Nie je ešte povinné nosiť rúško vonku, však?

19. mar 2020

Chcem sa spýtať, v SR nie je povinnosť nosiť vonku rúško? Myslím na ulici napr.

amelia000
19. mar 2020

Povinnost nie, ale dufajme ze coskoro bude 🙂

caroline_
19. mar 2020

@amelia000 asi tak, už keď vidím niekoho bez rúška alebo bez šatky tak mám nervy a nechápem ako môže byť niekto taky nezodpovedný

jaskolka
19. mar 2020

Vo vlastnom záujme by každý mal nosiť.

mata71
19. mar 2020

ja upozornim ked vidim že nemaju, nič na chranenie,,, za mna je to nezodpovednost,, ist tak von,, na vlastnom dvore prosim nemusiš mat,,,

amelia000
19. mar 2020

@caroline_ co ti poviem..sestricka na gynde rusko nemala a ani rukavice a chcela mi brat krv....

belllinka
19. mar 2020

Ked idem von, chranim si tvar vo vchode a potom to dame dole. Vonku na teba ten virus neskoci zo stromu a ked sa prechadzame mimo ludi, tak v tom vyznam nevidim.

autor
19. mar 2020

Tak ja som sa pýtala, či je už vládne nariadenie. Nie či by som mala alebo nie.

sunny8
19. mar 2020

Nie je to nariadené nakoľko nie každý je zabezpečený rúškom. Keď idem s dvojročnou na ulicu na prechádzku tak si nedávam. Pretože takému malému dieťaťu dať niečo cez tvár je nemožné a zase nebudem seba chrániť a dieťatko nechám bez ochrany. Ale vyhýbame sa ľuďom a ona peši neprejde viac než pol ulice. Keď idem s 5 ročnou tak si dávame obidve.

asia83
19. mar 2020

@caroline_ Ja vonka rúško nenosím. Široko ďaleko nikto, tak aký zmysel má mať ho? Aby som nenakazila stromy, domy?

miadi
19. mar 2020

Neviem ci je to nariadene vladou ale viem ze vyhodit Ta z obchodu ci uradu možu tak či tak. (Na Sk u nas to este nefrci ale bude.)

asia83
19. mar 2020

@mata71 Skúsili by ste mňa upozorniť. Kurník, koľko odborníkov tu je.

autor
19. mar 2020

Mne zase príde divné, keď ide po ulici človek 20 m pred ním, za ním, zo strán nikto a má rúško. Keďže po 20 minútach na tvári je absolútne k ničomu. A pokiaľ to nie je povinné, nemá čo kto upozornovať.

moonlight1210
19. mar 2020

zatial nie je.

a mne to rusko lezie na nervy. mam ho tam, kde musim. a potom tam, kde je vela ludi okolo mna. a ked idem k rodicom im zaniest nakup.
ale ked som niekde sama, resp. je tam len mala koncentracia ludi na vacsom priestore (napr. ked vencim psy na hradzi), tak ho davam dole.

ked to nariadia, budem ho nosit vsade vonku. lenze vtedy uz bude zrejme aj nariadenie o povoleni na vychadzanie, aby sa reguloval pocet ludi mimo domovov.

mata71
19. mar 2020

@asia83 no keby ste išla okolo mna upozornim,,, už sa bez ruška, šatky nedostanete tu skoro nikam,,, takže nemám problem upozorniť .

mata71
19. mar 2020

tu sa dosť rušok aj pošilo a pozozdávali sa, ludom,, susedom, stršim,, a jasne každy bo oboznámemí že sa ma oprat prežehlit a tak použit,,,, proste chranim, seba, Teba..a Ty mňa...

lenkakravcova
19. mar 2020

Jednoduchšie je zakašľať. Potom ani upozorňovať netreba. 😀 Hneď sa každý kryje. Aj takí odvážni experti ktorý nám to tu možno roznasaju..
@mata71

lenkakravcova
19. mar 2020

Ten vírus dokáže prežiť v ovzduší 8 hodín. To znamená ze aj keď nikto nie je na ulici, nebudem tam kašľať, rozprávať len tak.. Lebo ak to mam (a neviem o tom) tak to roznasam ďalej.
Je to o vlastnej zodpovednosti.
Aj keď tu mnohí evidentne nemajú...

luba41
19. mar 2020

@lenkakravcova a tých 8 hodín, to kde si čítala?😲

wicka5
19. mar 2020

bože, ja žasnem kolkych virologov tu mame :D

nada789
19. mar 2020

nesmejme a nedivte sa ruskarom aj ked okolo nich nikto nie je.... nezabudajme, ze sa blizi a uz vlastne dlho je obdobie alergii.... ja napr. nosim kazdy rok rusko od marca do maja......... 🙂 a mavam ho aj na zahrade ked okopavam aj na balkone, ked sunky vyhrievam :D

jana_eyre_2
19. mar 2020

Nie, nie je to u nás nariadené - je to v Čechách.. samozrejme ak si sama s tvojou rodinou a nie sú okolo cudzí ľudia Ruska nie je potrebna..

@nada789 napr.ja sa nikomu nedivím ak ich majú aj na ulici.. ale namna by mohli prestať zazerat, pretože podľa mňa pokiaľ nie je to nariadenie, nema zmysel sa prechádzať v rusku osamote a nedychat tak čerstvý vzduch..

autor
19. mar 2020

Tiež by ma zaujímalo tých 8 hodín. Taká blbosť.

pehavcek
19. mar 2020

Ak si nasadite rusko, potom date dole a nasadite zase ked vidite ludivtak robite to najhorsie co mozete. Lebo ak rusko nieco zachytilo tak si infikujete ruky a tvar tym ze ho neustale chytate. Takze nasadit rusko a dat ho dole az ked ste v bezpeci.Umyt ruky.Potom uz nesadit nove alebo oprane.

lenkakravcova
19. mar 2020

@luba41 Pardon, tri, pomýlila som sa. Tak či tak sú tri hodiny dosť času na sirenie. 😔
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...

autor
19. mar 2020

Presne, 20 minút a dosť, potom je to škodlivé. Znova nasadiť sterilné, sterilnými rukami a nestihnúť medzitým dýchať. Som zvedavá, kto toto dodržiava.

lenuliatko84
19. mar 2020

Povinne nie,ale kazdy kto ho nema by mali oplut,pardon ale vytacaju ma niektori jedinci

sense
19. mar 2020

@lenkakravcova a to mas odkial ze vydrzi v ovzdusi 8hod
To by bolo bariadenie ked vytiahnes paty z domu ze sa musis pred dverami vyzliect a hnef umyt aj vlasy lebo to mas potom doma

autor
19. mar 2020

@lenuliatko84 Aha, tak ty si viac ako vládne nariadenie?

martinatom1
19. mar 2020

@pehavcek na ostatné oblečenie sa predsa tiež môže kadečo nachytať rovnako ako na rúško, to sa nedotýkate ani povedzme bundy a po každom použití ju periete?

asia83
19. mar 2020

@mata71 Tak ja vám pekne slušne odpoviem, že chodím von tam a vtedy, keď nikoho široko ďaleko. Takže by som vás pravdepodobne nestretla.