Malá bude mať 2 roky, som rok rozvedená, exmanžel ma začal podvádzať v piatom mesiaci tehotenstva a tak sa naš rozchod uskutočnil ešte skôr než sa malá narodila. Rozchod som prežila ako tak ale môj život, moje vízie, chuť normálne fungovať a žiť pre dieťa sa akosi vytratilo. Mám strašné výčitky svedomia že som zlá mama. Často nedokážem urobiť jednoduché veci, rozmýšlať čo je správne pre dieťa, beriem to akoby na lahkú váhu. Veľmi ma to trápi že som sama, už som mala dvoch partnerov ale vždy som hladala na nich negatívne veci, akoby naschvál, neviem či som ich nemilovala. Okrem iného nedokážem odísť od rodičov pretože sa o nás starajú a bez nich by som bola nahratá a odovzdať sa do rúk partnerovi. Môj exmanžel ma zrejme uplne celú "vycical" a nenechal mi v sebe ani trochu lásky pre niekoho kto by o nás naozaj stál a zobral chuť do života. Teraz som na materskej a len depkačím, potom neustále "žeriem" a priberám a to ma umára ešte viac. Keď už má aj niekto o mna záujem nie je pre mňa dosť dobrý pretože nemá podobné záujmy ako ja alebo je nazaopatrený alebo ma chce z vypočítavosti kedže mám rodičov ako-tak "pri peniazoch" a mám svoj byt a dobré auto. Okrem všetkého si myslím že sa ma chlapi boja, neviem čím to je, vraj pôsobím namyslene ale pravda je uplne opačná, som skorej utiahnutá aj ked v spoločnosti držka a možno pôsobím sebavedome ale skôr sa nenávidím za to všetko čo sa mi stalo. Neviem čo mám robiť aby som sa postavila na nohy a začala si užívať života aj bez partnera a urobila to aspon kvôli mojej dcére. Potrebujem nejaký doping, potlačenie, popud ale nič nenachádzam. ☹ poraďte mi prosím ako z tohoto neustáleho trápenia von...... dakujem vám šťastné mamičky
Precitaj si akukolvek knihu od simelnikovs, poroxhliadni sa okolo seba s pochopis ze je milion veci za ktore si vdacna
Chod znovu do prace, to ti pomoze. Psychicky predovsetkym, je to balzam na dusicku. A malu k milej a dobrej opatrovatelke, co ju bude rozmaznavat 😵
mala by si sa dat do poriadku,lebo trpet tym bude len malinka..zacni chodit von medzi ludi a priatelou,lepsie povedane medzi kamaratky..alebo sa zamestnaj,ako to tu uz bolo spominane..a aspon na chvylku zabudni na "buducich partnerou"..ten pravi pride sam...netreba ho hladat...napln mysel tvojho zivota len tebou,malinkou,ludmi ktory ta nesklamali a ktory ta maju radi..urcite ich to trapi tiez,ked ta vidia ako sa predieras tvojim zivotom...musis sa premoct,lebo uz mas niekoho kto ta potrebuje veselu a plnu zivota...chod sa von zabavit,do kina s kamaratkami,alebo na dobru masaz...ved ked mas fajn rodicou,ktory ti pomahaju,tak by to nemal byt az taky problem...nie?drzim palce.. 😉
Ako hovoria kocky a viac. Ak mas takyto pocit a vies to definovat, sla by som ihned psychologovi, nie je to hanba, naopak, je to hrdinsky cin ludi, ktori si vedia pomoct alebo vedia kde ju hladat. Ja by som Ti aj odporucila jedneho.. v rodine sme mali tazkosti pred casom. Zaroven presne, len si precitaj kolko dievcat caka marne na dieta.. mas obrovsky dar. A ak nemas problem s peniazmi a dieta mozu opatrovat rodicia treba byt co najviac s kamaratmi na kave, v kine. Najst si aktivitu. A ako hovoria aj praca a kontakt s kolegami je super.
Zaroven sa neboj, su aj muzi, ktori tuzia po partnerke.. osobne si myslim, ze maloktoreho naozaj zaujima tvoje auto, to muzi tuzia mat vlastne, nie hladat ho u zeny, skor by ich to odradzalo.. nez aby ta vyuzivali. A ako pisu kocky, ani sa nenazdas a najdes milujuceho partnera, ktory pre teba bude idealny a budes s nim cakat dalsie babatko. Hovorim preto, ze som to videla na vlastne oci v mojom okoli. Ver mi do roka moze byt vsetko uplne inak. Drzim palce.
@katy2205 baby maju pravdu, ja som tiež ostala sama od 5 mesiaca tehotenstva, zamerala som sa hned len na malinke a nič ine ma netrápilo, chodila som do práce, potom ked sa narodil maly, tak okolo neho,ked mal 2 roky tak do práce. tiež mam vynikajucich rodičov ktorí su s malým velmi radi, takže som si zašla s kamarátkami aj von, aj na disco a chlapov som si vobec nevšímala, kaslala som na nich a aj ked sa niekto pokusal o vzťah, zabrzdila som ho, pretože v tom momente som žila len pre seba a mojho synčeka, a nemala som náladu... a ako tu už bolo napisane, ono to pride samo... aj nám prišlo... tak si zacni užívať s malou ešte tie posledné slnečne luce tohto leta. držím palčeky
šup do temy "šťastne zienky bez partnera" tam ta uz z tej depky vyliecime 😀
neboj všetko zvladnes a bude ok ja som z 8 rocnou dcérou sama us tretí rok a zvládli smeto ties mam super rodinu a priatelou
@katy2205 choď k psychoterapeutovi . Musíš sa mať viac rada. Zamerať sa na seba. Terapeut ti pomôže zmeniť pokrivenú nezdravú optiku, ktorú momentálne využívaš. Akonáhle budeš v pohode, začneš aj do okolia vysielať iné signály a chytia sa na ne tí správni/normálni ľudia 😉 Moja mamina so mnou ostala ako celom mladá vdova a ešte potom sa stala1 udalosť, ktorá úplne znemožnila stretávanie sa skoro s celou rodinou. A zvládla to- chodila s kamoškami medzi ľudí....znovu sa vydala, majú spolu moju sestru a šťastne spolu žijú dodnes.
@katy2205 je nas viac takych, co sa trapime rovnakymi, alebo aspon podobnymi vecami ako ty. Zivot je proste pes, ale vsetko ma svoju pricinu, nejdem teraz tvrdit, ze ti rozvod mal nejako pomoct, ale nikdy nevies, co by ta s ex cakalo, mozno raz zhodnotis, ze je dobre, ze sa to stalo. Mas dietatko a to je to najdolezitejsie, ked pride na mna depresivne obdobie, snazim sa byt s malou co najviac, pozeram sa na nu, aj ked spinka a nacerpam z toho silu, ze musim zit pre nu a dat jej co najlepsi zivot. Ako ti uz baby radili, chod do prace, ak mozes, tretinu dna stravis medzi ludmi a budes sa zaoberat inymi vecami nez svojim zivotom a potom si ovela viac vychutnas aj chvile s malou a budes mat urcite pocit,ze travis cas zmlysluplnejsie. A co sa dalsieho vztahu tyka, skus to neriesit, chlapi boli aj budu, a na vazny vztah bude este casu dost, ved este nejdeme pomriet 😀 . A podobne zaujmy a ine veci su sice fajn, ale mozno by stalo za to skusit spoznat aj niekoho odlisneho, s mojou polovickou sme dost odlisni a nikto nechape, ako sme sa mohli dat dokopy 🙂 , ale je to o tom, ze som obajvila jeho svet a snazila som sa donho dostat, vela mi to dalo, skus sa na vztahy aj ty pozriet takto, ze ta kazdy niecim obohati...
@katy2205 ahoj mam 40r ,v živote su chvile kedy mame chuť so všetkym prasknuť zavrieť dvere a niekam ujsť,daj to na papier vyžaluj sa kamoške alebo sa opi 😀 ,no na druhy den neručim 😀 ,nie ,skus si niekam vyjsť s kamoškou s malou ,chod trebars na disco alebo niekam sadnuť si,alebo si urob radosť kvetom kup si orchideu nap,človek ma prečo žiť vždy ,sama som prešla ťažkym obdobim viem ťa chapať
)))nevšimla som si datum a dufam že sa ma už lepšie
ja tiez dufam, ze hej 😉
Timea, co k tomu dodat... Tazko radit, mozno len to, aby si sa pozrela na pozitivne stranky svojho zivota. Napriklad to, ze mas zdravych fungujucich rodicov a zdrave dieta. Vyber sa raz do nemocnice na ine oddelenia, napr. na detsku onkologiu, a velmi rychlo sa zacnes tesit zo zivota, ver mi. To, ze nemas muza, neznamena koniec sveta, nie si prva ani posledna. Mas vela inych veci, za ktore sa nauc vo svojom zivote dakovat kazdy den. A tie tazke prijimaj s pokorou. Tolko moja rada z vlastnej zivotnej skusenosti.