Nočné mory - som posadnutá?

27. apr 2023

Ahojte, snívajú sa mi nočné mory o démonoch a podobne, normálne vstanem a srdce mi búši ako divé, som vydesená. Dnes sa ma chlap opýtal, či nie som posadnutá ( áno, sme obaja veriaci ) keď sa mi snívajú také sprostosti. Mnou úplne prebehli zimomriavky po celom tele a som vydesená ešte viac. Môžu byť tie nočné mory spôsobené liekmi na spanie? V poslednej dobe som sa začala modliť ruženec sv. Charbela a odvtedy ako keby ma niečo skúšalo, alebo ako to napísať.... Čo si o tom myslíte vy?

jamimo
27. apr 2023

ak užívaš lieky na spanie, je možné, že v mozgu prebieha chemická reakcia a viac divoko sa ti sníva, je to bežný jav. Pocit nočnej mory a desu majú aj ľudia so spánkovou paralýzou, nemusí ich navštíviť Čert od Mikuláša, alebo Diabol rovno z pekla od Doroty Máchalovej z rozprávky S čerty nejsou žerty 😉
Daj si na noc 2 kusy Magnerot a možno vo sne príde aj Kúzelník.
PS:. nevnímaj to ako výsmech, skôr humorne a s nadhľadom, netreba za každým problémom vidieť diabla. Skoré zlepšenie prajem.

janasim
27. apr 2023

A to si ešte nemala spankovu paralyzu😊...keď som sa zobudila, cítila chlad a cítila niečiu prítomnosť v spálni, telo vtlacene do matraca, veľký tlak na hrudníku ,nemohla som sa nadýchnuť a pohnúť a vydat ani hlasok kým som chcela kričať ...neprajem nikomu

miadi
28. apr 2023

@janasim zazila som 😂ta pritomnost dosla z rohu izby a sadlo mi to na hrud a chcelo to do mna “ vniknut”

miadi
28. apr 2023

Nie si posadnuta len sa ti snivaju blbosti . Mozno si videla uputavku na novy film papezov exorcista alebo ako sa to vola. Prestan brat tie lieky na spanie moze to byt ich vedlajsi efekt, tvoja mysel vytvara sny. Z hocicoho co si videla. A ked si ustrachana tak sa ti duplom budu snivat nocne mory Lebo tvoja musel sa sustredi na strach. Ty sama si zdrojom aj pricinou svojich snov.

julie19
28. apr 2023

Vidím to na tie lieky ;) … alebo nie si tehotná? :D ja pri oboch deťoch som 9 mesiacov mala take sny že až teraz sa potim keď si spomeniem 😅 take živé (obsah rôzny aj strašidelný aj veselý aj tragikomicky 🤷‍♀️😅) proste hormóny a už to išlo … akákoľvek životná zmena ri môže spôsobiť ťažký spanok a dupľom lieky určené na spanok ;)

mira0611
28. apr 2023

Ja neviem, mozno je to blbost, ale ateisti nikdy nie su posadnuti demonmi, ani nic podobne sa im nesniva. Kym veriaci katolici, ktory cupitaju na kazdu omsu ... im sa zda, ze posadnuti su.
Ja by som len bola zvedava, ze co ich ten farar rozprava na omsach.
Ja, som asi mala stastie na tych fararov posadnuta nie som, v Boha verim, aj sa podakujem ked mi pomoze, ked som v r.ti aj ho prosim, aby mi pomohol, ale necitim potrebu sa zucastnovat omsi, lebo to co sa uz v poslednom case deje na niektorych omsach je nenormalne.

deti95060810
28. apr 2023

zlé a ťažké sny bývajú z plného a ťažkého žalúdka - pred spaním žiadne jedlo min. 2-3 hod. Je dobre ísť do postele mierne hladná ....
Nemáš psych. problémy? Nemyslím hneď hrôzostrašné diagn., ale skôr viac stresu a pod. aj vtedy môžu byť tieto problémy...
máš problémy so spánkom? lieky si si naordinovala sama? kto ti ich predpísal? Možno nie sú vhodné pre teba, možno treba zmeniť dávkovanie popr. úplne iný typ liekov by si mala užívať.

deti95060810
28. apr 2023

@mira0611 🙄
ľudia čo chodia na omšu sú podľa teba posadnutí diablom? To čo je za blbosť ...a to nie som ani katolíčka....

ajusa12
28. apr 2023

@mira0611 ale áno, boli zaznamenané aj pripady posadnutosti u ateistov, tých napr. co sa venovali reiky a podobným záležitostiam a po mnohých rokoch trápenia, to bol az práve katolícky kňaz ktorý im pomohol, nikto iný im pomôcť nevedel.

mira0611
28. apr 2023

@deti95060810 ahoj, nie nehovorim, ze kazdy a ani to tak nemyslim, len som este nepocula o posadnutom ateistovi, to bola hlavna myslienka.
@ajusa12 este som o tom nepocula, musim si to vygooglit. 🙂

matabb73
28. apr 2023

@mira0611 toto je pravda. Som ateista. Keďže neverím v Boha, neverím ani v démonov.
Autorka: Ja tiež niekedy mávam divoké sny. U mňa je to keď pozerám niečo podobné v telke. Mám dosť bujnú fantáziu, tak môj mozog dokáže vytvoriť súvislý pribeh, niekedy riadne hororový. Ťažké sny mám aj keď idem spať s plným žalúdkom. A aj lieky na to môžu mať vplyv. Skús si pred spaním čítať nejakú pokojnú knihu, tri hodiny pred spaním nič nejesť a vysadiť lieky na spanie. Nahraď to niečím prírodným, napríklad Persen je dobrý.

kvetinka75
28. apr 2023

tiež mávam nočné mory a môžu u teba za to aj lieky na spanie. Pozri si VU

oli18
28. apr 2023

Neviem, co ti pisali baby, ale nedavno som citala, ze lieky naspanie mozu sposobovat nocne mory, namesacnost a mnohe ine neziaduce veci. Sama uzivam liek na spanie podla potreby a nic take sa u mna neprejavilo. Takze mozes to mat z liekov.

matabb73
28. apr 2023

@ajusa12 to by som chcela vidieť toho ateistu, ktorý by veril, že je posadnutý a dostal ho z toho katolícky kňaz. To by už nebol ateista.

diamondsspaces
28. apr 2023

Sny sa chápu ako nedávne autobiografické epizódy, ktoré sa prepletú so spomienkami z minulosti, aby vytvorili novú spomienku, na ktorú možno neskôr odkazovať, no nočné mory sú jednoducho sny, ktoré spôsobujú silnú, ale nepríjemnú emocionálnu reakciu. Sny sú súčasťou predvolenej siete mozgu – systému vzájomne prepojených oblastí, ktorý zahŕňa talamus, mediálnu prefrontálnu kôru a zadnú cingulárnu kôru – ktorá zostáva aktívna počas relatívne pokojných období.
https://hms.harvard.edu/news-events/publication...
Bože ľudia ,robí to len váš mozog , to fakt ho nevie nikto kontrolovať v dnešnej dobe? To isté pri prežieraní, to len mozog vypytuje cukor /nasytený tuk.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
28. apr 2023

Podla mna liekmi to bude, vela ludi ma paradoxne reakcie. V tehu ani nehovorim, tam to je este vacsi hardcore hormonalne. Takze klidek

lenkakravcova
28. apr 2023

No začala si konať modlosluzbu a ono to začalo.. 🙂 normálka. Tak to funguje, keď sa modlíš k iným miesto k Jedinému Bohu. Odďaľuješ sa od Boha a prenechávaš miesto tej druhej strane. Niet sa čo čudovať. Myslíš, že prečo je tak veľa posadnutí hlavne medzi RKC veriacimi? Ono to dava celkom logiku keď sa nad tým človek trochu zamyslí.

lenkakravcova
28. apr 2023

@matabb73 To nie je tak úplne pravda, žeby ich z toho dostali. Častokrát sa tam len prestrieda "zabyvaný" za iného a pokračuje to v iných aspektoch.
Keď sa ale za myslíš, tak tých ateistov, ktorí by boli posadnutí je fakt minimálne. Najviac posadnutí je práve medzi RKC veriacimi a potom medzi hinduistami. Ja si osobne myslím, že to súvisí s tým ze obe tieto viery sú zaťažené viac na "polobohov a svätých" než na ochranu od Jediného Boha.. Potom sa tam deje kadečo.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matabb73
28. apr 2023

@lenkakravcova posadnutosť diablom je nezmysel. Sú za tým duševné choroby alebo niečo podobné. Nechápem ako tomu môže niekto v tejto dobe ešte veriť.

maja22
28. apr 2023

Zacni sa modlit aj modlitby oslobodenia, napr. Pancier sv. Patrika. Ak uzivas lieky, s najvacsou pravdepodobnostou to moze byt ich vedlajsi ucinok. Ale modlitby oslobodenia ta mozu nasmerovat a odporucam caste sv. spovede a sv. prijimania. Ked sa to bude stupnovat a psychiater nepomoze, potom skus poprosit nejakeho knaza o modlitbu oslobodenia za teba a uvidite...

lenkakravcova
30. apr 2023

@matabb73 Ja to posúdiť neviem. Len mi príde divné, že práve u nich sa to rieši tak stále dookola.. V islame je taká veta v Koráne, že na satana by sa nemalo nič zhadzovať, že on je tiež len stvorením ako my (nie súperom voči Bohu, pretože je proti Nemu ničím).
"Satan povie, keď už bude vec rozhodnutá: „Boh vám dal sľub pravdivý a aj ja som vám dal sľúb, ale sľub svoj som porušil. A nemal som nad vami žiadnu moc, iba to, že som vás vyzval a vy ste ma poslúchli. Nevyčítajte mi nič, ale vyčítajte to sami sebe.. (Korán, 14:22)" Tým pásom ani nejaké posadnutia tu nedávajú zmysel (aj keď veríme v svet, ktorý nie je našimi zmyslami uchopiteľný)..

@fauko Podľa tej poslednej vety si myslím, že by bol každý druhý katolík posadnutý :D