Neviete niekto otázky na hygienické skúšky?

bea282
10. nov 2019

Ahojte,idem robit skusky z hygieny lebo robim v potravinach neviete niekto ake su otazky ma ich byt 30 dakujem za odpovede

nika82
10. nov 2019

ved ale to vam mali dat nejake papiere aby ste sa to naucila a potom ztoho test

mecirovajana
10. nov 2019

@bea282 Toto by zaujímalo aj mňa ja idem tiež tento mesiac ale bojím sa toho papiere mi nejaké dale ale že vôbec mi to nejde do hlavy sa naučiť..nemá niekto náhodou testy ??

nela82
10. nov 2019

@bea282 Co znamena HACCP...aké teploty a vlkosť má byť v skladoch-chladničkach..aké teploty má mať jedlo pred výdajom a aké presne.Co je dezinfekcia,deratizácia...ako s a vykonáva.Aké sú nákazlivé choroby.Je toho veľa.

miky25117
10. nov 2019

Su to jednoduche testy s odpovedami typu a,b,c stačí párkrát prečítať

janus32
10. nov 2019

@mecirovajana ja som bola pred dvomi rokmi...žiadne školenie,nič..prišli sme,rozdali nám testy...bolo nás asi 25 tam...testy boli rozdielne,takže nejaké "opisovanie"nehrozilo...u nás to bolo tak,že si musela mať 23 správnych z 25....ak bolo menej-ideš na opravné...a ak si urobila,tak nás ešte čakala ústna skúška...pre mňa to ľahké nebolo..lebo som natrafila na test,kde bolo veľa vecí z lahôdok,mraziarne a doprava-preprava...

nika82
10. nov 2019
mecirovajana
11. nov 2019

@nika82 Ďakujem krásne..ale býva to formou testu kde sú aj pritom už odpovede teda zakrkava sa AB C D ci

bea282
autor
13. nov 2019

@mecirovajana len este keby pi orazkach boli aj odpovede nemam cas to cele citat je to velmi dlhe

mecirovajana
13. nov 2019

@bea282 no asi tak nejako 😊denne to čítam raz a trvá to hodinu a toasi nemám všetky tlačivá k tomu a pri krpcovi no obdivujem mamičky čo mamiut dieťa a dokážu sa ucit a ešte tie odborne vyrazí no konec čítam a neviem čo

sava282
14. nov 2019

Čaute. Ja som bola na testoch v októbri. Určite sa treba naučiť všetko, čo je v materiáloch na stránke RUVZ. A doporučujem tie linky, čo uviedla nika82. A ak ste niekto z Nitry, viem posunúť moje vytlačené a povyznačované materiály + vypracované otázky z tohto linku: https://www.zones.sk/studentske-prace/biologia/...

mecirovajana
15. nov 2019

@sava282 je to formou testu?že človek zakrkava A BC? A je to naozaj tak ťažké lebo tu v Bratislave vždy ževraj napr z 30ludi správania dvaja

sava282
15. nov 2019

@mecirovajana Áno, je to formou testu a, b, c, d a ľahké to nie je. Podľa mňa iba prečítať si to nestačí, bola tam napr.otázka, koľko sa môže skladovať majonéza po otvorení. Ak sa človek neučil, mohol iba tipovať. Ale boli tam vyslovene otázky z tých materiálov na stránke RUVZ resp. z toho linku. My sme boli na teste asi 30-ti a 4 neurobili.

mecirovajana
15. nov 2019

@sava282 veď toto že počúvam že ľahké to není u nás to je opačne z 30 len 4presli preto sa bojím a uz neviem čo mám čítať..pretože vedúci nám dal materiál z ktorého sa akože máme učiť a nič takéto tam napr není o majonéze a podotýkam že tie materiál predávajú za 10€ a to tam je asi štvrtka ako vidím z celých skusomt no ja to asi teda ozaj. Nedám nepracujem v takých potravinách kde sú šaláty atď alebo koláče ja som pumparka ach jaj bojim

sava282
16. nov 2019

@mecirovajana A odkiaľ si? Resp. kde si robíš to hygienické minimum?

mecirovajana
17. nov 2019

@sava282 Bratislava

sava282
17. nov 2019

@mecirovajana tu najdeš študijný materiál (nižšie na stránke - Študijný materiál na skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov http://www.ruvzba.sk/OdbornaSposobilost.html .

katkamisko1989
11. aug 2021

@sava282 ahoj môžem ta poprosiť máš ešte tie testy a odpovede na hygienické minimum prosím iďme robiť v MT ale to je asi to isté cca idem robiť na pumpu...

sava282
11. aug 2021

@katkamisko1989 Ahoj. No momentalne nie. Su asi u kolegyne a nejak sa k nim neviem dostat.

katkamisko1989
11. aug 2021

@sava282 ok teda ďakujem

katkamisko1989
11. aug 2021

Ahojte, je tu niekto kto by mi vedel poslať otázky a možno aj odpovede na hygienické minimum? Prosím.

25drobcek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ahajaja
20. sep 2021

@katkamisko1989 ahoj, už si mala skúšky?

katkamisko1989
21. sep 2021

@ahajaja ahoj a o dnes.. Dala som to ledva ale hrôza za mňa dosť ťažké a zložité otázky chytaky atď.... Som rada že to mám za sebou

barbora559
6. okt 2021

@katkamisko1989 Ahoj, prosím ťa, my sa chystáme tiež v blízkej dobe. Vieš mi prosím opísať ako to zhruba vyzerá? Je to len test, alebo aj ústna časť ? Pripravovala si sa z tých materiálov zo stránky RUVZ? Ďakujem krásne za odpoveď

katkamisko1989
6. okt 2021

@barbora559 ahoj áno z tých materiálov a je to aj písomne testy aj ústne.. A dosť ťažké odborné názvy ozarky chytaky a strašne zle formulované hrôza, som rada že mám za sebou ledva som to dala

deti123
29. sep 2022

Dobrý deň,našiel by sa prosím vás niekto,kto by mi mohol poslať vypracované testy na hygienické minimum?Ďakujem pekne.

naty3010
2. mar 2023

ahojte je tu niekto kto roby skušky na hygienicke minimum 🙂

and616
10. mar 2023

zdravím, je tu niekto kto robil tie skúšky a má nejaké materiály k dispozícii?

angie099
24. apr 2023

@and616 robili ste tie skusky na hygienicke minimum?