Nové verzus bazárové lyže - skúsenosti

katkami123
5. feb 2022

Ahojte,
chcem sa opýtať, tí, ktorí ste kupovali lyže, oplatia sa kúpiť nové, alebo je to strata peňazí ak možem kupiť bazárové? Boli ste spokojní s bazárovými? Nenašli ste časom skryté vady? Chcela by som pre muža, nikdy nelyžoval, je úplný začiatočník. Na čo dávať pozor pri výbere, aby ma neodrbkali? A tiež aký rádius, šírka lyze pri začiatočníkovi? Nie všade sú úplne informácie.
Ďakujem

elizabet173
5. feb 2022

@katkami123 bazárové by som nekupovala, požičala by som, požičovní je teraz dosť. Nevieš, či to muža chytí, je zbytočné kupovať aj bazárové na jednu, dve lyžovačky. Ak sa mu to zapáči, potom určite nové.

katb1992
5. feb 2022

@katkami123 môj tatino vždy kupoval bazarove lyže. Pre deti aj pre seba ale sebe naposledy kúpil príliš dlhé tak som mu na vianoce dala nové z Decathlonu. Bála som sa ze sa na dlhých prizabije... no ale ak chceš z bazáru, hľadaj s dreveným jadrom, vpredu širšie okolo 13 cm, a asi o 20 cm kratšie ako je priateľ. Nech sú mu tak po bradu. Radius podla mňa riešiť nemusíš kým je začiatočník ešte nemá štýl jazdy. ..Ale rátaj s tým ze bazarove lyže treba dať zoservisovat to je cca 30€ - vyplnia ryhy, zbrusia hrany a navoskuju. Podľa mňa bude lepšie aby si to najprv vyskúšal na pozicanych.

katkami123
autor
5. feb 2022

Diki baby… no my bývame blízko lyžiarskeho strediska, takze preto chcem kúpiť, ze isto využije do budúcna. On keď to vidí, tak híka, aj keď mu hovorím vždy, ze nech ho hlavne prvé 3 dni neodradia. Ale zase on rad skúša nové veci… ale napríklad bazárové lyziarky, mne to príde nehygienicke. A zase skôr som myslela, či napríklad vás nesklamalo nejak viazanie na bazaltových lyžiach…

sojorez
5. feb 2022

Ma moznost si v pozicovni pri svahu vyskusat rozne verzie lyzi, dlzok, rovnako aj typ lyziarok, ktora mu ako sadne. Az bude vediet, co mu zhruba vyhovuje, moze ist podla toho kupit vlastne.

katb1992
5. feb 2022

@katkami123 viazanie bolo vždy v pohode na bazarovych. Dalo sa aj nastaviť normálne aj vypinalo ako malo. V tom nebol problém.

angelous1991
5. feb 2022

No my sme s mužom kúpili bazárové keď sme začínali . Ja som bola so svojimi tak spokojná že ich mám doteraz a muž už vymenil . Tak je dobre keď sa troska vyznáš predtým ako kupuješ a vieš si pozrieť čo treba aby boli v poriadku . Ale môj názor že pre začiatočníka postačia s bazáru a keď ho to naozaj chytí tak potom sa už oplatí investovať do kvalitnej výbavy .ja som lyžovať vedela . Muž sa učil pri ňom to bolo buď -alebo ,,,,nakoniec sa chytil a naučili sme aj syna ale jemu sme nové komplet kúpili všetko .

alenka7777
5. feb 2022

@katkami123 kupila som si celu vybavu v bazari a som max. spokojna. chodim lyzovat parkrat za zimu. takze to mi uplne staci aj taka vybava.