Dievčatá dá sa vôbec bojovať so stálym smútkom v živote? Nech robím, čo robím nie som šťastná, cítim prázdno a každý deň je pre mňa utrpením. Nič ma nerobí šťastnou, z ničoho sa neviem radovať a ak náhodou niečo dostanem, napríklad psa, tak mám radosť len chvíľkovú a rýchlo to odoženie. Niekedy sa rozplačem. Striedajú sa u mňa obdobia depresií s obdobiami, kedy mi je dobre, ale šťastná aj tak nie som. Pritom mám muža, skvelého muža, ktorý ma miluje. U psychológa som bola, ale nepáčil sa mi jej prístup, myslím, že má vôbec nepochopila.
Dnes často vznikajú depresie a podobné stavy aj z toho, že ľudia sú presýtení všetkého, nič im nechýba a nevedia, čo by v živote chceli. Nemajú cieľ, nevedia, kam smerujú, len tak prežívajú zo dňa na deň. Určite sa to dá riešiť. Tešiť sa nemáš len z toho "ak náhodou niečo dostaneš", mala by si sa zamyslieť nad tým, či máš nejaký plán, kam sa chceš v živote dostať, čo by ťa bavilo a podobne. Zároveň však už tvoj stav môže byť vážny, že ozaj si sama nepomôžeš a musíš vyhľadať odbornú pomoc (ak ti nesadla jedna psychologička, nájdi inú).
To je vela ludi.....nesuvisi to s tym co mame..kde sa nachadzame.....co robime.....podla mna teda.
Vnutro cloveka je dusa....a ta robi cloveka stastnym....smutnym atd....kazdy to ma v niecom inom...niekto vo viere,niekto v skutkoch,niekto uplne v banalnych veciach,niekto v cestovani,objavovani noveho....uplne kazdy jeden clovek je svojim sposobom konfrontovany viackrat v zivote naco tu vlastne je a co je jeho uloha.....
Aj keby si mala hocico....napr.aj deti...casom...aj tak by to nemuselo zmenit na stastnu...deti nie su recept na stastie.....takze.....mozno sa spytaj sama seba...ktorym smerom.....
Je to aj k tvojom postoji...otazkach vo vnutri co si kladies.....a nad cim premyslas.....
Mozno od veci.....ale to si myslim ja
Mas deti?pracujes?ako co?ake mas konicky?ako dlho si vydata?vsetky tieto otazky su na mieste lebo zatial mam pocit ze sa dost nudis,nemas "do coho pichnut",staras sa hlavne skor sama o seba a volny cas sa ti toci okolo muza a pomedzi to si uvedomujes ze obsah tvojho zivota nema velmi zmysel a cakas na nejake stastie ktore neprichadza a nepride.Alebo je to inak?
Skús vyšetriť hormóny.
BTW nie všetci musia prežívať šťastie. Na to je automaticky nejaký nárok?
Takéto obdobie má v živote podľa mňa každý mne pomohlo, keď som začala chodiť cvičiť, keď som chodiť začala na jogu, začala som chodiť behať, lebo vtedy som si tak uvedomila to, čo všetko mám, čo zvládnem a bola som za to čoraz vďačnejšia a celkovo som začala mať väčšiu radosť zo života 🙂
Tak skus sa orientovat na rozdavanie inym a necakat co kto da tebe. Davat sa da aj so smutkom srdci, ale moze to v tebe nieco posunut...
ahoj, ja mam tiez teraz take divne - nijake obdobie. Nemam preco mat depku, alebo take cosi, ale aj tak sa citim nejaka prazdna.
A presne som si povedala, ako radi
@sabca99
ze musim zacat sama so sebou. Tak sme si kupili s manzelom bezecky pas, dneska prisiel, od zajtra nan skocim :D necitim sa dobre, tak ked vylepsim vizual a naberiem kondicku, verim, ze aj zmyslanie sa prebudi 🙂
No ty si sa tak rozhodla byt nestastna tak co uz.
A co je to vlastne stastie? Pre kazdeho mozno nieco ine, v podstate velmi filozoficky pojem. Dajme tomu, ze ze u teba je problemom skor neodovodneny smutok a prazdnota, mozno len obycajna nuda... Skus sa ale naozaj do hlbky zamysliet nad svojim zivotom - ak si zdrava, mas dobreho muza, mas strechu nad hlavou, co do ust, par blizkych ludi, ktorym na tebe zalezi, ak nemas ziadne ine objektivne velke problemy, ktore si nespomenula - naozaj logicky nemas preco byt nestastna. Uvedom si to skor, nez ta zivot prinuti si to uvedomit, ked uz bude neskoro. Bud hlboko vdacna, za to, co mas. Ak sa ti nieco na tvojom zivote nepaci, mozes to kedykolvek zmenit. Zamysli sa, co ti v zivote chyba , aby nebol prazdny. Skus sa naucit novy jazyk, zacni cvicit, urob nieco blaznive, co si vzdy tuzila urobit no "bala" si sa, zacni pisat dennik, daj sa do reci trebars so susedou,mozno tak objavis spriaznenu dusu, odmen sa, chod na masaz, na oblubeny zakusok, vyloz si nohy, daj si oblubeny napoj a pusti oblubenu hudbu, pritul sa k manzelovi, snivaj, co krasne by si chcela zazit... Je milion veci, ktore nas mozu urobit stastnejsimi, dat nasmu zivotu novy dych, pri ktorych pookrejeme. Nic z toho v tebe nevyvola pocit stastia? Daj si kazdy den metu, co nove, krasne, uzitocne urobis, koho potesis, ako kazdy den posunies svoj zivot ku krase, k dobru, k zmysluplnosti pre seba i ostatnych... A ked to nepomoze, skus sa dostat nachvilu trebars k tazko chorym detom, zapoj sa ako dobrovolnik do pomoci bezdomovcom, precitaj si svedectva ludi, co prezili holokaust. Mozno ti to trochu otvori oci, ako vlastne vyzera nestastie. Akoze, na to nie je podla mna velmi co ine poradit - alebo je teda chyba v biochemii mozgu a tam uz pomoze len odbornik, tazko hodnotit, ci uz je to tvoj pripad...
Máš oficiálne diagnostikovanú depresiu? lebo je rozdiel Medzi tým, že mám horšie a lepšie obdobia ako to, že tam naozaj môže byť vážny problém, kedy aj pri najväčšej tvojej snahe si telo - psychika robí s tebou, čo chce, pokiaľ to nevieš zmeniť, či už pohľad na život, a naozaj v ničom nenachádzaš troška radosti, asi by som skúsila vyhľadať odobornú pomoc či už psychológa alebo psychiatra / nechcem uraziť/ a podľa toho sa odrazila ďalej. Možno by si si mala seba viac všímať, prečo tá nespokojnosť, prečo ten pocit smútku nešťastia, čo je impulzom k plaču , Možno je niekde skrytý problém, ktorý si navonok neuvedomuješ a ten pocit smútku, toho, že sa nevieš tešiť je len dôsledok.
@katkati ano, suhlasim, vsak ja aj pisem, ze ak je to diagnoza, pomoze len lekar. Zatial som vsak vychadzala z toho, ze ide len o "blbu naladu", nieco, co je clovek schopny pri urcitom uvedomeni sa a prace na sebe zvladnut sam, vyhabat sa z toho... Nie vsetky pocity smutku musia znamenat hned depresiu...
Nesleduj soc.siete a budes potom ok.mozno pomoze mozno nie
@retatka no tak napriklad kes si zapnes unstagram su tam same krasne zeny co neustale niekam cestuju,je tam zobrazena ina realita a niekomu to moze uskodit a vraviet si preco oni nemaju taky zivot a potom vznikaju takero depresie
Drzim ti palce urcite zmen psychologa, nsjdi psychiatra.... Ty nerobis nic zle, si normalna zena ktora potrebuje pomoc🍀
@retatka to je pravda.niektore clanky na MK mi vedia zlepšiť naladu a pobedat si ,,moj zivot je krasny,,
Určite to tak bude @uglybetty1234. Prešla som si tým, takže viem o čom píšeš, viem aké je to hľadať sa. Nebyť spokojná. Cvičenie a tieto veci ti vyčistia hlavu, začneš mať väčší nadhľad, prestaneš riešiť malichernosti a budeš sa tešiť z maličkostí 🙂
zmen psychologa, konzultuj, ci netreba aj psychiatra navstivit. nieco nie je donre a treba to riesit. sama to asi nevybujujes, len s pomocou.