Ahojte,
"nejaký dobrák" si na moje meno, adresu objednal 3 balíky. 2 som prebrala v domnení, že si niečo objednal priateľ. Tretí už nie.
Môžem to udať, bude sa s tým polícia zaoberať ?
Ďakujem
@miriam11 Pýtam sa, lebo kamoška mi povedala, že si polícia môže vyžiadať od telekomunikácií IP adresu, kto to objednával. A takú vec mi tvrdila, že to je trestný čin, alebo priestupok
Prebrala si nieco co bolo zaplatene?
@puklica13 Nie, ja som to platila. Ako píšem v domnení, že priateľ si niečo objednal. A vyplatila som dobierku
Keby mi prišla dobierka, ktorú som si neobjednala (na moje meno), tak by som ju určite neprevzala. Ako ti to vôbec napadlo to prevziať a zaplatiť?
A ak by mi chodili zaplatené balíky, tak neriešim. 😂
Odosielateľ je ta istá firma, alebo kto to poslal? Volala si im?
a pravdepodobne bude v tom balíku .... NIČ /ale môžem sa aj mýliť/
no vyzerá to presne ako tie podvody, kde sa zasielajú správy do mailu, aby si uhradila poplatok, clo a podobné blbosti, lebo inak ti na pošte nevydajú balík
V tom balíku bolo čo? Veď sa to dá vrátiť do 14 dni, nie? Neriešila by som políciu, pories vrátenie s nabudúce si overis čo ideš prevziať.
Zvedavosť mi nedá…aj v tých balíkoch bol normálne tovar?
Kedysi takto viacerým ľuďom prišli obliečky z nejakej firmy, ktoré si nikto neobjednal. Kopa ľudí to vyplatila, ale viem, že sa to potom riešilo.
toto su novodobe podvody, ze niekto posle balik cudzej osobe, a ta to uhradi, nabuduce sa vopred spytaj, ci nieco caka, prisla si o peniaze, o trestny cin ide, ak je sposobena skoda min. 266 E
obozretna osoba nikdy neplati, za nic, co si neobjednala, resp. ved priatel by ti hadam povedal, ze na nieco caka, a povedal by ti aj sumu
najlepsie je vsetko platit pri objednani, potom sa ti nestane, ze zaplatis dobierku, ked nic necakas
@lenkakravcova ja som myslela, že si to objednal priateľ a zabudol mi povedať. preto som prebrala. inak nepreberiem.
@ibrunova Čo je s tou IP blbosť ?
@jazula Áno, normálne tovar bol. Kniha, atď...
A su oba od tej istej firmy? Kolko ta to stalo?
Od toho sa da odvijat, ci sa to da nahlasit ako podvod na policii.
A volala si teda odosielateľovi balíka? Oba balíky poslal ten istý?
A odosielateľ tam nebol uvedený? Treba jeho kontaktovať. Ak to bol.eshop o.com pochybujem, poslať späť. Neprebraj nič co ste si neobjednal, v dobe MT je najmenej zavolať priateľovi co niečo z tade a hentade objednával.
@mamula20 Kniha, oblečenie
Neobjednávala si určite niečo, dávnejšie? Kto by ti posielal knihy? To mi dáko nepasuje.
@ibrunova Nie, isto nie.... ale prečo je to s tou IP blbosť ?
Nemohlo sa skôr stať to,že pred vianocami bol všade chaos a poslali niečo omylom? Aj tam sú iba ľudia. Stalo sa mi podobné: prišli 2 balíky(rovnake čísla a všetko) a v jednom bolo to,čo som si objednala a v druhom tehotenské oblečenie🤣 zavolaj odkiaľ to poslali a možno iba poplietli štítky.
Autorka veľmi málo informácií dávaš. Kto bol odosielateľ? Firmy? Súkromné osoby?
@simca06022011 Firma s knihami a firma z oblečením. Internetové obchody.
urcite sa da vypatrat IP adresa. mm mi o tom akurat hovori, IP sietvej karty, prichadzaju pri objednavke pakety a zisti sa z akehouzlu to bolo objednane.
otazne je, kto yb sa tym zaoberal, kedze je to mala polozka.
Treba im napísať, vedia pozrieť kto ako to objednal, osviežujúci email a pod, vieme kopec vevi nacitat a zistit ale nemyslím ze sa intenzívne budú kvoli jednej objednavke trapit s tým. Nejak pochybujem ze sa to stalo len tak. A môžeš im to poslať späť. Samozrejme.