Neznášam maminho psa

25. sep 2023

Ahojte, som zvedavá na vaše názory na situáciu resp. riešenia, lebo ja už ozaj neviem ako sa k tomu postaviť a som vždy za zlú. Keď som sa odsťahovala, tak si moja mama kúpila psa, mohla som jej 100x vysvetľovať, jednoducho neuznáva chovky a odmietala dať plnú sumu za psa aj keď som sa jej ponúkla že jej doplatím, pes je z množky. Je to malé plemeno, nebudem ho tu ani písať lebo je to vlastne orech. Mama si z neho spravila druhé dieťa, nikdy s ním nechodila na cvičák, pes je vnútorný a chodí s ňou všade, môže absolútne všetko a nikdy ho nevyhreší, takže pes to zneužíva a tým že nemá žiadne hranice, tak značkuje kade sa mu zachce, bezdôvodne vyštekuje až ide do agresie a bezdôvodne útočí na nohy a vrčí, chodí do tanierov s jedlom a pod. Prvá veľká hádka bola keď som nesúhlasila aby pes chodil s ňou na návštevy k nám domov, lebo ja jednoducho nechcem zvieratá v svojom byte, nebudem po ňom vysávať, umývať dlážky a odchlpovať gauč a vetrať po každej návšteve. Mama odmietla nechávať psa doma, takže odvtedy tam chodievame už iba my. Mám 7 ročnú dcéru a naposledy ju mama nechala so psom samú a pes ju chmatol, jediné šťastie je že to nebolo vážne, už som to nejako predýchala, ale ide o veci okolo toho. Mama tvrdí že dcéra psa provokovala, ja si to teda nemyslím, sama mi povedala že ju chmatol sám od seba a ešte sa nestalo že by nám klamala, lenže má z toho celého traumu a nechce chodiť k babke, celkovo je v strese aj keď vidíme teraz psy v meste, mama zas odmieta ustúpiť a chodievať k nám bez psa alebo keď prídeme, tak ho dať na záhradu s tým že by sme boli vo vnútri, jednoducho pes musí mať voľný pohyb medzi interiérom a exteriérom. Ja už neviem čo mám robiť, pes je pre mamu na 1.mieste a zase na druhú stranu vidím dcéru v kŕči kvôli blbému psovi a nechcem aby sa bála kvôli tomuto zvierat po celý život. Ja normálne rozmýšľam že tam prestaneme chodiť kým tam bude pes, lebo netuším ako to vyriešiť.

lucka_ke
25. sep 2023

nechodila by som tam a do bytu mama bez psa, musíš byť rázna, dieťa je dôležitejšie ako akýkoľvek pes

colsami
25. sep 2023

Normalne sa dohodnut na pravidlach:
- ku vam chodi iba bez psa
- vy ked k mame idete na navstevu, pes bude zavrety v jednej izbe alebo klietke. Inak nebudete chodit.

To, ze je to ustekany nevychovany nezvladnuty cokel, ktory terorizuje svoju okolie uz nezmenis, ak mama sama nebude chciet, kedze jej to nevadi... Nastastie mate svoju domacnost takze to uz nezmenis ani nevyriesis, mamina vec.

anjelicek26
25. sep 2023

Tak hlavne nebudes svoje dieta vystavovat riziku, ze ju pokuse, neposielala by som ju k babke momentalne vobe... ked ide k vam tak bude mat nahubok alebo dojde bez neho... nic medzi tym... umyt dlazku a povysavat po navsteve by ma nejako nebralo, aj tak upratujem kazdy den... ale hryzujci pes no way...

anonymanonym
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
buberova
25. sep 2023

Je to smutné že pre babku je pes viac ako rodina.. poznám viac takých ľudí

januska12323
25. sep 2023

Trvaj na svojom. Radšej budem chrániť dieťa ako city matky.

simona92101
25. sep 2023

Opytaj sa matky,co je prednejsie,ci pes alebo vnuca.a ci ju na stare kolena bude opatrovat pes 😡 toto su presne tie situacie s malymi nevychovanymi psami,a ich panickami,ktore si z nich urobili deti a vsetko im dovolia.pes nepozna hranice..

h2
25. sep 2023

Dobre rozmýšľaš, nešla by som tam viac! Keď je pre ňu prednejší pes, než vlastná dcéra a vnučka, ktorú dokonca napadol, tak nie je o čom.

elmivelmi
25. sep 2023

Je to naozaj smutne ze pre cloveka a tvoju mamu je pes viacej ako ty a vnucka.Ale toto sa teraz deje,ze ludia lipnu viacej na psoch,ci mackach ako ludoch,ci vlstnych deti,
Myslim si ze je jed o ci je bez z bazaru ale o z chovnej,tak je problem tvoja mama a to ako si psa naucila.J bysom urcite neohrozoval zdravie dcery kvoli nevychovanemu psovi a asi babke je to aj jedno a prednejsi je je pes fak nech sa z nebo pototo.Mozno raz pride na to ze to bola chyba ze na piedestal v zivote je jej pes.

charliee1980
25. sep 2023

Ale Ved ty nemusis tolerovat maminho psa. Ked sa neviete dohodnut a stretnut niekde v strede, moje deti by tam nechodili a hotovo. Samozrejme, ani ona so psom k vam.
Inak, mam nieco podobne prave, len nie so psom, ale s dietatom v rodine😁 A vyriešila som to presne tak isto….

lenka.25
25. sep 2023

Ja to vnímam tak , že mama ostala sama a nezdravo sa na psa upla . Stal sa pre ňu vsetkým . Zas treba aj mamu chápať , pokial je naozaj sama , že to že junty aj s vnučkou prídete pozrieť raz za týždeň , jej asi nevynahradí to čo jej dáva ten psík .

domkakvet
25. sep 2023

Tvoja mama nechcela byt sama, nasla psa, ktoreho si oblubila, bud rada ze sa nemusis trapit s tym, ze je doma a sama a ze jej je smuto, ma k nemu citovy vztah, chodievaj tam bez dietata.

dadis
25. sep 2023

Autorka, osobne si myslim, ze si so psom od zaciatku nebola stotoznena a mam pocit, ze musi byt vzdy po tvojom. Tvoja mama je ale samostatny clovek, ma psika rada a to len ty vidis vsade problem. Moji rodicia psa nemaju, ale kedykolvek je u nich vitani, daju mu vodu, pamlsky, u nich dokonca moze aj na gauc, co u nas doma nemoze. Bude to nejake male plemeno - tu v okoli skoro ziadny maly pes nie je vychovany, tety ich maju na vodzke a na kazdeho psa naokolo vystekavaju ..Ale su pre tie tety míi a verni spolocnici. Mozno keby si mamu viac akceptovala a brala do uvahy aj jej pohlad..

maranco
25. sep 2023

@dadis keby tvojich rodičov uhryzol tvoj pes a požiadajú ťa, aby si ho už ku nim nenosila, prišla len bez psa, tiež budú pre teba netolerantný a majú psíka akceptovať takého aký je? Veď predsa je to tvoj pes a neexistuje že ho nezoberieš ku nim na návštevu.

dadis
26. sep 2023

@maranco Stava sa, ze pes zareaguje takto, najma ked je s nim nespravne manipulovane. Preto netreba nechavat dieta a psa bez dohladu. Ale tu o uhryznutie nejde, autorka mala voci roxhodnutiu mami si zadovazit psa uz od zaciatku vyhrady. Ale ako dcera nema pravo riadit jej zivot. A podla mna 90% malych psov nie je spravne vychovanych, to by sme sa uz nikto nikdy za ziadnych okolnosti nestretli? "Lebo potom musim vyvetrat?" 🤯🤯 to ma dostalo..

maranco
26. sep 2023

@dadis mna keď uhryzol pes, musela seniorka urobiť opatrenia aby sa to už nestalo, aj keď s tým nebola spokojná, nemohla ho už venčiť na voľno ako predtým, ale držala ho na vodítku.
Nenechal som to tak že o nič nejde, aby nabudúce uhryzol nejaké dieťa na ihrisku.

Aký je problém počas návštevy zavrieť psa na záhradu alebo do voliéry, normálne urobiť preventívne opatrenia, aby sa niečo nestalo a brať ohľad na druhých ktorý sa psa boja.

lujziana44
26. sep 2023

Bohvie, co sa stalo, kedze pri tom nik z vas nebol, mozte o tom uz len polemizovat. No je to memento do buducna, ze bude lepsie, ak s nim nebudete nechavat proste dceru samotnu

lujza123
26. sep 2023

Kamoska mala presne takéhoto mnoziarenskeho akoze yorkshira, úplne ta chápem čo ti vadí.
To bol extrémne sprostý,agresívny malý potkan čo sa na všetkých budto honcoval alebo ich hrýzol, nonstop stekal a oštaval úplne vsetko.
Jediny krát ma ukecala či ho môže vziat na navstevu lebo bolo horúco a nechcela ho nechávať v aute.
Patkaň vošiel do bytu, najskôr minútu obcoval s topánkou v predsieni a potom sa tam vyčural. Tak bolo po návšteve …

Ja psov milujem, celý život mám nejakého PSA ale toto mi hlava neberie ako niekto moze takto nevychovať zviera . Najhoršie je že takýto majitelia úplne strácajú súdnosť a nevysvetlíš im nic

dadis
26. sep 2023

@maranco Mna uhryzol Bernardin, ked som bola na navsteve. A bola to moja chyba! Vyzeral ako velky dobry macko a ked som sa k nemu priblizila, ze ho pohladkam, tak ma dafol(pricom zije bez problemov v rodine s 2 detmi).. pes je zviera, myslim si, ze aj pre vnucku je velmi vychovvne, aby sa naucila pocuvat psa, citat jeho rec tela, co psom vseobecnenerobit a byt pod dozorom..a aj pre psa je vychovne byt pri dietati.. tu nie je cesta sa prestat navstevovat, prave naopak, vystavovat dieta aj psa situaciam, aby sa to neopakovalo, pri nevhofnom spravani ich upozornovat a korigovat (dceru moze uhruznut iny pes a pes moze uhryznut inecdieta, ak sa s nimi nebude pracovat)

dadis
26. sep 2023

@maranco Tvoj strach plynie z toho, ze nemas dost skusenosti a interakcii so psami..malokto, kto ma moznost bezne sa stretavat si psami ma taky iracionalny strach..preto, ak niekto svojho psa pocas navstevy nezavrie do voliery ci klietky - robi sluzbu aj tebe aj psovi (lebo je potom zvyknuty na cudzich ludi a tesi sa z ludskej spolocnosti)

maranco
26. sep 2023

@dadis nemám všeobecný strach zo psov, máme psov aj v rodine

Tento mesiac sučka NO, prišiel som prvýkrát na ten pozemok brechala, strážila, stál som a nešiel ďalej, prišiel majiteľ zavolal ju a pustila ma.
Pri odchode už sa nechala hladiť na bruchu aj som jej hádzal hračky a nosila.
O 2 týždne som šiel okolo večer, brechala spoza plota, určite by som ju nešiel hladkať.
Ja nikdy nejdem pohladkať cudzieho psa, keď tam nie je majiteľ, len ak dovolí pohladkať a pes príde sám ku mne. Ak už psa poznám aj keď nie je majiteľ ale príde sám ku mne bez brechania pohladkám.

Tá príhoda zo seniorkou, šiel som po chodníku, z diaľky utekal malý brechajúci pes, ona naňho kričala, ale ju ignoroval.
Mal som 2 možnosti, zastaviť sa a čakať čo bude, alebo ako sa priblíži kopnúť ho do papuľky. Vybral som si čakať, zahryzol sa mi do nohy.
A teraz kvôli tomu nebudem všetky psy odháňať, alebo sa ich báť.
Vyriešil som to s políciou, potom už pri venčení držala psa na vodítku.

dadis
26. sep 2023

@maranco Vsetko to tvoje spravanie, co popisujes, je vdaka tomu, ze si si nazbieral zivotne skusenosti so psami, co je pre tvoj zivot prinos. Neviem si predstavit sebavedomeho cloveka vo vztahu ku psom bez toho, aby mal moznost sa so psami stretnut. Ja som sa bala psov, kym mi nasi nekupili vlastneho. Potom som 20rokov psa nemala a ked som v lese behala a ku mne sa blizil pes, tak by si sa mi krvi nedorezal 😬😁.. teraz ked vidim, ze sa nejake dietatko boji psika, vzdy sa spytam, ci si nasho chce skusit pohladkat, vysvetlim mu, akosa ku psikovi priblizit, prihovorit, dat mu ovonat ruku, ze ho nehladkat po hlave... vzdy si spomeniem na seba, ze toto by mi velmi pomohlo, ak by som mala moznost sa viac so psikmi osobne stretavat..