Nežijem v dobrom manželstve, všetko mi vytýka, máme tichú domácnosť

anuka1234
16. dec 2018

Dobry den Chcela by som sa podelit s niekym o skusenosti v manželstve.s mojim mužom nežijeme dobre.Všetko čo poviem alebo urobim je použite proti mne či dobre alebo zle.často je u nas ticha domacnost lebo sa často hadame.deti txm trpia najme maly syn.ked sazatne tak nepovie mi ani jedno slovo aj tri dni.neciti potrebu mi nič povedat všetko sa dozvedam nahodou.sme spolu 30 rokov.brali sme sa velmi mladi bola som velmi mlada a hlupa .Mame5 deti.

arcticcode
16. dec 2018

Treba na cas odist, aby sa spametal. Uz ma rozculuju tieto ustavicne zabomysie vojny v domacnostiach (nemyslim konkretne tento pripad). Muz ma byt muz a zena ma byt zena. Maju sa doplnat a ne pretekat. Mozno ked na par dni odides, uvedomi si, ze ta potrebuje a zacne sa spravat inak. Par dni ale musi byt aspon 2 tyzdne. Prvy tyzden totiz bude len neobmedzene pit pivo a prdiet do gauca, no potom sa mu zacnu kopit riady a cela domacnost mu postupne padat na hlavu

alaguema
16. dec 2018

@anuka1234 30 rokov? Aký malý je ten syn? Odmietanie komunikácie je forma trestu pre partnera/ku. Neustále výčitky banálnych vecí je prejav hlbokej nespokojnosti s partnerom. Vyčíta nejakú banalitu napr. neumytý riad, ale vadí mu niečo, čo ide viac z hĺbky. Niečo zásadnejšie, o čom nevie/nechce komunikovať. Choďťe do poradne.

saslavka73
16. dec 2018

@anuka1234 30 rokov? A to teraz ideš riešiť? Nechápem.

anuka1234
autor
16. dec 2018

O psychologickej poradni rozmyšlam už davno ale on ju razantne odmietol.priznam sa že sme boli nejak som ho dotlačila ku doktorke Rybarikovej vKE ale nebola som spokojna .Zobrala 50eur za 1,5 hodinu a vraj sa mam rano do zrkadla na seba usmievat -on mi ma hovorit často komplimenty.Manžel ma problem s komunikaciou so mnou.nikto by neveril aky je lebo iba ja to viem nikde sa taky neprejavi.

anuka1234
autor
16. dec 2018

Mam velikansku trpezlivost verila som že sa zmeni.Ale v poslednej dobe už mi totak vadi že mam pocit že ež to nevydržim.kvoli detom človek vydrži vela.A 5deti je predsa dost velky zavezok.syn najmladši ma 12 rokov..Vidim po nom že to citlivo vnima skuma to v sebe.V duchu.Onho sa najviac bojim.

saslavka73
16. dec 2018

@anuka1234 No ja viem, keď si to už doteraz vydržala, to ako ste doteraz žili? 30 rokov je veľa, ako ste splodili tých 5 deti. Pravdepodobne si mala deti, roboty a akosi ste si to nevšimli. Skús sa vrátiť naspäť. Na začiatok. Ako ste spolu fungovali?

janinah
16. dec 2018

Čo už teraz? on sa nezmení a ty neodídeš,sama to vieš.Poradila by som si žiť svoj vlastný život,teda starať sa síce o domácnosť /nič prehnané/,deti ťa zrejme už tak veľmi nepotrebujú,ale popri tom si žiť po svojom,nemyslím milenca,myslím robiť to,čo sama chceš...ísť na poznávací zájazd,kúpiť si dobrú knihu,na kávu s kamoškami,do kina trebárs s dcérou /inak film Bohemian rapsody teraz ide a odporúčam,lebo Queen je moja a isto aj tvoja mladosť/,ísť na wellnes víkend- všade je dosť milých ľudí,s ktorými pokecáš,síce sa potom vrátiš domov k svojmu chapovi,ale budeš trochu "vyvenčená" a život v tichej domácnosti bude ľahší.

alaguema
16. dec 2018

@anuka1234 ak máš pocit, že to nevydržíš, tak už to nedrž. Odíď, rozveď sa. Ani najmladší syn z vášho spoločného života nič pozitívne nemá. Z takýchto vzťahov ľudia nakoniec ochorejú. A to asi nechceš. Mysli teraz na seba, na svoje zdravie a pohodu. Ak on nemá záujem problém riešiť, tak mu to pravdepodobne tak vyhovuje - má koho deptať, na kom sa ventilovať, prípadne ťa vytrestá tichom a ignoráciou. Ale tebe to nevyhovuje a asi toho už aj stačilo. Nikdy nie je neskoro na nový začiatok. Držím palce.

janinah
16. dec 2018

Ja dúfam.že sa s tým 12 r. synom rozprávaš,lebo treba-úprimne a jemne,on už nie je dieťa,vidí čo sa deje a ako žijete /mám 13r. syna,poznám takých chalanov,navonok frajer,vnútri zraniteľné dieťatko/

anuka1234
autor
17. dec 2018

@janinahvsetkym ďakujem za názory pomohli ste mi budem rozmýšľať

arcticcode
24. dec 2018

@anuka1234 treba si uvedomit, ze muzi a zeny maju urcite predstavy. Muzi, ze zena sa po svadbe nezmeni a zeny, ze muz sa po svadbe zmeni. No a je to presne naopak