Nová práca, ale som znechutená

milujem_modu
24. jún 2019

Ahojte, chcem sa s Vami podeliť o novú prácu a čo nato hovoríte, min. tyzden som nastupila v Pondelok do novej práce, pred nástupom mi volal šef, že mi znízi plat ako bol uvedený jednak v inzeráte a na pohovore, zato, ze nemam ziadne skusenosti, s tým som suhlasila, pretože som to brala, že naozaj sa potrebujem zaučiť a dohodli sme sa aj na pohovore, ze mi vsetko vysvetli. No ako som nastupila, presiel tyzden a nikto si somnou nesadol a nepovysvetloval mi nic, čize celý tyzden som dokopy nič nerobila, dal mi spraviť 2 objednavky, kde mi nepovedal potrebne udaje k tomu a samozrejme, že som to neurobila správne, som z toho na nervy, som tam uz 6 pracovný deň, ale som znechutená.

ivkazba
24. jún 2019

@milujem_modu no v prvom rade si urobila chybu, že si súhlasila so znížením mzdy. Zo zákona je povinný ti dať minimálne takú mzdu ako je uvedená v inzeráte. Nemôže dať nižšiu, je to porušenie zákona. Na to slúži možnosť dať od inzerátu "od 500 eur" a "podľa skúseností". Preto si tu zamestnávatelia robia z ľudí ho*no, lebo im to mnohí dovolíte. Ja roky prijímam ľudí. Už to, že prišiel s takýmto návrhom je pre mňa veľmi silný zdvihnutý prst. V tejto chvíli máš možnosť osloviť ho a na rovinu povedať mu, s čím nie si spokojná a že chceš od neho vedieť, ako to bude pokračovať. Druhá možnosť je odísť v skúšobnej dobe, k čomu nepotrebuješ uvádzať žiadny dôvod.

milujem_modu
autor
24. jún 2019

Ja som skončila Vysoku školu v máji a hned som isla prvýkrat do tejto práce, teda predtym som nepracovala, videl, ze nemam vôbec skusenosti, a taktiez povedal, ze prijal ma na post manazerky a nie asistentky, ak som sa ho niečo chcela opýtať, čiže je to porušenie zákona ak v inzeráte bolo uvedené 1300 a znizil mi to po telefone na 1100..

milujem_modu
autor
24. jún 2019

pozeram si aj inu prácu popri tejto, pretože sa mi nepáči ten prístup, ale aj ked som mu to povedala, že mi to nevysvetlil takze to nemam odkial vediet, tak nepovedal nič...iba to, ze niesom asistentka ale mana....ale bol si vedomy, ze ma berie bez skusenosti, nakolko aj v inzeráte bolo napísané, ze bez poziadavky na odbornu prax

ivkazba
24. jún 2019

@milujem_modu on musí uvádzať minimálnu mzdu na danú pozíciu. Čiže nesmie dať nižšiu, ako je uvedená v inzeráte. Čiže, ak uvdázal 1300, takú sumu ti minimálne musel dať. Ak by prijal niekoho skúseného, kľudne by mu mohol dať aj 2500, horná hranica je v jeho réžii. Ale nižšie ako inzeroval nemôže ísť. Na druhej strane, ty si s tým súhlasila, čiže ťažko to teraz riešiť. To je skôr otázka na právnika, ale aj tam si myslím, že by bola odpoveď, že išlo o dohodu medzi Vami.

No ja som roky riadila manažérov. A bola som tam na to, aby som tomu manažérovi ukázala čo chcem od neho, ako to chcem od nehom aby som mu pomohla keď bude potrebovať, atd atd... To je jeho úloha. Žiaľ, veľa manažérov a podnikateľov toto nevie. Lebo sami nie sú manažéri. A prijímajú ľudí bez praxe, pretože s praxou by museli zaplatiť viac. Ale čakajú že budeš robiť akoby si mala prax. Myslím, že ti dal už dostatok argumentov, aby si videla, že to rozhodne nie je seriózny človek, ktorý stojí na tvojej strane.

Takže držím palce, nech nájdeš niečo vhodnejšie, kde ťa to bude napĺňať.

milujem_modu
autor
24. jún 2019

@ivkazba Velmi Ti dakujem za informácie 🙂 pomohla si mi

mechurik
24. jún 2019

A kam si to nastupila?ved povedz nech sa nehlasime

eliska13
24. jún 2019

@mechurik to si myslis, ze napise?🙂
@milujem_modu podla mna len vyuzil, ze si bez praxe, ale zase si tam tyzden a nic nerobis nie je to fajn?pockala by som ako sa to vyvrbi dalej.na zauceni trvaj

milujem_modu
autor
24. jún 2019

nie je to v BA, je to mensia dedinka, on je sukromník, len mi to nie je príjemné, ked pred všetkými ťa zvozí: to ste podla coho robili, to mate zle a pod..

mpg
24. jún 2019

Tak sa treba pýtať presné informácie alebo aj niekoho, kto robí nejakú podobnú prácu - tak si ešte doplniť, čo si nerobila, začiatky sú ťažké, ja som veľakrát radila nastupujúcim, príp. si aj pozrieť staršie doklady, ako boli urobené a niečo aj vydržať.

milujem_modu
autor
24. jún 2019

práveže som si pozerala všetky dokumenty, ktoré robil predtým manažér, pretože sa tam vystriedalo už dosť ludí, ale ani to nepomohlo, aj tak to bolo zle

milujem_modu
autor
24. jún 2019

a šéf tam bol dokopy asi 1 cely den za 6 dni a ostatní mi nevedeli presne povedať, pretože su na inej pozicii, povedali mi len tolko, ze mam počkať na šéfa

milujem_modu
autor
24. jún 2019

a taktiez, ked som sa ho aj chcela na niečo opýtať, tak povedal, ze neprijal asistentku..

zuzka38
24. jún 2019

@milujem_modu ako.ma prebiehať zaškolenie na pozíciu,? Kto je za to zodpovedný?

milujem_modu
autor
24. jún 2019

@zuzka38 neviem Vám povedať absolutne, na pohovore mi vravel samotný šéf, že mi ukaze čo sa ako robí a pod.

milujem_modu
autor
24. jún 2019

nie je tam nikto kto by okrem šéfa zaškolil, kedze tí, ktorí boli na mojej pozícii odisli

zuzka38
24. jún 2019

@milujem_modu tak si s ním treba zajtra sadnúť a otvorene povedať, kedy ti ukáže čo a ako sa robí..normálne mi daj feedback a uvidíš či zmení postoj, čo ti povie..odísť môžeš vždy..

leangela
25. jún 2019

treba sa o tom pozhovarat, osobne by som nevedela chodit do prace, kde by som bola znechutena, nevedela co robit :/ Asi by som sa z tade velmi rychlo zbalila a odisla :/

eliska13
25. jún 2019

@milujem_modu to je jeho chyba a asi tam nebude nieco v poriadku, ked tam uz nie je nikto kto by Ta mal zaucit a tolko ludi odislo.mna v kazdej praci ako prve zaujimalo kto bude so mnou prve dni, kym sa zaucim.to bude zase rozlietany sef, ktory nema cas a, ked pride len povie, ze si nemozna.Trvaj na zaskoleni, ked tam nie je, nebude zavolaj mu, napis mail kto sa Ti bude venovat

mircalla
25. jún 2019

@milujem_modu Najdi si pracu u seriozneho zamestnavatela, Moj prvy bol tiez totalny joke, vydrzala som tam 3 mesiace.

stormie
25. jún 2019

Ak ta to ukludni ja som odisla z prace po dvoch tyznoch, niektore veci co sme sa dohodli aj v zmluve sa proste nedodrziavali, zaucenie nic moc resp som za tych par dni zistila ze tam maju riadny bordel ... firma do par mesiacov skrachovala

mircalla
25. jún 2019

@milujem_modu Moj prvy job (bolo to uz velmi davno) bol v style na ruku ina vyplata, v zmluve ina...tu som dostala asi po 2 tyzdnoch po x urgenciach. Z toho nebude nic dobre, to, ze vsetci odisli hovori same za seba. Su aj seriozni zamestnavatelia, odvtedy som mala uz len takych

patinqaa
25. jún 2019

@milujem_modu Ja som mala tiez cosi podobne. Prve zamestnanie-vzala som pracu za nizsi plat (ved ako student som nic nevedela). Vydrzala som tam rok. Zostavala som nadcasy (audity a pod)= nezaplatene a ziadne nahr. volno. Benefity ziadne ale ked vravim ze ziadne tak ziadne (bolo ze stravne listky :D). Zaucala som sa sama.. sla som po vyrobe a pytala sa .. teraz idem na tu istu poziciu len to lepsej firmy (zaucena celkom slusne po roku).
Moja rada: skus vydrzat este a porozpravat sa so zamestnavatelom.
Ja som nastavena tak, ze mesiac v novej robote vydrzim hoc co sa deje (za mesiac sa vela veci ukaze)
Nech sa ti dari !

milujem_modu
autor
26. jún 2019

Ahojte baby, dakujem Vám za informácie a rady, ja som si vcera uz povedala, že odchádzam a poslala som im výpoved k 3mesac. skusobnej dobe, vcera ma zvozil šéf, že to mam vediet, aj ked vedel, že som bez skusenosti a aj tak ma prijal, plat nebol dodrzany nakolko v inzerate uvadzal vyšší a aj bola dohoda, že bude taký no po tyždni mi volal, ze suma bude nizsia nakolko nemam skusenosti, dohodli sme sa na pohovore, ze ma zauci no tie dni, čo som tam bola si nikto ku mne nesadol a nic nevysvetlil, a potom, ked mi dal niečo šéf robiť tak to bolo nesprávne, nakolko som to robila podla seba, kedze mi nikto nic nepovedal ako to treba urobiť a len ma zvozil, ze to mam vediet a že nema čas nato, aby ma zaučal, a že ked ma maa kontrolovať, tak som tam ani neni potrebna, toto mi povedal po 7 dnoch čo som tam bola, bola som naozaj posledné tri dni taka nervozna, ze som si povedala, že stačilo

gastanka32
28. jún 2019

@milujem_modu zbytocne teraz sa tym trapis, ber to ako to je, je to skusenost a tam to konci. Ukoncila si to, budes mat pokoj a hladaj nieco ine, hlavne sa v myslienkach k tomu nevracaj a nic si nevycitaj 🙂