú . Navyše ak si už mala problémy akékoľvek so svokrou, tak to by som spoločnú domácnosť ani nezvažovala . Nemáte nad čím uvažovať a hlavne konajte radšej rýchlejšie, lebo my sme tiež zvažovali zvažovali, až nám ten pozemok vyfúkol iný a potom sme ľutovali .
@carmen238 naozaj rekonštruovať sa oplatí len fakt veľmi dobrý starý dom , ja ti popíšem v skratke moju situáciu. My sme ostali v rodičovskom , pretože som doopatrovávala mojich rodičov , inak by sme tam isto neostávali . Dom je na krásnom mieste , pri dome bola krásna záhrada. Takže sme nič neriešili a snažili sa , I keď to nebola zlá budova , ale no povedzme si ako sa stavalo kedysi . Naši ju stavali dlhých 8 rokov a stavalo sa ako sa zohnalo , nie to čo by chceli. Teraz sú iné možnosti. My sme 16 rokov spolu , iné celú dobu nerobíme , len furt niečo prerábame, keďže sme mali situáciu , takú aká bola a navyše sme do toho samozrejme mali deti, takže prostriedky veškeré to požiera a to doteraz nie je porobené zďaleka všetko , veľmi intenzívne som zvažovala predaj , už sme aj mali kupca, ale nakoniec sme si to rozmysleli . Teraz nás čaká znovuodkúpenie našej bývalej záhrady / možno / predali súrodenci //. Ak sa nám to podarí , ideme ďalej pokračovať, ak nie , tak veľmi veľmi vážne zvážim predaj. Pretože za to, čo sme tam už nastrkali sme už mohli mať hrubú stavbu. Zostali sme len preto, že je to fakt také miesto , že len ťažko nájdeme rovnako dobrý pekný pozemok a hlavne ja som veľmi rodinne založená a v podstate by som chcela zachovať rodičovské, ale za mojich podmienok, to jest za celkovej riadnej radikálnej rekonštrukcie a to neviem , či sa nám podarí . A zas ja by som rada dopriala svojim deťom ,a by mali aj dáke možnosti , lebo veľmi dobre viem , ako to je , keďže u nás doma to bolo o tom , že nedá sa lebo staviame.
Takže za mňa jednoznačne nový dom .
@carmen238 my sme boli tiez pred volbou ci prestavovat stary (ktory by mi otec predal/dal a vyplatila by som surodenca) alebo ist do noveho... a pomohlo nam ze sa prisiel pozriet statik a tam to zacalo - hned ze strhnut strop (sme mysleli ze staci strechu vymenit celu) lebo nie je dobry, mury praskaju, takze nieco nie je v poriadku, bolo by treba aj so zakladmi nieco riesit ....ked sme si spravili predbezne projekt tak kopa kdejakych prekladok...nakoniec to vyslo tak ze by sme strhli strechu, strop, dali von podlahy, dvere, okna, prerobili elektrinu, vodu, preburali nejake steny, spravili terasu, zburali verandu....no proste ostali by aj tak len obvodove mury a zaklady, navyse pri takom dome clovek nevie co ho kedy kde ako prekvapi...potom ze stary zburame a postavime vedla novy..a uz ked sa to preratavalo tak bolo jasne ze je to blbost...navyse sme si povedali ze dom je na cely zivot, chceme ho podla predstav, bez obmedzeni, bez toho aby nam tam potom niekto chodil a rozpraval co nam dal alebo nam vrtal do toho ake upravy spravime (otec ked pocul ze cely strop dole tak hned bolo ze naco, to je dobre, to preco idete peniaze vyhadzovat na to, naco nove podlahy, preco verandu burat a pod). tak sme kupili pozemok, ovela blizsie k velkemu mestu kde robime, s lepsim okolim, stal mozno tolko co by vysla prerabka domu, cize na dom setrime 😀 ale stalo nam to za to... a nik mi tam nebude chodit ako do svojho, len my...rodicov mame radi ale spolocne byvanie nefunguje vzdy a vsade...
Jaaj, ani neviete ako mi otvárate oči všetci z vašimi skúsenosťami a potvrdzujete to čo sme si mysleli ;) ďakujem krásne
Takže pozemok kúpený a na projekte sa pracuje 🙂 toľko naše novinky 🙂 aj vy ste nám pomohli pri rozhodovaní, ďakujeme ;)
Daj viac info, stary dom prepisu na vas? Ci uz je? Koho je pozemok? Ake su vztahy? Kde byvaju svokrovci?