Dobrý den. Chcela by som sa poradiť o tomto aute, má ho niekto? Mám ho 4 mesiace a nie som spokojná. dakujem.
@gabrielita1610 vy ho máte?
my mame rapid a je suuper 🙂 chceli sme fabiu, ale predavacka nas nakoniec presvedcila o rapide a nelutujeme
@brrrrrciatko A co je na tom rapide take super ? :D
Nudne bezduche auto to rozhodne je a zakladna vybava je uboha pri kazdej skodovke... Mozes mat dobru vybavu, ale co si v skodovke musis priplacat mas u inych znaciek v zakladnej vybave
chceme si kupit ,pozerame skodu hlavne ,preto sa pytam ,preco niesi spokojna ,,,my by sme chceli fabiu kombi jana208
@monkabr skodovky rozhodne nie su supernajsamlepsie auta, ale ani ziadne sunty. Uz len to, ze sa montuju v Cechach a nie v Turecku hovori cosi o kvalite. Ze podliehaju nemeckym normam na kvalitu tiez.
A s autami je to asi ako s chlapmi. Kazdej jinej je stejnej. Dokonale vymyslene a vyrobene auto neexistuje. Kazda znacka ma svoje plusy aj minusy.
@zita19 Tak v Turecku sa montuju aj Toyoty 🙂 Nemecka kvalita uz davno neplati ako pred rokmi, mala som nedavno audinu a isla prec, lebo sa furt kazila. Ostatne niektore poistivne odmietaju poistit skodovky,audiny a volkswageny koli ich kazovym motorom 🙂
http://auto.pravda.sk/poradna/clanok/353059-aut...
@monkabr ale zo vsetkeho co si vymenovla mi nejak nevychadza, ktore auto ma dusu, ked skodovky su bezduche
Naozaj by ma zaujimalo, ktore su to tie s dusou. Len tak aby som si rozsirila obzory, lebo pokial viem, dnesne auta vo vseobecnosti maju bezdusove plaste, takze ani tie 4 (+rezerva) gumene duse ziadne nema. Ako technika, strojara by ma zaujimalo aj to, kde ta dusa sidli
@zita19 Aj ty mas urcite dusu a charizmu a tiez mi ju neukazes... To sa totiz neda zmerat ani ukazat, je to nieco, co z teba vyzaruje... Snad som to dobre povedala aj pre strojarku 🙂
@brrrrrciatko porovnaj si zakladnu vybavu skodovky a hocijakeho japonskeho alebo korejskeho auta a zistis, ze v tych mas v zaklade kooopec veci, za ktore si v skode musis priplatit. Skoda, VW alebo audi maju dlhodobo najubohejsie zakladne vybavy na trhu
@monkabr tak my mame skodu octaviu aj japonca a vybava skodovky teda vobec nezaostava.
a mozem povedat - ze za cenu skodovky v plnej vybave, kupim audi ci japonca s takmer nicim...
a co sa tyka alfa romeo - tak tu vidno, aky je vkus individualny. mali sme aj toto auto a uz nikdy viac - furt s nim nieco bolo... plus nizke, neprakticke - staci vyssi obrubnik a utrhnes predny naraznik ani nevies ako. alebo prudsi kopec. a ked bola poladovica tak s tym prednym nahonom sme ani z garaze nevysli... takze dakujem, radsej skodu 4x4 ako "duchaplnu" alfu...
@monkabr ja som cenniky videla...a ako vravim, mame octaviu a aj japonca, a viem, co stali obe auta a aku maju vybavu... a viem co stoji audi - lebo som pozerala tiez a tiez som pozerala co stoji volvo... skratka pri skode stale vychadza pomer ceny a kvality a vybavy cenovo velmi dobre. ono treba porovnavat cenu a aj triedu, nie velke a male 🙂
ale zjavne skratka skodovky nemusis...
ja proti nim nic nemam...
@bubelko Tak dobre par porovnani...
Hyundai i20 s 1,4 motorom a vo vybave comfort stoji 10690€. Nova fabia s 1,2 TSI a vybave active plus 10640 €. A Fabii v tejto vybave na i20 chybaju take veci ako : tempomat, airbagy vzadu, zadne elektricke okna, multifunkcny volant, hmlovky, laktova opierka, palubny pocitac, 6 stupnova prevodovka (fabia iba 5), LED svietenie, parkovacie senzory a vela dalsich veci... A interier je ovela, ovela kvalitnejsi v i20... To su auta z rovnakej triedy a za rovnake peniaze dostanes neporovnatelne viac... A takto by som skodovku mohla porovnavat s roznymi znackami a v roznych triedach.
@monkabr ako pozrela som si priemerne ceny malych aut a su vsetky viac-menej rovnake. ale ok. skoda ma mensiu spotrebu, o nieco väcsi kufor. kazdy kladie doraz na nieco ine.
plus u teba to vyznelo akoby rozdiel v cene bol neviem kolko tisic a tu sa jedna o 50eur...
pozri niekto preferuje korejske auta, dalsi nekupi ine ako nemecke.
a len tak medzi nami - skoda octavia je vo svajciarsku 2, najoblubenejsie auto 😉 a svajciari si na kvalitu dost potrpia 😉
@monkabr
http://www.automag.sk/novy-hyundai-i20-14i-vsno...
tu je celkom dobre porovnanie oboch aut po vsetkych strankach... skoda z toho tak zle, ako ty pises ale vobec nevychadza.
z tvojich prispevkov mam fakt pocit, ze si voci skodovkam ako takym zaujata.
a napr, ked porovnam octaviu s audi a4, tak audi v rovnakej vybave ako skoda octavia by ma vyslo o 40,000chf viac. a ak vezmem za rovnaku cenu, tak nemam nic - len audi s radiom a 4 kolesami... plus-minus. tomuto uz hovorim rozdiel.
Porovmavat premiovku audi so skodovkou je uplne scestne... V takmer vsetkych ak nie vsetkych porovnavacich testoch vyhral hyundai nad fabiou a pritom za rovnaku cenu dostanes perfektne vybaveny hyundai alebo fabiu v ubohej zakladnej vybave. O tom hovorim...
@monkabr pozri mame kazda iny nazor na vec, nezhdneme sa. nechaj to tak. skodovka pre mna nie je bezduche auto. taktiez sa asi nezhodneme v tom, co znamena perfektne vybavene auto - skodovka ma jednoznacne lepsi motor ako hyundai, co je pre mna pri aute jedno z hlavnych kriterii. ale tak hyundai vyzera siki-miki,takze tiez chapem.
a nevyhral vo vsetkych - precitaj si ten, co som ti dala. tam vyhrala skodovka.
preco by som neporovnala audi so skodovkou? auto po par km straca hodnotu, ci je to audi alebo skodovka. ale chapen tiez, ze ked poviem - mam audi, znie to lepsie ako ked poviem - kupili sme skodu. to, ze to audi ma nulovu vybavu, kym ta skoda je tip-top, tym sa uz chvalit nebudem... 😉
@bubelko S tou vybavou som ti jasne napisala, co dostanes za rovnaku cenu, tam to nie je o nazoroch, ale cisty fakt... Ten TSI motor je jasne lepsi parametrovo, ale tiez su to najproblemovejsie motory poslednej doby a ako som uz pisala, niektore poistovne v zahranici dokonca odmietaju dat na TSI motory doplnkove poistenie pre ich velku poruchovost. Preco by si neporovnavala ? To uz mozes porovnavat aj Toyotu s Lexusom, to je uplne scestne porovnavat triedu ,,ludovych" aut s triedou luxusnych
@monkabr http://www.denik.cz/autosalon/test-skoda-fabia-...
http://www.auto.cz/duel-roku-hyundai-i20-vs-sko...
zaujimave, ze v oboch porovnaniach co som ti dala, sa pise, ze skodovka ma lepsiu cenovu taktiku, hyundai lacne mäkke plasty v interiery... ale ok... ja som porovnala tiez rozne kombinacie a ked som si vyskladala auto, ktore chcem, tak skoda bola lacnejsia...😉
hmmm
a lexus patri toyote, ale to asi vies 😉
@bubelko Lacnejsia od coho ? Od Dacie ? To by ma fakt zaujimalo, od coho bola lacnejsia.. Jedine tak od premiovych aut ako spominane audi, ale to je jasne, to uz by co bolo, keby audi vyslo lacnejsie ako skoda :D
Mimochodom precitaj si diskusiu pod tym clankom na auto.cz :D Mozno ti to bude jasnesie 🙂
Preco niesi spokojna?