Novorodenec a mačka

22. feb 2023

Novorodenec a mačka
Prosím vás tie čo máte malé miminka a mačky, mali ste niečo čo chránilo bábätko od toho aby mačička na ňom sedela? Máme positelku do ktorej bežne chodia aj spať a neviem či sa to zmení po príchode miminka. Aby napr nelezali na ňom a pod.,keď bude spať a priamo pri ňom nebudem.
Ďakujem.

divokykonik
22. feb 2023

Ja som nastolila mačke pravidlo, že po pôrode už nemohla mať prístup do spálne. Zmierila sa s ním v pohode, teraz ako má už malý rok a pol pomaly, tak už som jej povolila ísť do spálne, ale teda pred postieľkou má rešpekt. Aj mačky sa vedia prispôsobovať, len musíš byť na ne prísna. A to spanie v postieľke, no to by videla moja mačka. 🙂

h2
22. feb 2023

To vážne?! Nevieš, či sa to zmení po príchode bábätka? No keď to dovolíš, tak sa to nezmení a keď to nedovolíš, tak sa to zmení. Či u vás doma rozhodujú mačky?

simonkazga
22. feb 2023

Teda aj my máme mačku, ale v živote by som jej nedovolila vkročiť do postielky. Nieto "bežne tam chodiť spať".

mima1608
22. feb 2023

Treba zakázať mačke prístup do spálne. My to tiež teraz riešime, keďže v máji rodím a máme 5 ročného kocúrika, ktorý bol doteraz vždy zvyknutý byť s nami v posteli. Ale aj skrz chlpov a všetkého jednoducho dostal nový pelech a pomaly ho presúvame do obývačky (a sám od seba to celkom dobre zvláda už teraz a aj keď nechám otvorené dvere od spálne na noc, tak spí na gauči väčšinou 😅)

valeriakadarova
22. feb 2023

Náš kocúr tiež ležal v postieľke kým sa malá nenarodila, odkedy sme ju priniesli domov a videl, že to je jej miesto tak tam už nešiel 🙂 vlastne obidve mačky majú ešte stále taký rešpekt pred malou 🙂

annm81
22. feb 2023

Mačky sú chápané stvorenia. Pochopia, že nesmú do postieľky, ale ty im to zjavne nezakazuješ. Začni na tom pracovať ešte dnes. Ak sú to spoločenské mačky, nie nesocializovaní tuláci z ulice, pochopia, že bábätko je mláďa a budú sa k nemu správať jemne.

cyberk
22. feb 2023

Fuj akoze mate postielku pre dieta do ktorej ti macka chodi lezat? Radost cistit chlpy… To uz tu ste mali stopnut, nas kocur mal zakazane, co i len skocit do tej postielky a nie to tam lezat. Velmi rychlo pochopil, ze to je zakazane uzemie pre neho.

majlo1234
22. feb 2023

My sme macke komplet zakazali cely dom, hlavne kvoli muzovej nechuti k nej. Bolo to pre neho tazke, ostala mu lwen zimna zahrada a vonkajsok. Tiez odporucam proste zakazat pristup tam, kde spi babo. Nas vobec nepochopil, ze je to male babo. Sice si drzal odstup, ale vkuse mu skakal do kocika🤣 proste tie prve mesiace su kriticke, potom si uz aj to dieta poradi, ak je macka normalna

anavixy
22. feb 2023

Moja macka si nikdy na dceru nelahla, ani sa nesnazila, teraz (rok a stvrt) maximalne k noham si jej lahne, ale to ju davam hned prec. Ked chces mat dieta ulozene bez dozoru, tak by som tam prve tyzdne/mesiace macky nepustala, kym bude iste ze ich to nebude lakat.. ale teda moja ked aj mala zamer si tam lahnut a videla ze tam uz lezi niekto tak sla inde 😄 ale ano, zaklad je zakazat, macka uz musi ist trochu bokom 🙂