Nevychované deti. Aký je váš názor na ne?

isis
18. mar 2009

Caute baby,
asi Vas mozno trosku nastvem, ale predsa len mi to neda.
Mam 18 mes. dceru a obcas urobim tu chybu ze s nou idem do nakupneho centra. A este vacsiu ked idem do casti pre deti. Nikdy predtym som si to nevsimala, ale teraz ked sa pozeram na prepacte nevychovane az bezprizorne deti, ktore skacu, sacu sa a biju nielen v casti, kde su na zemi gulicky, ale su schopne sa pred zrakmi svojich asi tiez tupych rodicov pomaly hadzat o zem, kym nedostanu to svoje. To uz nehovorim o tom, ze do tych guliciek davaju deticky aj ktore ledva obsedia aj 10 a viac rocne decka, ktore tam uz naozaj nepatria. Som z toho velmi sklamana, chcela som aby sa aj moja mala trsoku hravala s inymi detmi, ale toto ozaj vidiet nemusi. To nie je socialny kontakt, to je boj, rev, buchot, vreskot a plac. Aky je Vas nazor

dadis
18. mar 2009

hmmmm.. nechodit tam, ved dieta sa ti moze zahrat v MC, na roznych inych aktivitach- hudobna skolka, santenie s detmi, plavanie. Ja som este v "gulickach" s malym nebola, ale na vsetkych aktivitach inych som bola a nicim co opisujes som sa nestretla...a ide jar, prilezitost bude aj na ihrisku.

dadis
18. mar 2009

napisala som to divne, ale snad sa to dalo pochopit 😉

sirinka
18. mar 2009

isis aj ja som uz zazila ze v tych gulickach boli deti, ktore tam uz nepatria a v ramci bezpecnosti mojej dcery som ju odtial radsej vytiahla... ☹
nuz, niektori rodicia tam vyslovene svoje deti odlozia a je im jedno, ako sa spravaju, hlavne ze sa vedia presadit, ze, to nevadi akym sposobom...ono t vacsinou svedci o inteligencii tych rodicov...preto radsej chodim do mc a nie do nakupnych stredisk a ked uz musim ist, tak chodime hned rano ako otvoria, vtedy tam este nie je tolko ludi...

isis
autor
18. mar 2009

no len ja som uz pracujuca matka, takze je mi luto ze do MC chodit nemozem. A na piesok sa na jednej strane velmi tesim, len sa zacinam obavat aby to nebolo podobne tym gulickam 😉

dadis
18. mar 2009

ak si z BA, skus pozriet www.sancatanca.sk, pre vacsie deti su tusim este volne kurzy a su poobede

isis
autor
18. mar 2009

nie, nie som z Blavy:(

najjanka
18. mar 2009

POdla mna ma problem dve roviny:
1. naozaj su atrakcie urcene len pre male deti, ine atrakcuie su pre tie vacsie. Je dobre, ak rodic svoje dieta usmerni, kam vlastne "patri". Ak mu to rodic nepovie, tazko sa potom divit, ze to dieta nevie.
Tu by som vsak nenadavala na dieta, ale apelovala by som na rodica, popripade na spravcu takehoto ihriska.
Vacsina deti, ktore opisujes, asi ani citat nevie, takze napis, do kolko rokov je atrakcia urcena ani nepreluska.
Ze sa mu adaju gulicky atraktivne, chapem. Aj moj styri a pol rocny syn sa v nich rad hra, avsak, ak su v gulickach male deti, nepustam ho tam.

2. Druha strana mince je vsak taka, ze tieto ihriska nie su stastne riesene. napriklad v Auparku su gulicky sucastou velkych smykaciek, kde sa naozaj mozu spustat len deti starsie. To, ze cez gulicky behaju, je pochopitelne. Skor si myslim (len v tomto konkretnom pripade), ze tam nema co hladat 18 mesacne dieta.
Dalej je treba chapat aj to, ze deti su naozaj len detmi - to uvidis, ked tvoja podrastie - a pri hre v zapale blaznenia mozu "prevalcovat" mensie dieta, obzvlast, ak doma surodenca nemaju.

Suma sumarum - ak je to spravanie vyslovene nevhodne a je rodicom tolerovane, tak to nie je chyba dietata ale rodica, ze mu to dovoli.
Ale zas cestne priznavam, ze s 18 mesacnym dietatom by som tam nesla za plnej prevadzky.
Zo skusenosti z vlastnej rodiny priznavam, ze nie je mozne, aby sa na malom priestore vyhrali bezpecne deti roznych vekovych kategorii. Na to treba vacsi priestor, ked ja deti dam do jednej miestnosti, skor ci neskor sa odtial siri plac. Ak ich dam spolu von na dvor, nikomu sa nic nestane.