Neviem si udržať priateľstvo

27. aug 2021

Nikdy som nevedela si nejak udržať priateľstvo ,aj keď som chcela . Vždy som čakala ja keď ma niekto zavolá von alebo niečo podnikne,či povie. Veľa krát som sa vyhýbala ľudom keď som niekoho stretla tak reflex bol hneď ako sa mu vyhnem a podobne..postupne ako starnem mám vyše 30 tak sa to mení ..no ale mám problém aj tak.. na každom vidím niečo čo mi vadí . Vidím len to zle ..asi som divná

gdpr
27. aug 2021
grandzero9
27. aug 2021

mozno by bolo fajn pozerat sa na tych ludi z toho pohladu, ze maju tiez aj nieco dobre a na to sa zamerat 🙂

autor
27. aug 2021

@gdpr no som . A koli tomu som bola aj odstrkovana a aj ohovárana ,počula som o sebe . Ale tak možno aj preto som na ľudí taká

tanyan
27. aug 2021

Najskôr si musíš usporiadať vzťah sama so sebou a potom môžeš pracovať na vzťahoch s ostatnými okolo seba.
Potrebuješ vo svojom živote "priateľstvo?" Čo to vlastne pre teba znamená?
Ja som bola introvert, ale mám veľa známych. Nevyhľadávam a neudržiavam úzke vzťahy. Jednoducho mi to nechýba. Je pre mňa príjemné, keď sa s niekým stretnem a porozprávame sa. Ale najdôležitejší je pre mňa vzťah s manželom a dcérou. Tento najužší rodinný kruh ma psychicky dostatočne napĺňa a som spokojná.
Vždy som bola introvert a samotár. Ale povzniesla som sa nad to a našla som hodnoty, ktoré ma napĺňajú. Netrápi ma, ak si niekto vlastné nedostatky kompenzuje tým, že ohovára mňa. Každý má vlastné starosti a problémy a ja to rešpektujem. Subjektívnu kritiku vyplývajúcu zo subjektívnych nedokonalostí si nepripúšťam. Občas rozmýšľam nad dôvodom, ktorý vedie ľudí k tomu, že niekoho odsudzujú bez poznania okolností. Naučila som sa hľadať v živote jeho pekné stránky a v kritických situáciách viem, že by to vždy mohlo byť aj horšie. Dokonca som to dotiahla na taký level, že už aj v testoch osobnosti mi vychádza, že som extrovert... 😅

shinon258
28. aug 2021

@gdpr ja som introvert a teda kamarátstva mám a nie len nejaké povrchné. Nemám problém niekoho zavolať na kávu a určite sa nevyhýbam nikomu. Problém je, že autorka čaká ako princezná a myslí si, že ju budú ľudia stále vyvolávať von. No ten záujem musí byť aj obojstranný. Mňa by tiež omrzelo, keby som ja musela pomaly doprosovať niekomu či pôjde von. Potom nech sa nediví, že nemá žiadne kamarátky, keď nemá záujem sa kamarátiť.
Autorka - stačí, keď sa budeš aj ty ozývať, keďže kamarátstvo je vzťah ako každý iný - musí sa budovať. A to zahrňuje aj komunikáciu a určitú snahu

taskataska
28. aug 2021

no tak pekne sed v kute aj nadalej a mozno sa niekto extremne zufaly zmiluje, aby bol s tebou kamarat
neznies ako prinos do zivota ani nahodou....

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. aug 2021

@evamarek77 😃no veru máš pravdu . Nie každý má toľko pozitívneho v sebe ako ty

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz