Nešťastná z mojej chorej mamy

girlspower
1. júl 2021

Dobrý deň. Trápim sa momentálne nad mojou mamou, môžem povedať rovno, že umierajucou, keďže sa nachádza v terminálnom štádiu cirhozy. Teraz je v nemocnici, za posledne dni to s ňou šlo rýchlo dolu vodou. Ozltla, vracala, nevládala chodiť.. hovorila nesúvisle, zavolala som jej sanitku. V poslednej správe z nemocnice má napísanú encefalopatiu II. Stupňa, ascites má tiež. Výsledky katastrofálne. Child pugh-c, V nemocnici sa snazi ju tak nejak dať dokopy.

Rada by som bola, keby ju ešte pustili, ale desim sa pokračovania, nakoľko má niekoľko úrazov hlavy a kvôli následkom mierneho krvácania do mozgu má menšiu zrazeninu. Keby mi niekto napísal, kto zažil niečo podobne, ako sa s tým vyrovnať, priebeh u vás alebo len tak. Pekný deň.

bbebe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sidicek
1. júl 2021

@girlspower predpokladám, že ide o ťažkú alkoholicku. Tu už nie je čo liečiť, ak ju chcete domov aby zomrela v kruhu rodiny, určite sa to dá s osetrujucim lekárom dohodnúť.

sili82
1. júl 2021

@sidicek to, že má niekto cirhózu, neznamená, že je alkoholik.
@girlspower chápem, čo prežívaš. Môj svokor mal tiež cirhózu, pendloval medzi nemocnicou a domom pre seniorov posledné tri mesiace života, bol úplne mimo, rozprával nezmysly a upadal každým dňom, až sa to jeden deň tak náhle zhoršilo. Stále do neho liali transfúzie, ale to pomohlo len na pár dní. Keď sme ho videli v takom stave v nemocnici, hrozne nám všetkým bolo. Musíš myslieť na to, že ak by prišlo k najhoršiemu, tak je to pre toho človeka vykúpenie z bolesti. Aspoň u môjho svokra to tak bolo. Veľa síl ti želám.

amelie2017
1. júl 2021

@sidicek to co je za komentar? Moja teta nevypila ani kvapku alkoholu a umrela na cierhozu. Moj otec alkoholik 1. stupna, pred 20 rokmi mu povedali, ze ak neprestane pit, do 3 rokov je po nom a este si zije.
@girlspower prajem vela sil

amelie2017
2. júl 2021

@sidicek ospravedlnujem sa.. to predpokladam tam znelo, akoby si nevidela inu temu, ale rovno myslela, ze vsetci s cirhozou musia byt alkoholici.

sidicek
2. júl 2021

@amelie2017 nie, samozrejme som to nemyslela na všetkých, rozdiel je v tom, že pokiaľ nie je zlyhanie pečene po samovrazednej otrave alebo u aktívneho alkoholika, tak je možné podstúpiť transplantáciu a čas preklenúť takzvanou umelou pečeňou. Takže ten stav nie je vždy bez nádejný. Pokiaľ relatívne mladú ženu nezaradili na cakacku na transplantáciu, je to preto, že neabstinuje.

kittykat22
2. júl 2021

@girlspower ahoj, presne ako pises odisiel manzelov tatko. Co by ta zaujimalo? Moc ma mrzi, ze mamine nie je dobre. U neho to bolo tak, ze mu praskol vred a pre velku stratu krvi dostal tranfuziu. V transfuzii bola zial zltacka, ktora poskodila pecen. Svokor namiesto brania liekov a zdravotneho stylu isiel svoje a tak to dopadlo, ako to dopadlo.

martul
2. júl 2021

@sidicek no teda ty si úplne mimo, môžeš sa hanbiť za seba, vieš koľko ľudí má toto ochorenie a v živote nevypilo pohárik alkoholu? Ty keď sa postavos pred zrkadlo tak praskne.

ivetka_kamo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nominativ
2. júl 2021

@sili82 bože môj, toto je strašné čítať. Ja nechápem, že nie je povolená eutanázia a buď sa musím zabiť nejakým obesením alebo si to vytrpieť do konca. :(

adrianap83
2. júl 2021

@sidicek kamarátkin ocko zomrel na cirhózu spôsobenú liekmi, ktoré musel brať na inú veľmi vážnu dg. Len pre info.
Autorka: prajem veľa síl a nech sa mamke ešte polepší 💗