Nezáleží na tom, čo robíš, ale na tom, ako to robíš

11. jan 2024

Súhlasíte?
Často čítam, že odbor alebo teda profesia xy nemá uplatnenie. Od čoho to závisí?
Súhlasíte s tým, že zbytočne vyštuduješ najžiadanejší odbor ak to nebudeš robiť s radosťou alebo to budeš robiť zle. Zároveň môžeš vyštudovať odbor o ktorým sa hovorí, že je neuplatnitelný ale ak to naozaj miluješ a venuješ tomu nie len povinný čas ale i ten voľný čas keď už nemusíš len chceš lebo ťa to baví, tak sa uplatníš?
Ide o to, že je niečo čo ma neskutočne baví a zaujíma, zároveň som dostala názory, že s tým odbor si prácu nájdem ťažko a podobne. Uvažujem, či riskovať a dať do toho všetko a veriť, že ak sa naozaj budem snažiť a vynikať, venovať sa tomu i mimo toho čo musím tak uplatnenie budem mať alebo staviť na istotu a vybrať si to čo uplatnenie má isté.

mimi2018
11. jan 2024

Keď ta to naozaj bude baviť, tak uplatnenie si určite nájdeš, len nepočítaj s veľkou výplatou.

sovica
11. jan 2024

Môžeš sa vyjadriť aj konkrétne o aký odbor/prácu sa jedná?

marianarem
11. jan 2024

Tak vzdy sa mozes dat na akademicku karieru a zostat robit na VS alebo na SAV, ak ta to velmi bavi.
Ale inac by som povedala, ze kludne chod studovat, co ta bavi a potom uvidis. Moja sestra napriklad vystudovala kulturologiu, vacsina jej spoluziakov vratane nej samej robi nieco ine. Ona konkretne robi v IT, k comu sa dostala nahodou v ramci brigady koncom VS. A bavi ju aj to. Ono su profesie, ktore sa mozu vykonavat len s istym typom VS. Ale v ostatnych je to jedno, ak je clovek schopny a hlavne ak studuje poriadne, ide aj do tazsich veci, do hlbky, pouziva hlavu, vytvara si vlastny nazor, kladie si otazky. To su kvality, ktore su univerzalne uplatnitelne a VS by mala byt taka, aby toto cloveku umoznila.

katka700
11. jan 2024

Chod za svojím snom. Ak to nespravís budeš to o 20-30 rokov ľutovať. Keby si náhodou nenašla uplatnenie, budeš robiť niečo podobné alebo úplne iné. Šikovný človek sa v živote nestratí.