Nezištná pomoc ľuďom v núdzi...

pingu717
2. feb 2013

Nájdu sa ešte ľudia ktorí sú ochotný pomáhať iným nezištne??? Dievčatá ženušky milé veľmi Vás chcem poprosiť o pomoc ak by to bolo vo vašich silách tá pomoc nie je pre mna samú ale pre moju mamu je už 9 mesiacov na PN-ke a dostala so do veľmi zlej fin situácie...nechcem peniaze pre nu ale keby sa Vám dalo poslat balik zo stravou to by naozaj potešilo niečo čo sa poštou nepokazí..ja sama jéj neviem natoľko pomáhať tiež na tom nie som nejak dobre ale snažím sa ako sa dá..nemôžem sa pozerať nato ako mi matka hladuje .mamina má Zápal kostnej drene, osteomyelitída..je to infarkt kostí..je po dvoch operáciach a z PN-ky ked si zaplatí byt neostáva jéj moc penazí na stravu..tak preto Vás takto prosím o pomoc 😝

sisaha
2. feb 2013

@pingu717 si cerstvo registrovana...takychto ziadosti tu uz bolo habadej..Napis nieco o jej a tvojej situacii viac. V akom byte zije, kolko ludi s nou zije, aky je jej prijem, aky je tvoj prijem, kolko plati za byt a ostatne nakladove polozky...., kolko deti ma...

pingu717
autor
2. feb 2013

ano som tu nova mama ma 54 rokov o chorobe som napisala žije sama otca nemáme bohužiaľ vykašľal sa na nás ked ja som bola ešte malá a už o ňom nik nevie...Mama býva v 2i byte ktorý je v dezolátnom stave ale o to nejde. Pokiaľ nie je na PN je normálne zamestnaná v JB ako SBS..jej mesačný prijem je necelých 300eur marodka iný príjem nemá..zaplatí si najomné a elektrinu a veci spojené z bytom 170euro,lieky ju stoja cez 50eur mesačne plus náklady spojené s rehabilitáciou a prevozom do nemocnice.Ja som rozvedená mám dve deti vek 11 a 7 rokov..som nezamestnaná a býva v podnájme a mame sa snažím pomáhať ako to len ide aj stoho mála čo mám..tak preto som sa sem prihlásila a prosím dobrých ľudí o pomoc nie finačnú!!! Nechcem žiadnu zbierku penazí len ak sa dá aby jej ľudia pomohli zo stravou ako je napríklad fazuľa,hrach,šošovica,zemiaky,cibuľa,mlieko a podobné čo sa poštou nepokazí..nie som tu tu za účelom obohacovania sa!!!!

sisaha
2. feb 2013

@pingu717 ja netvrdim, ze sa ides obohacovat, len tym, ze si nova mozno nevies kolko ludi " v nudzi" potrebuje pomoc.. Skusala sa mama obratit na UPSVaR ci nema narok na davky v hmotnej nudzi? A co iní surodenci? Jej najblizsia rodina (sestra, brat, rodicia..)
Preco nejdes napr. na cas byvat k mame, alebo ona k tebe?

pingu717
autor
2. feb 2013

no ja by som aj išla bývať ku mame ale ako som písala jéj byt je v dezolátnom stave samá plieseň a podobne býva na prízemí je tam zima jak v ruskom filme to sa nedá ani povedať všetko v pôvodnom stave ako to kúpila pred 35 rokmi sa len maľovalo..a nemá nárok na nič na žiadne dávky je stál zamestnaná len dlhodobo PN-kuje...Jéj súrodenci sa na nu s prepáčením vykašlali už pred časom čo sa nedá pochopiť lebo mám brata je zatvorený je to feťák a kôly nemu sa na mamu pozerajú ako na nejakú vyvrheľku a zle sa mi o tom píše,,nie je to nič príjemné takto verejne o tom kecať...

pingu717
autor
2. feb 2013

takže to znamená že to mám zle napísané???

romcovaklarka
2. feb 2013

@pingu717 Ne, spíš to znamená, že si to máš dát do fotoblogu a ne do diskuse... Pro mě je to novinka, ani jsem nevěděla, že jsou tu na to nějaká pravidla 😅

pingu717
autor
2. feb 2013

no ja som tu tiež nova .. a komu do fotoblogu to mám dať?? akože sebe??? neviem sa tu ešte tak dobre orietovať..je to pre mňa španielska dedina...

moucha
2. feb 2013

tak snad se o ni postaráš ty, dcero.

pingu717
autor
2. feb 2013

ano ja sa snažím tak ako najviac viem..len treba čítať aj vyššie kde som napísala že ja sama som nezamestnaná a bývam v podnájme... a pomáham aj napriek tomu a na úkor svojich detí...je to moja mama a urobím všetko preto aby som jéj pomohla

11vlasta11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
traktor
2. feb 2013

@pingu717 ak mama nevladze platit a byva v 2 izbovom byte sama , preco ho nepredate, kupite mensi, ..ty by si nemusela riesit podnajom, dve by ste zvladli platit najom , pomohli by ste si navzajom...nemam ako ti pomôct..skusam hladat riesienie 😅

pingu717
autor
2. feb 2013

11vlasta11 adr: Maria šípková..čepenská 1211/17..Sered 92601

pingu717
autor
2. feb 2013

ako som písala vyššie ..mám ešte brata je vo väzení ked ho pustia býva naspäť s mamou...a ja mám relatívne malé deti a ten byt nevyhovuje je to tam zlé a samá plieseň a mama a ani ja nemám na to financie aby som stým mohla niečo porobiť a samozrejme ani úver mi nedajúúú...ale veľmi si cením aspoň snahu

sisaha
2. feb 2013

@pingu717 ale tvoja mama nie je povinna drzat byt pre brata. Predpokladam, ze je dospely a musi sa postarat sam o seba...Ten byt moze predat a mozte zacat byvat spolu..
A ty si ako dlho nezamestnana?

pingu717
autor
2. feb 2013

ja som asi tri mesiace a hľadám stále ako pri detoch je to kapánek ťažké ..no je brat dospelý to máš pravdu ale urobiť s neho bezdomovca nechceme ani jedna..ved každý si zalúži druhú šancu...ved pokial mamina robila nebol to problém ,,problém nastal teraz počas PN-ky

buldok
2. feb 2013

Uvidíme, třeba taky něco pošleme. Sami jsme na tom dost mizerně, ale asi lépe, jak tvá máma. Tak to promyslíme...

drobcek26l
2. feb 2013

Bože baby čo sa v nej chúdiatku všetci rýpete a riešite čo, prečo, pre koho sa do takejto zlej situácie dostali??? Veď ak chcete pomôcť tak pomôžte ak nie prestante dávať hlúpe otázky a rady ktoré k ničomu nevedú. Veď oni už určite vyskúšali všetko čo sa dá aby si pomohli ale niekedy to človek jednoducho sám nedokáže. A už vôbec nieje hanba požiadať o pomoc. Držím Vám palce!!!

ssisska
2. feb 2013

Naozaj sa tu mozu vsetky poriadne hanbit co odpovedali tejto pani ,ktora ziada o pomoc.Co ste na nu take sproste,vy nie ste ludia ale zvery!Ked nechcete pomoct tak radsej jej nepiste!Jedine drobcek 26 je tu normalna!

bodka13
2. feb 2013

@drobcek26l @ssisska
...naozaj nie je hanba požiadať o pomoc,ale nečudujem sa že mnohé sú už voči týmto žiadostiam o pomoc nedôverčivé 😒 - v poslednom čase je tu každý deň nejaká prosba o pomoc a dosť často od čerstvo registrovaných 😉

drobcek26l
3. feb 2013

@ssisska Ďakujem 🙂

pingu717
autor
3. feb 2013

@drobcek26l @ssisska@bodka...dakujem Vám za obhajobu dievčatá,,,ano som tu nová a keby tú pomoc nepotrebujem tak o ňu nežiadam..

pingu717
autor
3. feb 2013

Boli sme normálna rodina dá sa povedať že stredná vrstva ale marodka nás položila na kolená a preto je teraz moja mama odkázaná na pomoc iných.. a za to nemôže že človek ochorie a je nútený byť doma a nemať príjem okrem PN-ky!!! Nik z Vás nemôže vedieť či tiež tak nedopadne a nebude na tom ešte horšie ako moja mama..ja pre nu robím čo môžem a čo je v mojich silách..ani si neviete predstavit koľko ma to stálo síl a odvahy sa sem vôbec zaregistrovať a verejne žiadať o pomoc...

pingu717
autor
5. feb 2013

Všetkým čo sa rozhodli pomôcť alebo už pomohli patrí moje vrúcne a úprimné dakujem

mici13
13. jún 2013

hladam pomoc u vas dobry ludia,neviem ako začat ale asi takto, je to pre mna dost taske.pred 2rokmi mi ochorel otec najprv nam povedali,ze to neni dost vazne ale nakoniec vyslo najavo ze ma neviliecitelnu rakovinu .zacala liedčba a ta nemala konca to najprv jedna chemoterapia a potom este dalsia a dalsia. liecba bola dost draha tak sme rodicom pomahali my (myslim ja ako dcera z manzelom a surodenci) .najprv prisiel o pracu brat po mesiaci v jeden den sme prisli o pracu aj my s manzelom,po dlhom hladani sa nam nic nedarilo najst.ked sme si mysleli ze sa vsetko zlepsilo prisla dalsia rana a to ze o pracu prisla aj mama a ze sa stav otca zhorsuje, ze mame skusit alternativnu liecbu u ktorej podstupi este aj oziarovanie.a tu sme fakt zacali pozicavat peniaze na dalsiu liecbu kde sme sa dost zadlzili.po tejto liecbe nam ocka pustili domov a ten stav bol fakt dobry boli sme nadceni ale po troch tyzdnoch to slo dolu vodou a my sme ho zas odniesli do nemocnice kde po tyzdni umrel.ked toto pisem slzy mi tecu prudom tak sa vam ospravednujem za pravopisne chyby.v ten den ked sme tam boli myslim cela jeho rodina a to sme veriaci tak tam prisli aj dvaja cirkevni bratia bol piatok ale vynimocni lebo bol velky piatok a bolo 18:00hodin v ten den bol aj jezis ukrizovani a ties o 18:00 bol ukrizovani ocko sa s nami krasne rozlucil a teras ma vecni zivot.tomu verim.ale vas chcem poprosit o to aby ste nam pomohli viem ze take pribehy su statisice ale my s manzelom stale nerobime a to mame dve deti(9rok. a 6rok.)nemame ziadni prijem a ani jeden znas nema bohatu rodinu nemaju nam ako pomoct zo slovenska sme sa odstahovali pred 9rokmi do prahy a tu to je fakt taske a domov na slovensko sa nemame kde vratit a tu je dalsi problem prave dnes nam majitelka oznamila ze do konca mesiaca sa mame vystehovat lebo dlzime na najmu a teras my poradte co mam robit a koho poprosit o pomoc.vopred vam dakujem

giuska
14. jún 2013

Dobrý deň prajem chcela by som vas poprosiť o pomoc.bohužiaľ som sa dostala do dosť zložitej situácii a nenachádzal východisko.som mamina 3 deticiek pred dvomi rokmi som utiekla aj z deťmi od manžela alkoholika tyrana,mala som v tej dobe snim všetko čo sa týkalo materiálnej stránky ale nedalo sa vydržať to ako mi chodil domov opitý a vylial si zlosť na mne,tak som sa rozhodla žiť sama z deťmi bolo to ťažké ale mali sme pokoj,samozrejme manžel neprispieva na deti lebo má tresta za odchod od neho nechce sa ani rozviesť.je to veľmi komplikovane.do teraz som všetko vladala platiť momentálne som tehotná mám uzastne priateľa a tak chtiac nechtiac som aj napriek teliesku otehotnela a čaká. Dvojičky.priateľ pracuje snaží sa stará sa o moje deti ae proste nestačí to neraz sme boli na tom tak že sme nemalý čo dať deťomjesť.budem vďačná za každú ppmoc ,som zúfalá aj ked je to veľmi ponižujúce a deprimujuce .ďakujem

lussatko
27. jan 2014

Ahojte mamicky. Veľmi sa zato hanbím, ale chcem sa opytat ci by mi niekto nemohol pomoct s vecickami pre moju dcerku ktora ma 5 mesiacov. som slobodna, a byvam u rodicov a oni mi pomahaju s tym ze mozem u nich byvat. viac mi pomoct nemozu. nikoho ineho na pomoc nemam. ak by sa nasiel niekto s dobrym srdiedckom tak sa prosim ozvite. budem velmi povdacna.

ananass
24. máj 2014

Ahojte Mamičky mohol by my niekto prosím vás pomoct potrebovala by som oblečenie a topánky na moje dve dcéry jedna má 16 a druhá 12 , nevychádza nám to finančne nemozeme si to dovolit nakolko sme v hmotnej núdzi a mandžel nezamestnaný žijeme zo sociálných dávok,deti by sa velmi potešily kebi ste nám pomohly v takejto situácií .bola by som vdačná keby my niekto ochotne pomohol a našiel sa niekto taký ochotný s dobrým srdcom aby nám mohol pomoct Dopredu vám Dakujem .....

anatalia77
24. máj 2014

@ananass teraz maju nabor do Samsungu Voderady,alebo Galanta,alebo Peguet v Trnave..takze praca pre manzela by sa nasla.
To len narychlo co mam okolo.
Pekny vecer.

kikina115
12. júl 2014

Ahojte baby.darujem saty biele cisto nove.uni velkost s,m,xs....ak niektora potrebuje napiste