Nočné šoférovanie

misko772014
7. nov 2021

Ahojte baby chcela by som sa vás spýtať ktoré jazdite autom ako ste na tom pri nočnom šoférovani?ja cez deň úplne v pohodičke len v noci som si nejista tie osvetlenia áut ale cez deň úplne v pohodičke aj som sa pozerala na internete že okuliare na nočné videnie ale neviem či nieje lepšie zájsť do optyky radšej.dakujem ak sa vyjadrite

horalka1986
7. nov 2021

Tak isto ako ty. 15 rokov jazdim denne, ale ako nahle sa zotmie som pokakana. 😂

nikha2809
7. nov 2021

Tma mi az tak nevadi,ale sero ked sa vecer stmieva.to je pre mna katastrofa

zuzanka.zuzu
7. nov 2021

nevadí mi... pre mňa oveľa horšie dážď - ja sa nebojím ani toho, ale keď husto prší tak nevidím 🙈 (myslím takých cca 5 minúť toho najhustejšieho intenzívneho, nie dážď vo všeobecnosti) teraz neviem či zlé stierače či zlé oči? 😀

a kamoške vadí šero 😀 obidve sme každodenné/každonočné šoférky

veronice
7. nov 2021

Nenavidim soferovat v noci za dazda. Ak je len tma a neprsi a idem po osvetlenej ceste ktoru poznam tak pohodicka 😁 ale akonahle bud prsi alebo idem po neosvetlenej ceste ktoru nepoznam tak mam bobky 🙈 ale tak momentalne na materskej tolko nejazdim ako ked som jazdila po sluzobkach takze o stres menej momentalne 😁👍

mikadooo
7. nov 2021

@misko772014 nemám to rada, aj manžel viem že radšej chodí cez deň. Ak treba tak jasné že ideme v noci. Myslím si že každému je to nepríjemnejšie, jednoducho človek nemá toľko orientačných bodov ako cez deň🤷

adik64
7. nov 2021

Nerada jazdim vecer, vadi mi, ze nemam rozhlad ako cez den a bojim sa, ze nieco bude na ceste - zver, chodec, cyklista a pod. a nestihnem vcas zareagovat

misko772014
autor
7. nov 2021

Ja tiež nemám problém ak je cesta osvetlená v meste či v dedine ale ako náhle idem po neosvetlnej tak to som neistá.preto uvažujem nad tou optykou

sense
7. nov 2021

Tma mi nevadí, najviac mi vadí keď je tma a prší...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tenerifka
7. nov 2021

U nas su vsetky cesty mimo obec neosvetlene, a doslova cez uzemie "nikoho". Ked idem z letiska za tmy, asi 30-minut je zona, kde nie je nic, ziadna dedina, a teda nie je mi to jedno, snazim sa vzdy ist za svetla. A jasne, za tmy vidis len cestu a nic ine, ked sa zboku blizi nejake zviera, zrazke nezabranis

lilke
7. nov 2021

Ešte pred 2 rokmi mi nevadilo šoférovať aj v noci. Dioptrie sa mi nezmenili, no zrazu po lete som zistila, že moje nočné videnie sa rapídne zhoršilo. Po x rokoch šoférovania. Netuším dôvod, ale mám teraz omnoho väčší rešpekt aj na osvetlených cestách, chodci predsa len kedykoľvek môžu vybehnúť mimo zebry, v BA nič nezvyčajné.

mamina0078
7. nov 2021

Teraz sa cítim divne 😂 mne sa po tme jazdí oveľa lepšie ako cez deň. 😂 Len keď prší alebo v zime husto sneží je to horšie

kkatka22
7. nov 2021

Neistá ste v čom že je zlá viditelnost alebo vy vidíte zle ?? Ak preto lebo zle vidíte tak treba ísť na vyšetrenie lebo ja tiež v šere a v tme vidim horšie.Pozrite na googli čo znamena astigmatizmus možno to máte a ani o tom neviete lebo cez deň vidite lepšie

misko772014
autor
7. nov 2021

@kkatka22 no mne to príde že ja zle vidim.na kontrole z očami som už bola mi namerali na jednom oku 1,5 a na druhom 0,5 tak som si nechala aj spraviť okuliare podľa toho len keď jedu večer v tme a cesta nieje osvetlená som si nejista keď jedu auta oproti to má osvetluje

ariannazara
7. nov 2021

Tiež neznášam chodiť po tme. A moj muž iba po tme 🤣 nechapem ho 🤣

ivanaks
8. nov 2021

Ja rada šoférujem za tmy, ale fakt že za tmy. Ideálne, aby oproti nešlo iné auto, dosť ma tieto nové svetlá oslepujú. A neznášam, keď sneží alebo prší a oproti idú autá (bez nich mi nevadí ani nočný dážď či sneh). A nemám ešte rada šero, to tiež horšie vidím...

denda007
8. nov 2021

A to sú také okuliare s nočným videnim na šoférovanie? A keď pôjde oproti vám auto a zasvieti vám diaľkové ( napr zabudne vypnúť) tak vás to neoslepi?a narafete 🤨

misko772014
autor
8. nov 2021

@denda007 nie to nemám na nočné videnie to sú klasicke na dialku

h2
8. nov 2021

Neznášam, vyslovene neznášam šoférovať po tme. Ja nie som mačka, ani sova. Po tme proste nevidím. Ešte keď idem opustenou krajinou, kde si môžem zapnúť diaľkové, tak sa to ako-tak dá. Ale s protiidúcimi autami mám problém. No a u nás je to tak, že ak niekam ideme s mužom na návštevu, alebo na oslavu, tak tam šoféruje on a naspäť ja, aby si on mohol niečo vypiť. Takže ja mám potom celú oslavu nervy, lebo ma potom uprostred noci, unavenú, čaká šoférovanie po tme domov. A ešte s mojím mužom, ako spolujazdcom! (Ale to už odbieham od témy.)

stary_ujco
8. nov 2021

Ze dobre vidíte, neznamena ze nemate seroslepotu...

kate_cs
8. nov 2021

@misko772014 ja zas úplne naopak. Po 12 rokoch som začínala šoférovať a to v lete, v noci, keď bolo malo aut a chodili sme von, na grilovačky a podobne, ale aj keď som chodila veľmi skoro do práce po tme (4:30) Takto som získala istotu a postupne začala jazdiť aj počas dňa. Takže mne sa šoféruje dobre v noci a večer, najhoršie je to pre mňa okolo 15tej a tie nekonečné zápchy.

brembo
8. nov 2021

snažte sa pozerat priamo pred seba,ked pred vami ide auto,tak zamerajte zrak na koncové svetlá. Ked má cesta označenu krajnicu sklopte zrak k nej. Snažte sa pozerat priamo vpred,prípadne mierne napravo. Ja jazdím prevažne za tmy,takže som zviknutý. Uhýbajte zrakom od protiiducic áut.