Chcem sa opýtať, či aj vás tak vytáčajú netolerantný ľudia, ktorých je tu na koníku až prekvapivo veľa 😲 . Nechápem, čo majú z toho, že lezú do témy,ktorá ich vôbec nezaujíma, urážajú, provokujú 😠 Majú pocit, že adminky sa nudia a treba im pridať prácu mazaním? Alebo skrátka sa nudí a urážanie ju tak baví, Ja to fakt nechápem, vie mi to niekto vysvetliť?
@titkovamiriam mirka ja viem, len to je téma napr. čo proti urieknutiu..ak by bola zamknutá, tak neplní účel ☹ A stále tam niekto vlezie a vysmieva sa tým, ktoré hľadajú pomoc. mne to príde tak primitívne 🙄
@titkovamiriam - ani tie sukromne temy nie su riesenie....Ja chodim na kona casto - som viacmenej citatel ale obcas prispejem. A ked som poziadala o dovolenie zaradit sa do skupiny (tusim som poziadala do 5-tich skupin) hadaj co......nic....nik sa ani neobtazoval odpisat mi, preco nie, alebo nieco v tom zmysle - je to uzavreta skupina a dalsie do skupiny neberieme alebo nieco take....
@martinka17 - ja mam taky pocit, ze sem chodia 15 rocne deti, ktore nevedia, co robit vo volnom case...A ak v takomto duchu prispievaju zeny, ktore su tu dlhsie, tak ti moze byt jasne, kam ich zaradit (asi nie su moc inteligentne)
@martinka17 - aha, este som zabudla - najlepsie je na taketo narazky nereagovat, aj ked je to niekedy tazke...
@olivova tie súkromné som neskúšala, resp. som v nejakej tej súkromnej, ale nevediem ju.-)
A čo s týka tých detí...máš pravdu, niektoré majú asi fakt 15 rokov, ale zase nereagovať. To skúšam, ale ak sa začne naplno urážať, tak to chcem apsoň stopnúť...ale tak blbosť, adminky aj tak musia zakročiť 🙄
jasne že sukromne niesu riesenie,väčšinou vznikaju až po case ked sa spozna urcity okruh ludi.Niekedy hladas odpovede na otazky alebo chces pomoct a zistis ze sa tam uz veselo hadaju tak potom skusat Ip.
Jasne ze sa tu veselo hravaju pubertacky to už podla toho ze vznikne tema a zakladatel nema nic ine len obcas stupidnu otazku-mozno ze aj fakt potrebuje na nu odpoved no na take uz nereagujem....
martinka a proti urieknutiu jednoznacne cervena masla na kociku a postielke 😀 😀 😀 mali ju vsetky moje deti a este ked zila moja babicka mala kamaratku ktora mi milana vzdy uriekla a pritom to bola skvela zena-pocikana plienka fungovala-nech si hovori kto chce co chce 😀 🙂 😀
a presne tak nereagovat na ,,mudre,, komentáre 😠 😠 😠
@titkovamiriam to že urieknutie je a čo na neho funguje 😀 😀 😀 😀 červená šnúrka to istí.
a neregovať, to sa snažím, niektoré témy som preto prestala čítať, príliš sa hádali.....ale v tejto jednej mi to fakt lezie na nervy,ked príde zúfalá maminka a tam sa jej len vysmejú 😖
ak si pozries..zväcsa su to tie iste mena, alebo *cerstvo prihlaseny...mam pocit, ze len za ucelom rozputat hadku....takze asi fakt netreba reagovat..toto tu vzdy bolo aj bude..sukromne...noaj ja som v sukromke..ale sme tam baby co si piseme od zaciatku...nie je nas tam vela a piseme si o vselicom moznom...toto su vsak temy, kde stale pribudne niekto novy, co potrebuje pomoc, poradit..ak by bolo vsetko sukromne..tak sa nic nedozvie..takze som rada za volne temy...
@traktor presne ako píšeš, som ťa tam videla. a už zase sa začalo v tej téme diskutovať o tom, aký je to nezmyse, že jediný liek je to alebo ono....to tam proste nepatrí. mne je jedno, nech sa hádajú, ale nech s tým idú do vlastnej témy, nech si založia diskusiu s otázkou, či to je tak alebo onak a...zase tam nebudem písať ☹ Nemá efekt
Tiež som mala záujem a prihlásila som sa do súkromnej témy a mne aspoň odpísali: niečo v zmysle, že sú už zohratá partia a nepotrebujú, aby sa niekto cudzí podozvedal všelijaké reči a potom to vynášal po meste 😠 Takže vďaka za takýto prístup 😖 Tak si prečítam, čo ma zaujme, prípadne prispejem a len s údivom sledujem diskusie, kde stále niekto je najmúdrejší, druhých rieši a pravdepodobne si sám nedovidí ani na koniec nosa alebo si tu vymýšľajú rôzne blbosti a bavia sa (asi tie deti a možno ani nie 😒 ) Ide fakt o tie isté osoby alebo novo registrované. Nie je preto žiadne rozumné vysvetlenie, lebo kto nezmýšľa tak choro ako tie, čo tu rýpu a pod, tak normálny človek to nepochopí 😖 Ignorovať by bolo najlepšie, ale niekedy sa to určite nedá a tak vzniká dusno 😖
@jarunka111 si to pekne napísala, o tom rýpaní. Ja už čítam len svoje obľúbené témy, ostatné radšej nie len tak raz za čas mrknem do iných, aby mi to neuškodilo 😀 Asi pred rokom tu bola jedna pre mňa známa firma, tá rípala v každej jednej téme, ale fakt všade. Mňa najviac udivilo, keď si do pasu napísala: Malá sviňa, narodil sa o 6 týždňov skôr 😲 😲 😲 😲 Ma skoro poazilo..adminky ju zmazali a je pokoj
@jarunka111 presne ale na to tu mame adminov a tlacidlo..prispevok nie je ok..takze ja to uz neriesim...a nech si kazdy o tom mysli co chce..radsej nech sa to zmaze a upozorni sa na to ako nechto prerastie do nadavok..
Ahojte. Tiez by som sa pridala ak mozem. Som doslova zhnusena z tej surovosti, ktoru tu citam. Na jednej strane zadubenost, tmarstvo a na druhej absolutne neochota a nepochopitelna nenavist. Ked je nejaka baba nevzdelana alebo len nevedoma cohosi tak ju urazaju alebo ignoruju a potom niekde inde vysmievaju. No a specialna skupina su tie, okolo ktorych by som sa bala aj prejst aby som nedostala kamenom do hlavy. Kde sa to v tych babach berie? By som cakala, ze zeny s detmi budu citlive a ony su surove. Netvrdim, ze ja som si volakedy nerypla. Rypla, ale neutocila som na podstatu toho cloveka. MK uz nie je to co byval. Tiez uz len citam, ale niekedy mi neda a musim reagovat (vid interrupcie). Nabuduce si radsej prsty dolamem ako "hadzat perly sviniam". 😢
@amdeis á téma o interupcii....som sa pozrela, zbežne. tonie je diskusia.To je hádka ako svi....
Akási baba pod jedným z tvojich príspevkov napísala, že v podstate živého človeka je OK, ale plod ani po znáselnení???? To ani nečítam, asi by som doma skolabovala na nervy....
A ináč presne ako píšeš, už to nieje čo o bývalo.Teda ja som tu len 2,5 roka, ale takéto niečo si fakt nepamätám, možno som chodila do tém kde to nebolo, ale niektoré témy, radšej ani nečítať 😅
ja nemam zaujem ist do sukromnej skupiny, ak mam v sukromi skutocnych priatelov, maju na mna iny kontakt a mozem sa s nimi porozpravat inak, pripadne mi poslu IP... ale proti gustu ziaden disputat...
inak ja nechodim do "fanatickych" tem ...vsetci proti interupcii, ockovaniu, antibitotikam, za Boha, za vitamin C, za kojenie, proti kojeniu...mi pridu dost divni...kazdy mame nejaky postoj, ale tak urputne za ten svoj bojovat a snazit sa ho vnutit kazdemu, mi pride ako fanatizmus, nakoniec ked sa tam ozve niekto z inym nazorom, "ma po guliach"..ale stastie je, ze tito fanatici malokedy "zajdu" do inych tem..
@amdeis kazda tema ma dve strany mince. napr. u interupcii, jedna strana je bigotne proti a druha strana je za rozhodnutie samotnej zeny, respektovanie prav zien, slobodnu volbu. vykrikovat, ze druha strana, baby ktore nie je proti interupciam, ze su vrahyne, tak to hranici so spomenutym tmarstvom...
proste pre tieto dve skupiny nikdy nebude mozne dosiahnut konsenzus.
Babulky, ja len k tym sukromnym temam: ono niekde su to naozaj partie zien, ktore sa poznaju aj osobne a co-to o sebe vedia, takze si cudzie do diskusie pustat nechcu (aky zmysel by mala sukromna skupina, keby sa kazdy mohol pripojit?) Ja som si zatial vsimla, ze vela (vsetky asi nie) je tem, ktore su otvorene (normalne pristupne) a pod rovnakym nazvom aj v sukromnych skupinach (asi s inym alebo ciastocne inym osadenstvom) My sme tiez kvoli tomu menili nazov nasej sukromnej skupiny, lebo bola pomenovana podla regionu a to zvadzalo k novym prihlaseniam, ktore sme nechceli.. (sme ten pripad, ze sa pozname aj osobne a pod nazvom regionu funguje aj otvorena skupina, kde sa moze pridat kazdy) Takze by som to tak pausalne na inteligenciu nezvalovala 😀
Mna spravidla internetove identity vytocit nedokazu, takze AK odpoviem, tak nezvyknem "vybuchnut" (to v realite je ina kava 😀 😀 😀 ), ale este stale mam dojem, ze je to tu oproti inym (detsko/materskym) internetovym foram hodne mierne.
@maca_p Ako kdesi hovoril Lasica (parafraza): Kazda minca ma dve strany. Jedna strana ...., druha strana ... no a tretia strana ... 😀
@dadis krasne si to nazvala "fanaticke temy", to si budem pamatat 😀
@martinka17 ja viem, ze niektore temy ani necitat, len v poslednej dobe sa citim tak nejak mierne osamelo a citim potrebu druzit sa. Ale asi sa druzim dost blbo.
Normalne premyslam, ze baby, ktore su chronicke fuchtle by mali dostat ban na pisanie od jedneho dna do tyzdna.
@vroni fakt mierne??? To som nevedela, ja inde nechodím, ani na FB, iné ani nepoznám...ale niektoré témy, škoda reči. A máš pravdu, to je fakt niekde až fanatizmus. A na druhej strane, vybuchnúť, už sa učím celkom nereagovať, ale pred tým....vie ma ešte vytočiť, ak niekto v téme sám bojuje proti všetkým, mám jeho názor, tak len mu napíšem, že som na jeho strane, ale viacej často nie. Napríklad Každé dieťa sa vie....to som prestala sledovať.TO už bolo o tom, ako dieťa nemá plakať, ako má byť matka v pohotovosti a tíšiť a nie ako vychovávať. Nie som zástanca knihy, nikdy som ju nečítala, ale ak tam niekto chce radu o knihe, tak sa jej nedočká. Okamžite mu napíšu,že žiadna dobrá matka by tu knihu ani nečítala, lebo matka dieťa plakať nemá čo nechať 😀 Aj táto téma ma naučila ignorovať. Najlepšia téma je súťaže, vzorky zadara...tam sa nikdy nehádame, nie je o čom 😵 😵 😵 😵 😵 😵
@amdeis som sa zasmiala na ten limit...niekomu by sa zišlo🙂 Aj ja tu hľadám pokec a relax, mám pár kámošiek, ale pri deťoch...niekedy sa nevidíme aj mesiace, len telefón alebo keĎ som chorá a nesmiem ku kámoškam pre bacili, tak mám aspoň MK 😉 Predtým som hľadala aj rady, ale teraz skôr goglim lekárske rady, je to bezpečnejšie 😵
jj vsimla som si, ze aj temy o svokrach nesmierne stmeluju, cim to asi bude? 😎
@martinka17 preste tak aj ja. Pri mojich dvoch pupavkach nejak nestiham sa druzit. Tehulkovsko babatkovske temy uz su za mnou, skor potrebuje debatu a tiez dost googlim infosky. Mozno by by admini mohli zalozit novy okruh tem. Mame tehulky, skolkari, volna a mohlo by byt aj nieco ako Ohnom a mecom, pripade Exorcizmus alebo Sadlo maslo. Aby kazdy co tam ide vedel co cakat. Mozno by si aj niekto uzil. 😅
@martinka17, naozaj! Taka rodinka alebo mamaaja su ine krvaky!!! 😀 😀 😀 (ale chyba moze byt aj v ociach pozorovatela, neber to ako absolutnu pravdu 😉 ) S FB sa nekamaratim, profesionalna deformacia nepusti 🤐
@amdeis, "chronicke fuchtle" su super, priberam do slovnika, mozem? 😀
martinka preto su tu sukromne skupiny,už to tu niekedy fakt bolo dusne v niektorych temach ,aj ja som v niektorych schovaných.a naozaj skoro denne sa najde niekto kto sa prihlási len koly rýpaniu.Sa až niekedy cudujem ked si tak otvorím temy ktore su jasne a clovek chce rady a skusenosti a pise tam niekto strasne hovadiny... 😠