Nevychovaná kupujúca na bazári

natalmich
25. feb 2022

Ahojte,
rada by som počula názor a radu na moju situáciu, ktorá sa možno vyriešila už sama, no nechcem aby sa nič podobné v budúcnosti opakovalo.
Niesom dlho tu na MK a väčšinou tu len predávam vecičky. Približne minulú stredu mi vo večerných hodinách písala jedna mamička o jedno tričko. Následne som jej poskytla všetky potrebné informácie, načo reagovala že má záujem a neskôr sa ozve. Prešiel skoro týždeň a mamička sa mi neohlásila. V utorok som jej písala správu s tým, že či má stále záujem že čakám na platbu (môj iban mala už dávno k dispozícii). Dala mi len "videné" a nijak ďalej nekomunikovala. V stredu k nám prišla rodina z Čiech a keďže majú dcéru, ponúkla som jej nejaké vecičky čo som mala pre ňu odložené + tie čo som nepredala a medzi nimi už spomínané tričko. Následne som opäť pani informovala že teda tričko už nieje k dispozícii nakoľko sa mi neozýva. Zrazu, po tejto správe sa zrejme pani zobudila a začala na mňa skúšať ťahy že mi peniaze dávno poslala a že som klamárka a zašlo to až do vyhrážok a nadávok. Samozrejme ja som s ňou celý čas slušne komunikovala keďže som necítila pochybenie na svojej strane, situáciu som jej vysvetlila a určite nebudem od 12 ročného dievčatka pýtať späť tričko kvôli nezodpovednej predávajúcej. Po zhliadnutí jej profilu som zistila, že profil bol novo založený a nemá žiadne hodnotenia, vecičky na predaj a celkovo nič čo by mi o danej osobe niečo viac povedalo. Stále mi písala že jej mám okamžite poslať jej peniaze a že pôjde na políciu ak jej ich nepošlem. Do dnešného dňa mi žiadne peniaze neprišli a či je správne iban napísaný som si skontrolovala 10x. Myslím si že ma pani chcela oklamať a obrať o peniaze aj keď sa jednalo len o 5€. Najväčšou záhadou pre mňa je ale nasledovné. Keď som si dnes chcela pozrieť profil, kde nič tu nič 🙂 neviem či si profil zrušila alebo jej na jej klamstva prišiel...
Ako by ste riešili takúto situáciu vy? Stalo sa Vám už niečo podobné? Myslíte si, že to naozaj bol len nejaký podvod?
Ďakujem predom za každú odpoveď a názor.
Prajem všetkým krásny večer

NM

gabyyygabriela
25. feb 2022

Podvodnícka, neries to vobec🙂

xiaomi_
25. feb 2022

@natalmich napíš jej hodnotenie a nech to riešia adminky bazaru

natalmich
autor
25. feb 2022

@xiaomi_ Áno to som aj chcela. Lenže jej profil neviem už vypátrať. Neviem či si ho vymazala alebo či je možnosť zablokovať si mamičku na MK

majkabambulik
25. feb 2022

@natalmich admin by to mal riesit, suhlasim a urcite pre to vyhrazanie sa policiou, ktora by pre 5 euro ju riadne vysmiala sa nie je potrebne trapit, Pokial peniaze urcite nie su na mojom ucte tak NIC NIKDY neposielam aj keby prisli so srdcerevucou rozpravkou ako sa staraju o telesne postihnute dieta, ktore si adoptovali a zaroven ak to citove vydieranie nefunguje pridaju, ze ich okradli, vyhoreli a pod.. Ak tvrdi, ze ona peniaze poslala, a nevie preco neprisli, tak nech si to riesi so svojou bankou, kde sa peniaze stratili. Rada do buducna- nie je potrebne informovat kupujucu, ze uz tovar nie je, pokial ona sama o to neziada. Clovek nikdy nevie co za podvodnikov sa tu pohybuju. Zvycajne pri telefonate hovoria - pani, pani.... a poslite mi to na dobierku- co je tiez riziko pri podvodnickoch. Taktiez, musite zaplatit nejake drobne dopredu na ucet slovenskej posty atd.

kiwi3
25. feb 2022

napisala by som jej, ze som si zistila podla jej IP adresy informacie a ze na policiu pojdem ja, ked mi neda pokoj

natalmich
autor
25. feb 2022

@majkabambulik Ďakujem za radu, ja sa snažím vždy práveže jednať férovo a preto som jej aj napísala že som tovar posunula v rodine keďže ona nejaví záujem. No nečakala som že mi niekto vynadá do klamárok a p....

loginexistuje
25. feb 2022

@natalmich netrap sa zjavne to bola podvodnicka

majkabambulik
25. feb 2022

@natalmich viezm, ze to boli, ked cloveku sa dostane nadavok za uprimnost a dobrotu, no nikto z nas nevie kto sedi za klavesnicou, zelam seriozne kupujuce do buducna 🙂

natalmich
autor
25. feb 2022

@majkabambulik Ďakujem, ste zlatá

rastika
25. feb 2022

Mohla si ju požiadať o screenshot prevodu s DÁTUMOM prevodu, číslom účtu a sumou. 🙂

natalmich
autor
25. feb 2022

@rastika Áno, samozrejme že som jej hneď napísala že si poprosím teda potvrdenie o platbe. Samozrejme mi zapotila že ona má tlačítkový telefón a cez PC to nevie :D

rastika
25. feb 2022

@natalmich to je zjavne klamstvo, ale opýtala by som sa, ako posielala. Ak na pošte - má potvrdenie. Ak cez PC, tam sa tiež dá stiahnuť potvrdenie, alebo urobiť printscreen. No jednoducho, bludy. Netráp sa. Dobre, že si bola opatrná.

natalmich
autor
25. feb 2022

@rastika Áno, možno som mala na ňu viac pritlačiť. Len mi to prišlo naozaj ľúto že naozaj sa už snažia ľudia oklamať aj takýmto spôsobom. Viem si predstaviť že veľa mamičiek a žien je takých dobrosrdečných že by tie peniažky automaticky pani poslali.

brembo
25. feb 2022

tak neviem ako poslala peniaze,ked cez telefon nevie a cez pc to nevie. Potom jedine cez poštu,čo sa neoplatí pri takto malej sume. Netrápte sa. Podvodníci využiju akýkolvek sposob. I ked eviem,načo sa niekomu oplatí robit cirkus kvoli 5€.