Nesúhlas s pitvou

9. okt 2023

Ahojte, podala som tlačivo...nesúhlas s pitvou, prosím Vás, ako to je? Nemôžem ožiť v truhle? Prebodnú mi srdce? Neviete?

micusa2222
9. okt 2023

ty si fakt poriadne blbá....nehnevaj sa..ale s tým prebodnutím srdca si robíš žarty...

tosomja
9. okt 2023

Ty svoju vlastnú pitvu? Áno jasné, ožiješ 🙄 neviem kde smeruješ svoju otázku, ale načo ti srdce po smrti? Jedine, keby si napísala súhlas s darovaním orgánov, aj to musíš byť vhodná darkyňa, aj po smrti.

tosomja
9. okt 2023

@micusa2222 ja som sa skoro kávou opľula 😃

trema
9. okt 2023

Ako by si mohla ozit, ked budes mrtva?

autor
9. okt 2023

mám rakovinu a prognózy lekárov nie sú dobré... preto to robím... viem, že sú prípady, kedy sa ľudia prebudili...

viestta
9. okt 2023

Ked vykazujes znaky upira, tak jasne, ze ti musia prepichnut srdce. Dubovym kolom a este ta nalozia do cesnakoveho nalevu. Istota je istota...

kvetinka75
9. okt 2023

@micusa2222 asi sa niekto nudí.

tosomja
9. okt 2023

A nemáš na účte pár tisíc eur? 😃

kvetinka75
9. okt 2023

autorka - daj sa spáliť, ja to tiež tak plánujem. Tam máš istotu, že sa neprebudíš. Myslím to vážne, nie je to žiadna ironia.
Ak je tvoja diskusia reálna, nie výmysel, nikdy nevieš, čo sa stane, napriek prognozam. Je mi to ľúto.

autor
9. okt 2023

@kvetinka75 väčšina ľudí s touto diagnózou zomiera do roka... modlíme sa a veríme v zázrak... nie, nie je to výmysel.. samú ma bolí, že taká mladá musím riešiť také veci...

dorothee
9. okt 2023

Ked clovek umrie,este tusim dve hodiny ho nechaju lezat na posteli,to uz ozaj maju istotu ze je clovek mrtvy.Potom vacsinou ide do boxu,pohreb byva tak o tri dni.Myslim ze je takmer nulova sanca ze by si sa zobudila v truhle ziva.

martinmmartin
9. okt 2023

Si robime srandu ale na ozitie v truhle nas medicinsky system naozaj mysli.
Vyhlasenie za mrtvu moze nastat iba za urcitych podnienok ktore su definitivne- Preto sa rozlisuje tzv klinicka smrt a biologicka smrt . A mrtva si oficialne iba az ked nastane biologicka smrt co je nezvratne poskodenie mozgoveho tkaniva a musi sa potvrdit pred vydanim tela.

karolinakr
9. okt 2023

Robite z nej debila, ale nikto by sa nechcel zobudit v rakve..Boli take pripady v historii..S tou rakovinou je mi to ĺúto..Neviem, preco nechces pitvu, uz potom ti to je jedno, nie?

autor
9. okt 2023

@karolinakr Neter študuje medicínu a spomínala mi ako neúctivo manipulujú s telami... toto nechcem...

hipollita
9. okt 2023

A nerobi sa pitva len ak je nejasna pricina smrti?

anjelicek26
9. okt 2023

Ano mozes zapisat do svojej poslednej vole, ze si takyto ukon nezelas. Treba to jasne povedat aj lekarom, aj rodine.

viestta
9. okt 2023

Autorka, ked sa bojis toho, ze sa v truhle preberies, tak pitva zaisti, ze sa tak nestane.

mikadooo
9. okt 2023

Ahoj, nie, nemôžeš ožiť v truhle. S mŕtvym sa už nič nerobí, iba sa pochová po 3-7 dňoch. Kedysi, keď medicína nebola na tak vysokej úrovni, bol občas človek vyhlásený za mŕtveho, aj keď mŕtvy ešte nebol. Každopádne, vtedy sa aj pochovávalo veľmi rýchlo, kvôli infekcii, kadejaký mor, cholera, kiahne... nepárali sa s tým. Dnes sa pochováva najskôr na štvrtý deň myslím, takže keby si náhodou "ožila", máš dosť času sa ešte ozvať. Neboj sa, lekár v dnešnej dobe už nepovie "exitus" len tak z 5m vzdialenosti, aby sa nenakazil 😁😁😁. No a keď si podpísala, že nechceš aby ťa pitvali, tak ťa nebudú. Srdce sa neprepichuje, už je mŕtve - nebije, nemalo by zmysel ho prepichovať... medicína sa riadi faktami, nie nejakými zvláštnymi riruálmi. Mŕtve srdce = mŕtvy človek. Pitva sa aj tak nerobí hneď po smrti. A keď to srdce nebije viac ako deň (podľa mňa aj viac ako hodinu, ale ešte som nepočula, že by mŕtveho okamžite ťahali na pitvu), naozaj nie je možné "ožiť". Zatiaľ sa nestalo, že by niekto na pitevnom stole ožil,to možno vo filmoch 🤪. Pitvy sa ináč nerobia pri všetkých úmrtiach. Len pri takých, kde nevedia presne príčinu smrti, alebo keď je nejaká mimoriadna príčina smrti, ktorú väčšina lekárov pozná len z teórie, tak z medicínskych dôvodov. Alebo ak je nová choroba - korona, vtedy sa pitvalo, aby sa zistilo podrobnejšie, čo to vlastne spôsobuje v orgánoch.

martinmmartin
9. okt 2023

@hipollita nepitve sa iba vynimocne. Pitvou sa overuje a potvrdzuje povodna disgnoza a velakrat sa az tam ukazu veci co predtym nie. Caka nas to takmer vsetkych

marsmykkok
9. okt 2023

môžeš podpísať nesúhlas s pitvou a hlavne darovaním orgánom. Ak máš nejakú jasnú diagnozu-rakovinu, tak pitva asi ani nebude. Robí sa skôr pri stavoch kde príčina smrti nie je jasná, napríklad ak má mrtvy znaky zápasu s niekým a mohol by mu niekto na druhý svet pomôcť alebo ak proste sa zhorší stav a neurčí sa diagnoza a v nemocnici zomrie, tak sa zisťuje dôvod smrti. Ak sa bojíš truhly, nech ťa spália, aj urna sa dá potom vložiť do klasického hrobu.

dagmarovita
9. okt 2023

Davali sa aj zvonceky na ruku mrtvym do truhly, teraz uz sa dobre poznaju posmrtné znaky

marsmykkok
9. okt 2023

Inak podľa štýlu písanie viem asi kto sa to pýta (respektíve nick presne neviem, ale jednu osobu tu registrujem čo písala aj neanonymne a má takéto problémy) , teda skôr pre ostatné, podľa mňa to fake nie je a pýta sa to reálna osoba.

hyta
9. okt 2023

Myslím si, že po smrti si môžu už moje telo kľudne pitvať a mne to bude jedno. Plánujem sa dať spopolniť, takže sa určite neprebudím. Inak vážne, asi si čítala knihu o Draculovi. Prečo by ti mal niekto prebodnúť srdce? To, že sa niekto preberie po smrti sa stávalo len v dávnejších časoch. Medicína ešte nebola na takej úrovni ako je dnes, lekári nemali k dispozícii prístroje ako majú dnes. Keď dakoho v dnešných časoch vyhlásia za mŕtveho, je ozaj mŕtvy. Ak táto téma nie je vymyslená, je mi ľúto, že máš takú vážnu diagnózu. No nádej na uzdravenie tu je vždy. Tiež mám známu, ktorej už nedávali nádej a behá tu už 10 rokov. Držím palce, nech je to i tvoj prípad.

melanta
9. okt 2023

@marsmykkok myslíš tú, ktorá je posadnutá tým, že má určite rakovinu? Lebo tá mi hneď napadla.

marsmykkok
9. okt 2023

@melanta píšem do ip, rešpektujem autorku že chce ostať v anonymite

karolinakr
9. okt 2023

@hyta nedavno tento rok som citala v novinach asi 3x, ze sa zena prebrala, jedna bola 10dni v marnici..to bol dost nedavno v Brazilii, druha priamo na pohrebe, a este niekde..

kvetinka75
9. okt 2023

@martinmmartin lenže ťa nepochovajú hneď, ako ťa vyhlásia za mrtveho, ale do 3-4 dní. Takže je dostatok času na to, aby sa ozaj patolog presvedčil, že je človek mrtvy.

hyta
9. okt 2023

@karolinakr No píšeš v Brazílii, určite nie u nás, Tiež nevieme či to bola pravda, alebo novinárska kačica. Nemôžeš veriť všetkému, čo sa popíše.

kvetinka75
9. okt 2023

@karolinakr to vážne berieš vážne tieto články? Ja teraz môžem 5 napísať, ako sa niekto prebral v truhle, hodiť na net a už to bude brať vážne kvantum ľudí, že čo sa stalo

huginko
9. okt 2023

neviem, či ludia, ktorí zomrú na rakovinu, idú na pitvu. Skôr nie, pretože diagnóza je predsa jasná.