Nezaplatila som právom?

13. apr 2023

Ahojte, stala sa mi taká nepríjemná vec, a keďže som malo asertívny človek, teraz sa cítim zle, aj keď si myslím, že som mala pravdu ja a že som nikoho neprávom neuskodila:
Dostala som od manžela darcekovy poukaz na masáž u jednej súkromní ký, kde bola uvedená 'ľubovoľná masáž podľa vyberu', nebola tam uvedena cena ani že koľko minút to ma trvať.
Dohodla som si termín s pani maserkou, keď sa ma pýtala na ako dlho to bude, aj do telefónu som uviedla, že na poukaze to nie je napísané.
Keď som prišla na masáž, zase sa ma pýtala, že na koľko minút mam ten poukaz, potom ze v akej hodnote to bolo kupované. Ja som to samozrejme nevedela, bol to darček a tak som sa nevypytovala manžela, že koľko to stálo. Pani masérka povedala, že zoznam kupujúcich a ceny ma zapísané v starom kalendári, a ze to ma doma, nevie sa teda pozrieť, že doma to následne pozrie a teda dá mi masáž na 30 minút. To som absolvovala, bola som spokojná.

Prišla som domov, pýtam sa manžela na cenu, on ze to kupoval za 30 eur

nela01
13. apr 2023

30 minútová masáž za 30eur ? Určite sa tam vrátťe ešte a nech vám ešte spraví ďalšiu masáž.

luccija
13. apr 2023

Zvláštne na poukazke som to mala vždy napísané.Vedela, že tapes tak sa mala doma pozrieť, keď si sa objednala čo vlastne predala.
Tiež sa mi zdá, že to malo byť viac minút, ale sú rôzne masáže a ceny...

oli18
13. apr 2023

@nela01 to ma pani maserka velmi dobre vymyslene. Predavat darcekove poukazy bez uvedenia ich hodnoty.

mondolina
13. apr 2023

mala si sa opýtať manžela ešte pred masážou, keďže po masáži ti to už problém nerobilo.

eviq
13. apr 2023

Nerozumiem otazke. Ved sa opytaj manzela , co bolo v cene pokazu a podla toho budes vediet, ci to bolo ok. 30€ moze byt cena za polhodinu.

simca06022011
13. apr 2023

Na poukazoch to ma byt napisane, maju tam velmi zly system. A teda, ja by som sa urcite muza opytala, uz ked aj pri objednavani zena nevedela... u mojej maserky, ked sa kupuju poukazdy a pod veci, ma na to normalne zakaznicke karty ona a ma poznacene co komu kedy..
Nevadi, nabuduce budes vediet :D

autor
13. apr 2023

Pokracovanie: pozerala som na webovej stránke, uvedena maserka ma cenu hodinovej masáže za 26 eur, ale napr masáž lávovými kameňmi 30 eur, 30min masáž za 17 eur.
Čakala som 2 dni, že pani mi zavolá (číslo zaznacila), že sa ospravedlňuje a ze teda ešte raz môžem prísť vyčerpať tu druhu pol hodinku.
Keďže sa neozvala, po 2 dňoch som jej zavolala, že by som chcela prísť ešte na 30 min, keďže poukaz som mala v hodnote 60min masáže. Bola som objednaná na dnes, na konci sa pýtam, či to teda bolo v rámci poukazu a je to v poriadku, na čo odpoveď bola, že keďže som bola 2x 30min, a 30minutova masáž stojí 17 eur, tak mam doplatiť 4 eura.
Nezaplatila som jej, aj som jej povedala, že nie z mojej chyby som tam bola 2x30min a nie 1x60...ona vystavovala poukaz, tak ona ma vedieť, v akej hodnote to je, a na koľko minút, nie obdarovaný zákazník.
Príde mi to úplne nefer z jej strany.
Tak mi povedala, že dobre, v poriadku, ako myslím, ale teda bolo vidno, že je urazená, že nechcem zaplatiť. Ja som poctivý clovek, určite by som ju nechcela finančne uškodiť, ale naozaj si myslím, že chyba sa stala na jej strane a na jej mieste sa ospravedlňujem zákazníčke a nie ešte si pýtam od nej peniaze navyše.
Možno je môj pohľad zlý, tak sa podeľte, ako to vidíte vy. Ďakujem.

jana_eyre_2
13. apr 2023

Tak nech jej zavolá muž a reklamuje to, podľa cenníka zistite či vám ešte dlzi alebo nie.. to, že ona má zlý systém a že si nevie pozrieť zoznam kupujúcich nie je predsa problém klienta 🤦‍♀️ akože toto je tak neprofesionálne, to nemám rada takýto prístup..

autor
13. apr 2023

@nela01
@luccija
@oli18
@mondolina
@simca06022011
@eviq
Sorry baby, nezmestilo sa mi to všetko naraz, tak pokračovanie je nižšie...
No pred masazou sa mi ani len nenapadlo opýtať manžela na cenu... Bol to darček, nepýtam sa na hodnotu...a nečakala som, že maserka nevie, aké poukazy vystavuje

mondolina
13. apr 2023

ja by som si určite dopredu overila načo mám nárok ( spýtala by som sa muža koľko platil)
a určite by som jej tie 4€ dala, keď som bola 2 x na 17€ masáži

jana_eyre_2
13. apr 2023

Aha az teraz čítam pokračovanie, vôbec som si ho nevšimla.. je jednoducho neprofesionálna nemá byť prečo urazna, jedine na svoju vlastnú blbosť skôr..

simca06022011
13. apr 2023

dobre si urobila, ma vediet co predava. Mala ta objednat na hodinovku.
@mondolina ona si overovala, predavajuca to mala vediet, nevedela "lebo nema v praci kalendar"= co je totalny nezmysel, alebo ma poukazy JASNE vystavovat, aby to bolo hned zrejme.

eviq
13. apr 2023

Citam pokracovanie, podla mna si sa zachovala ok.

mondolina
13. apr 2023

@simca06022011
ja by som si to overila už pri objednavaní na masáž, lebo ani masérke nie je jedno či klient príde na 30 min. či na 60 min. celé divné.

simca06022011
13. apr 2023

@mondolina ale ved ona vravela maserke, ze na poukaze to nie je, tak hadam ak dostanes dar nemas to z kade overit ty ako zakaznik 🙂 Maserka sa pytala, lenze na to ma mysliet, ked vystavuje poukazy, ze to tam napise.. aby vsetci vedeli 🙂))

h2
13. apr 2023

Pani masérka má nabudúce dávať na darčekové poukazy viac informácií. Ináč ju chápem, že 2x 30 minútová masáž je drahšia, než jedna 60 minútová. Ja by som jej v tomto prípade tie 4 € dala.

kiwi3
13. apr 2023

ved si to dobre vyriesila, nemusis mat teraz blby pocit, ze si tym niekomu uskodila. a podla mna vobec nie si malo asertivna, aspon teda podla tejto situacie 🙂

maminkadeticiek
13. apr 2023

Nespytat sa manzela aku masaz ti objednal?Vsak je to muz nie cudzi.Myslim zensi za toto mozes sama.

petamich
13. apr 2023

manzel dostal odo mna poukaz - bolo na nom masaz podla vlastneho vyberu 🤷‍♀️ mohol si vybrat akukolvek z ich ponuky, ak vystavuje specificke poukazky, ma to tam byt napisane a dobre si spravila

luccija
13. apr 2023

Sama, keby som masírovala Ti poviem, že nechajte tak...merala si 2x cestu a je iné jedna dlhá masáž ako dve krátke...ale radšej by som bola rada, že som získala ďalšiu zákaznícku.Ma dávať jednoznačne poukážky kde aj klient vie čo dostal, na ako dlho...

andreakg
13. apr 2023

Ja sama predávam darčekové poukážky, mám rôzne procedúry,a ak niekto chce napíšem cenu,ak nechcú tak píšem názov procedúry,pri objednávaní sa pýtam,čo tam majú a podľa toho sa viem časovo zariadiť,takže chyba masérky.Má to nedoriešené,ja by som jej tiež neplatila

zuzana76
13. apr 2023

@mondolina ved to, ze cele divne, uz na poukaze by mala byt napisana dlzka trvania a aj typ masaze, ak je to darcek, tak cenu moze vynechat

saxana000
13. apr 2023

@h2 je to uplne logicke..a vzdy sa to so vsetkym tak robi..aj dve male pollitrove limonady ta vidu viac ako velka litrova.to len ku prikladu..

flofi
13. apr 2023

ako urcite je to jej chyba ale podla mna neumyselna.. pre 4 eura by sa mi takuto trapnu situaciu nechcelo zazivat, a keby si ich odomna vypytala tak jej dam rovno 5 ak si bola ako vravis spookojna, ale to som ja 🤷‍♀️

mooonika1975
13. apr 2023

urobila si správne, ak nebolo na poukaze nič, mala mať evidenciu ona, nie doma, doma jej je na nič, mala sa aj ospravedlniť, nie hrať urazenú, užasné, poratala , 1/2 hod. a 1/2 hod. a je to 34, wau, bez rozmyslu, ako stroj ...

mondolina
13. apr 2023

tak, ale prečo neostala hneď na hodinovú masáž za 30€?
veď by som sa opýtala manžela vopred aj keď to bol darček.

marca12
13. apr 2023

Maserka sa dobuducna pouci,ze na poukaze ma uvadzat aspon cas alebo hodnotu,aby sa aj ona aj klient vedel zariadit. A uz pri objednavani si mala zistit o koho sa jedna a pozriet do toho stareho kalendara. Ze ma zle vedenu agendu nie je tvoja chyba. A uz ked je odkazana na 4€ za zakaznika,to je co za maserku.

levandula7
13. apr 2023

ja si myslím, že si v práve a pani masérka je riadne neprofesionálna trúba, ktorú by som nepustila robiť ani do maštale, nie to ešte do služieb zákazníkom :D

panelacikova
13. apr 2023

môžeš ostať pokojná. 4,- eurá ju z biedy nevytrhnú. nehovoriac o tom, že keď ťa objednávala na ďalší termín, mala ti ihneď vtedy povedať, že obe masáže dohromady by boli za 34,- a teda či budeš ochotná pri absolvovaní tej druhej uhradiť tie 4,- eurá alebo či ti skráti masáž na povedzme 25 minút bez doplatku. a mohli ste sa dohodnúť. čiže z jej strany je to 2x nefér. prvýkrát keď ti "nevedela" povedať, čo je v cene poukazu a druhýkrát, že ťa vopred neupozornila, že by si mala niečo doplatiť.

lilyianka
13. apr 2023

Masérka je urazená a za čo,? Za to,že nie je schopna vystaviť darcekovu poukážku s náležitými informáciami? Buď tam malo byť uvedené o aký druh masáže sa jedná (napr klasická 60 minút,reflexná 45 minút atd) alebo trvanie masáže, prípadne oboje.
V podstate je pani masérka totálne nekorektná osoba,už len z toho dôvodu,že nebola schopná sa ti ani 2 dni ozvať.