Neustály tlak na ľudí

6. jún 2021

V tejto tazkej dobe/kedy je neustaly natlak na ludi/z prace/nedostatok casu s rodinou atd. By clovek mal pravo mat na psychologa zadarmo..a nie si uctovat tolke palky ani nie za hodinu..
Stat by mal byt solidarnejsi/a vytvorit viac psychologov /najma tych ktori budu mat zmluvy s poistovnami.

Kto suhlaasi/like

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
felicita027
6. jún 2021

Kto ich bude platiť? Alebo potom ak ich "vytvorí" založíš ďalšiu diskusiu, že chcú zvyšovať dane a aké je to nespravodlivé?

vler
6. jún 2021

Tejto tazkej dobe? Ludia zili pocas vojny, komunizmu, prezivali utrapy o ktorych sa nam ani nesniva. Nasi rovesnici pred 80 rokmi bojovali s nacistami. A ti co mohli bojovat mali aspon nejake stastie lebo nasi zidovski spoluobcania boli rovno poslani na smrt.
Nie, nie je lahka doba ale ti pred nami to mali ovela tazsie.

elizabet173
6. jún 2021

tak nad týmto si musela asi dlho premýšľať...aká ťažká doba? Čo máme vojnový stav? Nedostatok potravín alebo čo? Ja som nikdy nechodila do práce relaxovať a to už dávno nemám 40, takže tlak bo, vždy, je na človeku, ako si svoj život zariadi. Nikdy som nepodľahla tomu, že niečo nutne musím mať, lebo je to "in", žijem si v pohode svoj život. Prevetrám si hlavu pri športe, hudbe, koníčkoch, čítaní. Skús to.

viktoria1425
6. jún 2021

Štátny psychológ/psychiater pýtajú max. pri prvej návšteve 10e a potommuž nič.
Takže len treba hľadať.

nafka0483
6. jún 2021

Ved je plno psycholog, co maju zmluvu s poistovnami a nemusis platit nic.

kkovacovak
6. jún 2021

V akej ťažkej dobe? Asi bývam v inej krajine. Aký si urobíš, taký máš alebo ak chceš: každý si je strojcom svojho šťastia. Ak nie si spokojná so svojím životom tak asi niečo nie je v poriadku a chce to zmenu. Čo má štát s tvojim životným štýlom? Nemajú chodiť za teba politici do roboty? Ak máš zlú prácu zmeň ju, ak nemáš kvalifikáciu urob si ju, ak nestíhaš behať za deťmi tak nad tým bolo treba uvažovať než si si ich spravila. Netreba sa ľutovať ale treba pre svije šťastie aj niečo spraviť. Psychológ tiež za teba nevyrieši všetky problémy.

petamich
6. jún 2021

nie nesuhlasim 🙂 nechapem v akej tazkej dobe to akoze zijeme a okrem toho co uz bolo napisane v komentaroch vyssie, s ktorymi plne suhlasim, by som v prvom rade ocenila kvalitnu "kazdodennu" zdravotnu starostlivost bezplatne a nie dobijat sa lekarom, termin dostat o pol roka a tak si radsej vsetko platit a doplacat a nie psychologa 🤦🏼‍♀️

elizabet173
6. jún 2021

@kkovacovak ja si skôr myslím, že ten tlak si vytvárajú ľudia a najmä ženy matky samé. Keď pominiem tú prácu, ktorá sa dá zmeniť, zvýšiť kvalifikácia a pod. sú často otrokmi konzumnej spoločnosti, zabijú hodiny a hodiny času, kým zoženú školskú tašku s....posteľnú bielizeň s....všetko k 1. narodeninám v štýle....aj keď dieťaťu je to srdečne jedno, zoberú vysokú hypo na dom, aj keď potom živoria a žijú v strese a pod. Nerozumiem, na čo varia dva, aj tri chody denne, stačí pozrieť do tém o varení, chcú byť vo všetkom dokonalé - aj v práci, aj domácnosť, aj deti. Ten stres si skutočne vyrábame sami.

kkovacovak
6. jún 2021

@elizabet173 súhlasím. Tiež som chcela veľký dom ale zistila som čo by som pre to musela robiť tak som sa uskromnila a žijem si super. Mala by som len starosti. Priateľ mal tiež možnosť lepšie platenej práce ale radšej zostal v starej lebo môže byť viac s rodinou. Takto si ľudia na svoje ramená zbytočne nakladajú a potom to nezvladajú. Porovnávajú sa s kamaratkami alebo okolím. V dnešnej dobe sa majú ľudia práveže nad pomery. Všetkého je dostatok a ľudia nevedia čo od radosti. Ale aj tak im nie je nič dosť dobré.

jankapepe
6. jún 2021

A prečo netravis s rodinou viac času a nenájdeš si inú prácu? Na toto potrebuješ sieť psychológov?

luuubik
6. jún 2021

Ciastocne suhlasim. Vsimnite si, takmer v kazdej diskusii, ci uz je problem vo vychove, vo vztahu, akakolvek vacsia nepohoda, nezhody, hned, resp. velmi casto sa radi - zajdi za psychologom... Ked si zoberiem, ze nezriedka su ci uz primarnou alebo sekundarnou pricinou problemu peniaze (v zmysle: primarna pricina = problemy spoluzitia so svokrou, sekundarna= keby boli peniaze, mohli by sa mladi osamostatnit a mat sukromie), tak je jasne, ze je vela ludi, ktori by mozno aj pomoc psychologa vyuzili, ale financne hladisko ich demotivuje. Cize az taky nezmysel to nie je.
Avsak v SK realite je to ozaj utopia, financovat statom vo vacsej miere nieco take, ked nie su casto peniaze ani na kvalitnu akutnu starostlivost, na mnohe ine, pri vsetkej ucte ovela dolezitejsie veci.
Ale k tomu este: nijako nespochybnujuc pracu psychologov, tato rada o ich pomoci je naduzivana. Myslim, ze psycholog, ak nepomoze, neublizi, ale velakrat by ozaj stacilo pri roznych zivotnych situaciach zobrat rozum do hrsti, zmobilizovat vnutorne sily, vlastnu motivaciu, najst si cas utriedit si myslienky, precitat si motivacnu knihu, zrelaxovat a v neposlednom rade porozpravat sa s niekym, komu na dotycnom zalezi, s dobrym priatelom, s rodinou... A odpadne vam zhananie dobreho psychologa (tiez nemusite hned natrafit na takeho, ktory vam sadne, resp. ten co vam sadne nemusi mat zmluvu s poistovnou a hned sa vam to ozaj predrazi), navstevovanie sedeni a s tym suvisiace menezovanie casu, aj to financne hladisko.

tncka
6. jún 2021

Doba je tazka? Tazsia ako inokedy? Ja som si teda nevsimla. Ja si idem klasika,skor by som povedala ze konecne uz je vacsi pokoj. To je teraz ake moderne navstevovat psychologa🙈🤣