Dobrý deň,
Chcem sa opýtať na vás názor ako by ste reagovali na situáciu.
Mame dve autá, jedno chceme predat(to ktoré využívam ja) .
Našiel sa nejaký kupec ale nie za takú sumu ako chceme my, ale oveľa menšiu- takmer polovičný rozdiel.
Ja s predajom nesúhlasím a manžel áno. Dosť sme sa za to povadili, pretože sme chceli kúpiť menšie auto a nejaké peniaze si odložiť.
Takto by nám ostalo len na menšie auto, čo je podľa mňa zbytočný predaj.
Kupovali sme ho spolu počas manželstva a je písané na manžela.
Je bežné, že pri predaji dáte niečo "dolu" z ceny ale na polovičnú cenu by som nešla. A tak ako pise @madeincssr pozrite po com take auta idu aby ste nepredali zbytocne pod cenu (napr. na autobazar.eu) teda ak ste to uz neurobili
Pozri si ceny rovnakých áut aj dajte tam inzeráty
https://www.autovia.sk/
https://www.autobazar.sk/
https://www.autobazar.eu/
Nie nepredala by som auto za polovičnú cenu akú som chcela, ak by veľmi oňho záujem nebol tak by som s cenou šla dole ale maximálne 10%.
A aky je prosim Ta dovod predaja pre manzela, aby ste teda vymenili jedno auto za druhe? Neviem, ci sa vyjadrim spravne, ale pochopila som, ze mate mozno drahsie auto, ktore chcete predat a kupit mensie a odlozit peniaze. Cize nejde o kazove/problemove a pod auto, kde je nutnost ho vymenit.... takze podla manzela vymenite toto za ine ale to je vsetko. Tak naco ho potom menit?
S cenou idem dole vtedy, ked chcem rychlo predat. Inak cakat a spustat postupne.
A je dost rozdiel ci sa jedna o auto za 10tis a kupca chce dat polovicu, alebo ide o auto fakt nizkej hodnoty a mate cenu nadsadenu, tam si niekedy rada ze sa ho zbavis.
Ak vám predaj dáko vyslovene veľmi nutne nesúri tak isto na predaj za 50% ceny by som nekývla. Samozrejme za predpokladu ak je vaša navrhovaná cena aj adekvátna k stavu vozidla, veku, najazdených km atď. lebo ak si pýtate určitú sumu, akú majú rovnaké modely v slušnom stave a dobrými km ale stav vášho vozidla je podstatne horší / má viac najeté/ alebo auto vyžaduje okamžité investície do opráv tak je jasné že každý kupec bude chcieť cenu dole. Takže ťažko radiť. Riaď sa cenami na iných bazároch / portáloch a prihliadajte na stav auta. Tak si lepšie urobíte prehľad o tom či je cena férová pre obe strany
To sú takzvaný kšeftári čo skúšajú. Polovica je veľa, ale ak niekto príde a bude zjednávat rozumne a bude chcieť dole napríklad pár percent súhlasila by som nech mám pokoj s predajom a mám to z krku.
Tri mesiace sa pokúšam predať auto. V porovnaní s ostatnými ponukami na bazaroch ho dávam lacnejšie, hoci má lepšie technixke parametre a servis. Je len osuchane z parkoviska. Tiež mi zaň ponúkajú max 70% z ceny, čo zaň chcem. A to kontaktuju opakovane, skúšajú kseftari. Je to moje auto, písané na manzela a tiež by ho najradšej dal za polovicu. No, nedám. Čakám na kupca.
@autor
Presne ako píšu hore,buď chcete auto predať alebo len predávať. Väčšinou si každý šerbel nájde kupcu,no len niektoré inzeráty sú tam už aj rok. Keď chceš/potrebuješ rýchlo predať, musíš dať aj adekvátnu cenu a nejaký autíčkar sa vždy nájde. Keď som chcel iba vymeniť auto,tak sa niekedy predávalo aj pol roka. No ale keď som chcel naozaj rýchlo predať,tak sa predalo ešte v ten deň,max na ďalší deň. Tu sa ale bavíme o aute,ktoré sa predávali za cca 15tis a ja som ho dal za 9tis €.
Keď sa nebudete ponáhľať, dostanete lepšiu cenu. Cenu ľahko určíte vyfiltrovaním ponúk na podobné autá (značka, model, motor, r.v.) na najznámejších bazárových portáloch. Oplatí sa [dať] auto perfektne poumývať, vyčistiť zvonku a hlavne zvnútra za podmienky, že ho potom viete šupnúť [niekam] do garáže.