Neviem tancovať a ani chytiť rytmus

9. apr 2022

Viete ako je to na oslavach. Tancuje sa a povymienaju sa partneri,stryko si chce zatancovat s neterou a neter nemehlo nevie chytit rytmus a tak hopkam ako zajko na luke a modlim sa,aby hudba rychlo skoncila. Neviem rozoznat,ci sa tancuje valcik,polka alebo aky fras. Vzdy sa hanbim,lebo je to trapne,narazame do seba,stupam po nohach,no totalne nemehlo. Da sa to nejako naucit bez toho,aby som chodila na tanecnu?

jaskolka
10. apr 2022

Jedine skúšať. Ono ťažko to písať, že valčík je takto a polka takto a tango takto... Keď skrátka rytmus "nevnímas"....
Skus sa nechať viesť potom partnerom, alebo rovno povedz ze ti to nejde nech je trpezlivý.
Dá sa "počítať" kroky, také to typické razdvatri, ale podľa mňa je to úplná blbosť.
Ppviem to prosto, rytmus musíš aspoň trocha cítiť, vnímať.. Keď to nejde, len tvrdo skúšať a skúšať a skúšať. Sú ľudia, čo nemajú sluch a s tým nič neurobíš. Keď sama píšeš, že nerozoznas valčík od polky, tak bohužiaľ, parketova levica z teba nebude
To neber ako odradzanie, len proste to bude ťažké, bez akejkoľvek pomoci.Potrebovala by si aspoň ma začiatku niekoho, kto vie fakt dobre tancovať, aby ta pomaly postupne viedol.

adik64
10. apr 2022

Mam to podobne a uplne najhorsie je, ked mi partner povie nechaj sa viest 🤦‍♀️ Vtedy totalne zdreveniem a koniec 😀

autor
10. apr 2022

@jaskolka to mi vravia vsetci,nechaj sa viest a preto hopkam popri nich,lebo ja neviem ktorym smerom sa vyda,ake tempo nehodi,ake kroky bude robit.

jaskolka
10. apr 2022

Tak to chápem, lebo keď ani netušíš, že čo sa bude tancovať, tak fakt ťažko sa nechať viesť.
Zapni si napríklad na YouTube nejaké video, a sleduj kroky, ako ide muž a ako ide žena.
Keď počúvaš hudbu, vôbec nijako ta to neťahá hýbať sa? Neverím, že by si na rýchlu pesničku stala ako drevo a opačne na nejakú pomalú náladu skákala ako diva.To proste sa nedá, hudba "nepusti".
Valčík je pomalší, polka rýchlejšia, a cardase ani nevravím, to je rýchle skákanie, ani extra rytmus netreba.

0silvia0
10. apr 2022

Tak netancuj parove tance, chod sa tam ponatriasat len ked sa tancuju moderne tance.

mostlyharmless
10. apr 2022

Ja tiež netancujem a už si na to rodina zvykla ( môj otec je v tomto rovnaký). Pritom milujem hudbu, neviem si predstaviť svoj život bez nej. Tiež som zo začiatku chcela, skúšala to niekoľkokrát,ale proste sa pri tanci cítim zle, neprirodzene. Tak to už jednoducho nerobím 🤣 Odtancovala som v živote len jeden tanec a to na vlastnej svadbe. Na stužkovej, pri rodičovskom tanci sme s ockom zmizli na drink, čo nám mamka doteraz nevie odpustiť 😁

lilyianka
10. apr 2022

Mne to na tých oslavách práve príde,že sa stále tancuje iba jeden tanec,len každý si ho ide inak. Napr ja s mužom ok, odtancujeme, ale keď ma vzal do parády švagor pripadne jeho bratia tak mi nohy nevladali, čo mi lietali po parkete. Mali brutálne tempo 😁
Takže ja mam skôr stres keď sa ku mne blíži iný chlap na tanec🤭
Veru radšej tie samostatne tancovacky pripadne tie klasické co žiaľ nikdy na oslave/svadbe nemôžu chýbať 🤷‍♀️😁

sense
10. apr 2022

Možnosť 1: ne tancuj párové tance
Možnosť 2 ak sa chceš tancovať naučiť bez tanečnej, uč sa podľa Youtube...

autor
10. apr 2022

@lilyianka presne o tomto pisem. Ze ta zdrapne "cudzi" chlap a ja lietam po parkete ako handra a ked sa mi podari spamatat trosku pohopkam ako zajko,no cele zle

simsalabim
10. apr 2022

Mne nepomohla ani tanecna 😂 Na rytmus som totalne hlucha. Kym som bola mladsia, ako tak som to dala, ale teraz uz okrem viedenskeho valcika nezvladnem nic (aj to horko-tazko). Proste poleno 😇

0silvia0
10. apr 2022

Ja jednoducho netancujem a bodka.

kofa77
10. apr 2022

Ja netancujem, som nemehlo, co len sliape kapustu, hudobne hlucha, nedam ani ton, ani rytmus. Tak co tam budem skakat ako zajac. Mne to nevadi, posedim, pokecam.

jaskolka
10. apr 2022

Pozri, keď ta "zdrapne" nejaký chlap, tak predpokladám, že na tanečnú súťaž nejdete. Obvykle na rodinných svadbách, či oslavách to nie je o tom, že musíš dokonale pôsobiť a ovládať kroky, stačí, aj aspoň udrzis rytmus (aspoň trochu) teda nebudeš na pomalú pesničku skákať, a na rýchlu zase hýbať sa, ako krotitel hadov.
Vôbec nemusíš dokonale ovládať kroky, neverím, ze aspoň trochu ta nevedie hudba.
Ja síce tanec milujem, tak veľmi neviem pochopiť, že niekto netancuje,bola som na svadbe kde ma až naštvalo, že ženy sedeli ako lokše za stolom a chlapi skákali sami na parkete Opakujem, skákali, vôbec to nebol dokonalý tanec, takže kľudne mohli skákať s nimi. Nešlo o správne kroky. Keď som sa pýtala prečo netancujú, tak "ja neviem mne sa nechce bolia ma nohy a podobne". Tak sedieť 9 hodín na svadbe....
Veď hudba až trhá sa pohnúť, to by musel byť človek hluchý, a aj taky cíti rytmus, vibrácie.
Ty pôsobíš, že by si aj chcela tancovať, ale trápi ta, že nevieš... Opakujem, na také rodinné zábavy nemusíš vedeť super kroky, toto nerieš.

autor
10. apr 2022

@jaskolka Nedokazem tancovat. Viem,ze sa to tazko chape ludom,ktori sa vedia aspon trosku pohnut,ale sliapem po prstoch aj ked sa snazim ist tym smerom,ktorym vedie. Som jednoducho nemozna 🤣 roky som chodila na aerobick,zumbu,ale ani tam som si nevedela zapamatat kroky,ale chodila som,leno ma to bavilo. Na oslavach sa vyhybam tancovaniu s cudzimi,ale niekedy sa tomu neda vyhnut.

lamonita
10. apr 2022

Tak sa prihlás do tanečnej školy. Určite lepšie bude keď ta chytí tanečník a názorne ti ukáže a aj ťa povedie.

kkovacovak
10. apr 2022

Ani ja neviem tancovať a som s tým zmierená. Môj muž tiež takže sa na tom smejeme že sme obaja polená. Som osobne rada že som som si našla chlapa ktorý je na tom podobne. Niekto to vie a niekto nie. To je ako s kreslením

alanko20
10. apr 2022

Netancujem uz x rokov a som spokojna 😂

nika_val
10. apr 2022

Ja som totálne drevo tiež v tomto 😁🤣 a k tomu mám partnera ktorý 10rokov tancoval venoval sa tomu, snažil sa ma niečo naučiť no márne 🤦‍♀️😁

marci987
10. apr 2022

Mozno za to ani nemozes,lebo ak nemas sluch,tak to ani nebudes vediet. Je to tak aj co sa tyka hudobnej skoly. Deti ktore nemaju sluch to maju tazke a nezvladnu to. Aj keby ako chceli. Ber to tak ,ze mas urcite talent na nieco ine,takze ine prednosti 🙂

mpg
10. apr 2022

Ja som chodila na tanečnú, ešte na základnej škole a zo začiatku som tiež nerozoznávala o aký tanec ide, to si treba dlhšie osvojovať, ale keď sa to naučí, potom si to pamätá.

moname
10. apr 2022

aerobick,zumbu by som nezvládla :D,nejak nezosúladím nohy, ruky a svadobný tanec musel kameraman zostrihať.Proste chápem a neznášam keď ma niekto ťahá a núti do tanca

saxana000
10. apr 2022

Presne jak moj muz...
Zaryty netanecnik...so mnou za tie roky uz tancovat dokaze ale ked ho chyti ina baba az mi ho je luto.kym ja som sa vznasala dokola so vsetkymi on nase hodinove svadobne solo uplne pretrpel..
Ak ta to stve skusila by som tanecnu skolu a skuseneho ucitela.sama som ucila tance par rokov a aj baby ktore rytmus vobec nevnimali sa to naucili chce to len cvik.
Ak je ti to jedno chod slapat kapustu na moderne a pri valciku sa tvar ze si strasne hladna smedna alebo prave preberas s niekym dolezitu temu.

limoncino
10. apr 2022

Ja tancovať neviem, ale je mi to jedno 😁 manžel mi podaruje sucitny pohľad, a kamarati neriešia. A ostatní nech sa pobavia teda 😁

petkavka
15. máj 2022

Urcite odporucam tanecnu. A velky obdiv, ze si takto vies povedat a tak toto mi nejde. Tanecna ti trochu pomoze sa zorientovat, aby to nebola cira katastrofa. Samozrejme, ked to nemas vrodene, tak to tam nikdy tak nebude. Tak to brat s humorom 🙂.