Nevrátenie depozitu, nevysporiadané energie

kokada
10. máj 2017

Dobrý večer chcem sa opýtať ako vymôcť depozit a vysporiadané energie s majiteľkou ktorá vôbec nechce diskutovať nechala si 350€ keby náhodou vznikol nedoplatok v dobrej vôli smecjej nechali a teraz keď už je vyúčtovanie ani ju nehne ze dajak preukázať že čo bolo či preplatok čo predpokladame že asi hej.Ked jej voláme nezdvihne nijak nereaguje povedala že s nami nič už nemá a keď ju budeme otravovať tak nás nahlási na polícii.Co vy na to s takou podvodníci a klamarkou som sa nestretla.Som zhrozená že takí ľudia žijú.Este chcem povedať že nič nemáme na papieri lebo nič nechcela podpísať už hneď vedela že nás osklbe má niekto pod.skusenosti či to len my sme takí naivni?

lesanka845
10. máj 2017

@kokada Ae zmluvu ste nejaku snad mali. Ak ano, tak vyzvat pisomne doporucenym listom. Ak nebudete reagovat, tak uz len na sud ziadat platobny rozkaz.

kokada
autor
10. máj 2017

Nie veľmi by sme chceli až na súd aby sme neprišli o viac peňazí,to by sme asi potrebovali nejakého právnika alebo čo nie? Vôbec nemáme s tým skúsenosti.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kokada
autor
11. máj 2017

Je v zmluve že musí urobiť ale už sme od decembra tam nie sme a ona tvrdí že už s nami nič nemá.Minuly rok keď bol nedoplatok tak už koncom apríla sa ohlásila že je nedoplatok 160€. Teraz predpokladám že je preplatok tak s nami nič nemá.Len som chcela vedieť koľko stojí take podanie na súd poprípade právnik či to nebude viac ako tých 350€ čo keď ona vyhraje? Či sa oplatí súdiť o takú sumu?

anabeth
11. máj 2017

u nás je celoročné vyučtovanie do konca mája, asi to záleží na nariadení mesta
urobili ste žiaľ chybu, peniaze ste jej nemali nechať, v nájomnej zmluve podla OZ je uvedené, že depozoit sa vracia pri ukončení najmu ak neboli zistené nedostatky a nájomník sa zaväzuje uhradiť prípadné vzniknute nedoplatky aj po ukončení najmu za obdobie kedy nájom trval- nikdy sa na tento učel záloha nedáva,
obávam sa, že ženská je v práve, nič vám nepodpísala, vedela dobre čo robí, vy žiadate peniaze na ktoré nemáte potvrdenie, je to svinstvo ale je to tak, ak to nemáte podpísané je to vaše slovo proti jej, možno nie zrovna súd, možno len občiansko- právne konanie
ak to naozaj chceš riešiť právnou cestou, nepodávaj skor ako sa porozprávaš s právnikom( skús aj nejakých študentov- je taká skupina na FB)

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anabeth
11. máj 2017

@zltyslonik ja sa držím zmluvy, na nájomcu mám kontakt aj po ukončení najmu, nedoplatok mala zatiaľ len jedna, zavolala som jej, poslala foto faktury do mailu, obratom mi poslala peniaze
ak by neposlalaJa, mám v ruke ňou podpísanú zmluvu, kde je jasne uvedené, že v tom čase tam bývala- mala by som pri súde jasnú výhru
na druhej strane neprenajmem prvému kto príde, snažím sa s ludmi rozprávať, či pracujú atd. prenajímame jednoizbák už 9 rokov, robím to rovnako a nemala som problem,
ja sama by som nikomu peniaze dopredu nedávala
a čo píšeš, že záloha sa dáva na energie- áno, pokiaľ tam býva
depozit sa dáva pre uhrady poškodení,
ale ako píšeš, v zluve sa to dá upraviť , ja by som nepodpisala zluvu, kde by som mala nechať 350€ človeku, u ktorého už ani nemám najom, však už nemáme spolu žiadny právny vzťah a presne tak to potom dopadlo aj s autorkou
citujem ju "nechala si 350€ keby náhodou vznikol nedoplatok"- ak by náhodou vznikol ??? to čo je za formuláciu, to nikde neobstojí

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kokada
autor
11. máj 2017

@zltyslonik no veď nie my sme jej nenechali ona si nechala z toho depozitu ak náhodou vznikne nedoplatok a teraz keď je vyúčtovanie tak ani nedá vedieť že čo je či nedoplatok či preplatok.Keby bola korektná tak dá vedieť nie?

kenzom
12. máj 2017

Vyuctovanie je zo zakona k 31.5. Ona to neurychli ani keby chcela.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kokada
autor
13. máj 2017

Načo by urýchľovala ona proste nechce to urobiť nechce dat a v Tom je ten problém nechce komunikovať a to chcem vedieť ako to od nej vymôcť ináč než sudom.Prenajimatelov niekto kontroluje či to majú v poriadku účtovné či ako to je?

kenzom
13. máj 2017

@zltyslonik vyuctovanie robi spravca k 31.5 zo zakona, to co hovoris ty je len hruby odhad,ktory moze najomca akcepto at a nemusi....ono elektrika a plyn sa da spravit odhadom,ale spotreba tepla a vody..ked merace odcitava spravca...a ak tam byvali me ej nez rok...niektori najomnici nechavaju otvorene okna v zime alebo hulia pri otvorenych oknach...a potom sa cuduju...kazdy kto robi v spravcovskej spolocnosti potvrdi ,ze tam kde su najomnici su energie o 30% vyssie...lebo z cudzieho krv netecie...v tom sa asi zhodneme...

kenzom
13. máj 2017

@kokada urcite najomnici a aj susedia prenajimanych bytov( obycajne v nich najomnici robia bordel a hluk) s oblubou udavaju prenajimatelov kde sa len da...

kokada
autor
13. máj 2017

A kde konkrétne za ten problém čo mám ja ju môžem udať?Podotýkam že my sme nikdy nebolo ani hlučný ani nepijeme nefajcime návšteva k nám prišla slušná tichá nájomné bolo platené včas nedoplatky zaplatené jeden rok 80€ na ďalší rok 160€ 2ludia že také nedoplatky mali to je divné celý deň v robote po víkendoch u rodičov .
A elektrina platba v 1,5 izbovom byte vyše 40€ ? A aj tak nedoplatok?

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kokada
autor
13. máj 2017

@zltyslonik je to úplne od veci čo som chcela vedieť...

kenzom
13. máj 2017

@zltyslonik myslela som to tak ze ked nemas papier od spravcu s nameranymi hodnotami tepla...atd ...skratka od dodavatela...prenajimatel ma preblem tomu verit...lebo peciatka,lebo klames a pod....

kenzom
13. máj 2017

@kokada to je tazko tu na mk,dom mozno nie je zatepleny, mozno zmenila dodavatela ...milion veci...ty vsak musis trvat na ukazani nedoplatku...ak ste t boli viac ako rok tak by si mala vediet kedy mate vyucto anie od spravcu aj el,terminy sa lisia...

kokada
autor
13. máj 2017

Minulý rok to bolo koncom apríla, ja mám problém s prenajímatelkou boli sme tam do decembra min.roka ona povedala že už s nami nič nemá nie sme tam ale si nechala 350€ že keď bude náhodou nedoplatok a nemá na nás teraz chuť sa dajak preukázať že čo bolo ale na naše peniaze má chuť a to ma štve....