Nevyplatenie preplatkov od prenajímateľky

adriana458
6. okt 2014

Ahojte, prenajímatelka bytu kde sme bývali nám stále nevyplatila preplatky za vodu a kúrenie- 90 €.. strašne dlho som od nej pýtala vyučtovanie,najprv nás chcela oklamať že bol malý nedoplatok, no na moje naliehanie poslala vyučtovanie.. boli tam nedoplatky vyše 400€ lebo neplatila, a z toho boli stiahnute preplatky 150€.. vypýtala som si od nej 90€ ( 4 mesiace tam bývala ešte ona, 8 my).. súhlasila no peniaze stále neposlala..ako aj pri elektrike stále používa tú otrepanú vetu: keď budem mať..dala som jej lehotu 2 týždne, no mám pocit že sa nechystá ich poslať..Boli sme cez realitku, zaplatili sme poplatok a teda právne služby boli v cene.. Máte skúsenosti? Už mám nervy 😖 😠

katarinamarkova
6. okt 2014

@adriana458 v zmluve o prenajme mate ako riesene doplatky nedopolatky? to je podstatne!

adriana458
autor
6. okt 2014

@katarinamarkova podla zmluvy idú preplatky nám.. inak by som to neriešila

katarinamarkova
6. okt 2014

@adriana458 tak jej len jednoducho s kludom anglicana povedz, ze ci ti ich do konca tyzdna vrati, len aby si vedela ci mas ist v pondelok s tym navrhom na sud.....vraj jej nechces pridavat dalsie vydavky vo forme sudnych trov a poplatkov z omeskania ktore bude musiet ona hradit....tak ty ako dobra dusa jej davas este cas do konca tyzdna.
a v realitke si sa bola pytat ako mas postupovat? co ti tam povedali?

adriana458
autor
6. okt 2014

Volala som realiťákovi čo nám to vybavoval, ale nedovolala som sa mu, doteraz mi ani sms neprišla o zapojení.. ale pred pár mesiacmi som ho s tým 2x otravovala a vraj jej dohovorí.. no efekt žiadny.. v piatok to budú dva týždne ktoré som jej dala.. Na to že počkám 2 týždne mi odpovedala že: Ako chcete.. 😠

katarinamarkova
6. okt 2014

@adriana458 tak zajdi priamo do realitky nie? alebo najdi cislo na nete, ved urcite ju nezastupuje len jeden realitak 🙂 ps: ti sa striedaju castejsie ako ponozky 🙂 ved zmluvy o sprostredkovani ste podpisovali s realitnou kancelariou, nie s konkretnym pracovnikom 🙂

adriana458
autor
7. okt 2014

@katarinamarkova Určite to budem riešiť s realitkou, ale dávam jej čas do piatku ako som jej predtym napisala..dnes jej ešte napišem že ak nepošle, v pondelok idem do realitky a budem riešiť navrh na sud.. bola by som rada keby sme sa tomu vyhli, ale tie peniaze jej nenecham a ani nebudem čakať do Vianoc.. už len zato aký je to hnusný človek.. v osmom mesiaci tehotenstva na mňa neprávom blačala že sme ešte neposlali peniaze - pomýlila si dátum