Dobrý deň. Trápim sa momentálne nad mojou mamou, môžem povedať rovno, že umierajucou, keďže sa nachádza v terminálnom štádiu cirhozy. Teraz je v nemocnici, za posledne dni to s ňou šlo rýchlo dolu vodou. Ozltla, vracala, nevládala chodiť.. hovorila nesúvisle, zavolala som jej sanitku. V poslednej správe z nemocnice má napísanú encefalopatiu II. Stupňa, ascites má tiež. Výsledky katastrofálne. Child pugh-c, V nemocnici sa snazi ju tak nejak dať dokopy.
Rada by som bola, keby ju ešte pustili, ale desim sa pokračovania, nakoľko má niekoľko úrazov hlavy a kvôli následkom mierneho krvácania do mozgu má menšiu zrazeninu. Keby mi niekto napísal, kto zažil niečo podobne, ako sa s tým vyrovnať, priebeh u vás alebo len tak. Pekný deň.
@girlspower predpokladám, že ide o ťažkú alkoholicku. Tu už nie je čo liečiť, ak ju chcete domov aby zomrela v kruhu rodiny, určite sa to dá s osetrujucim lekárom dohodnúť.
@sidicek to, že má niekto cirhózu, neznamená, že je alkoholik.
@girlspower chápem, čo prežívaš. Môj svokor mal tiež cirhózu, pendloval medzi nemocnicou a domom pre seniorov posledné tri mesiace života, bol úplne mimo, rozprával nezmysly a upadal každým dňom, až sa to jeden deň tak náhle zhoršilo. Stále do neho liali transfúzie, ale to pomohlo len na pár dní. Keď sme ho videli v takom stave v nemocnici, hrozne nám všetkým bolo. Musíš myslieť na to, že ak by prišlo k najhoršiemu, tak je to pre toho človeka vykúpenie z bolesti. Aspoň u môjho svokra to tak bolo. Veľa síl ti želám.
@sidicek to co je za komentar? Moja teta nevypila ani kvapku alkoholu a umrela na cierhozu. Moj otec alkoholik 1. stupna, pred 20 rokmi mu povedali, ze ak neprestane pit, do 3 rokov je po nom a este si zije.
@girlspower prajem vela sil
@sidicek ospravedlnujem sa.. to predpokladam tam znelo, akoby si nevidela inu temu, ale rovno myslela, ze vsetci s cirhozou musia byt alkoholici.
@amelie2017 nie, samozrejme som to nemyslela na všetkých, rozdiel je v tom, že pokiaľ nie je zlyhanie pečene po samovrazednej otrave alebo u aktívneho alkoholika, tak je možné podstúpiť transplantáciu a čas preklenúť takzvanou umelou pečeňou. Takže ten stav nie je vždy bez nádejný. Pokiaľ relatívne mladú ženu nezaradili na cakacku na transplantáciu, je to preto, že neabstinuje.
@girlspower ahoj, presne ako pises odisiel manzelov tatko. Co by ta zaujimalo? Moc ma mrzi, ze mamine nie je dobre. U neho to bolo tak, ze mu praskol vred a pre velku stratu krvi dostal tranfuziu. V transfuzii bola zial zltacka, ktora poskodila pecen. Svokor namiesto brania liekov a zdravotneho stylu isiel svoje a tak to dopadlo, ako to dopadlo.
@sidicek kamarátkin ocko zomrel na cirhózu spôsobenú liekmi, ktoré musel brať na inú veľmi vážnu dg. Len pre info.
Autorka: prajem veľa síl a nech sa mamke ešte polepší 💗