Nežiadúce rady

24. jan 2022

Ahojte ,som mamina mám 37r . Druhé dieťatko. Myslela som si že to bude v pohode,že sa budeme tešiť so starými rodičmi..no nič iné nepočúvam iba rady a názory (vôbec sa nepýtam ) od mojej maminy že mám dávať pozor ,hento toto..a že mám ísť von vtedy a vtedy.
Proste horor. Neviem či to je vekom alebo si chce ešte niečo dokázať ,hruza. Robí mi to zle . Už som to pár krát vravela . A aby nebolo málo tak isto aj od svokry občas si započujem niečo múdre . A nemôžem si povedať nič ,akoby sa chystala slovíčok. Hrozne .
(Príde mi to že mama mi to robí aj naschvál ..neviem prečo 😏zo mňa robiť nemôžnu ..už stačilo)

kate211
24. jan 2022

Mas 37, hadam s nimi nezijes. V tomto veku by si snad mala vediet podakovat svokre/matke za navstevu a slusne poslat prec. Alebo sa slusne ospravedlnit a navstevu neprijat.

petruldo
24. jan 2022

poradím iba jedno, nauč sa to filtrovať a ušetríš si kopu nervov. moja matka má "skvelú vlastnosť" použiť všetko čo jej poviem proti mne, tiež mi chrstnúť do ksichtu svoj názor len preto že IBA ona mi povie pravdu, rekord bol tuším do 5 minút, kedy mi musela skritizovať oblečenie na návšteve u brata

althejka
24. jan 2022

jedine co plati a platilo pre mna,ked som si konecne ulahcila zivot od stresu a nevyziadanych rad ako cerstva mamina : jednym uchom dnu,druhym von. ja som sa pousmiaala robila si svoje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
selest
24. jan 2022

Ja ta chapem. Ono sa to povie jednym uchom dnu ale ja som tiez taka ze sa tym potom trapim a vraciam sa k tomu este par dni. Mne pomohlo zakazdym dat jasne strucne najavo ze je koniec rozhovoru akonahle zacal niekto vnucovat svoje. Ja som slusna ale aby mi pred 40kou niekto x raz denne hovoril co mam ako a kedy robit mi pride dost odveci😅 napr nasi furt riesia studene koncatiny. Ci nema studene nozky? ci mu neni zimka a ci mu ma papucky kupit lebo mamka mu neda? A podobne. Vysvetlovat nema cenu tak poviem len "neries" . Vzdy ked niekto zacne s niecim do coho ho nic poviem "pohraj sa s dietatkom a neries ..." Casom sa mudrovanie zredukovalo do normalu😅

oli18
24. jan 2022

A nebolo by lepšie povedať mame, že "dobre mami, vieš, že dávam na seba pozor", alebo "von chodím okolo obeda, keď sa roztopí sneh na chodníkoch, aby som sa nešmykla", alebo "mami, veď sa už toľko o mňa neboj" a pod. Ty sa miesto toho nasieraš. Nie je dôvod. To, že si matka a máš 37 rokov si neprestala byť dcérou tvojej matky a mala by si to chápať práve preto, že si tiež matka. Alebo by si bola radšej, aby ťa mala mama "na háku"? Potom by ti to vadilo tiež, či? 😉

marca12
24. jan 2022

Starsie generacie boki tak naucene. Volakedy zeny rodili mladucke a pomahali im mamy,svokry ,nebol internet a tak vdacne prijimali rady. Dnes sme na to extremne haklive. Nedajboze budes dieta vychovavat laskavou formou. Jednym uchom dnu,druhym von. Horsie je to uz ori mamach,ktore co povedia,tak sa aj musi urobit. Moja mama je taka,nespravis ako povie,uz mi nadava. Tu sa tazko potom aplikuje metoda jednym uchom dnu,druhym von. Ale chce to trening a obrnit sa.

vilma7
24. jan 2022

Zažila som podobné...som sa aj pobavila, lebo mama ma upozorňovala na veci ktoré aj v práci praktizujem pomaly 30 rokov. Darmo, matky chcú poradiť, aj keď to nik od nich nežiada. Ja som rodila v 40 a v 43 a aj napriek veku som sa takým rečiam nevyhla. Už len výdrž kým ti dieťa podrastoe a bude to stále menej a menej.

chocolatte1
13. feb 2022

Predpokladám, že vo veku 37 rokov máš svoju vlastnu domácnosť.
Takze vypočujem, poteším sa, že majú záujem o vnučatko, odídu a púšťam z hlavy…
Nehladaj problém kde nie je😉