Neznáme zariadenie sa pripája do môjho google účtu

14. dec 2021

Ahojte..
Mám taký problém že,som si všimla že neznáme zariadenie sa mi pripojí do môjho Google uctu čo známe, že pravdepodobne vidí všetko čo ja robím na mobile.. Lenže... Pise, že je to neznáme zariadenie.. Posielam aj foto ako to mam v mobile.
Ako viem zistiť typ mobilu pripadne polohu alebo IP adresu toho zariadenia ktoré ma sleduje
Ako je vôbec možné, že neznáme zariadenie sa vie dostať do mojho Google účtu?

emalka
14. dec 2021

Nevies to zistit, to zariadenie to ma pravdepodobne utajene, ak ide naozaj o nejaky neopravneny vnik a hlavne sa odhlasilo, takze uz duplom to nepojde. Jedine ze by si ho zachytila ked bude prihlaseny, vtedy pod "Dalsie podrobnosti" bude aj IPcka a lokalita.

Najlepsie bude ked si zmenis heslo a nastavis dvojkrokovu autentifikaciu, cize ak hocijake ine zariadenie nema potrebne udaje/neurobi potrebne kroky, nedostane sa nikam a tebe pride vzdy notifikacia o pokuse o prihlasenie. https://support.google.com/accounts/answer/1858...

autor
14. dec 2021

@emalka ved práve to, že mám všetko zabezpečené že mi hned príde sms ak by sa niekto chcel dostať do účtu
Ale mne nič neprišlo.
Ale cez môj Gmail ma nastaveny ten svoj dcérka, viete ta rodičovská kontrola, že si dcéra stiahne hru alebo nejakú aplikáciu tak príde na môj mail že ona niečo stiahla do svojho mobilu,

petamich
14. dec 2021

nezname = neidentifikovane, nemusi to byt hned niekto cudzi 🤷‍♀️ neprihlasila si sa z tabletu, latopu, ineho mobilu, firemneho pocitaca...

autor
15. dec 2021

@petamich nie vôbec z ničoho... Používam len svoj mobil

niekto2hy
15. dec 2021

Tak zmen heslo.

stella14
15. dec 2021

Ja mam zas taký problém, že niekto má presne takú istú emailovú adresu ako ja, len ja mám medzi menom a priezviskom bodku a dotyčná to má spolu bez bodky. Je z Čiech a chodia mi emaily, ktoré patria jej aj s osobnými údajmi. Neviete niekto poradiť čo s tým?

annm81
15. dec 2021

@stella14 Napísať dotyčnej email s popisom problému a prosbou, aby svoje kontakty upozornila na tú bodku.

stella14
15. dec 2021

@annm81 písala som jej dvakrát. Žiadna odozva. Ide o to, že ona ma emailovu adresu bez bodky (pekne to vidno v prichadzajucich mailoch), ale chodi to mne, na moju s bodkou.

petamich
15. dec 2021

moze to byt v tom pripade presne ten isty problem ako popisuje kocka vyssie - niekto si len pomylil emailovu adresu - kedze mame casto tie iste, len z bodkami, bez...zmen heslo pre istotu a bude to v pohode

nafka0483
15. dec 2021

@stella14 Upozorni odosielatela - si tak povinna urobit. Ze ti prisla sprava s osobnymi udajmi, ktore ti nepatria, tak ich ma to upozornujes ze nie si opravneny prijemca.

annm81
15. dec 2021

@stella14 Nie som si úplne istá, ako to myslíš. Že ľudia zadajú správnu adresu (tej druhej ženy) a príde to tebe? To si neviem celkom dobre predstaviť, ako by bolo možné a rozhodne je to na riešenie s poskytovateľom e-mailovej schránky. Skôr je to chyba na strane odosielateľov - zadajú nesprávnu adresu. Ak dotyčná osoba nereaguje, nespravíš s tým nič. Max. ak sú maily pravidelne od rovnakých osôb, tak ešte kontaktovať ich a ak nedôjde k náprave, zaradiť si ich odosielateľov k nevyžiadanej pošte. Ak je tých správ priveľa a z rôznych adries, skúsiť nastaviť vhodný filter - podľa možností, gmail to má napr. dosť prepracované.. Ale to už podľa svojich kritérií musíš vymyslieť sama. Vravíš, že sú v češtine a že majú osobné údaje. Ak ty češtinu nepoužívaš, tak možno využiť niektoré české slovo, čo sa v nich často vyskytuje a správy s týmto slovom označiť ako spam.

stella14
15. dec 2021

@annm81 ano myslim tak, ze ludia zadavaju spravnu adresu (bez bodky) a chodi to na moju s bodkou. Su to rôzne maily, výplatná páska, z banky, od lekára...

annm81
15. dec 2021

@stella14 Potom určite kontaktovať poskytovateľa schránky.

emalka
15. dec 2021

@stella14 Bodky su v gmail adresach nepodstatne. Googlu je jedno ci si meno.priezvisko@gmail alebo menopriezvisko@gmail, berie to ako to iste. Ak ty uz mas jednu mailovu adresu zaregistrovanu, nikto si nevie zaregistrovat jeho variaciu s bodkami.
Ako jedine riesenie vidim napisat odosielatelom s tym ze maju zlu adresu a nech kontaktuju tu osobu nejak inak a vyziadaju si spravny email.

edit:teda predpokladam ze sa bavime o gmaili, ak ide o iny mailbox tak to neplati.

hesloveslo
15. dec 2021

@stella14 ahoj presne ten isty problem mam ja. Navyse slecna si objednava dost ehm specificky tovar a ja mam doma s tym problemy. Tiez to neviem nijak riesit

janba
15. dec 2021

@stella14 gmail ale nerozoznava, ci je mail s bodkou alebo bez, je to jedno. Neviem odkedy. Mne tiez chodili maily, ktore mali byt inemu, co mal rovnaky mail, ale s bodkou.
Teraz ale je to tak, ze ked niekto napise moj mail s bodkou aj bez bodky, pride to mne.

joschka
15. dec 2021

@janba ja som mal ten istý problém,skúšal som odoslať e-mail s bodkou ,ja mám bez bodky,no ukáže mi že to posielam sebe, gmail to už vyriešil za nás

joschka
15. dec 2021

@emalka asi sa to dá ,že si niekto iný zaregistroval email s bodkou, keď jej chodia emaily od neznámych ľudí

emalka
15. dec 2021

@joschka nie, neda. Pravdepodobne ten clovek im dava zlu adresu, nevieme ci naschval alebo omylom. Ked si vytvoris mail v gmaili, tak automaticky vlastnis vsetky bodkove variacie tvojho mailu. meno.priezvisko, .meno.priezvisko., atd. Hocikto iny by si chcel vytvorit ucet s/bez bodiek tak mu vyhodi ze toto meno je obsadene.

joschka
15. dec 2021

@emalka no neviem kto by dával zlú adresu ,kde jej chodia výpisy z banky,vyplatne pásky

stella14
15. dec 2021

@emalka ja mám svoju adresu meno.priezvisko@gmail.com a dotyčná má svoju adresu menopriezvisko@gmail.com . Jej emaily menopriezvisko chodia na moje meno.priezvisko. Však to vidím, v správe je napísané od koho a komu. Nedávajú zlú adresu, príjemcu emailu majú odosielatelia napísanú správne, ale chodí to aj tak mne.

stella14
15. dec 2021

@joschka odosielatelia dávajú dobrú adresu príjemcu, vidím to tam že dávajú správnu, ale chodí to aj mne na moju s bodkou 😕

joschka
15. dec 2021

@stella14 mal som ten istý problém ,napísal som odosielateľovi e-mailu,že neviem prečo to chodí na môj mail, teraz keď skúsim odoslať mail s bodkou,ja mám bez bodky,tak po pošlem sebe,skúste aj vy,alebo kontaktujte tú osobu bez bodky

stella14
15. dec 2021

@joschka ved ked napisem tej osobe mail bez bodky tak príde mne. Skúšala som niekoľkokrát aj z iného emailu a vždy to mne príde.

emalka
15. dec 2021

@stella14 Nevieme ako to mam inak vysvetlit. Gmailu je bodka ukradnutá, neexistuju dva rozne ucty v ktorom jeden ma bodku a druhy nie. Ked si vytvorite gmail ucet tak vlastníte aj vsetky variacie meno.priezvisku s bodkami vsade mozne, aj meno.prie.zvisko atd. Cize neexistuje ziadny dalsi ucet. Je to takto odjakziva.
Ten druhy clovek ktoreho maily vam chodia im musel dat uplne zly email, ci uz naschval alebo omylom ale proste dal. Keby ste sa ho aj snazili kontaktovat tak je to uplne zbytocne, lebo ten mail pride vam, pretoze, ako som vysvetlila, ci uz s bodkou alebo bez bodky je to vlastne ten isty email. Preto vam tie maily chodia aj ked ste to skusali z inych adries.
Cize najlepsie bude napisat odosielatelom mailov ze sa pomylili a nech si pytaju iny mail od Meno Priezvisko.

Nieje to chyba mailu ale doslo k ludskej chybe pri vymene kontaktov.

kittykat22
15. dec 2021

v gmaile skroluj uplne dole. Na pravej strane mas poslednu aktivitu a detaily. otvor to
ked to otvoris, tak uvidis kto, odkial kedy sa pripaja.
tam kliknes na security check up
tam uvidis your devices a vidis z akych zariadeni sa pripajaju na tvoj ucet
Tie devices ktore nepoznas odlogujes.
A je to.

annm81
15. dec 2021

@stella14 Skúsila si sa pomocou svojho hesla prihlásiť do toho druhého mailu bez bodky? Ak sa ti tam podarí prihlásiť, potom jednoducho dotyční ľudia píšu na nesprávnu adresu (napr. chýbajúce číslo na konci, alebo meno veľmi podobné tvojmu ale menej zvyčajné, neviem trebárs Schmidt a Schmitt, Kováčová a Kovášová).

emalka
15. dec 2021

@joschka ale zjavne sa to stalo, ta pani ten isty mail mat proste nemoze. Mozno sa sekla v poskytovatelovia nieje to gmail ale trebars Centrum alebo co. Alebo tam ma nejake cisla a zabudla na to.
S Gmailom a vsetkymi Google sluzbami som isty cas robila profesionalne, viem o com hovorim

stella14
15. dec 2021

@annm81 áno teraz som sa skúsila prihlásiť bez bodky a funguje to

stella14
15. dec 2021

@annm81 tá pani z Čiech má rovnaké meno aj prizvisko, ešte aj rok narodenia 😂