Možno niekto bude vedieť poradiť 🙂
Kúpili sme 10-ročnému synovi v 04/2019 elektrickú kolobežku v Okay, používal ju možno 1 mesiac a pri jednej jazde sa mu samovoľne odlomila časť na ktorej je riadenie / celá tá predná tyč/, chvalabohu išiel pomaly, takže stihol z nej zoskočiť. Zaniesli sme ju na reklamáciu, už pri jej preberaní robili obštrukcie, že je znečistená, celú som ju predtým vyumývala, ale tá časť na ktorej sa stojí jednoducho nejde vyčistiť tak ako keď bola nová. Samozrejme nám prišlo vyrozumenie, že ide o mechanické poškodenie a tak reklamáciu neuznávajú. Strašne ma to hnevá, kolobežka nebola zrovna lacná / v akcii stála 199 EUR/, syn ma 30 kg čiže preťažovaná určite nebola, nakoľko má nosnosť 100 kg, som si istá, že ju iba bežne používal, ešte si mohol aj ublížiť keď sa to zlomilo a teraz ju môžeme po mesiaci používania akože zahodiť??
To čo už za šmejdy tu predávajú?? Je mi jasné, že majú svojich znalcov, ktorí im robia "posudky" pri reklamáciách podchytených, ale nevie niekto poradiť ako sa brániť??
Ďakujem pekne.
@maca02 asi ti nepomozem, len som nedavno citala v sme clanok o pripravovanom zdielani elektrickych kolobeziek v Bratislave (ako sa zdielaju bicykle) a v diskusii viaceri poukazovali na to, ze zivotnost takychto kolobeziek je cca 2 mesiace a ze teda to nie je zaidna ekologicka volba. Prekvapila ma ta zivotnost - a mozno to bude pripad aj vasej kolobezky? Naozaj netusim, kedze nemam s nimi skusenost. Ale stvalo by ma to riadne, 199€ nie je maly peniaz.
Treba si zavolať vyššie. Ja som mala problém v Planeo elektro, nakoniec sme volali až do banskej Bystrice kde majú centrálu a zrazu to išlo a výrobok mi vymenili.
@maca02
Pozri si zlozenie zeleza na tej tyci.
Dnes sa to robi tak...ze primesy kovov su z makkych materialov...preto nevydrzia tlak....
Je to vidite aj na spendlikoch...ktore dnes uz nie su magneticke...proste uz su zmesov niecoho.
Setria a zarabaju na vsetkom...aby sa tocila ekonomika
@maca02 u nás to bolo tak, že reklamáciu najprv uznali, ale výrobok.nefungoval ani deň a zasa to isté sa stalo, samozrejme opäť čakacia doba 30 dní a ja som trvala na vrátení peňazí, alebo aby nám dali úplne nový výrobok, keďže som vedela že opäť sa to zlomí a nepôjde to. Nechceli, robili problémy, tak mama našla číslo do tej banskej a tam už som sa bavila priamo s vedúcim. On mi vysvetlil.svoje dôvody, ja jemu svoje s tým že to odmietam prebrať, že chcem nový výrobok, alebo peniaze. Nakoniec mi dali nový, našťastie už fungoval. Ja si osobne myslím,že ťa kolobežka stala dosť na to, aby vás takto odpalkovali. Ja by som im pohrozila aj súdom, keďže tvoj syn sa mohol poriadne zraniť pri Tom ako to prasklo.
my tu kolobezku mame tiez doma, uz dost dlho a funguje super
@ninah1486 u nas tak isto
@maca02 napis na SOI, nech zo preveria. Možno je to nebezpečný výrobok.