Ahojte. Rada by som sa poradila ohľadom oddialenia menštruácie. V dec. odchádzame na Zanzibar - práve vtedy mi má prísť (presne na ten týždeň) menštruácia.
Mám doma lieky na oddialenie - osobne s tým skúsenosť nemám.
- Dr. mi povedala, že ich mám brať radšej v decembri počas dovolenky.
- Niekde som však čítala že ich baby vzali o mesiac skôr, aby sa im posunul cyklus.A ďalšia MS už prišla v posunutom cykle. Čo by som mohla vlastne teraz, o 3-5 dní nabehne MS.
Obávam sa len nežiaducich účinkov na dovolenke, predsa Afrika, chcem sa vyhnúť menštruácii a rizikám infekcie.
Máte konkrétne skúsenosti? Ďakujem pekne.
@janiely tak tam treba aj očkovania, nie? Ak budete zaočkovaní, nemala by prísť nejaká infekcia. S Norethisteronom nemám dobré skúsenosti, pokašľal mi celý menštr. cyklus a mala som z neho ohromné kŕče, už nikdy viac. Tak jasné, Ty to môžeš vnímať inak, no skôr by som tam ten menzes normálne mala.
očkovania nie sú povinné, hlavne ak sa letí z EÚ (ako my) nie je povinnosť očkovania proti žltej zimnici - inak je to jediné povinné očkovanie vo všeobecnosti. No obávam sa ako mi telo zareaguje na hormóny, preto by som sa vyhla tomu "skúšaniu" počas takejto dovolenky v "afrike"... :-/
zmenou podnebia,pozitívnym stresom z cesty atď ti menštruácia nemusí prísť v afrike podla tvojich výpočtov a tvojich predstáv....teda budeš mať vypočítané terajším posunutím cyklu,že v afrike nepríde a ona just príde....je to na tebe,ale ak chceš mať istotu,tak to ber až v ten cyklus v decembri
@janiely ja som si ich nasadila ked som sla na dovolenku a mala prist ms...urcite nie mesiac pred