ahojte v rodine ma dotlacili aby som si robila vodicak, do autoskoly chodim uz od februara a trapim sa velmi, na kazdej jednej jazde som pocuvala ako mi to nejde ze nezvladam ani zaklady, ze som drevo a ze sa mam na to vykaslat chodila som cez vikendy s mamou cuvat kuzelky ale proste nie som schopna sa to naucit, aj ked sa mi to podari tak jednoducho to nestiham do toho casoveho limitu a dnes som mala skusky pohorela som ako taka krava hned na testoch, proste mala som hrozny stres a pomylila sa, totalny skrat navyse som doma tie testy robila velakrat s tym ze aspon to mam zvladnute, ale zjavne stres urobil svoje, alebo ja si to proste neviem vysvetlit a v zivote som nebola taka nahnevana a sklamana zo seba. Lebo som dufala ze nejakym zazrakom dam aspon tie kuzele. Nehovorim o tom ze ja proste riadenie nezvladam, fakt som mala malo jazd na ktorych by mi presne instruktor nehovoril co mam robit, mala som aj jazdy navyse ale proste vobec nemam pocit ze je to lepsie. Jazdim sice pomaly, aby som stihla reagovat na instrukcie instruktorov a vsimala si znacky ale kruhace su pre mna smrt. Vacsinou len v aute plnim prikazy instruktora a on lamentuje. Strasne ma to hneva, ze sa v tom nedokazem zlepsit cela rodina ma tlaci aby som pokracovala, ze sak je to len hlupy vodicak, ze to strasne prezivam ale ja som dnes normalne po skuske dostala panicky tetanicky zachvat, take som mavala ked mi zomrel otec. Zobudila som sa na zemi poodierana. Mozno si poviete ze som krava a strasne to prezivam, to mi vravi sestra, ale ja mam z toho strasny stres. Strasne ma to trapi, ze v tomto zlyhavam na plnej ciare, navyse mi jeden instruktor povedal, ze auto v mojich rukach je proste zbran ze robim vsetko zle. To vlastne bolo v nedelu pred skuskou. To ma tak zdeptalo ze som mala totalnu hysteriu. Samozrejme som sq vynervovala pred skuskou tak, ze som nespala. Najhorsie je ze ja sa uz neviem ani nijako z toho pozviechat, realne si neverim a strasne ma to mrzi hlavne kvoli mojej mame, pretoze ona realne investovala cas a chodila so mnou cuvat. Samozrejme ona ma hned prihlasila na opravne, ze sa nesmiem vzdat ze sme do toho dali kopu penazi a ze to zvladnem. Lenze moj problem je ze ja som tak z toho zdeptana a vynervovana, ze neviem ci to niekedy zvladnem ja som realne strasne nestastna aj z toho ze som si premarnila sancu s tymi testami. Viem ze je to moja hlupost. Policajt co chodi je velmi prisny a je tam mala sanca, ze pri nom spravim. Najradsej by som sa na to vykaslala. Lebo som v stave ze nespim a uz ani na nic ine nemyslim. Len som sa chcela vyzalovat...
Prežívam to celé s tebou..uprimne mi je ťa ľúto 😕 ja sa na vodičák necítim a preto so mnou rodina v tomto nepohne..vraj je v dnešnej dobe nutnosť mať vodičák, no nemyslím si to..za tie stresy a nervy to asi nestojí..nie každý má povahu na to, aby jazdil..to je len môj skromný názor..držím ti silno palce aby si to dotiahla do úspešného konca keď už si sa na to dala
@zuzickazah ahoj nič si s toho nerob, ja som mala za inštruktora takého kreténa,že keď na mňa začal blačať tak som nebola schopná sa ani pohnuť ako by som v aute sedela prvý krát😅😅a to blačal furt každú jednu jazdu, ja si myslím,že takýto ĺudia by mali sedieť na riti doma a nie učiť niekoho jazdiť,akoby robili niečo čo ich totálne nebaví..vodičák som urobila na 6x a som tu len si to v hlave usporiadaj a dáš to🙏🙏za 14 rokov ma zastavili jeden krát a to som fúkala a nič..takže skúšaj a raz to výde, raz sa dobre vyspíš natrafíš na fajn policajta a spravíš budem ti držať palce🙏🙏🙏
...vodičak doteraz nemám /tri krát som nespravila jazdu/. Bolo to pred 22 rokmi. Viac som odvahu nenašla a uprimne - vobec mi to nešlo... nemam na to vlohy...som strasna nervačka a panikárka ...
@zuzickazah neviem koľko máš rokov. Aj keď som toho názoru, že v dnešnej dobe je vodicak nutnosť, tak treba dodať, že v prvom rade na to človek musí byť pripravený. Mam dcéru, ktorá sa na to necíti, tak ju nebudem nútiť. Je mladá, časom dospeje. A keď nedospeje, tak sa bude presúvať vlakom, busom. Život ide ďalej. Nič sa nedeje. Nebudeš ani prvá ani posledná.
Môj otec má takú teóriu,že kto je v takomto strese,a má robiť vodičák na x-pokusov nech ozaj radšej nejazdí....myslím to v dobrom tak ako to len ide...každý máme talent na niečo iné,niektorý si veci na ktoré majú talent vydru a vedia ich,niekto nie....netráp seba...načo....keď to nejde tak to nejde.skusila si....
Od februára???? Preboha.
No v tvojom prípade by bolo asi fakt lepšie to nechať tak a vodičák si nerobiť.Neni to pre každého.
Je mi to ľúto, ale myslím si, že na toto sa musíš jednoducho cítiť a byť pripravená vnútorne. Mňa roky nútili do vodičáku - vlastne už od 18tky, môj manžel mal stále nejaké komentáre k tomu, že už by som si ho mohla konečne urobiť. Nechcela som. Necítila som sa na to. Sama som sa k tomuto kroku odhodlala mesiac dozadu ako 28-ročná. Zatiaľ mám len teóriu. Neviem, či to dám, ale minimálne som sa pre tento krok rozhodla ja sama, lebo som to chcela skúsiť a nebola som dotlačená okolím. Vykašli sa teraz na to, viem, že ti bude ľúto peňazí a investovaného času, no vráť sa k tomu neskôr, keď aj o pár rokov - ak to ty sama budeš chcieť. Nenúť sa, nemá to takto zmysel. Držím palce. 🙂
ahoj. no po tom, co si napisala by som ti odporucila nechat to tak. za volantom skutocne musi byt clovek znaly jazdy a veru rozvazny ale s okamzitou reakciou. Co si budeme hovorit sekunda je ciara medzi..
Ale ked uz ste do toho vela penazi vlozili skus opravny test ale snad trochu neskor. Neviem ci je taka moznost, ze aj o mesiac dva.
Kašli na to. Nie každá na to má. Vacsinou píšem povzbudivé slová k tejto téme, ale teraz radšej nie.
Mňa dotlačili robiť vodičák keď som mala 19, presne s tým argumentom že ten blbý vodičák je dnes už nutnosť u každého. Každá jazda stres že som po sebe musela utierať volant od potu, nestíhala som sledovať zároveň premávku predo mnou, za mnou, vedľa mňa, značky, čo robí a čo potrebuje auto a ešte do toho sústrediť sa kam chcem ísť a ako sa tam dostať. Spravila som na prvýkrát a od skúšky v autoškole som sedela za volantom presne 0 krát. Jednoducho mi to spôsobuje taký stres že mi to nestojí za to. Vodičák sú pre mňa vyhodené peniaze. A ako samozrejme že by sa mi veľakrát veľmi zišlo ísť autom tam a hentam ale keď si spomeniem na tie stresy hneď ma prejde chuť. Veľmi rada vravievam a toto aplikujem aj v práci, že nemôžu všetci robiť všetko.
Pre svoje ale cudzie bezpečie radšej nejazdí.
Nie je nič horšie na ceste ako stresujúci a panikariaci sofer, lebo taký je nevyspytateľný a ohrozuje všetkých naokolo
Radšej MHD či taxík
Väčšinou Radim aby si baby vzali kondične jazdy navyše, vyskúšali trasy ktoré sú pre nich ťažké, ale pri tebe Radim radšej to nechaj tak
Ja som mala pred tyzdnom prvu jazdu. Odchadzala som s placom. Instruktor bol uplny debil. V stredu mam mat druhu. Silno zvazujem, ze ani uz nepojdem. Tiez som nadobudla pocit, ze asi to nebude pre mna. Aj ked vsetci mi vravia, ze aspon tu druhu mam skusit 🤷♀️ Ale ja neviem. Na vodicak som sa odhodlavala roky. Konecne som sa do toho dokopala. Dokonca som sa tesila aj na jazdy. Respekt bol, strach minimalny. A skoncilo to katastrofou. Tak ma vystresoval, ze aj to co mi na zaciatku islo, potom uz nie. Neviem ci bola chyba v nom. Alebo vo mne. Tiez som nevedela odhadnut vzdialenost kuzelov na cvicisku, ze netocin plynule volantom, ze robim jednu blbost za druhou 🤷♀️
Takze mozno budem tiez v tej skupine, ze vodicak asi nie 😩
@lija22 opravnu skusku urcuje policajt,dakujem za nazor
Podla mna soferovanie nie je pre kazdeho. Ked sa na to necitis, tak to nerob. Potrebujes k zivotu takyto stres? Nie si menejcenny clovek lebo nemas vodicak. Je vela soferov, ktori by ho mat ani nemali. Vies si predstavit, ze urobis skusky a budes aj realne jazdit? Ak nie, tak kaslat na to. Alebo urob skusky, nech ma rodina radost a potom uvidis.
@pribinak ja praveze neohrozujem nikoho len som pomala, nikdy sa mi nestalo ze by som nedala prednost alebo vyletela z krizovatky, snazim sa davat pozor, mam velky respekt, ale uznavam si ze to nezvladam. Dakujem za nazor
@anonymous87 pri prvej jazde sa nevzdavaj, skus aspon 3_4 ale ked sa v tom nebudes citit, tak by som sa dohodla s autoskolou nech ti vratia peniaze. Ja som pocuvala mamu ze to bude lepsie a stale nie je.
@lalala94 no ja uz mam 33 a nadavam ze som ho mala robit skor, lebo by to bolo jednoduchsie mozno
@zuzickazah pocuj odhliadnuc od tvojich soferskych schopnosti zvaz ci potrebujes tolkoto stresu. ved ja sama som len pri citani citila uzkost a to si soferovanie pomerne uzivam 🙂 ale mozes to ponat aj ako svoju zivotnu vyzvu, ci to das aj napriek tolkej nepohode. Ci budes neskor jazdit uvidis
@doriiis ano vo februari mi zacal kurz, len potom ma operovali a nemohla som jazdit. Urobila som par jazd a mala 2 mesiace pauzu, potom v septembri znova zacinala s jazdami a pridavala dake kondicne.
@zuzickazah mne policajkt na skuske povedal, ze niekedy je pomala jazda ovela nebezpecnejsia ako rychla…
@zuzickazah tak skús požiadať o iného inštruktora ak si z tohto nervózna
@pallacinka29 ano lebo sa motas a zdrzujes premavku cize si vlastne prekazkou...
@zuzickazah ja neviem kde beru takych debilnych instruktorov, i ja som mala takeho, i teraz svagrina jedneho...urobila jazdu na 2.pokus, ale hlavne ze je vodicak v ruke a len jazdit a jazdit. Mna naucil potom po asi 5r nejazdenia moj manzel, ktory je kludas, on nekrici, vysvetloval...tiez som sa pred 9r bala kruhacov...po par rokoch som nechapala ze coho som sa tam tak bala?! A plno inych veci, kde sa citim ovela istejsie ako ked som zacinala. A tiez som si neverila v autoskole, prisla domov s placom, ze koncim. Odvahu a klud, mas este 2 pokusy, rodicia by mohli povedat, ze nic sa nedeje, aby ten tlak zmiernili. Svet sa kvoli tomu nezruti...len mozno rodicia maju na teba vysoke naroky...
@zuzickazah Ahoj, mam podobny nazor ako baby vyssie. Nema to asi pre teba velky zmysel. Ved si len vezmi, ak aj ten vodicak urobis, budes niekedy soferovat s radostou? Budes sebaista a pouzivat ho kazdy den bez toho, aby si nestravila noc predtym stresovanim? Odpoved asi poznas. Myslim, ze nie je ziadna hanba priznat si, ze nam nieco nejde. Ja napriklad otvorene priznavam, ze nenavidim konflikty, nezvladam ich a podobne pocity ako ty pred soferovanim som zazivala pred kazdym pojednavanim, co je dovod, preco som sa vykaslala na advokaciu a pravo. Jedna vec je, ci na to clovek ma inteligencne a druha vec je povaha. Ja soferujem sice skoro 20 rokov bez nehody kazdy den, ale moja mama to tiez nikdy nedala. Vodicak ma, ale je presne ako ty - tak velmj ju to stresuje, ze aj ked sla dokonalu jazdu, stalica malickost a vystresovala sa natolko, ze zabudla pozerat znacky, ako sa preradujr a asi aj ako sa vola. Na druhej strane, ked sa niekto v jej pritomnosti zrani, je ta najpokojnejsia a najracionalnejsia osoba, zatial co jankolabujem pri jednej kvapke krvi. Kazdy sme iny, nesil to yam, kde to nie si ty.
uzkost zo soferovania je proste vec, ktoru musis prekonat. je to neopodstaneny strach, preto to inak nejde.
alebo sa na to rovno vykasli, ak si vazne drevo, to musis sama uznat.
ja som sa pre uzkosti od ziskania vodicaku soferovaniu brutal vyhybala. a to som bola naj v skole a soferovanie mi ozaj islo, mala som blok. prislo dieta.. nevyhnem sa tomu, ked s nim chcem normalne fungovat, ist kam chcem a potrebujem, nebudem ho tahat predsa po mhd. tak jazdim a cuduj sa svete stale mi to ide 😅 uprimne, teraz aj banujem za tymi rokmi, co som za volant nesadla 🤷🏼♀️
chapem ze je to pre teba stres. mne pomohla celkom jedna blbost, co som si vymyslela.
kedykolvek, ako spolujazdec, som si predstavila ze soferujem. proste v hlave normalne volant, pedale, saltpaka.. a soferovala som 😅 znie to cudne, ale ziskas odstup od toho a zaroven si mozes "precvicovat" rozne situacie, ktore v premavke urcite nastanu. v hlave proste preraduj, podraduj, uvedomuj si prednost z prava, vsimaj si samozrejme dopravne znacky.. to moze dost pomoct, tak skus, kym si to nedam patentovat 😜 drzim palce
@anonymous87 nie, to ti instruktori si myslia ze ked niekto sadne 1x za volant, tak hned vsetko pochopi a ma robit dobre...len zdeptaju neistych ludi...mali by im dat aj nejaky kurz psychologie
@zuzickazah ja mam tiež 33r robila som vodičak v lete kvôli deťom. Tiez som nespravila prvýkrát test moja nepozornosť, ja som sa normálne rozplakala doma, moja dcéra (5r) mi povedala ze nevadí maminka dáš to nabudúce. Aj som to dala test na plný počet. Ja som sa bála na skúškach cviciska cuvanie do garaze bola som maximálne sústredená išla som posledná, policajt mi hneď hovoril nevh zostanem v aute ze idem prva do premávky, možno som mala šťastie bral ma po trase kadiaľ som deň predtým išla s inštruktorom.
Tiež som mala stres asi ale nie až tak veľký ako ty ale skús to ešte raz. Pri písaní testu sa neponahlaj máš kopec času skontroluj si to aj 3x.
Neviem kde robíš vodičak aké mesto ale mne inštruktor povedal ze všetci policajti v Ba co chodia na skúšky sú úplne v pohode.
Prosím ťa neber to zle, ale vykašli sa na celý vodičák. Pokiaľ si ty sama do toho nešla bez toho aby ťa niekto tlačil, tak je to zbytočné a navyše keď ti to nejde, nemáš k tomu vzťah tak by to nebolo najlepšie. Možno by si na cestách zostresovala, keby nemáš pri sebe inštruktora a mohlo by to dopadnúť kadejako. Pozri ja som si robila vodičák s radosťou a teraz nejazdím skoro vôbec, lebo blok v hlave keď ma otec zobral na prvú jazdu s vodičákom, tak mi do toho lamentoval a ja som sa necítila dosť dobrá šoférka tak od vtedy ma to drží.A radšej sa tomu vyhýbam. Ale skúšky som dala na prvýkrát, jazdy mi išli fajn. Šoférovanie ma bavilo. Dúfam že sa k tomu vrátim, keď budem mať dôvod a nebude ma voziť všade priateľ. 😅
@zuzickazah je mi luto,co prezivas a ze si nevies pomoct. Ale je to este velmi cerstve. Skus sa z toho vyspat a do opravnej skusky sa das dokopy. Kazdeho by neuspech zlozil,len sa tomu nemozes poddat. Na opravnych uz budes vediet,do coho ides a hlavne si musis verit. Nepresviedcaj sa,aka si nemozna,ale hovor si,ze si sikovna. Ze si tam zvladla vobec ist,aj ked mas panicke zachvaty. Ja verim,ze to zvladnes.