Ahojte baby. Ktorá z vás nosí malinke od narodenia v šatke a ako ste s tým spokojne a aká značka je najlepšia za celkom rozumnú cenu?
Mam o to veľký záujem...
Malinka sa ma narodiť v začiatkom júna.
Ďakujem za odpoveď.
Ahoj, znaciek je velmi vela druhov, tak.isto materialov. Skus napisat konkretnejsie predstavy o sume, farbe, popripade vzore. Najuniverzalnejsia satka na zaciatok je bavlnena, skus si pozriet Didymos aurora, to je velmi oblubena satka pre novorodencov. Alebo na leto kludne mozes zacat aj napr.s bambusovou (Yaro elephants napr.) Ale je toho naozaj veeelmi vela. Ak bavlnena, nosnost do cca 240 ti postaci. Vyhni sa primesiam ako je lan a konope, tie su trosku narocnejsie. Este napis svoju konfekcnu velkost.
@nikola0412 inak satka je obrovsky pomocnik a vyuzijes ju velmi dlho. Najlepsia znacka asi neexistuje 😀 kazdemu sadne nieco ine, ci iny dizajn, iny material. Ja teraz nosim svojho zimneho novorodenca v Almitra tattva merino s kasmirom a uplne som si ju zamilovala a maly tiez, este ani nedoviazem a uz spinka a vonku je nam stale teplucko
My od narodenia pouzivame bavlnenu Storchenwiege,pouzivam doteraz. Mala ma 7,5kg.
@jatva nejde mi nájsť tú skupinu...
@lindusss2016 tak to máš super ja budem mat maličkú v júni začiatkom...
@lindusss2016 no veľkosť som mala 38 😂momentálne 40 a.som zvedavá kam sa vyšplham 😂 maličkú čakám až.zaciatoko júna.
@nikola0412 rataj velkost po porode. 38-40 by ti mala stacit satka c.5
@nikola0412 napis este predstavu o farbe, cene a nirocnosti na udrzbu
Ahojte a čo vravíte na satku liliputi elasticku? Je to dobrá voľba pre novorodenca? Na väčšie dieťa mám nositko, cca od 4-5mes. To mi vyhovuje viac ako šatka. Pri staršej malej som mala pevnú satku a jej veľkosť ma dosť obtazovala, v lete mi v nej bolo teplo. Teraz čakám dieťa tiež v júni ako autorka: ) a hľadám vyslovene niečo do leta a ľahké. Len sa tej trickoviny obávam. ..
@alobalka elasticka na leto je veeelmi tepla. Inak by ti vyhovovala, do tych 6-7 kg postaci, ale v lete nie je prijemna. Aku si.mala pevnu? Asi nebola z tych tensich.
@alobalka ja som mala liliputi elasticku nosila som maleho v satke od jula a bolo to ok no je pravda ze v 30tkach som ho nenosila chodili sme von az navecer a to bolo v pohode cez den ked boli horucavy to sme boli len doma. Vyuzivali sme ju do 6kg cca potom ma uz dost tahala na ramenach
@lindusss2016 veď keby som si pamatala. ..🙂 Tuším mala do 800g a bola taká hrubsia. ..
@mon895 vďaka, a ten materiál bol ok? Možno sú tie netrickovinove ozaj priedusnejsie. Uvazujem ju nosiť aj okolo domu a na kratšie trasy a do tých 7kg. ..možno ju mať aj v kociku a keď sa malá zobudí, prelozim si ju do šatky. Proste hladam niečo na tento účel: ), ľahké, priedusne, na prvé mesiace. ..
Aj tá pevná vsadka na liliputi so vzorom sa mi páči, že trošku asi fixuje. ..
@lindusss2016 tak hoppediz 4,6m som mala...
@nikola0412 ja som bola minuly tyzden na prednaske jednej skvelej zeny, ,ktora sa venuje problemom zien s bruchom po porode, diastaze...
Okrem mnohych inych veci , ktore vie a riesi asi ako jedina fakt fundovana odbornicka fyzioterapeutka na Slovensku, spomenula aj temu nosenia deti . satky, alebo nosice.. uplne jedno...
Ide o to, ze to skodi aj matke aj dietatu po fyzickej stranke...
Zeny nosiace deti podsadzaju panvu, uvolnuju bbrucho a robia si z neho " stolicku " pre dieta, logicky to musia urobit, tazko ho budu nosit dokonale vzpriamene, hlavne ak je dieta tazsie , vacsie a taha vahou tazisko.... zene zacnu uplne ochabovat svaly, ktore sa este po porode castokrat tym padom ani nemaju sancu normalne vratit do povodneho stavu, lebo toto im to zťažuje a ak uz pred tehotenstvom bola zena v horsej svalovej kondicii v oblcasti brucha, , tak to ani nevravim.... Vegetarianky su 2x tak ohrozene, lebo primaju velmi malo proteinov a zivoc. tukov, kolagenu a vsetkeho, co svalstvo potrebuje a pri zataži teda skor odide.... a trpi...
To iste pre deti zas nie je dobre, lebo vypustaju uplne tiez svaly brucha... kazde nosenie viac ako chvilocku denne je skodlive...
Srandovala, ze toto ked povie, hodia do nej niektore pritomne asi rajcinu, ale ze ona je az v soku, odkial sa berie tato šatkova epidemia ....
Teraz ju asi pomyselne hodi niekto po mne ( tu rajcinu), ze to sem pisem.. ale je to na zvazenie....
POviem vam len tolko, ze keby ste dve hodiny pocuvali , co hovori, tak s nou budete suhlasit...
a este povedala velmi dolezitu vec... vsetko, naozaj vsetko, co a ako robime v dojcenskom a batolivom veku, nam zostava na cely zivot....
Ak dieta nespravne sedi, asymetricky sa plazi, alebo nestvornozkuje, alebo sedi do W a nie s nozkami vystretymi vpredu, ako by malo... hrbi sa, odstavuje brucho, pri zlom plazeni hrozi nasledok skolioza, rovnako zle sedenie, chodza.... proste jednotlive pohybove vzorce, ako dieta zvladne , od toho zalezi, ako sa bude fyzicky citit v dospelosti....
Nie je len dolezite co dieta robi, ale ako robi.... a to casto mamy ako laici ani nevedia posudit ....a ked ich na to upozorni ina skusena mamina, co si niecim uz presla, tak sa ohradia, ze oni nemusia mat " tabulkove dieta "... hmm.. jasne, kazdej vec, len ked bude mat ich dieta skoliozu, alebo zlu motoriku, sustredenost atd.. a bude ho bolievat chrbat, tak nech sa stazuje doma 🙂
Ono totiz kazdy vnima svaly len ako tie povrchove.. tehlicky na bruchu napr.. ale ze pod nimi su dalsie vrstvy, ktore ked povolia , ste v kybli a to doslova... tak to vie len malokto .... je toho veela veeela.. a nechcem moc odbacat od temy nosenia...
ALe kvoli komplexnosti som to chcela uviest....
Preto si rozmyslite kazda, kolko nosite svoje dieta / ano, je kult teraz, ze dieta sa musi nosit, matka musi padnut aj na nos a uspavat na rukach, inak je krkavcia mater, alebo v satke, lebo nesmie odpriet lasku a blizkost dietatu.... /
OK... ved ho noste, ale veeelmi veeelmi opatrne s tym kolko a ako... a pritulit sa da aj inak, ako len hondrlanim na rukach ...
( p.S. pre tie , co chcu reagovat na mna,aj ja som mala dieta s kolikami a uravane.. viem co vas k tomu vedie a aj mna viedlo, ale sekla som to nastastie vcas.. /
P.S: prosim , nereagujte na tento prispevok oznacovanim ma... nechcem o tom viacej nejako viest diskusiu, povedala som , co som chcela , to mi staci . Pekny vecer
@katrin21 tak nepíš kraviny všade kam sa pozriem keď nechceš diskutovať. Proste nepíš do tem, kde chces len prudit. Zas sa pani pýta niečo iné a ty tu rozdavas svoje nevyžiadane a ešte aj zle rady. Ostan v témach, ktoré sa ťa týkajú.
@nikola0412 a ty túto pani čo má patent na rozum v každej oblasti sveta prosím nepočúvaj.
@katrin21 a ešte katrin buď tak milá a napis meno tej fundovanej odborníčky.
@nikola0412 ahoj, ja som si pre novorodeniatko kúpila šatku v zložení bambus + bavlna, zn. Ellevill. bola úžasná a krásne som sa sňou naučila viazať len podľa youtube, ani som nikam nemusela chodiť na školenia🙂 potom som vpadla do šatkového šialenstva a skúsila som ich asi 10 kúskov 🙂 krásne obdobie to bolo. Odporúčam kúpiť šatku z bazaru, pridaj sa na FB do skupinky "Nosíme naše deti", tam je obrovský bazar so šatkami, a taktiež tu na MK je skupinka Nosíme deti, idem Ťa tam pridať.
@katrin21 no to zas je vyplod. V nosiacej skupine je mnoho mamiciek fyzio aj doktoriek... Ak ti nieco hovori Fyziomama, tak sa na nu obrat, urcite ti to vyvrati rozumnymi argumentami. Ja sama som instruktorka jogy, o zdravy pohyb a drzanie tela sa zaujimam uz vyse 10 rokov, nosenie som preberala aj so svojimi lektormi, ktori su tiez fyzio, nikto nemal namietky. Ak mas dieta spravne uviazane, tak ziadne podopieranie bruchom nehrozi. Zaklanaju sa mamicky nosiace v klokankach. Pri ergo noseni je razisko dietata tak ulozene, ze to naozaj nie je potrebne. Ze to tebe je logicke, to je uz druha vec, trebalo by to ale najskor vyslusat na vlasrnej kozi 😉 takze ja hadzem rajcinu za to, ze s tym mas skusenosti typu jedna babka povedala. Ak si dobre pamatam, ty si v jednej diskusii vychvalovala pani Kiedronovu, to je ok, kazda matka ma pravo najst si svoju vlastnu cestu vychovy, ale prosim ta, neodradzaj mamicky, ktore sa zaujimaju o vztahovu vychovu len preto, ze ty si si vybrala ucenie tej chladnej kralovnej.
K oslabenym svalom bruska dietata ti poviem len tolko, ze moja dcera bola vylucne nosena a zaujimave, ze ako 7 m sedela SAMA, stvornozkovanie vyuzivala velmi dlho a v 10 m sa SAMA pustila chodit, nikdy ziadne podopieranie, vodenie za rucicku, ani choditko. No keby mala asi take slabe brusne svaly, tak jej to tak sikovne nejde. Teraz bude mat dva roky a je pohybovo velmi zdatna.
Dieta prve tri mesiace po porode pocituje zvysenu potrebu fyzickeho kontaktu s matkou (ako vam to radi pani K.? Zavriet dieta same do tmavej kludnej miestnosti a nechat ho tam spat, kym nevyrastie? Ci odniest rovno do jaskyne?) Ked sa ale babatko zacne.viac zaujimat o pohyb, asi ho uz nikto v satke neudrzi nasilu, takze LOGICKY ho tam matka nezaviaze na cely den. Ale predstav si, ze kym mi mala nezacala chodit, sme denne vyuzivali satku nana prechadzky, cize cca 2 hodiny denne a ziadne slabe brusne svalstvo nema. Tisickrat horsie je posadit dieta, ktore si este nesadlo samo do sportoveho kocika, ked z vanicky skoro vyrastie alebo tam nevidi a je nespokojne.
Takze prosim, nesir strasenie pani Kiedronovej, ktora deti povazuje za mimozemstanov z inej dimenzie, medzi matkami, ktore chcu svoje deti vychovavat trosku citlivejsie.
@alobalka ano, hoppediz je hrubsia. Treba na leto pozerat nizsiu gramaz (okolo 230) a primesy ako lan, konope (tie ale pre zaciatocnikov skor nie a ak tak zanosene), tencel, seacell, bambus. Mala som napr.lanovu Fidellu Sirens, vysla ma nova 30€, bola makka uz od zaciatku a na leto velmi prijemna. Akurat ma trosku vacsiu sirku pre novorodencov, ale tak dalo by sa s tym uviazat.
@chovancova27 radi dobre, ta ellevill by na zaciatok mohla byt super 😉
@lindusss2016 ďakujem, idem popozerat
@alobalka teraz som nakukla do bazaru a je tam kopec vhodnych, vyfiltruj si podla ceny a pozri, ktora by ta oslovila. Didymos indio alebo prima su vhodne vsetky, Ellevill tiez vacsina a Yaro ma lacnejsie a aj vela tensich, ale pri tejto znacke uz pozor na tu gramaz a primesy, lebo maju aj hrubsie satky. Ked sa ti nieco zapaci, kludne mi sprav printscreen, pozriem sa na to.
Najlepsie by bolo ist samozrejme na podporku, ale chapem, zeze nie kazdy ma tu moznost a nechce sa kvoli tomu trepat xy km niekam. Ja som si prvu satku vybrala tu a aj som sa sama naucila podla youtubu. Bol to zo zaciatku boj, ale teraz uz viem, zeze som nemala zrovna tu najvhodnejsiu 😀 na zaciatok, ale odvtedy sa uz u mna zopar satiek otocilo...
Normalne ste mi spravili chut na novu satku a toto uz som si myslela, ze ma ta mania presla 😂
@katrin21 ja som nosila dve deti...nikdy ma ani kríže neboleli pritom..takro to je ak nosíne správne.A aby som nekrivdila samozrejme...kukni moje ochabnuté brušne svaly. .
@zenaajmama ty nemachruj, lebo podla katrin mas ochabnute tie spodne vrstvy, ktore my nevidime ais dokonca o nich ani nevieme 😂😂😂
lindusss2016 vieš ja tak ťažšie chápem 😀
@zenaajmama no je mi to jasne, inak by si predsa neriskovala svoj zivot nosenim pre boha
AhOjte, ja som pri prvej mala elasticku,ale uvaz sa mi stale uvolnoval,ako sa hybala,preto som moc nenosila.od 3mesiacov sme presli do zumbuccy ktora mi neskutocne sadla.teraz som si na Prve mesiace zaobstarala jednoduchu yaro.rodim v marci.mam velkost 38-40cca a kuoila som tusim c.5.aj tak ale musim kolo bedier uvazovat viackrat, zda sa mi dost dlha.nebude mi v tom teplo,ked musim viackrat obtocit?
Pod do skupiny nosime nase deti. Tam najdes vela rad 🙂