Ahojte, nie ste deprimované z nášho štátu ako tu veľa vecí (ne)funguje? Vidím pozitíva aj negatíva na našej krajine a veľmi zvažujem odchod v budúcnosti. Aké sú vaše skúsenosti?
Nie, ani nie...Je milé že sa zamestnávajú aj postihnutí ľudia, tak ale nechať ich rozhodovať o našom štáte je už trochu moc 🤣....
Zijem v inom state a tiez ma tu deprimuje milion veci, to je na knihu... ja len kym sa rozhodnes pre ten odchod... a to zacina mojimi 51% danami a odvodmi z platu a zakazom pouzivania plynoveho/olejoveho kotla konciac 🙄
mas na mysli nejake konkretne pripady co nefunguje? inak ja som ale taketo problemy maju aj ine staty. SOm deprimovana zo zdravotnictva (najma pristupu pracovnikov, dostupnosti), som depromovana zo skolstva (zastarly system + podla mna velmi sa znizili vedomosti deti nadobudane v skole, miesto toho aby sa ucili riesia rozne ine veci neustale), som deprimovana napr aj z politikov, pretoze neustale riesia kraviny (rozumej = nehody, afery, rozdavanie, pomoci, bez toho aby radsje podporili aktivitu ludi, pracu, podnikanie ale bohuzail takych by tu vela ludi nevolilo, lebo by museli zdvihnut ritky). Deprimovana som z uradov (rodinkarstvo, ignoracia, clovek nevybavi nic, lebo si vsetky povinnosti tak rozkuskovali, ze sa proste neda nic vazne doriesit, len ukazuju na seba prstom). Ale ked tak rozmyslam deprimovana som aj z moznych "dodavatelov", majstrov, sluzieb.. podvodnici, slubotechna-pracovnici na kazdom rohu. Stve ma ze kym sa iste skupiny sponzoruju, inym zdania a zodvoduju vsetko, pritom nefunguju u nas kontroly, kontrola prijmov napriklad, tie danove su vyspech svetu :DD
A z tohot vsetkeho vidno, ze vacsinou nie je problem stat = ale jednotlivci. A to mozes stretnut absolutne vsade.
Ono veľa ľudí to možno nevníma, lebo s tým neprichádza pravidelne do kontaktu. Inak vníma zdravotníctvo mladý človek, ktorý si raz ročne maximálne obehá preventívky, a inak niekto, kto má dlhodobo zdravotné problémy, lekári si ho medzi sebou prehadzujú, a na termíny čaká mesiace. Taktiež byrokracia na úradoch. Proste veľa veci nefunguje ako má, ale keď už sa človek do tej situácie dostane a riešiť to musí, tak proste rieši, lebo iná možnosť nie je. Tak si len zvykáme, lebo s tym aj tak nič nespravíme, a keď môžeme raz za čas o niečom rozhodnúť, tak si aj tak vyberieme tú horšiu možnosť🙂
Nikde na svete to nie je idealne. Aj keby si sa odstahovala na kraj sveta, aj tam najdes veci, ktore nefunguju a ktore ta budu stvat. Nezijem na Slovensku a tiez ma obcas stvu nejake veci v krajine, kde zijem.
Na Slovensku ma stve to, ze su ludia tak blbi, ze dokazu obhajobat zlodejinu, papalastvo, vulgarnost a popri tom sa stazovat doma a na internete na to, ako zle sa maju. Ale ked teba pohnut hlavou alebo zadkom, tak to nie, lebo ved ked nastavim ruku, snad mi niekto nieco da.. naco by som sa namahal, ked nemusim. Staci, ze budem pindat doma. A presne podla toho to na Slovensku vyzera. Pocnuc vladou, kde su hulvati a zlodeji, cez korupciu, ktora je rozlezena vsade, cez biedne skolstvo, zdravotnictvo, urady, az po to, ze ludia veria totalnym kravinam, hoaxom, ziju z minimalky alebo vyciciavaju stat na roznych davkach (cest vynimkam). Kym sa nezmeni zmyslanie ludi, tak na Slovensku nikdy nebude dobre.
V každom štáte sú nejaké problémy. Ako včera sestra pekne povedala, že čo tam po politike. Načo sa pre nich rozčuľovať. Hlavne, že sme si oporou jeden pre druhého.
@natuskacicuska3 nie som deprimovana. Ak by som bola, tak sa vezmem a idem prec.
Samozrejme ze je vela veci, ktore sa mi na fungovani nasho statu nepacia, ale je aj vela toho, co sa mi tu paci a inde by to bolo podobne, tiez by bolo nieco, co sa mi nepaci a nieco, co sa mi paci.
Ak nie si spokojna, chod a skus to inde, vzdy sa mozes vratit, alebo prestahovat zase inde...
@diewcatqoo áno, to pindanie doma je úplne typické
. Keď to niekto chce riešiť, tak neprilozi k dielu ruku nik aby sa to zlepšilo. Výhovorky neustále.
@viestta presne, tu je ukázaná úroveň voličov súčasnej vlády, ale voličom to zjavne nevadí:
úryvok z filmu Mečiar:
Mne sa tu páči. Som spokojná Slovenka. 😊 Veď robiť sa musí všade, keď sa chce mať človek dobre.
Všade je niečo, nikde to nie je dokonalé.
Ja som vždy bola názoru, že ak tu chceme niečo zmeniť, niekto tu musí aj zostať a snažiť sa spraviť niečo inak, bol to jeden z dôvodov prečo som zostala študovať na VŠ a prečo sa aktívne venujem popularizácii štúdia a vedy na našej uni napr... no po poste, ktorý som si dnes ráno prečítala na FB Ministerstva kultúry SR mám zase o niečo väčšiu chuť zbaliť kufre a nostalgicky spomínam na zahraničné stáže, ktoré som absolvovala, že či som tam nemala radšej rovno zostať...
@natuskacicuska3 som deprimovaný. Ale nejdem to tu už rozoberať nepomôže to. Len pripomeniem, že od čias Dzurindu boli Radicova s Matovičom a Odorom pri moci 5 rokov. Ale Fico s Pellegrinim boli pri moci 12 rokov. Takže zodpovedný je jasný. A bude to ísť takto ďalej dole vodou.
@natuskacicuska3 Jasné, že tu kopec veci nefunguje. Ale na väčší prehľad odporúčam pocetsivat, alebo minimálne popocuvat niekoľko podcastov ľudí, ktorí dlhšie žili v inej krajine a hneď si budeš viac vážiť to, čo tu máme. Stále žijeme v jednej z najslobodnejsich najbezpečnejšie a najbohatšich krajín sveta. Drvivá väčšina ľudí na svete minimálne jedno z toho nemá. Napríklad taká Čína a Rusko nemajú ani z ďaleká takú slobodu slov ako my. Taká Amerika zase mama vôbec takú bezpečnosť a ani sociálne istoty. A to už máš pol sveta :D Vacsina Afriky zas ani zďaleka nie je taká bohatá ako naša krajina ... A potom už sú len menšie krajiny. Ono nikde nie ej ideálne a keď chceme nieoc lepšie, treba aj priložiť ruku k dielu.
@bloger viem, ze mna nemusis.....ale neda mi.😁 Vy si cela rodina tak zijete v jednej ruzovej a mimoznej bubline?🤣 Vy nemate ziaden problem s touto mafianskou, zlodejskou cvargou. Vy sa tesite socialnej vlade. Hlavne, ze sa mame radi, nie??😂
@natuskacicuska3 som deprimovana z ludi, kt tu ziju a zvolili nam tu zlodejsku cvargu mafiansku, co je tam teraz 🤷🏼♀️ nastastie si mozeme dovolit vyuzivat sukromne zdravotnictvo aj skolstvo, lebo ked su teraz tieto veci v 💩, tak odteraz pojdu zial este k horsiemu, lebo toto nie je priorita vlady.
Tym chudobnejsim, kt chytili na sladke socialne reci sa bude teraz zit este horsie a zhorsenie ekonomiky krajiny pocitia ako prvi, potom si to mozno uvedomia.
Ja som zdeprimovana z debilov… a tých je žiaľ všade kopa 🙈 ja zijem vo Švajčiarsku a mohla by som knihu napísať čo všetko tu nefunguje 😡 v každom štáte je niečo čo nefunguje tak ako by malo
Som, ale nenecham zmatenych volicov, aby smerovali moj zivot. Chcem sa mat dobre, makam. Spravy uz nesledujem vobec, grcala by som.
@milanemila v mojom okolí všetko nad 50, dochodci, tetky... čiže väčšinou ti, ktorým už je všetko fuk a chcú svoje istoty, a hlavne nemajú absolútne prehľad o ničom ( ak nerátam seriály, TV noviny a hoaxy, a niektorí celý deň surfuje po nete a čítajú múdrosti:D) . Ale popravde ja sa veľmi dovom nad preferenciách Slovákov. Divím za ze ani dnes nevidím nikoho normálneho v politike. Verím, že je ťažko niekomu vyberať, hlavne ak sa ludia riadia často prvým dojmom, výzorom, spôsobom vyjadrovania = takými vonkajšími znakmi a nie vedomosťami, konkrétnymi návrhmi.
@konikmodry111 napríklad?čo je v CH zle?
@simca06022011 paradoxne v mojom okoli sucasnu vladu volili relativne mladsie skupiny, cca 30-40 rocni. K nepochopeniu, cudujem sa velmi.
@0silvia0 no veru... u nás zväčša ps volili takýto, o tých, kt. viem. Mladší majú často problém povedať:D
@konikmodry111 samozrejme že v každom štáte niečo nefunguje. Ale každý sa snaží ísť smerom k zlepšovaniu sa. Na Slovensku to ide dole vodou už veľa rokov. Školstvo zdravotníctvo atd. Nič sa nerieši.
Nemam s cim porovnavat, nikdy som nezila inde a ani si to neviem predstavit. Takze ,nie som deprimovana.
Som deprimovana z hlúposti ľudí.z kvality života všeobecné. ako sa naháňame za materializmom.zo sebectva.aktualne z nefungovania zdravotníctva Ale robím čo môžem napr.zas budem na proteste.A ešte viac budem deprimovana.ak budem cestovať za vnúčatami mimo SK a budem žiť z dôchodku zdrav.sestry.Lebo dospelé deti žijú a idú žiť inam a ani sa im nečudujem a majú moju podporu.Ale máme odísť z nášho domova všetci?Preto.ze mafia na čele s ficom na ukradne štát? Verím.ze ich porazíme ešte nie je neskoro.
Neviem, či deprimovana je ten správny výraz... ale áno. Začína mi všetko strašne vadiť. Teraz som 5 týždňov v inej krajine, v oblasti, kde majú porovnateľné, možno aj nižšie príjmy, ako v BA, odkiaľ som. Keď sa tu rozhliadneš, málokedy tu na ulici stretneš značkovo oblečeného človeka, na parkoviskách sú autá priemerných značiek a priemerným vekom tak 5 rokov, ľudia tu žijú skromnejšie, napriek tomu mi prídu šťastnejší. Majú tu vyššie niektoré dane, náročnejšie a drahšie niektoré úradné postupy.
Ale majú zadarmo diaľnice a to celkom hustú sieť, majú parádne vlaky, cesty sú všetky ako nové, žiadny tankodrom a potraviny, čo jedia, nie sú otrava.
V pondelok idem domov a fakt sa mi strašne nechce. Aj kvôli počasiu, aj kvôli ľuďom, aj kvôli bordelu všade vo všetkom.
@bloger lenze ta polituka na teba vplyva kazdy jeden den, na vsetko co robis. Rozhodnutia politikov su na vine, ze u lekara cakas mesiace na termin, rozhodnutia politikov vplyvaju na to, ze sa ide zrusit Specialna prokuratura, ktora mokrem par politicky naviazanych kauz riesi najzavaznejsiu trestnu cinnost, vratne drogovej.
Politicke rozhodnutia su aj o prerozdelovani dani, ktori zaplatili danovi polatnici. Prerozdelovanie take ake je, kde je pracujuci clovek, ktory odvadza dane na smiech tym, ktori sa na nom prizivuju. A to nemyslim zrovna socialne odkazanych, ale hlavne tych, ktori vyciciavaju stat a nabaluju sa na statnych zakazkach. Povedat, ze mna sa politika netyka je prostoduche a svedci o tom, ze naozaj nemas sajnu to tom ako stat a kolobeh penazi ovplyvnovany politikmi funguje. Tu nejde len o to ci Danko vyvratil semafor, to je len ceresnicka na torte ich papalasizmu a bezbrehej drzosti a bezpohladnosti voci obcanom, ktorou su prelezeni. Je to len mala kauzicka v mori tych, ktore maju skutocny dopad aj na teba osobne. Psotrosizmus aky predvadzas prave ty im vyhovuje, takych ako si ty oni maju radi a o takych im ide, takych radi a jednoducho oblbnu. (len o takych im ide akurat par tyzdnov pred volbami, po volbach vas maju tak ci tak na haku)
Nie som deprimovana zo statu ako takeho. Som deprimovana z toho, ze zas vladnu ti, ktori tu uz boli, ukazali co "dokazU a zas im uverilo tolko volicov. A podla toho aka banda nam vladne to aj funguje, takze v konecnom dosledku si za tie sracky, v ktorych sme mozeme sami.