Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...
čo robte zle? Podľa mňa matka, ktorá ľúbi svoje dieťaťko, nie je zlá. a je jedno či dojčí, alebo nie, či používa latkovky alebo jednorázové plienky, či kupuje značkové vecičky alebo zo sekáča...
mna na zapajani do vela diskusii odradza velmi to, ze ak sa objavi niekto, s koho nazorom sa tu vacsina nestotozni okamzite sa to zvrhne na urazanie, osocovanie a odsudzovanie... pride mi to miestami neskutocne smiesne ako sa vela mamiciek hra na pani dokonale 🙄 a clovek ktory si sem pride skutocne pre radu, sa jej ani nedocka.... 😒
ahojte dievcata, aj mne sa stalo, ze ked som sem napisala svoj nazor alebo sa opytala na niektore veci, ktore sa niektorych dotkli alebo ich pochopili inak, tak ma riadne zjadili. zijem heslom "Zi a nechaj zit", preto sa do tejto diskusie zapajam. kazdy ma pravo na svoj nazor, kazdy vidi danu skutocnost s ineho uhla pohladu (vola sa to paradigma 😉 ). cize respektujem kazdeho, pokial to nie je na hranici arogancie, zakona a ma to aspon aku taku kulturu 🙂 .
dievcata urcite sa osocovanie nevyhne ani tejto teme.. uvidite, po dvoch troch strankach, sem zabludi nejaka supermama a pekne nam to tu natrie 😉 😉 😉 je nas vela ktore toto trapi, ale s tym nic nenarobime, kazda ma pravo vyjadrit svoj nazor, len je smutne ze niektore mamicky ho vedia len vyjadrit a nevedia si vypocut a pochopit aj ine nazory
a niektoré mamičky si neuvedomujú, že sme nedokonalí ľudia, ktorí robia chyby. To že maminka dá omylom dieťaťku čokoládu, určite neznamená, že ho nemá rada a že mu chcela ublížiť.Mýliť sa je ľudské.
😕 a kde je zakladateľka ....však sme sa nič nedozvedeli ☹ 😉
@stanusa999 napíšeš aj niečo viac ?
ach jaj, doverne (zial) poznam tento pocit. dookola, ze ta a ta to robila tak a tak, preco aj ty nie. moje argumenty uz nepomahaju. ale nejako si ani nad tym nelamem hlavu. je to moje dieta, vychovavat ho teda bude prevazne ja. ked sa niekomu nepaci, co uz, neustupim. tolko moj nazor
@stanusa999 Ja osobne nechápem, čo tým chcel autor povedať? 😕 😕 😕 😕
Ide prevazne o to, ze ked odpisem nejakej mamine, ako "to" robim s dietatom ja, najde sa X-maminiek, ktore ma znesu pod ciernu zem, ze som prinajmensom vrahyna, ze dovolim svojmu 7 mesacnemu babu, aby olizlo lizatko, aby islo von, ked je -15, aby sa hralo v piesku, kadial predtym prebehol pes, aby nemalo veci prate len v senzitiv prasku, aby sa stretavalo s detmi a mohlo tym ochoriet....aby proste zilo podla mna!a mozno vela mamiciek s tym nesuhlasi, ale ja to nikomu nezazlievam, ze svoje dieta drzi od sladkosti 2 roky, ked ho nepusti do piesku kvoli moznym bacilom, ked idu von len pri +10 a len ked svieti slnko,a ked sa nestretava s detmi, lebo by mohlo ochoriet....je to vec kazdej maminy!!!nech si kazdy vychovava svoje dieta podla svojich predstav, a ostatne, mozu akurat tak poradit stylom:skus, takto som to robila ja a nie typom preboha chces to dieta zabit????!!!!!len tolko, preto ak ma niekto otazku a boji sa ju polozit inde, nech ju polozi tu, mozno sa najdu maminy, ktore odpovedia bez toho, aby ju hned skritizovali!
@stanusa999 Ale veď to je úplne normálne. Čo je na tom divné? Každý má iný názor. Ak sa niekomu nepáči, čo píšeš, no tak to skritizuje. 😉 Je už na tebe, či sa ti bude chcieť svoj názor rozumne obhájiť, alebo na dotyčnú osobu reagovať nebudeš.Čo očakávaš od verejného fóra? 😲
@stanusa999 chápem ťa,prečo si založila tému
aj dnes sa v téme Problémy s partnerom a financie /či ako/ zas poobede baby hádali 😝
nemenované maminy sa tam navážali do seba, od témy ešte k tomu
a ukrivdená mamina to cítila ako neprávosť / čo jej neberiem/,ale aspoň si odskúšala, ako to je "baviť" sa na účet iného /ak nesúhlasím s jeho názorom/. lebo presne to isté /na čo som ju v téme o UM/ pred týždňom upozornila,robila ona. ironicky /výsmešne/ sa vyjadrovala k téme. a zrazu-ak je v opačnej úlohe, sa jej to nepáči. nuž-aj takto to tu na MK chodí 😝
@koniarova Ved nie je to divne, divne by bolo, keby sme to robili vsetky rovnako, len divne je keby som napr lussy23 napisala, ze ci chce, aby jej dieta malo v buducnosti problemy, kedze im dava cokoladu, ze lepsie by urobila, keby im dala mrkvu do ruky...chapeme sa?
@stanusa999 Ja ťa úplne chápem, ale máš nereálne očakávania. 😉 A prečo by bolo divné, keby si to napr. lussy23 napísala? Keď si to naozaj myslíš a je to tvoj názor. 😉
@koniarova Lebo nemam pravo niekomu hovorit take veci, lebo ona si svoje deti porodila, ona ich vychova ako ona chce...ja jej na to mozem len povedat,ze ja mojim detom cokoladu nedavam, radsej im dam mrkvicku....tot vsjo....mimochodom, moje deti tiez cokoladu papaju 😵
@koniarova Mozno sa neviem celkom spravne vyjadrit, ale ide o to, ako dotycnej mamine poviem, ze to robime my, napr aj naviest na spravnu cestu ale tymi spravnymi slovami!
@stanusa999 ja ti tiez rozumiem, mna najviac vytacaju prispevky o kojeni. Ja uz na kojenie ako take zacinam byt normalne alergicka a to len preto, ze nech otvorim akukolvek temu, vzdy sa tam najde pani dokonala matka, ktora razne naznaci, ze ak nekojis, tak si zla matka a tvoje dieta dusevny a citovy mrzak 😠 , ze si sebecka, pohodlna mater, ktora sa nevie pre dieta obetovat a odchovava svoje dieta na 'kuse gumy' a bla bla. A tie zarucene presvedcenia, ze tvoje dieta jednoducho nemoze byt v poriadku a ze jednoducho nemozete mat krasny, laskyplny vztah, ak nekojite...ma uz naozaj vytacaju. Takisto temy o tom, ze ak sa dietatu nevenujem nonstop, tak som nemala byt ani matkou 😕. Ja nechapem, co to v nas Slovakoch je, preco mame taky problem zit si ten svoj zivot a nechat druhych, nech si ziju ten ich? co to ludom dava, ked sa furt staraju do druhych a maju neustalu protrebu kritizovat a odsudzovat konanie druhych? zeby daky komplex? a takto si dokazuju, ze su lepsi? toto by mna napriklad zaujimalo, ze preco sme taki...
@aliza Tak to som aj ja viac krat citala, ze ked nekojis, nemas taky vztah s dietatom a dokonca ho tak nemilujes ani ono teba ☹ Ja som prvu dceru kojila 2 mes a tuto kojim uz 7 mes a obe milujem rovnako, a urcite aj ony mna 🙂
@stanusa999 - ja neviem co chces pocut, jedna vec je tolerancia a druha vec je extrem, kde sa proste - aspon mne - jezia chlpy na krku a citala som tu vsetko od poslednej perly - davat kravske mlieko riedene cajom 2 mesacnemu dietatu, davaniu 3 mesacneho dietata do hopsatka az po otazku, ci je treba prebalit pokakane mimino v noci, alebo moze tak spat do rana ehm... ani jedno neni dobre a aj ty ako mamina si skus nastavit "filter" tolerancie alebo prebehnut ocami prispevky, s ktorymi nesuhlasis, zobrat to ako iny nazor, vyhodnotit to a urob si po svojom. Ono je to sakra rozdiel citat to na nete, napisane to vyznie vzdy tvrdsie, ako keby som ti to povedala pri kave...
@stanusa999 Ja tomu hovorim, ze "ludska blbost nepozna hranic" 🙂
😅 a zaseeeeeeeeee 😀 😀 😉
@macamac - no ved pisem, ze mi to neda, nie, berte to ako diagnozu pre mna za mna 😅
Neviem, co kto od tohoto fora caka, ale plejadu si pritakavajucich husi hadam nie. Ved to dieta kludne aj zabi, ved je tvoje, no nie? Ja viem, ze je to extremny priklad, ale niektore typy zleho zaobchadzania s dojcatom takto mozu skoncit. Mne staci, ze v blizkom okoli mamina nechala nastavit novorodenca na 4h casy medzi kojeniami (lebo jej tak porodna asistentka poradila! ) a to dietatko doviezli po 2 tyzdnoch (z poradne rovno do nemocnice) na intenzivku a takmer neprezilo, tazka dehydratovane, podvyzivene... mozno keby si vypocula viac nazorov... nebolo by to tak.
Vypocut si aspon z jednych ust ako by to malo byt spravne je podla mna velmi dolezite... aj keby sa potom mamina rozhodne si teoriu "upravit" a prisposobit vlastnemu dietatu. Ved to jej nikto neberie. Ja som bola za taketo fora ked sa narodila mala nenormalne vdacna a "sprdli" ma vtedajsie supermatky kvoli xy temam tiez riadne... no mne to prospelo... a mojim detom tiez.
@anjelicek26 to s tou plienku hadam nemyslis vazne??? Tu otazku mi musis najst, inak neuverim, ze sa toto niekto moze opytat.....fakt 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕
@aliza toto presne hneva aj mna. kojenie sa dava na taky piedestal ze matka ktora nekoji(nemoze napriklad kojit) tak sa citi ako odlud a najhorsia matka na svete. 😉
@stanusa999 rozumiem preco si zalozila temu,ale musis zase uznat ze niektore temy su do oci bijuce nezmysli 🙂
@stanusa999 Myslim, ze tebe ani nejde o tu radu, ale o to, akym stylom ti ju niekto napise.
Rada by som ti napisala nieco pozitivne, ale kolko ludi-tolko chuti. Nesmies brat vsetko osobne. Ked citas clanok v casopise a vidis, ze je tam nieco napisane, co ty robis zle, tak sa ta to nedotkne, ale skor ta to podnieti to zmenit.
Modry konik je jeden velky zberac informacii, kde si ich matky mozu vymienat.....ale na ne aj reagovat- prijemne/neprijemne/agresivne/ucelovo/s humorom/vazne....
Toto sa jednoducho neda zmenit....a keby vsetky mamy boli rovnake a rovnako reagovali na vsetko, tak ma to tu ani nebavi...popravde 😒
@anjelicek26 No vypocut si nazor inych alebo radu je uplne v poriadku, tiez obcas napisem tu svoju, alebo ako som to robila ja, ale zalezi aj na spravnych slovach, ako to podat, nie hned matku sprdnut pod ciernu zem! tu nejde o to, aby sme si tu pritakavali jedna druhej, ze vsetko je absolutne v poriadku, tu ide o to, ze si tu vieme poradit bez osocovania a urazania
@stanusa999 - vies len toto sa da otocit aj z druhej strany. Ono tu casto mamina, ktora da otazku ani iny nazor pocut nechce, len schvalenie toho, ze to robi spravne. X-krat sa mi stalo, ze chcela mamina poradit a co dostala ako radu, sa jej nepacilo a uz bol ohen na streche. Aj tak tu vznikaju hadky - velmi velmi casto. Potom som "premudrela" a "tabulkova" a "mat tie peniaze tak aj ja tak dieta stravujem bla bla bla"... proste stupajuca agresia vzhladom na odpoved, ktoru nechcela pocut.
ahoj a co robis zle ja si myslim ze kazda z nas mame svoj styl