Toto je môj životný problém. Od školy až po teraz to proste neviem. Neviem dosť komunikovať a neviem to zmeniť. A najhoršie je že sa tým trápim. Možno sa mi budete smiať veď mám už skoro 40rokov no niečím som odpudziva alebo ja už neviem. Niekto mi povie pracuj na sebe ..hmm ale mne to nejde na neviem čo by som mala zmeniť vôbec . Som moc milá je zle ,keď si poviem názor tak tiez zle
Ani ja neviem zapadnúť medzi väčšinu ľudí. A úprimne, je mi to úplne jedno. Mám pár ľudí, s ktorými si rozumiem, a inak mi je "zapadanie" ukradnuté ....
A máš muža a deti? Nejaké kamošky z detstva, zo školy, s ktorými sa aspoň sem-tam stretneš?
Uprimmi ludia nezapadnu, nemaju kam....
Aj ja to mam tak, naucila som sa s tym zit. Vitaj u nas v klube 🙂
No zistuj odkial to vyviera. Ja som DDA. Viem presne preco mam ten pocit "specialnosti". Poznanie je kluc k zmene.
@ivangeline čo je DDA?
Ja to mám tiež tak a čo je najhoršie, ma to aj moja mama a dcéra. Pritom ja by som brala kamošky ako sme my, ja neviem, človek je slušný, milý, nerobí podrazy, nevyvysuje sa... Mne je to už jedno, ja som aj tak introvert, samotár, mám rada svoj kľud. Len mi je ľúto dcéry, milé,tiché,slušne,rozumné dievčatko a vôbec nezapadá medzi dnešné deti.
@summer23456 Dospele dieta alkoholika https://www.cs-dda.eu/
@summer23456 Nikdy ta nemaju vsetci radi. Je hlupost sa chciet zapacit vsetkym. Vidiet aj tu na MK, ze nie vsetky sme oblubene. Ma to tak kazdy, tie "popularnejsie" zeny este viac, kolko obdivovatelov, tak 3-nasobok neprajnikov a zavistlivych. Skor tie introvertne a slusne baby sice nemaju taky velky okruh znamych, ale ludom vyslovene nevadia...
Ďakujem vám je mi lepšie 🙂vďaka vám
@dadis máš úplnú pravdu, veď ani sa veru nechcem zapáčiť, ja som fakt už zvyknutá a ani mi to nevadí a ani nejako nevyhľadávam spoločnosť.
@ivangeline aj ja som dda a vôbec do tohto popisu nesedim. Ja som komunikativna viem viesť ľudí, obhájiť sa..ale o ľudí ako takých nemám záujem. Som milá, uctiva, prajna všetkého dobra, ale nemám záujem sa ľuďom páčiť, ci hladat v kolektíve priatelstva . Je mi jasné, že aj toto ide z detstva, ale ani nie som alkoholik, ani s ním nežijem a ani sa neutapam v minulosti
Podla mna bud sama sebou, nemusis byt moc mila ani sa nehraj na niekoho, kto nie si.
Ja napriklad ani nechcem nejak extra zapadat, nemam energiu ani chut pestovat nejake velke mnozstvo socialnych vztahov, staci mi par tych, ktore mam...
To isté ..depresie ma dostali až na psychiatriu mala som ale veľmi dobru terapeutku ..a teraz ked mám 23 proste na to seriem mám dcérku skvelého manžela a absolútne ma nezaujímajú druhý ľudia 😅😅
Ahoj, aj ja som takto prahla po spolocnosti, prahla po tom aby ma mali radi, aby som "zapadla" aby som bola vyhladavana...
Ale vdaka terapeutovi, uz neprahnem. Riesim si svpje a ja uz nechcem patrim k druhym....
@luciajass workoholic?
@luciajass ...a ani nema preco vsetko sediet. Ludia nie su stroje. Kazdy zije v inom prostredi. Vie sa popasovat s niecim inym a inak..
@luciajass ...a mozes si nasadit aj krasnu masku ala personu 🙂 a nepripustit si k sebe nikoho a nevyriesit nic..
Prečo chceš zapadnúť? Choď do fitka rob čo ťa baví a stretneš nových ľudí. Niekomu trvá dlho kým nadviaže vzťah niekomu minútu. Prečo ťa zaujíma či zapadneš kto čo povie... Rob čo chceš a čo ťa baví... keď práca pracuj. A never nikdy nikomu ak ti povie že si divná alebo ťa nikto nemá rád. To je kravina ako mraky.
Buď som divná alebo tak sebecka čiastočne. A povedz si samozrejme slušne. A nech ťa to netrápi. Keby ma malo trápiť všetko čo som urobila povedala kto čo na to tak to moja bal kufre rovno Psychiatria. Je..je...a že som toho navyvadzala a nakecala 😂😂😂😉😉
Držím palce v kolónke mám sa rada....
Prečo chces zapadnúť? Si jedinečná so všetkými plusmi a minusmi. Veď si len predstav ,že na planéte s miliardami ľudí nie je nikto,kto by bol presne taký istý ako ty.Preco sa chces podobat iným,ti ktorí ocenia tvoju osobitosť sa s tebou budú baviť, ostatní ťa budú napríklad len tolerovať.Je nemožné zapáčiť každému a napokon prečo aj. Si unikát,treba byť nato pyšný,vnie sa trápiť tým,že nie som ako ostatní 😁
Ja som tiež taká, už od škôlky. Úplne vidím ten rozdiel ako sa ľudia správajú ku mne a ako ku kolegyni, keď pracujeme spolu. Nerobí nič iné, nič navyše, no z nej sa roztápajú a na mňa zazerajú 😁 Ja som si všimla, že ani tí obľúbení nie sú v skutočnosti obľúbení, ostatní ich ohovárajú a posudzujú úplne rovnako, len do očí si dávajú viac záležať aby to nebolo poznať. Všade samá faloš. Úprimne mne je z ľudí na grc a nechcem s nimi mať nič spoločné. Kebyže mám prácu z domu a nemusím sa s nikým stretávať to by bol pre mňa raj na zemi.
Zdravim.Ak clovek nevie zapadnut a citi sa byt iny,moze to byt aj poruchou autistickeho spektra...kde sa nachadza aj adhd,add a ine.Skusit na fb najst skupinu pas,alebo autizmus.mozno dostanete nejake odpovede.Zrazu vam zacne vela veci davat zmysel.pripadne si najst dobreho psychatra,pripadne ist niekde na diagnostiku.mozno vam bude stacit si precitat nejake clanky.drzim palce
Z toho čo píšeš mi príde, že to hráš. Buď sama sebou. Ľudia sú rôzni a niečo hrať a predstierať niekomu nepomôže... (niekomu možno áno ale na krátko). Nič nesíľ. Tiež som bola taká v skoršej mladosti. Teraz mám skoro 40 a je mi šumák kto si čo myslí o mne. Viem, že sa nemôžem zapáčiť a kamarátiť s každým. Keď som sa prestala snažiť "zapadnúť" a prestala sa "vtierať" všetko sa zmenilo. Ale je fakt, že som veľa čítala knihy na sebarozvoj, aj od Baričáka aj iné a aj vďaka nemu som zmenila niektoré svoje postoje a zlepšila vzťahy.... Ale muselo to prísť odo mňa... Inak by ani čítanie kníh nepomohlo...
@selwadza22 ďakujem za dobrú radu. Ja som ten tip ktorému veru knihy nepomôžu,možno na chvíľu. Máš pravdu treba začať od seba. Možno niekto by sa zasmial na tom čo riešim ale pre mňa je to možno taká prekážka v živote ktorú musím zvládnuť.
Držím palce 🙂
Úplne ti rozumiem, mám to tak tiež ale čo už asi sú proste aj taký ľudia aký sme my - bez sympatií, bez priateľov atď 😶🤔