Norethisteron - mesiac pred alebo počas dovolenky

janiely
30. okt 2017

Ahojte. Rada by som sa poradila ohľadom oddialenia menštruácie. V dec. odchádzame na Zanzibar - práve vtedy mi má prísť (presne na ten týždeň) menštruácia.
Mám doma lieky na oddialenie - osobne s tým skúsenosť nemám.
- Dr. mi povedala, že ich mám brať radšej v decembri počas dovolenky.
- Niekde som však čítala že ich baby vzali o mesiac skôr, aby sa im posunul cyklus.A ďalšia MS už prišla v posunutom cykle. Čo by som mohla vlastne teraz, o 3-5 dní nabehne MS.
Obávam sa len nežiaducich účinkov na dovolenke, predsa Afrika, chcem sa vyhnúť menštruácii a rizikám infekcie.
Máte konkrétne skúsenosti? Ďakujem pekne.

lilyianka
30. okt 2017

@janiely ja som si ich nasadila ked som sla na dovolenku a mala prist ms...urcite nie mesiac pred

libawet
30. okt 2017

@janiely tak tam treba aj očkovania, nie? Ak budete zaočkovaní, nemala by prísť nejaká infekcia. S Norethisteronom nemám dobré skúsenosti, pokašľal mi celý menštr. cyklus a mala som z neho ohromné kŕče, už nikdy viac. Tak jasné, Ty to môžeš vnímať inak, no skôr by som tam ten menzes normálne mala.

janiely
autor
30. okt 2017

očkovania nie sú povinné, hlavne ak sa letí z EÚ (ako my) nie je povinnosť očkovania proti žltej zimnici - inak je to jediné povinné očkovanie vo všeobecnosti. No obávam sa ako mi telo zareaguje na hormóny, preto by som sa vyhla tomu "skúšaniu" počas takejto dovolenky v "afrike"... :-/

lilyianka
30. okt 2017

@janiely ja jedine co mi bolo,ze som bola nafuknuta ako pred ms...inak vobec nic...

janinah
30. okt 2017

zmenou podnebia,pozitívnym stresom z cesty atď ti menštruácia nemusí prísť v afrike podla tvojich výpočtov a tvojich predstáv....teda budeš mať vypočítané terajším posunutím cyklu,že v afrike nepríde a ona just príde....je to na tebe,ale ak chceš mať istotu,tak to ber až v ten cyklus v decembri

libawet
31. okt 2017

@janiely no veď toto práve. Ešte taká rada, zoberte tam so sebou aj nejaké silné prírodné antibiotiká ( napr. v podobe macerátu kapucínky lekárskej alebo koloid striebra ), tam sú predsa len iné vírusy a baktérie než na aké sme zvyknutí tu, u nás. Neublíži a pre istotu.