Nevinné žartíky

easywayout
22. máj 2022

Nazdar súdruhovia!

Sestre sa pred pár týždňami narodil prvý drobec a na mne akosi ostala "úloha" toho vtipného uja, ktorý učí deti hovadiny (len ona to ešte nevie 😉).
Takže sa vás chcem spýtať, aké nevinné žarty, pranky, slová alebo čokoľvek iné ste učili svoje ratolesti vy. Niečo, čo je vtipné pre okolie, ale zároveň to matku dieťaťa nenaserie, ale pobaví. Alebo prinajhoršom pri tom len pokrúti hlavou a povie: "Zase si ho naučil ďalšiu sprostosť?" 😀

Sám mám nejaké nápady, ale rád sa nechám inšpirovať aj od iných.

EasyWayOut

moze
22. máj 2022

Mozno by stacilo zo zaciatku sem-tam dieta pokocikovat, pomoct sestre s nakupom, neskor chodit na vylety do prirody, na zmrzku, do akvaparku sa vyblaznit, najst si nejaku spolocnu zalubu a vasen (sport, rybarcenie...). Netreba byt premotivovanym ujom, co deti uci blbosti.

easywayout
autor
22. máj 2022

@moze, ale toto všetko beriem ako samozrejmosť. Milujem deti a prácu s nimi, aj preto študujem vysokú pedagogickú. Ale chcelo by to niečo nad rámec, chápeš. 😀 Nemusíme za každú cenu moralizovať. Život musí byť aj o srande. A kedy skôr začať, ak nie už v rannom veku, no nie? 🙂

solange7
22. máj 2022

@easywayout to ma aky zmysel si pripravovat nejake pranky, ked ma to dieta len par tyzdnov. Toto mozes riesit ked bude mat tak 4+.
Mimochodom "tí vtipní" ujovia si nechodia po rady na forum.

easywayout
autor
22. máj 2022

@solange7, ako píšem, mám aj vlastné veci. Ale, ak niekto má niečo, čo je vtipné a dalo by sa to použiť, tak why not.

viestta
22. máj 2022

@easywayout myslím si, že kým dieťa bude zrelé na to aby pochopilo zartily pretečie ešte veľa vody. A je mnoho iných vecí čo ho môžeš naučiť, na zartily je času a času. Skus zatiaľ to co je na mentálnej úrovni dieťaťa.

solange7
22. máj 2022

@easywayout je mi za teba trapne. Ty budes skor cringy ujo nez cool ujo.

easywayout
autor
22. máj 2022

Okej, zatiaľ štyri príspevky a všetky štyri odveci a zbytočné. 😀
Asi je dôvod na to, prečo sa to pýtam teraz. Nikde som nenapísal, že ho to chcem teraz hneď aj učiť.

Asi som mal napísať len: Máte nejaké vtipné veci, ktoré sa vám (možno nechtiac) podarilo naučiť vaše dieťa?

Pretože teraz sa všetci chytáte tých absolútne nepodstatných omáčok okolo a na podstatu a hlavný reason príspevku sa akosi zabudlo. :-/

janaolas332
22. máj 2022

@easywayout a co a nim budes chodit na zabavne programy? to ako na kazdej navsteve si das zavazok,ze dnes ho musim naucit povedat vtipne slovo a ked budem odchadzat kazdemu to ukazem? 🤷‍♀️ mozno bude mat uplne ine zaujmy,inu povahu,kazde dieta je ine a deti su vtipne same od seba

easywayout
autor
22. máj 2022

@janaolas332, samozrejme, že s ním nebudem chodiť na žiadne zábavné programy a nebudem si dávať žiadne záväzky, preboha... 😅 Ako vás toto vôbec môže napadnúť.
Toto vlákno malo slúžiť len na spísanie vtipných vecí, ktoré sa niekomu podarilo deti naučiť a ostatných to pobavilo. Ak takú príhodu nemáte, nechápem, načo sem píšete. Ľudia sú zvláštni...

moze
22. máj 2022

@easywayout Mozno staci, ked ho naucis komunikovat tvojim stylom. V kazdej vete jedno anglicke slovo. 🙂 Mne napadaju iba sproste pesnicky a basnicky typu "Sral dedo, sral..." ale to si asi nechcel citat. Vela zdaru, snad ti tu iny cool ujo alebo otec napise a splni tvoje ocakavania.

janaolas332
22. máj 2022

@easywayout mne zas pride zvlastne pytat sa cudzich ludi,ako byt vtipny ujo...bud vtipny ste,alebo nie.

easywayout
autor
22. máj 2022

@moze, nie, to je pravda. Také veci by asi matku nepotešili. 😀 A týmto sa ani nechcem prezentovať.

solange7
22. máj 2022

@easywayout a co je to dieta nejaky cirkusovy tulen, ktory bude balancovat na nose loptu aby ti ostatni zatliekskali, ze si ho dobre naucil?
To co su za divne myslienkove pochody. Tvoja sestra porodila par tyzdnov dozadu a ty mu planujes komedialnu karieru.

moze
22. máj 2022

@easywayout Tak tu este pockaj na dalsi naklad a mozno nejaka lastovicka vykukne. 🙂 Pekny den.

easywayout
autor
22. máj 2022

@solange7, žiadnu komediálnu kariéru mu neplánujem. Chcel som len zistiť, či aj iní ľudia majú nejaké vtipné príhody z tohto obdobia, pretože u nás bol vždy niekto taký. Ale tu zjavne zdochol pes a všetkým odišiel zmysel pre humor...

easywayout
autor
22. máj 2022

Naozaj nechápem potrebu ľudí vyjadrovať sa k téme, ku ktorej nemajú čo napísať. Mám niečo zábavné, čo by sa k téme hodilo a mohol som to sem hodiť? Oukej, napíšem. Nemám nič také? Ignorujem tému a idem ďalej.

viestta
22. máj 2022

@easywayout daj si záväzok, že ho naučíš bicyklovať alebo lyžovať. Vtipné veci alebo prídu samé alebo nie. Ale už teraz vidím, že rodičia budú úplne radosťou bez seba, keď budeš ich dieťa učiť trápnovtipne hlúposti. Myslím si, že najprv musíš mentálne dozrieť hlavne ty. A to posudzujem nielen z predmetu zadania, ale hlavne z tvojich odpovedí, že síce si sa stal strýko ale ešte si sa nestal tým správnym strýko, ktorý bude pre dieťa prínosom. Ale tie tri, štyri roky co máš pred sebou ti dávajú mnoho príležitostí naučiť sa to

solange7
22. máj 2022

@easywayout nemozes si dopredu pripravovat ako byt vtipny stryko. Zatial si divny stryko. 😀
Skus nechat situaciu prirodzene plynut. Nema zmysel zbierat veci, ktore pre teba za 4 roky budu uplne zabudnute, alejo uplne neaktualne.

easywayout
autor
22. máj 2022

@viestta, ale o akých záväzkoch tu stále píšete? Ľudia, preboha... 😄 Nikto nikde predsa netvrdí, že ho chcem učiť hovadiny stále, keď ho stretnem. Možno ho dokonca nenaučím nič. Znova opakujem, chcel som len zistiť, či aj iní ľudia majú nejaké vtipné zážitky z tejto sféry. Domýšľavosť tu dosiahla najvyššieho stupňa.

katkamatka7
22. máj 2022

Ak si nový, skáčeš do rieky, naštuduj si podmienky.

solange7
22. máj 2022

@easywayout urcite maju vtipne zazitky. Prirodzene vyvijajuce sa vtipne momenty. Ale situacny humor nezopakujes. Opakovany vtip nieje vtipom.

easywayout
autor
22. máj 2022

@solange7, no konečne sme sa dostali k téme. 😅

Áno, to je možné. Sám poznám kopec takých situácií. Ale tiež poznám aj situácie, kde si ich mohol/-la prerozprávať aj miliónkrát a stále sa na tom niekto pobavil. A také nejaké tu hľadám. 🙂

Len mám pocit, že som zvolil zlé fórum. Ľudia sú tu akosi príliš neprajní... 🤔

janaolas332
22. máj 2022

@easywayout ludia nie su neprajni, len ste velmi zle naformulovali otazku/temu...skor by som pochopila otazke,co vtipne vase deti/netere...povedali, urobili...a nie co ich mate/chcete naucit.

larazivago
22. máj 2022

@easywayout situačné vtipy prídu len v danom momente, ktorý budete spolu prežívať. Byt vtipný sa nedá dopredu naučiť. Bud si alebo nie. Bud máš vnímanie vyťažiť niečo vtipné zo situácie, alebo nie. Inak môže byť výsledok skôr sileno-trápny.

ukulela
22. máj 2022

@easywayout s novorodencom vtipne zazitky cielene mat nebudes. dieta mozes nieco vtipne ucit ked uz hovori - niektore rocne, eiktore az 2-3 rocne. rozumiem tvojmu entuziazmu, no ty pochop nazory matiek, ze je cudne planovat ci, co vtipne budes dieta o rok o dva ucit ... (mna oco naucit, kolko je7x7 a udivoval chlapov ve vsi, aka som mudra)

easywayout
autor
22. máj 2022

@larazivago, úplne súhlasím. No ty píšeš o situačnom humore. Ale mňa by zaujímala aj tá druhá strana mince. T. j. veci, ktoré nevyplývajú zo situácie, ale sú proste vopred dané.

easywayout
autor
22. máj 2022

@ukulela, k prvej časti správy: Súhlas. Preto som aj napísal, že ho TERAZ nič učiť samozrejme nechcem, lebo by to nemalo zmysel. Ja to viem. 🙂
K druhej časti: Neberte to nikto, prosím vás, tak, že plánujem, čo ho budem učiť. Len som chcel vedieť, či to niekto niekedy už robil tiež. No zdá sa, že asi nie.

ukulela
22. máj 2022

@easywayout ale ucit dieta planovane zartiky znamena z neho robit len cvicenu opicku. to sa ziadnej matke nebude pacit ... ved napis, co konkretne taketo vtipne si predstavujes - dake gesto/vtipna odpoved/...? Ja som ti pisala, moj oco ma naucil nasobilku a pre ostatnych to bolo vtipne. ale co si ty pod tym predstavujes?

easywayout
autor
22. máj 2022

@ukulela, čokoľvek, čo človeku napadne. Alebo (ideálne), čo sám dieťa naučil. Tá násobilka je z 20tich odpovedí asi prvá reakcia k veci. Takže dík. ❤️

jaskolka
22. máj 2022

Ale ty sa pýtaš na úplne zbytočnú vec (momentálne). Alebo zrejme netušíš, že s novorodencom a malým bábätkom jednoducho nemôžeš robiť nejaké "srandy"
Co si myslel, že ti budeme písať ze hojdaj ho nad hlavou, alebo sú ho posad na krk?Alebo ucit nejaké básničky? Partyzdnove dieťa?
Maximálne dáke opičky, grimasy mu rob, ale také par týždňove dieťa zo bude mať na háku.
Prediehas čas. O taky rok, dva a viac, keď už bude schopne reagovať, a odpovedať ti na žarty, môže byt úplne iná situácia, budeš vedieť, čo ho baví - zbytočne mu budeš recitovať "išiel pes cez oves" keď ono bude chcieť s tebou sa naháňať, a ty budeš možno tiež mat už vlastne dieťa, či žiť inde a na "srandicky" a učiť dieťa blbosti nebude čas ani chuť.
Inak nechápem, prečo by bolo nutné učiť dieťa také nejaké hlúposti nasilu a práve tvoja úloha by to mala byť.
Áno, aj môj brat pozartuje s malým, blbne s nim ale určite nie cielene si to pripravuje, proste to všetko vyplynie zo situácie.