Nežijem, iba prežívam.

23. feb 2020

Mám teda aspoň ten dojem keď tak pozerám na svoj doterajší život. Mám 31, nič som nedokázala, žiaden úspech, ani vo vzťahoch to nevyšlo, deti nemám.
Nebaví ma nič, nič mi nerobí radosť, som rada doma, tam kde to poznám, nerada cestujem, hlavne neznášam tie presuny na vlak, bus alebo na letisko, potom tam čakať. Všade veľa ľudí a mňa chytá panika.
Aj keď som rada sama doma, nie som osamelá, mám priateľov, kamošku, síce len jednu, ale mám. Nezniesla by som byť celkom bez priateľov.
Môj deň vyzerá tak isto, jeden ako druhý, nič nové, len tá istá rutina. Zdalo sa mi, že som spokojná, ale nie. Niečo mi chýba a ja neviem čo. Cítim sa byť takým malým bezvýznamným mravcom medzi miliónmi iných sikovnejsich mravcov. Som apatická a smutná, ale v spoločnosti iných ľudí sa viem pretvarovať. Takto žijem snáď už od narodenia. Akoby som už len čakala na smrť. Neviem či je to normálne..

dazdovka
23. feb 2020

pracovat v tom, v com si dobra, dobrovolnicit, dovzdelavat sa, mozes objavit nieco v com budes vynikat a druha vec, vsade mozes stretnut zaujimavych ludi, ktori ta mozu inspirovat, alebo sa s nimi spriatelis a najdes si nieco, co ta bude posuvat dopredu... Urcite by si mala vyskusat nieco, coho sa bojis, dat si vyssie ciele ako doteraz a najst v sebe nove obzory... Nie si stratena dusa, si mlada baba, tak sa odpichni, vykroc zo svojho tiena a zi!

janinah
23. feb 2020

Je len na tebe to zmeniť....začala by som cestovaním,zober tu kamošku,chodte s cestovkou,tam sa nestratíte....alebo aspon na wellness víkend na začiatok.Nájdi si koníčky,aspon jeden,musí existovať niečo,čo ťa bude baviť...prihlás sa do jyazykovky...turistika,práve som pozerala trasy,sú zaujímavé po celom Slovensku....juj ja mať dnes ešte raz 31 tak ma nezastaví nik...

elinosar
23. feb 2020

Ako keby si pisala o mne :D som uplne rovnaka. Tiez nezijem len prezivam. Nie som stastna

dskjhfdlkdjhl
23. feb 2020

Kazdy si je strojcom svojho stastia. Ak si zdrava, tak mozes vsetko-len treba chciet. Ak nemas ziadneho konicka, tak si skus nieco najst, isto je nieco, co Ta zaujme, pri com budes rada travit cas. Netreba mat vsak ani prehnane ocakavania, treba veci robit preto, aby si bola spokojna, nemusis v tom vynikat.

halienka
23. feb 2020

ťažko takto posúdiť, ale mne to pripadá, že nepoznáš dobre sama seba a bojíš sa byť sebou, prestať žiť podľa akýchsi spoločenských noriem ale nájsť si to čo ťa v živote najviac baví, teší, napĺňa a ísť si za tým, a vtedy začneš mať rada aj život, lebo začneš vidieť tie krásne stránky a možnosti, ktoré ti poskytuje. Áno dnes je taký cestovateľský trend, všetci chcú cestovať a tvária sa, že ten kto nechce je nejaký divný, z toho si vôbec nič nerob. Ty si nájdi to čo tebe pasuje a za tým si choď. Ale musíš najskôr začať pátrať v sebe a potom skúšať, hľadať a ja ti zaručujem, že objavíš v sebe veci, schopnosti, o ktorých si doteraz ani netušila a ak sa im začneš venovať, ihneď bude tvoj život mať hlbší zmysel, bude krajší a plnší a pritiahneš si ľudí rovnakého zamerania. Toto sa stáva veľa mladým ľuďom, pretože boli niekam vedení, učení, že takto sa má žiť, toto je správne, takto to robia všetci, toto je šťastie...lenže žiť podľa spoločenských predstáv nestačí, každý sme individualita a presne toto je čas okolo tej 30-ky, kedy si to ľudia začínajú uvedomovať, že počkať, síce žijem ako spoločnosť káže, ale nie som akosi spokojný, niečo mi chýba, žijem ako robot. To je čas kedy treba ísť do seba a hľadať sa.

kikaaa444
23. feb 2020

Treba si nájsť nejaký zmysel života . Ale
Chapem to, ja som mala takéto stavy keď som bola 3 roky sama , ale cestovala som po svete a to ma napĺňalo . A však aj vtedy som si myslela že keď nemám chlapa nemám nič , no inak som bola aj tak šťastná aj keď neuplno ale nebolo to take hrozne . A teraz keď mám chlapa tak som zistila že to nie je všetko a to cestovanie ktoré mi vtedy nestačilo mo teraz chyba 😅 musíš si nájsť niečo prečo budeš mat chuť žiť , čo ta napĺňa , no na to musíš prísť len ty sama ., držím palce aby si našla
Samu seba a bola šťastná 🍀

autor
23. feb 2020

Ja som sa ľudí vždy stranila a nikdy som nikam nezapadla, tak som nosila nálepku DIVNÁ. A vlečie sa to so mnou doteraz.

@elinosar tak to sme dve 🤗
@janinah kamoška už má dieťa a nemá moc času. Idem skúsiť to fitko, možno sa mi tam zapáči.

eliska13
23. feb 2020

Každy deň máš možnosť niečo zmeniť.Urcite bude niečo v čom sa nájdeš.Zmen prácu, ak Ťa nebaví, začni cvičiť, uč sa jazyk, bývaš sama?
Ideš do veku kedy žena nájde svoj zmysel v partnerovi, dietati., rodine.Kazdy sa tak občas citi, že všetci sú lepší.Vykroc z komfortnej zóny kde to poznáš tým nenapredujes, až keď zmenis napríklad to, že začneš cestovať z čoho máš zlý pocit zistíš, že to zvládneš a stupne Ti sebavedomie.Budes na seba hrda a to Ta bude ťahať vpred.Vzdy musíš mať plán, cieľ niečo na čo sa tešíš, čo chces dosiahnut.Ak to nie je upadas

autor
23. feb 2020

@halienka Je to tak, ale mňa nikdy netrápilo čo je IN a čo by sa malo, nikdy som nežila tak ako druhí, vždy som bola iná a asi aj preto odstrkovaná. Mne je doma dobre lenže premýšľam nad tým, či je to ok prežiť celý život doma a čítať knihy, ísť von, pozrieť telku, zapnúť hudbu... Či by som predsa len nemala byť aktívnejšia aby som raz na staré kolená neľutovala premárnený zivot.

autor
23. feb 2020

@eliska13 Mňa práca nebavila nikdy, keby som nepotrebovala peniaze, tak tam ani nepachnem, radšej by som robila niečo z domu bez kontaktu s ľuďmi.

zuzikak
23. feb 2020

a krvne testy mas v poriadku ? Mozno ti na prebudenie do zivota chyba nejaky ten mineral alebo stopovy prvok. Zajdi prosim k lekarovi a povedz mu o svojom stave. Myslim, ze by nebolo odveci zabehnut aj troska sa porozpravat so psychologom. Nemyslim si, ze si tazky pripad ale je mozne, ze obcas upadas troska do depresie a nevies ako z toho von. Tento clovek zhodnoti, ci je vsetko v poriadku. Ci je to o povahe alebo ti nieco chyba. Urcite ta skusi trocha nasmerovat a pomoct ti najst radost zo zivota. Aspon to vyskusaj. Je to osoba, ktora ta nepozna, nema ta pre co 'sudit" a povazovat ta za "divnu"

autor
23. feb 2020

@zuzikak Vieš že vôbec neviem? Ale som akási unavená stále a je jedno ako dlho spím, nemám energiu. S priateľmi trocha pookrejem, zabavime sa, ale potom prídem domov a druhý deň je zase všetko šedé.

eliska13
23. feb 2020

Prečo sa stranis ľudí?bojíš sa výsmechu?možno je to čas začať chodiť k psychologické asi si taká bola vždy a potrebuješ trocha naviesť či začať si viac verit.Tu nálepku divna si si možno dala sama😀Fitko je super spravíš niečo pre seba, odídeš z domu, spoznas niekoho.Vela ľudí je osamelých, introvertov.Dnes je milión veci, ktoré ľudia skúšajú pečú doma na objednávku, strikuju, urobia si blog o jedle, dočasne sa starajú o zvieratá opustené určite je niečo v čom sa nájdeš.Ja som sa tak cítila v 27 r nič ma nechytilo za srdce práca, priateľ voľný čas som z nudy zabíjala pedikurou, kozmetikou, chodila po obchodoch všetko mi prišlo také obyčajné a bez zmyslu.Ten som našla až v rodine

autor
23. feb 2020

@eliska13 Nemám rada ľudí, len ubližujú, ani zviera neublíži tak ako človek. Neviem prečo mám z ľudí strach, nepríjemné, ozaj veľmi nepríjemne pocity, hlavne ak je ľudí veľa.
Tu nálepku mi dali deti v škole, bola som tichá myška a ja ani dnes neviem nájsť tú správnu cestu, buď som tou tichou myškou alebo som zlá a arogantná, až sa všetci čudujú kde sa to vo mne berie.

kitycat
23. feb 2020

Stranis sa ludi, ale citis sa sama...

ak mas rada zvierata a mas vlastne byvanie co takto skusit robit docasku psikom co cakaju na novy domov? Donuti ta to ist von viac ako len do prace a na nakup a pri venceni stretnes dalsich psickarov a aspon prehodis par slov...

katka8382
23. feb 2020

No a čože, že si rada doma. Neznamená, že keď nemáš potrebu chodiť medzi ludi, že si divná. Je to tvoj život, tvoja vec. Keď nechceš a je ti tak dobre, je to v poriadku. Hlavne nepočúvaj druhých názory (ak máš takých ľudí vo svojom okolí), ktorí posudzujú tvoj život a hovoria, čo by si mala. Mala by si len to, čo chceš ty. Chceš sedieť doma a čítať knihu? Tak sed a čítaj. Ja som mala takú kamošku, čo ma pre všetko sudila a stále hodnotila, čo som ako urobila a čo by som mala a aká som čudná, keď som nechcela ist von a piť a pod. Nakoniec to všetko vypálilo tak, že mám v mnohých smeroch bohatší život ako ona, čo mala potrebu všade byť a byť s každým kamoška. Rob ako tebe vyhovuje. Ak máš sama potrebu niečo zmeniť, tak to zmeň. A ak ti to nebude prinášať takú radosť ako si čakala, bud to nie je správna cesta, alebo nie je ešte správny čas. Hlavne aby si ty bola spokojná, vyrovnaná, sebavedomá. A všetko sa vyrieši samé, aj ten vzťah napr.

janinka007
23. feb 2020

Si skratka introvertna. Na jednej strane ti to vyhovuje, na druhej si uvedomujes, ze marnis zivot doma.

autor
23. feb 2020

@eliska13 Nerada na to spomínam, ale raz v práci sa do mňa kolegyňa začala navážať, rypala do mňa, úplne bezdôvodne, nič dom jej neurobila a bola fakt drzá, do mňa vošla taká nenávisť, že som ju začala mlátiť hlava-nehlava, neviem kde sa to vo mne vzalo, akoby som to ani nebola ja. Samozrejme, zla som bola ja.

autor
23. feb 2020

@janinka007 Mám ešte dvoch súrodencov a sú rovnakí, tak asi to bude dedičné.

autor
23. feb 2020

@eliska13 Akoby som mala na čele nápis Kopnite si do mňa, som šedá myška čo sa brániť nebude... Alebo tak nejak ak rozumieš.

eliska13
23. feb 2020

Len je rozdiel či si silný introvert a ľudí nepotrebuješ a preto si doma, alebo sa bojíš toho života vonku a preto sa domov utiekas, kde to poznáš nikto na teba nezazerá, nič nemusíš nikomu dokazovat zijes vo svojich vychodených chodníckoch.Ked sa nad tým zamýšľas asi to bude ten druhý prípad.To je o tom vykroceni z komfortnej zóny tam kde si si istá je nuda, nič Ťa neprekvapí, nepovzbudi , emotívne nenaplní.Mlada baba bez záväzkov by nemala z nudy telku prepinat.Od školy ubehlo x rokov neziv v sebe krivdu.Odvtedy si dospela musis sa vedieť sama za seba postaviť nikto iný to nespraví.Na utiahnuteho bez názoru si bude každý dovoľovať.urcite začni chodiť k psychologické musíš sa naučiť, že ľudia sú aj dobrí, že život je krásny máš takú nedôveru vo všetko hlavne v seba.Lebo to budeš stále tak v myslení pokračovať raz si môžeš nájsť muža, ktorému nebudeš vedieť oponovať a bude Ta dirigovať.Tvoji rodičia sú optimisti nemajú podobnú povahu ako ty?

pieksamaki
23. feb 2020

Nikto ti neporadi lepsie ako ty sama....ziaden psycholog,psychoterapeut...bud na seba hrda co si doteraz dokazala....si samostatna,mas pracu, vies pomenovat tento stav...to je normalne.kazdy tapame....je to aj o zmene.....za prachy by ti poradil zivotny coach....ale vedz ze sama si sebe rozumies najviac...skus len porozmyslat....v com sa vidis....co rada robis...skus to rozvinut..a ked sa nepodari...tak dalej...skus hladat dalsie....vzdy je cesta... kazdy sa preje vsetkeho....a ked si myslis...ze druhi su uspesni....je to preto lebo kazdy sa v niecom nachadzame....
Ak si bola divna...tak si mozno viac introvert...ale ved to su vdacni uctovnici....urcite nieco najdes.....
Jasne ze vsetko zavisi od podmienok a financii....ale kazdy ma moznost, kym je zdravy ...

autor
23. feb 2020

@eliska13 To druhé 🙂. Rodičia sú pesimisti, hlavne otec.

autor
23. feb 2020

@eliska13 Aj keď vyleziem z domu von tak mám taký ochranný mód, pripravená sa brániť, akoby tam vonku bolo nebezpečenstvo, ľudia ktorí mi chcú ublížiť, smiať sa mi .

eliska13
23. feb 2020

Rozumiem taká obeť všetkých a všetkého😀večný trpitel.Iba ty to vieš zmeniť.Tak to s kolegyňou bolo cez čiaru to vieš nie?Nesprával sa tak k tebe otec či mama v detstve tak pohrdavo, nepochvalil, ničil sebavedomie.Noekedy si to človek ani neuvedomuje, že to s ním ide od detstva a už z rodiny

autor
23. feb 2020

Alebo má ešte napadá, že ruším schôdzky, stretávky, pohovory a keď treba tak odkladám veci na čo najneskôr.

halienka
23. feb 2020

ono sa to u človeka môže aj počas života meniť, niekedy sme radšej sami, inokedy zas túžime po spoločnosti, podľa toho čo píšeš si skôr introvert, ale mám pocit, že pociťuješ nejaký tlak že by si mala žiť inak a preto si kladieš otázku či je tento spôsob teraz ako žiješ správny. Podstatné je zistiť, či je to tlak zvonka alebo z tvojho vnútra. Ak je to len tlak zvonka, tak stačí si uvedomiť, že toto je to čo ty chceš a to čo ti niekto nahovára že to robíš zle, ťa vôbec nemusí zaujímať, Ak je to však tlak z tvojho vnútra tak je jasné, že ti niečo chýba a treba začať niečo meniť, nabrať odvahu a skúšať. Premárnený život je ten, kedy si nezrealizuješ to po čom túžiš, čo je v tvojom vnútri a pýta sa von. Čiže hľadať vo svojom vnútri a nebáť sa ísť za tým. Možno by stačilo zmeniť prácu, tam by si zas stretla nových ľudí, ktorí by ťa mohli obohatiť o nové obzory a posunúť ďalej. A ako tak čítam čo ďalej píšeš aj na sebavedomí ti treba popracovať. Strach zahoď čo najďalej, strach je najväčšia životná brzda. Život ponúka nekonečnú kopu možností ako žiť, len sa nesmieš báť si z nich vybrať a ísť. A hneď ten život získa iskru.

autor
23. feb 2020

@eliska13 Ano ja viem ako to znie, že som taká trpitelka, taky baránok s okolo draví vlci 🙂 tak to cítim a vždy som to tak cítila. No rodičia ma ničili, to je fakt, pre nich nebolo nikdy nič dosť dobré.

eliska13
23. feb 2020

Už si medzitým odpísala....Urcite sprav pre seba jednu vec a začni chodiť k psychologicke porozumies sama sebe, prečo príde do teba zlosť, keď Ti niekto niečo vytkne možno sa cítiš zase ako to malé dieťa, ktorého otec kritizuje.Ludom si ukradnutá každý má svoje starosti😅neboj sa to máš iba vsugerovane čo dáš, to dostaneš.Skus byť milá, kamarátska, prihovor sa.To si iba myslíš vidíš to moc negativne

autor
23. feb 2020

@eliska13 S tou kolegyňou som to prehnala, to uznávam.