ahojte,
neviete niekto naahodou poradit... prave mi piatykrat vyhodilo poistky na okruh, v ktorom mame pracku, ktora nevie ten jeden program doprat :(( uz som zufala, periem cely den, ale zacalo vyhadzovat az teraz. som sama doma.
mame s tym dlhodoby problem, vraj je slaby istic (budeme to riesit cez elektrikara,ale viete jak to, chcem, zeby bol na to doma chlap na to, elektrikari su viete aki, tak to zladzujeme uz odkedy sme sa nastahovali pomaly) Hladam, ci neexistuje dajake docasne riesenie, alebo ci nemate niektora skusenost, ked sa vam to dialo, ze ako ste to vyriesili. Napadlo mi dat ju na inu zasuvku do ineho okruhu, lenze ono takmer vsetky okruhy nam takto vyhadzuje, mam jedinu zastrcku, na ktorej mi napr, nevyhodi vysavac pri vysavani.
Ale je to divne - teraz mi ich vyhodi do 5 minut od zapnutia programu (cely den periem tie iste dva programy), pritom som vsetky spotrebice a svetla vypla, jedine ide ta pracka fakt. a cez den bezala aj popri vysavaci a kanvici a mikrovlnke, teraz to nedava ani sama. a je nova, takze sa uz bojim, ze ju pokazim tym vypinanim vecnym. a mam v nej mokre pradlo :/
diki za kazdu odpoved 🙂
@venividivikinka načo potrebuješ chlapa k tomu, aby ti prišli elektrikári vymeniť istič, ktorý predpokladám máte mimo bytu? bude ťa pritom držať za ruku alebo elektrikárom spievať? alebo proste objednaj elektrikárov, oznám chlapovi kedy si má vybaviť voľno v práci a hotovo...
@mikys1 aj iné spotrebiče jej to robia...
@venividivikinka tak ako bolo napisane, nemusi ist len o istic a zle ,,naprogramovane,, obvody, kludne moze ist o skratujuci kabel.
ja by som hop-sup riesila toto s elektrikarom, sikovny ti to opravi v priebehu 1dna 🙂 - ak teda ide len o zle nastavene okruhy a istice.
dakujem, baby, za odpovede
@sissy27 nie ze potrebujem, ale chcem, aby bol na to doma, lebo sa ho bude vediet lepsie opytat, on sa raz pozrie na to, co robi a mozno to spravi potom aj sam, kym nezacal mat sialene hodiny v robote, tak bol dost kutil, ale do elektriky sa nepusti... ale hej, budem musiet nechat tak a zavolat ho po svojom, lebo sa nedockam.
@venividivikinka istič musí meniť certifikovaný elektrikár, nie domáci kutil, takže nepotrebuje mu tvoj muž pozerať cez plece a učiť sa a nepotrebuje sa ani nikto nikoho nič pýtať...
@sissy27 ako diki za rady, aj ked v podstate ziadne neboli z tvojej strany, ale co ta tolko trapi, ze chcem mat pri tom chlapa? :D nechapem, ze co do toho treba tolko vrtat... dala som to ako vysvetlenie, preco este nebol elektrikar, lebo mi je jasne, ze primarne treba volat elektrikara, ale snazim sa hladat nieco, co mozem urobit teraz takhoj.
muz uz pisal, ze zavolal znameho elektrikara na vikend, ked bude doma (napriklad muz ma znamych a nebudem volat cudzich, ked viem znameho zavolat. ale su to jeho znami, tak teraz tu nebudem s nimi sama). nechcela som tu spustit debatu o tom, ze ci potrebujem, ci nepotrebujem na nieco mat doma muza, sak je to moja vec. ked sa nebude dat inak, tak zavolam elektrikara sama, dakujem pekne, tolko mi doslo samej. ja ale nemam rada, ked tu mam cudzich chlapov doma a som sama. napriklad. a takisto mam pocit, ze s muzom sa skor porozprava, viac mu vysvetli, skor mu da nejaku radu alebo povie osobnu skusenost, ktoru v buducnosti vyuzijeme. napriklad. a takisto mam pocit, ze mna skor oklame na peniazoch. ale tak je potrebne to tu vsetko takto odovodnovat? sak je to celkom jedno, proste ho tam chcem mat a hotovo.
zila som dlho sama a robila som si veci sama, aj som si volala opravarov a viem porovnat, ako sa chovaju ku mne samej a k muzovi. ked mam moznost tu mat muza pri sebe na to, tak ju chcem vyuzit, lebo mam uz negativne skusenosti a mam dost casto pocit, ze so zenou sa ti ujovia opravari (a stolari, maliari, kupelniari a vseobecne manualni pracovnici) proste bavia inak. ale fakt nevidim dovod na to, aby sme sa tu o tom bavili
@venividivikinka ja len že mohla si to mať dááááávno hotové a nie sa stresovať, či si nepokazíš pračku... ale tak hej, tvoja vec 🙂
Šikovný chlap si vie aj istič vymeniť.moj švagor nieje elektrikar a elektriku si ťahal v dome uplne sám,vsetko co sa elektriny týka si vie urobit.elektrikari prišli len hodiny nahodit dali štempel a bolo.
@venividivikinka vyhadzuje ti istic vtedy ked zacne ohrievat vodu, preto nie hned, ale az po chvili.
Mas pravdu, ze k tomu treba elektrikara, este sa moze stat, ze budete musiet tahat nove kable, ale hadam nie. Nech sa pozrie niekto komu doverujes a aj veci rozumie. A mas iplnu pravdu, poniektori chlapi su debili a maju potrebu sa zrealizovat na zene. U mna by sice nepresli, lebo ja som technik aj ked nie elktrikar a ked ide o elektriku veci konzultujem s kolegami.
A nie kazdy chlap sa do elektirky psti aj ked je neviem ako sikovny.
A pre ostatne damy: Mudre ste ako lave vajco Salamuna 😅 Este pres 10 minutami by som dala ruku do ohna, ze toto na Koni nanapisem, ale musela sam. Ste horsie ako ti "majstri", ktori sa na zenach riesia.
Môže to byť skrat, určite to treba nechať skontrolovať.
takže, pre práčku má byť zhotovený obvod ktorý ma jedinú zásuvku alebo dvojzásuvku , v starších domoch to ešte možno nie je takto vyhotovené tak dá sa to obísť tak, že na danom obvode nebudete mať nič pripojené než práčku , to isté platí pre kanvicu , sú to zariadenia s vysokým príkonom ,čiže ak máte pripojený televízor na tom istom obvode čo práčku alebo kanvicu tak istič reaguje svojím vypnutím . Istič pre pračku musí byť 16 A ak máte 10 A tak to vám ani nespustí .
@marek149 4roky stara diskusia
:D ak by mal niekto zasa problémy tak preto som to napísal , sorry že s tým máte takýto problém
😔
nemáš niekde seknutý kábel na nej ? Mne to robila chladnička amyšička prehrýzla kábel a ako bolo vlhko tak vyhadzovalu el..