Nosí niekto farebné kontaktné šošovky?

tslobik
12. sep 2017

Ahojte prosím vás nenosí náhodou niektorá z vás farebné kontaktné šošovky? Ak ano zaujímalo by ma či sú farebné celé alebo majú okraj priehladný. Lebo neviem aký priemer šošovky si mám objednať. Priehladné mi presahujú dúhovku, ale tam to nevadí kedže je to priehľadné. Ďakujem.

elysiacik
13. sep 2017

Kamarátka si dávala takto farebné ale už si nepamätám ako to bolo s tým okrajom. Mne sa ale zdá, že boli farebné normálne celé, že žiadny priehľadný okraj nemali, aspoň teda tie čo mala ona. Ona si objednávala takej výraznej orieškovej farby vtedy. V optike ti nebudú vedieť poradiť?

ksebejka
13. sep 2017

Sú rôzne 🙂 Ale ja mám skúsenosť takú, že boli väčšie ako moje oko a mala som fakt veľké dúhovky. zároveň sa priprav na to, že otvor pre zreničku má nemennú veľkosť - keď máš zreničky malé, je to ok, maximálne tak presahuje tvoja vlastná farba dúhovky, ale keď sa ti zrenice rozšíria, napríklad večer, tak vidíš dosť horšie 🙂 Neodporúčam na dlhodobé nosenie, skôr ako módny doplnok

tslobik
autor
13. sep 2017

@elysiacik Ja si roky objednávam z netu, z overenej stránky. Len ma mýli ten priemer, lebo naozaj v tých priehľadných je to jedno.....A nechcem zbytočne vyhodiť peniaze. K lekárke nemám čas ísť.

tslobik
autor
13. sep 2017

@ksebejka Ano, ja chcem len jedny mesačné....pre zvláštne príležitosti....Proste pre náladu.....Nechcem nosiť dlhodobo, na to mám už overený typ aj značku. Takže podľa teba radšej asi mám zvoliť menší priemer ako mám teraz....Lebo ak by boli väčšie ako moja dúhovka, bola by som ako E.T.:slight_smile:

ksebejka
14. sep 2017

@tslobik Je ich plno na nete - skús najprv pozrieť, či nenájdeš aj také, ktoré by ti vyhovovali 🙂 ale podľa mňa budú skôr väčšie ako menšie 🙂