Nevieme sa dohodnúť ohľadom svadby

trish31
4. feb 2013

Zeny prosim Vas poradte mi,viac hlav viac rozumu 😉 S priatelom budeme mat svadbu v CA ale to bude len u notarky podpisanie dokumentu,par minut.Ja som vzdy chcela svadbu v peknych bielych satach,rodina,priatelia.Lenze priatel je z Talianska.Jeho rodina na SVK nepride,pretoze nemaju peniaze...Aspon takto to povedali.A on chce mat na svadbe aj svoju rodinu,comu rozumiem.A zase do Talianska nepride cela moja rodina.Takze nastala dilema.Co urobit a ahlavne ako?Urobit len hostinu na SVK a potom v Taliansku?Nikdy som to ja takto nechcela,hlavne neviem si predstavit,hostina,obed a potom co?Dakujem za kazdy napad 😉

drobcek26l
4. feb 2013

Ťažko radiť. Ale pamätám si že sestra kedysi obsluhovala takúto svadbu. Nevesta bola z Prahy a ženích s Budapešti. Nevedeli sa dohodnúť, tak mali svadbu v Trenčiansky Tepliciach, teda niekde "MEDZI" Aj z jednej aj z druhej rodiny to mali narovnako a nemali sa prečo hádať. Nevesta bola pekne v bielych šatách. Mali tam zajednané ubytovanie a nebrali od hostí žiadne dary, lebo sa s nimi dohodli že dar budú mať taký, že si oni sami pre seba zaplatia ubytovanie. A to si myslím že nejakých 20 euro ubytovanie na osobu nieje nijaký problém v porovnaní so zháňaním nejakého daru. tak držím palce aby ste sa nejako dohodli 🙂

tova
4. feb 2013

civilny sobas v CA len vy a kamarati, predpokladam ze chcete aj cirkevny sobas v satach so vsetkym, tak to by bol asi v Taliansku (kedze tam sa pozyva 300 ludi) s tym, ze by prisla aj tvoja najblizsia rodina do IT, a na Sk len hostina. Pripadne na SK civilny sobas a v IT cirkevny.

Ked sa vydas v CA ako to je s vizamy? si na visitors nie? budes musiet cakat v CA kym nedostanes nejake povolenie na pracu a pobyt tam nie? aby sa ti nestalo to, ze budete po svadbe na sk alebo IT planovat vratit sa do CA a nedaju ti povolenie, budes musiet ostat na SK par mesiacov kym sa to vybavi cez ambasadu. to sa stalo kamaratke. Najprv navstiv imigracneho pravnika a potom sa rozhodni.

dadushe
4. feb 2013

Já se vdávala na SK a měli jsme úplně stejné dilema. Oba dva jsme chtěli malou svatbu (bez širokého příbuzenstva), takže jsme si pozvali pouze úzký rodinný kruh (rodiče, sourozence), dopravili a ubytovali jsme je na vlastní náklady. Hostina byla v malém kruhu rodinném. Kamarádi z SK byli v kostele u obřadu a potom na neoficiálním rautu po hostině (domluveno na 21.00) a slavilo se až dokud to zvládli táhnout 😀 Pro kamarády z ČR jsme pak udělali raut dodatečně🙂 Jde o to, jestli tam chceš mít z rodiny i tety, strejdy, bratrance....pak je to složitější...
@trish31

zuzi0911
4. feb 2013

@trish31 no v takomto ripade by som urobila len malu svatbu.rodicia,surodenci,krsny.ak by sa nedalo len s rodicmy ty by isto dosli.a pohostenie nejake doma.my to chceme takto len s tym rozdielom ze sa budeme brat v kostole

trish31
autor
4. feb 2013

@drobcek26l
@dadushe
@zuzi0911
@tova viete,ja som takto rozmysala.Tu to bude len o podpise.Na SVK by sme urobili maly sobas,aj s prstienkami,satami,rodinou a priatelmi.Lenze priatel mi povedal,ze som sebecka,pretoze on tam rodinu mat nemoze.Lenze moja rodina im nevie zaplatit ubytko,cestu.Zas odtial potial.A kedze jeho rodina teda nemoze prist,tak potom pre nich bude nejaky velky obed alebo vecera v Taliansku.Takto som si to predstavovala ja.

berenika39
4. feb 2013

necheš se zeptat na beremese.cz nebo mojasvadba.sk ? od toho ty weby jsou🙂

trish31
autor
4. feb 2013

@tova uz sme sa informovali,po svadbe budem ako residency a cakat max.6 mesiacov na papiere od uradnika emigracneho.Dovtedy musim byt v CA.

trish31
autor
4. feb 2013

@berenika39 pytala som sa aj tam

zuzi0911
4. feb 2013

@trish31 tak to skuste len s tymi rodicmy aby nikdo nebol ukrateny a doma si urobite posed.no a s kamaratmy si naplanujete nejaku dovolenku a oslavite to neskor.

trish31
autor
4. feb 2013

@zuzi0911 mna hlavne nastvalo ze mi povedal ze som egoistka.Ale ako co mam urobit?

zuzi0911
4. feb 2013

@trish31 to ti verim.je to naozaj nie prijemna situacia ale ja by som to asi hentak vyriesila aby bol kazdy spokojny.ete sa o tom pobavte a skuste sa na niecom dohodnut a nieco zmenit.

trish31
autor
4. feb 2013

@zuzi0911 moja rodina sa hlavne ponukla zorgaizovat to a pomoct financne.Jeho rodina nic.Ani sa len nepotesili.Proste nic.Tak preco mam ja na nich brat ohlady...

berenika39
4. feb 2013

@trish31 já ti se svatbou neporadím, my jsme šli na úřad, vzali s sebou dva svědky a ujistili se tím, že svatba není to, co má vliv na vztah.
pokud nejste schopní vyřešit sami tak triviální záležitost, jako je organizace svatby, tak upřímně přeji, abyste nikdy nemuseli řešit nic , co je opravdu problém.

dadushe
4. feb 2013

@trish31 Mně se líbí řešení TOVY, civilní na SK, církevní v Itálii. Případně je tu ještě jedna možnost, udělat si tu svatbu na pláži na Maledivách, jen vy dva a svědci. Pak na tom budou všichni stejně a nikdo nebude frflat:D

trish31
autor
4. feb 2013

@berenika39 ja chcem vediet nazor inych zien,ci maju mozno lepsie napady ako mam ja.Nerozumiem,preco sem pleties otazku nasho vztahu a schopnost riesenia problemov.Otazka bola smerovana inam.

zuzi0911
4. feb 2013

@trish31 tak to zas meni situaciu,no osobne neviem mozno by som po tejto informacii nebrala ani ja ohlad a poriadne to vytrela partnerovi,preco ty sa nebudes podriadovat ked neprejavili zaujem no fakt neviem.alebo by som mum povedala svatba bude len s mojou rodinou a za vasou prideme o par dni a posedite si,ale len s najblizsou rodinou

sisikejc
4. feb 2013

@trish31....mozem sa ta spytat kde zijete?ja mam tiez priatela taliana,zijeme v taliansku...zatial nie sme zobraty,ale tiez uz nad tym uvazujeme ako by sme to riesili 🙂 ak zijete na slovensku tak by mohli prist, aspon jeho rodicia a ak ma sestry ci bratov...ved u nas na sk je to predsa o nieco lacnejsie ako v it,letenky sa tiez daju zohnat lacne ak sa objednaju dopredu....a ty si zavolaj tiez len tu najblizsiu rodinu... 😉

berenika39
4. feb 2013

@trish31 tak nic. nech to plavat, jako bych nic neřekla. vztah přeci není o kompromisech, o řešení problémů, to je jen taková procházka, která začíná svatbou, já vím🙂.
upřímně - hodně štěstí a at něco vymyslíte🙂

mirkita
4. feb 2013

@trish31 na SVK sobas, hoci len par minutovy civilny musi byt aspon s nejakym obradom - na to je zakon, neda sa to spravit tak ze len pridete nieco podpisat s nastavajucim....takze ked bude obrad, je fajn dat tomu saty, rodicov, kvety a aspon maly obed a preco si to potom nezopakovat s rodinou manzela v IT? ved ak sa to neda spravit tak ze obe rodiny budu spolu, tak to oslavte s kazdou zvlast...saty sa daju previezt do IT, prstienky si vymenite opat pred rodinou na nejakom obede/veceri, malej party...podla mna to nie je neriesitelne, takto by ste si obaja splnili svoju predstavu....🙂 myslim ze v tejto otazke mozte byt sebecki obaja, zrejme vam na tom dost zalezi tak sa snazte nech to mate obaja co najviac podla prestav, samozrejme podla moznosti ;)

trish31
autor
4. feb 2013

@zuzi0911 presne takto to chcem.Proste aj ja chcem mat pekne saty,som veriaca tak chcem mat sobas v kostole.Jeho rodina pozvana je,a ked nepridu tak koli nim ja musim zrusit vsetko?Ja neviem,mozno mam len debilne zmyslanie...A zas,ja nechcem nic velkolepe,par ludi,najblizsia rodina,priatelia,kratky obrad a hostina v jednom malom penzione.Hotovo.

trish31
autor
4. feb 2013

@sisikejc my zijeme v Kanade.Preto bude najprv sobas len tu u notarky.A potom som to chcela urobit na Svk.Len on sa hned na mna oboril,ze jeho rodina nepride,lebo nemaju peniaze...A ze aj keby zaplatil rodicom letenky,aj tak nepridu ze oni nepojdu na SVk.Ale presne tak,u nas to je vsetko lacnejsie.

mirkita
4. feb 2013

@trish31 aha a citam ze to je aj cirkevny vs civilny...tak si spravte cirkevny tu a v IT party ci obed/veceru...ja by som brala aj tie saty so sebou 😀
a dalsia info ze sobas v Kanade...nejak som to doplietla s Cadcou🙂

trish31
autor
4. feb 2013

@mirkita asi to tak urobime,len jemu stale vadi ze tam nebude jeho rodina.Tak co mam urobit.Tak nebude.

zuzi0911
4. feb 2013

@trish31 no ja som len vo faze mierneho planovania a ked pride partner tak to s nim preberem.no my len malu.u nas je to uz len formalitka koli detom aby boli v kompletnej rodine.lubime sa ale nejake wauuu uz v tom nevidim.no keby nemam deti tak sa snazim si to co najlepsie uzit.dohodnite sa teba,pokial nepridu svadba bude pokracovat a potom pridete za nimi.inac naozaj neviem ako by som to ja riesila

mirkita
4. feb 2013

@trish31 za to predsa ty nie si zodpovedna ked on si nevie rodinu zariadit a ja by som argumentovala aj tak ze aku pamiatku budete mat z takeho momentu ze podpisali sme papiere....fotky z jednej takej bleskovej svadby s nahodnymi svedkami som uz videla a teda nic z coho by bola pekna pamiatka...je fajn po rokoch oprasit nejaky album a pozriet sa na seba v peknom obleceni, prostredi...co ukazete detom? 😀 tie saty a vsetky pripravy tomu dodaju trochu lesku..ak sa to da tak preco nie trochu krajsie...to by mohol aj nastavajuci chapat ze to neodbijete len podpisom...

sisikejc
4. feb 2013

@trish31....a on co chce?ako by si to on teda predstavoval?to su trosku divny nie,ze nechcu prist na sk?odkial su z it?

trish31
autor
4. feb 2013

@zuzi0911
@mirkita
@sisikejc nic,urobime to tak,ze svadba bude na SVK,mala,ale pekna a klasicka.A oni bud pridu alebo nie.Ak nie,tak ak on chce mozme este pre nich urobit hostinu v IT.Nechapem,preco som podla neho egoistka,ked chcem peknu svadbu.

kristyn.g
4. feb 2013

ja bych udělala dvě svatby.. jednu tam a jednu tady... dělá to tak dost nevěst s podobným problémem

zuzi0911
4. feb 2013

@trish31 asi to bude najlepsie.to oznacenie si nevsimaj,mozno ho to mrzi no tvoja vina to nieje ale ich

mirkita
4. feb 2013

@trish31 to chce urcite aj on len to nevie tak domysliet 😀 s rodinou moze oslavovat aj ine pekne zazitky - mozno budu prvi co uvidia vasho drobca 😉