Ahojte chcela by som sa vas opytat ci mi neviete povedat ako to funguje s opatreniami pre tehotne… neviem sa to nikde docitat ako to je s obchodmi atd… v skratke v Nemecku mozem ist vsade ak sa preukazem testom a tehotenskym preukazom.. a nemusim absolvovat karantenu …
@prvosienka88
@viestta dakujem za odpovede a tak teda je to riadna hovadina nakolko na tehotne sa nevztahuje povinnost ockovania ani v rakusku ani v nemecku tak som myslela ze ked slovaci opakuju po okolitych krajinach ze to bude podobne 🙂 toto je s prepacenim jedna velka pi**vina
ty si tehotná už vyše roka? Ja len, že si sa zaočkovať mohla už dávno.
A keď je to pre teba hovadina, tak seď doma a nebehaj po obchodoch, kde ísť nemôžeš
@sasa1310 ja si myslim ze toto je kazdeho osobna vec ci sa dal alebo nedal zaockovat nerozumiem tvojmu komentarmu akoze sorry milujem taketo nevyziadane podpichovacne rady s povysovanie sa ked si sa dala zaockovat draha moja tak mi to je srdecne jedno kolko ludi sa aj nedalo ockovat a chceli ist v novembri v decembri a sj boli kopec ludi ktorych poznam sli az teraz a toto je presne aj moj pripad ked uz som mala termin na ockovanie tak som na to ockovanie nemohla ist lebo som zistila ze som tehotna a po konzultacii s mojim nemeckym lekarom mi vyslovenie neodporuca ockovanie ani v tehotenstve a ani v dobe dojcenia … takze som rada ze si napisala tento nezmyselny komentar dufam ze sa citis teraz lepsie lebo co ine dokazu slovaci len hned pico**t a hlavne taketo zakomplexovane zeny ako ty na koniku… 🙂
Šak chod do Nemecka alebo tam rovno zostaň keď tam si, keď je to tam také super. A tu na Slovensku je to citujem ,,jedna veľká p...,,
zakomplexovaná si ty, keď potrebuješ rady od ešte zakomplexovanejších. Podmienky vstupu do obchodov na Slovensku poznáš. Tak čo ešte chceš? Diskutovať so zakomplexovanými? 😀 Strašné toto Slovensko, však.
@viestta ja si nepotrebujem vyburit svoje splasene hormony.. nahnevalo ma to ako slovaci opakuju po okolitych krajinach ale to len v nezmyselnych veciach a v takejto veci proste nie.. je velmi vela ludi na svete ktory sa kvoli svojim diagnozam ani nemozu zaockovat tak je to tak trochu diskriminacia…ja na slovensku nezijem pridem tu len za rodinou na isty cas a chcela som iba vediet ako to na slovensku funguje.. takze jediny kto si potrebuje vyburit svoje hormony su zeny ktore neodpovedaju na otazku ale maju potrebu niekoho vytocitsvojimi hlupymi poznamkami 😊
@sasa1310 no tak asi nepoznam kedze nezijem na SK lebo keby som poznala tak by som sa nepytala ci mi niekto nevie povedat ako to funguju
@nikpa ja som sa tu nikoho nepytala na to ci mam ostat zit v nemecku … akoze nerozumiem ani tomuto komentaru
Autorka samozrejme že je to pcovina, ako všetky nedomyslené opatrenia meniace sa každé tri dni. Ja som neočkovaná, neprekonaná, zdravá s dobrou imunitou 🙂
A obmedzenia nepociťujem, zvykla som si chodiť do menších súkromných obchodov, tam púšťajú všetkých, sú radi že majú zakaznikov a ja mám zároveň dobrý pocit že podporím miestnych. Do tých, ktoré tak poctivo kontrolujú qr kódy sa nevratim už ani po opatreniach. Áno oni za opatrenia nemôžu, ale dá sa kontrolovať aj trošku voľnejšie 🤷♀️
Kúpať sa a na výlety chodim do krajín kde púšťajú aj tých ktorý sú zdraví čiže neohrozujú zdravie ostatných. Na očkovanie sa nepýtajú.
Dostala si odpoved na svju otázku-na SK bez výnimiek,lenže ty musíš nadávať na SK a naše podmienky,ak sa ti nepáči,tak ostaň kde si a kde výnimky máš....
@somtunovaa ja zas nechodím a nepôjdem tam,kde nekontrolujú a kde sa na opatrenia vykašlali,každý si vyberie sám,takže neboj,tí kontrolujúci zákazníkov mať budú
@viestta joj draha moja ja som nedavala na slovakov ale na tych zakomplexovanych ktory davaju tieto nezmyselne opatrenia… po precitani tvojho profilu som pochopila ze viest koncerzaciu na tuto temu s tebou nema vyznam 🙂
@janinah ja som len vyjadrila som nazor ktory som si myslim dostacujuco odovodnila a niekedy su vsetky tieto veci dost na zamyslenie.. 🙂
nemaj mi to za zle, ale mna fascinuje, ze v aktualnej situacii sa nebojis chodit medzi ludi a uplne zbytocne sa vystavovat riziku. ja som 3 tyzdne po porode a od jesene som nevystrcila nos z domu. chodila som len k lekarom a teda do prirody- mimo ludi. muz chodieval pracovne po celom slovensku a dcera do skoly, pri kazdom kychnuti som ich hnala na pcr. a to som po covide s celkom slusnymi protilatkami a aj tak posledne, co ako tehotna by som riesila, kam ma pustia/nepustia.
Ty nerozumies viacerým veciam...
Napíšem ti len toľko,že ako neočkovaná tehotná síce v nemecku zrejme môžeš ísť všade,ale sama si uváž nakolko je to bezpečné pre teba a tvoje dieťa...teh.preukaz ukážeš omikronu a on ťa zďaleka obíde? moj adcéra je tehotná aj zaočkovaná a sedí doma na zadku,lebo si chráni svoje zdravia nakolko sa len dá
@somtunovaa no budem to takto riesit asi aj ja 🙂 dakujem za rozumnu odpoved
na tehote vynimky neplatia. ale momentalne to pozmenili tak ze uz moze byt zakladny rezim vo viacerych obchodoch aj s odevmi obuvou potrebami pre deti a podobne. nedostaes sa tusim elektro, stavebniny nabytok a taketo no a samozrejme bohuzial aj restauracia. ale v tom vela restauracii pochopili ze sa takto neda a predavaju cely svoj sortiment do papierovych poharov cez okienko. 🙂 vonku su casto pristavene stoliky a clovek funguje ako terasa i ked to nieje terasa. 🙂 da sa pekne uzit tento cas aj bez papiera. 🙂
a presne ako @somtunovaa pise s mensimi obchodikmi sa dalo dohodnut, napriklad aj po pracovnej dobe a podobne. 🙂 oni su radi ze prezili zimu a tiez som sa snazila v zime podporovat hlavne tieto obchodiky. 🙂
To mas asi tak ako my,co sa nemozeme ockovat. Ten papier ti je na 💩, lebo stale nie si OP a T ti nepomoze🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Chválim tvojho múdreho nemeckého lekára ze ti neodporúča ani počas tehotenstva ani počas dojčenia sa ísť očkovať....poznám bohužiaľ ženy kt.plne kojila qle sú tak zmagorene očkovaním.. ze radšej prestali kojiť a dali sa zaočkovať...ach môj boze
@zuzika8512 ja som sa chcela dat zaockovat tak ako da vsade pise v 2 trimestri ale nie .. napisala mi jedna pani ze cakala zdrave babatko dala sa v 18tt zaockovat a v 20tt zistili ze babatko je mrtve … lenze o tom sa nerozprava.. ja nerozumiem ludom jak su zmagorety zeby sli aj na 5 davky ockovania preboha co si nevazite zivot ? Ta kde ved kazde ockovanie musi mat dostatocny odstup medzi sebou a ne na koronu sa zrazu moze ockovat kazde 3 mesiace … ide len o to uvedomit si ze toto v poriadku neni… naozaj… zalezi od lekara ale moj je sukromnik spickovy lekar a vysvetlim mi to ze ockovanie v tehotenstve je jednoducho no go…
@zuzika8512 ostatných 99% gynekologov,ktorí očkovanie v teh. aj počas dojčenia odporúčaju sú akože hlupáci?....autorka sa rozhodla a bude znášať následky rovnako ako sa rozhodli aj dalšie teh.ženy a ty nie si tá,ktorá má komentovať ich rozhodnutia....napísať ja o tebe aká si zmagoretá,lebo sa neočkuješ? bude to ok?....ach,môj bože
Na SK nie je žiadna výnimka