Niekto si na moje meno objednal 3 balíky

4. jan 2023

Ahojte,
"nejaký dobrák" si na moje meno, adresu objednal 3 balíky. 2 som prebrala v domnení, že si niečo objednal priateľ. Tretí už nie.
Môžem to udať, bude sa s tým polícia zaoberať ?
Ďakujem

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. jan 2023

@miriam11 Pýtam sa, lebo kamoška mi povedala, že si polícia môže vyžiadať od telekomunikácií IP adresu, kto to objednával. A takú vec mi tvrdila, že to je trestný čin, alebo priestupok

puklica13
4. jan 2023

Prebrala si nieco co bolo zaplatene?

autor
4. jan 2023

@puklica13 Nie, ja som to platila. Ako píšem v domnení, že priateľ si niečo objednal. A vyplatila som dobierku

lenkakravcova
4. jan 2023

Keby mi prišla dobierka, ktorú som si neobjednala (na moje meno), tak by som ju určite neprevzala. Ako ti to vôbec napadlo to prevziať a zaplatiť?
A ak by mi chodili zaplatené balíky, tak neriešim. 😂

ibrunova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
4. jan 2023

Odosielateľ je ta istá firma, alebo kto to poslal? Volala si im?

ibrunova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aknaj
4. jan 2023

a pravdepodobne bude v tom balíku .... NIČ /ale môžem sa aj mýliť/
no vyzerá to presne ako tie podvody, kde sa zasielajú správy do mailu, aby si uhradila poplatok, clo a podobné blbosti, lebo inak ti na pošte nevydajú balík

ceklis
4. jan 2023

V tom balíku bolo čo? Veď sa to dá vrátiť do 14 dni, nie? Neriešila by som políciu, pories vrátenie s nabudúce si overis čo ideš prevziať.

jazula
4. jan 2023

Zvedavosť mi nedá…aj v tých balíkoch bol normálne tovar?

ibrunova
4. jan 2023

Kedysi takto viacerým ľuďom prišli obliečky z nejakej firmy, ktoré si nikto neobjednal. Kopa ľudí to vyplatila, ale viem, že sa to potom riešilo.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liz_lemon
4. jan 2023

toto su novodobe podvody, ze niekto posle balik cudzej osobe, a ta to uhradi, nabuduce sa vopred spytaj, ci nieco caka, prisla si o peniaze, o trestny cin ide, ak je sposobena skoda min. 266 E
obozretna osoba nikdy neplati, za nic, co si neobjednala, resp. ved priatel by ti hadam povedal, ze na nieco caka, a povedal by ti aj sumu
najlepsie je vsetko platit pri objednani, potom sa ti nestane, ze zaplatis dobierku, ked nic necakas

liz_lemon
4. jan 2023

@jazula zvacsa su prazdne, alebo je tam nejaka bezcennost

autor
4. jan 2023

@lenkakravcova ja som myslela, že si to objednal priateľ a zabudol mi povedať. preto som prebrala. inak nepreberiem.

autor
4. jan 2023

@ibrunova Čo je s tou IP blbosť ?

huginko
4. jan 2023

@ibrunova priestupok proti čomu akože? Proti majetku? Nezmysel

autor
4. jan 2023

@jazula Áno, normálne tovar bol. Kniha, atď...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
4. jan 2023

A su oba od tej istej firmy? Kolko ta to stalo?
Od toho sa da odvijat, ci sa to da nahlasit ako podvod na policii.

lenkakravcova
4. jan 2023

A volala si teda odosielateľovi balíka? Oba balíky poslal ten istý?

simca06022011
4. jan 2023

A odosielateľ tam nebol uvedený? Treba jeho kontaktovať. Ak to bol.eshop o.com pochybujem, poslať späť. Neprebraj nič co ste si neobjednal, v dobe MT je najmenej zavolať priateľovi co niečo z tade a hentade objednával.

autor
4. jan 2023

@mamula20 Kniha, oblečenie

ibrunova
4. jan 2023

Neobjednávala si určite niečo, dávnejšie? Kto by ti posielal knihy? To mi dáko nepasuje.

autor
4. jan 2023

@ibrunova Nie, isto nie.... ale prečo je to s tou IP blbosť ?

dusankomoj
4. jan 2023

Nemohlo sa skôr stať to,že pred vianocami bol všade chaos a poslali niečo omylom? Aj tam sú iba ľudia. Stalo sa mi podobné: prišli 2 balíky(rovnake čísla a všetko) a v jednom bolo to,čo som si objednala a v druhom tehotenské oblečenie🤣 zavolaj odkiaľ to poslali a možno iba poplietli štítky.

simca06022011
4. jan 2023

Autorka veľmi málo informácií dávaš. Kto bol odosielateľ? Firmy? Súkromné osoby?

autor
4. jan 2023

@simca06022011 Firma s knihami a firma z oblečením. Internetové obchody.

majamat
4. jan 2023

urcite sa da vypatrat IP adresa. mm mi o tom akurat hovori, IP sietvej karty, prichadzaju pri objednavke pakety a zisti sa z akehouzlu to bolo objednane.
otazne je, kto yb sa tym zaoberal, kedze je to mala polozka.

simca06022011
4. jan 2023

Treba im napísať, vedia pozrieť kto ako to objednal, osviežujúci email a pod, vieme kopec vevi nacitat a zistit ale nemyslím ze sa intenzívne budú kvoli jednej objednavke trapit s tým. Nejak pochybujem ze sa to stalo len tak. A môžeš im to poslať späť. Samozrejme.