Neustále odkladám veci na neskôr

9. jan 2021

Ma niektora z vas problem ze neustale odklada veci na neskor? Myslim cinnosti napr. Dnes musim spravit to a to a stale to odkladam na neskor a nakoniec to nespravim a potom z toho chytam depky ale nedokazem sa prinutit... V poslednej dobe som uplne bez energie a nedokazem sa prinutit robit ani banalne veci. Urobim to az po niekolkych dnoch a s nechutou... a to mam kopec volneho casu, zvycajne som len doma a nemam ani ziadne konicky. Rada by som sa aj venovala nejakej zalube ale neviem vobec nic. Poradte prosim

lintu
9. jan 2021

skús si pozrieť niečo o prokrastinácií 🙂

ninusa221
9. jan 2021

To je touto hlupou koronou. Tiež ma nič nebavi upratovanie ked sa mi nechce tak upracem až na druhy den. Však aj tak teraz ku nam nikto nechodi. Predtym by som už bola niekde na lyžovačke chodila do školy. Teraz čučim doma a len sa mi kilá nabaľujú. Kašli na to to je len toto sprosté obdobie.

whatever1
10. jan 2021

Pomôže keď urobíš presný opak a urobíš to hneď a okamzite bez odkladania, proste nesadnes si na ten gauč a nepustis si telku kým nespravis čo musíš. Riaď sa heslom, čim skôr to urobíš, tým skôr to budeš mať za sebou. A ver ze je menej neprijemne spraviť niečo, čo sa ti nechce hneď, ako o tom rozmýšľať a psychicky sa na to pripravovať celé hodiny, alebo dni. Napíš si zoznam čo treba a nalep napr.na chladničku nech máš prehlad a vyciarkni postupne všetko čo máš hotové. Casom sa dostaví aj dobrý pocit z hotového a postupne sa zorganizujes😉 Naozaj je to o len zvyku. Tak ako si zvyknutá teraz , že vsaaaak neskooor, tak si zvyknes robiť veci hneď.

andreatytler
10. jan 2021

Mozes mat aj nabeh na depresiu... vtedy je clovek bez energie a musi sa nutit do uplne vsetkeho.
Skus zavolat psychologovi ak sa to bude zhorsovat.

miadi
10. jan 2021

Chod von na vzduch ked je slnecno vyvetraj sa ..daj si kavu a šup do toho. Denne robim xx veci co sa mi nechce Lebo som dospela som mama a nie som bohata aby som mohla najat ludi co by to robili za mna . Zapni radio a s elanom do toho . Mozes pri tom aj spievat a tancovat . Menej planuj a viac urob.

sapetka
10. jan 2021

Nie ja robim hned veci ked treba. Ja som az prilis akcna😅covid necivid keby nebolo obmedzene cestovanie ani to nejak nevnimam. Zijem normalne

miakey
10. jan 2021

Áno, tiež som taký typ, hlavne co sa týka domácnosti. Ale odkedy mam dieťa, tak už si to nemôžem dovoliť 😅 Musim urobiť všetko hneď, inak mi na to neostane čas. Čiže mne v tomto pomohlo mat dieťa, ale to asi nie je univerzálna rada

thoughtfulweirdo
10. jan 2021

Podľa mňa to je tým, že máš veľa voľného času 😀 ja keď viem, že mám čas, neurobím nič. Keď mám na nejaký deň veľa neodkladných povinností, vybavovania, urobím ešte aj nad plán, lebo keď už som rozbehnutá, idem a idem. Keď sedím a nemusím nič akútne, veeeeeelmi ťažko sa mi mobilizuje do čohokoľvek.

panelacikova
10. jan 2021

Čo môžeš urobiť dnes, odlož si na zajtra. Alebo radšej na pozajtra a budeš mať dva voľné dni 😀
no a teraz vážne: ja tiež mnohokrát veci odložím na inokedy, posúvam a neviem čo. ale depky z toho rozhodne nechytám. problém budeš mať asi niekde úplne inde než v presúvaní povinností na neskôr.

theabloom
31. jan 2023

ak je tu niekto, kto má podobnú situáciu, tak áno, treba sa začať starať o zdravie, hlavne životospráva, výživové doplnky (hlavne: omega3, horčík, L-triptofán, vitamín D, B-komplex, vitamín C, skúste aj lavekan), pohyb (zľahka bicykel, prechádzka denne aj 15 minút stačí), spánok (7-9 hodín, v rovnakom čase, tma, hodinu pred ním stlmiť svetlo, jas na mobile, vyvetrať, odporúčam Melatonín), a nehnevať sa za to na seba, pomaly to ustúpi, ale najprv sa začať o seba starať, a ak sa dá, zmeniť prostredie, alebo chodievať niekam cez víkend pre zmenu prostredia. Ak by sa niečo iba zhoršovalo, tak nehambiť sa a ísť ku obvodnej lekárke. Hociaj na PNku, že si potrebujete oddýchnuť. Nebojte sa, oddýchnuť treba určite, a poradiť sa s obvodnou doktorkou.)

liusa82
31. jan 2023

ja mám s týmto problém už od zš a doteraz ma to neopustilo.Neboj,takých ludí je vela.Nakoniec to spravím čo mám,ale až na poslednú chvilu🙂 vždy si poviem že nabuduce to už nebudem odkladať a figu😀podla mňa sme také povahy.Neviem či sa s tým dá vôbec niečo robiť.U mňa je to ale hlavne o lenivosti

theabloom
31. jan 2023

@liusa82 žiaľ, autorka ma namysli nielen to, že to odloží tak rýchlo spraví, ale že to nespraví nakoniec vôbec, a aj keď zjavne chce a je si vedomá toho, že treba, to znamená ženemá na to mentálnu energiu na výkon činnosti. A preto treba spozornieť a zamerať sa na zdravie. Toto nie je obyčajná prokrastinácia, ani lenivosť. Ide o zdravie.

liusa82
31. jan 2023

@theabloom no možno.Ale aj tak 99 percent odpovedí tu bude hlavne o tom že to klasicky odkladá a že je lenivá

liusa82
31. jan 2023

@panelacikova alebo to španielske heslo maňana,maňana😀

ankare
31. jan 2023

Si prokrastinik 🤷