Dobrý deň,
máte nejaké odporúčania pri kúpe notebooku ? Ktorý je najvhodnejší pre študenta, resp. aká značka. Hlavne by ma zaujímalo, či sa Macbooky oplatia. Ďakujem
Dell a Lenovo su osvedcene znacky. Ja som uz ale pred par rokmi presiel komplente na Apple zariadenia. Hlavne kvoli integracii s inymi zariadeniami (telefon, ipad, atd.). Som s tym spokojny a k windowsu by som sa asi nevratil. Ale zalezi od pouzitia. Ak sa student napriklad aj planuje hrat na PC, tak potom macbook asi nie. Ja mam rad ten OS a jeho odladenost a rychlost + tie nove s M1/M2 procesorom maju skvelu vydrz baterie - na mojom viem fungovat 2 pracovne dni na baterku. Pomer cena vykon / pre studaka asi Macbook Air M1 2021 (alebo ten novsi M2 2022, ak je budget).
Co studujes? Macbook je skvely ale naozaj nie je pre kazdeho 🤷🏻♀️
Nesúhlasím, že po 4 rokoch musí notebook meniť. Bratovi som ako darček že sa dostal na VŠ kupovala Sony Vaio, používal ho denne v škole 5 rokov, dnes má notebook 10 rokov a fičí stále rovnako. Ale bol teda v tej dobe ozaj drahý. Rovnako poznám ľudí, ktorí majú Mac ozaj dlho. Ja som bola inak dlho odporca Apple, prišlo mi to zbytočne drahé. Ale nechala som sa presvedčiť na iphone a Mac a teda k Windows by som sa už nikdy nevrátila. To je asi ako Mercedes a Fabia. A to prepojenie mobilu s notebookom je super. Len pozor, procesor treba vybrať od Apple, lebo zvyknú predávať aj s procesorom Intel. A potom by som išla do operačnej pamäte 16 GB (aj keď asi by zvládol aj 8) a úložisko aspoň 512 GB. No a ak nie Mac, tak za mňa tiež Dell alebo Lenovo.
Mala som hp celú strednu aj dva roky na výške , držal ale postupne odchadzal , bol pomalý už na strednej , celkovo akože stačil, teraz mám macbook a nedá sa to porovnať je to uplne o inom , ja som s nim velmi spokojna , jedine je študent tam nie je niečo ako klasicky powerpoint, word … ma svoje program
Inak životnosť elektroniky sa posledné roky predlžuje. Počítače / mobily už tak nestarnú. Dnes je aktualizovaný aj 7 rokov stary telefón alebo počítač. To bolo ešte pred 15mi rokmi nemysliteľné. Skôr odídu fyzicky ako morálne.
@ivaa_ Jasne že je. Klasicky Microsoft office. Len nemá úplne 100%tnu funkcionalitu windowsoveho officu. Ale musíš byt power user aby si zo zbadala 🙂 pár veci mi tam chyba.
@mancicimancici Dell, mala som ho deväť rokov a teda zabrať dostával
Ja mám tiež Lenovo už od r.2014 a muž má HP už 5 rokov a ide ako nový.
@mancicimancici ano oplatia a su pecka ak su aj ine zariadenia apple a sparovane
Ja mám ASUS a všetko ide ako má
Dozrite si Dell. Ten mam ako pracovný. Súkromný mam asus, ten je tiež ôk ale Dell je lepší. Hlavne pozor aby bol najnovší procesor. S macbookmi nemám skúsenosť, ale čo som s nimi prišla do kontaktu tak pre mňa nebol operačný systém taky intuitívny ako Windows. Ale nemám ani iphone, takze jabĺčka nijako zvlášť neoblubujem. Každopádne po max 4 rokoch bude určite meniť, takže nejake závratné sumy netreba investovať (vlastná skúsenosť, ak ide na vš bude ho vláčiť kade tade a na životnosti mu to nepridá).