Ťažko popísať tento problém ,no vec sa má tak že neviem vnútorne odpustiť priateľovi to čo sa mi stalo. Pred časom má zobral na športovú aktivitu kde som sa nepekne zranila bola som operovana a rehabilitujem sa intenzívne vyše polrok, mám bolesti v danej oblasti a cítim ze to nie je ako bývalo. Nemôžem robiť to čo som robievala a to má mrzí lebo to boli veci čo má robili šťastnými. Priateľ sa nato tak nepozerá vidí má ze sa slobodne pohybujem bez žiadnej pomôcky tak si mysli ze som ok, vola má na aktivity ktoré robia radosť jemu ale ja sa nato vlastne ani necítim. Neviem ako sa z toho dostať ako nájsť svoju silu, možno to znie deprimujuco ale život v bolesti na dennej báze s tým ze vam to pripomína tu nehodu nie je nič moc . A ja sa snažím byt tak sama sebou ale už to niesom proste ja…možno len hľadám pochopenie ktoré sa mi nedostalo..
To chapem keby ta tam nevolal nestalo by sa to avsak ty si sa rozhodla ze to skusis. Tym ze sa budes na neho hnevat nijako situaciu s bolestami nevyriesi, mal by ti byt napomocny v uzdravovani a netvarit sa nezucastnene ked ta do toho navliekol..aspon sa ti ospravedlnil zeho to.mrzi?
Najdolezitejsie je prijat situaciu, vysporiadat sa, odpustit jemu a odpustit sebe … potom sa na to budes pozerat inak a najdes lasku (to co ta bavi) v niecom co ti pojde. Ano lahko sa mi to pise, ale kazdy mame svoje prezite… pokial ti to nesposobil on sam a chcel to tak, tak nie je dovod citit voci nemu vinu …
Myslim si, ze ta tam asi netahal nasilu, prispel nejakym sposobom k tomu, ze si sa zranila? Akoze ta niekam postrcil alebo tak? Lebo ak nie, nehody sa zial stavaju, nie je fer mu to davat za vinu. Mohlo sa ti stat aj hocico ine hocikde inde. A kde je napisane, ze budes mat bolesti cely zivot? Mozno to chce len viac casu a budes fit 😉 Povedz mu, ze zatial sa na niektore aktivity necitis, ak ta lubi, urcite to pochopi a najdete spolu nieco ine, ako travit cas.
Prepáč, ale našla si si debila. Veď len kvôli nemu si šla na danú aktivitu. Zranila si sa a máš trvalé následky, hoci nie sú voľným okom badateľné. A on namiesto toho aby sklopil uši a čo najviac ťa odbremeňoval, pretože máš bolesti a vlastne on bol dôvodom, že si sa kdesi trepala, kde si možno ani neplánovala ísť, nebyť jeho nápadov, tak namiesto toho ťa tam ťahá znova. No pri všetkej úcte, na hovno by mi bol taký chlap. Držím palce, aby sa ti otvorili oči.
Ahoj málokedy sa dockačkame pochopenia kym oni si nežijú to čo my ak sa cítiš komfortne tak sa s tvojim priateľom o tom porozpravaj a neboj sa toho všetko je o kompromisoch spoločné sa dohodnúť na aktivytach alebo si to zriadiť tak že to čo ty nemôžeš zvládnuť tak budeš ako jeho podpora v hľadisku a vždy si to obmieňať striedať svoje i jeho aktivity ak mu na teba záleží tak to taký problém nebude asi vďačnosť mu preukžeš už len tvojim úsmevom a to by mal byť ten hnací motor že ste spokojní obaja