Nešťastie na železničnej stanici

bylinka25
16. apr 2024

Dnes sa stalo dosť veľké a hlavne pre toho trojročného chlapčeka Tomáška traumatizujúce nešťastie.
Išlo o to, že chlapčeka privreli dvere, dolnú časť jeho telíčka, jeho mamička ho držala za rúčky po celý čas jazdy do najbližšej stanice, čo bola vzdialenosť 4km.
Čo sa to v poslednom čase deje na tých tratiach? Lámu sa koľajnice, horia rušne, trhajú sa súpravy.
Viem, dialo sa to aj predtým, cestovala som dva a pol roka SNV, počas tohto obdobia sa päťkrát stalo, že začal horieť rušeň, roztrhla sa vlaková súprava, dokonca, keď som vystupovala v Poprade, tak sa mi pred tvárou zabuchli dvere, ale ten dnešok ma dosť rozľútostil, Chudáčik malý,
Človek už aby sa bál nastúpiť aj do vlaku.

riesska123
16. apr 2024

Nepozerala som ani nezaregistrovala, ale chlapčeka privreli dvere keď nastupovali a bol medzi nimi zahaknuty až do ďalšej stanice ? Nechcem vravieť, že sa nič nestalo, ale nakoľko to teraz počúvam, až taká hrozná vec sa nestala. Nie že by to bolo v poriadku, ale zďaleka sa mohlo stať aj horšie, čo sa vďaka bohu nestalo.

personality
16. apr 2024

Ja nechápem, tá mama akože bola vonku a bežala za vlakom 4 km? Či vo vlaku ho držala? Píšu, že vystúpila...

tinka_1807
16. apr 2024

@bylinka25 čo sa deje? ... Roky sa zanedbávala údržba železníc a vlakových súprav... Kto za to môže? Ľudia, ktorí dokola volia tých, ktorí tam rozkrádajú peniaze, nevenujú sa reálnym problémom, ale vymýšľajú nereálne, aby nemuseli riešiť to, čo naozaj treba ..

pribinak
16. apr 2024

@personality fakt bežala popri vlaku? Ako vážne?

vkatush
16. apr 2024

Ja som to úprimne nepochopila, keď som to čítala.
A to mám najazdené vlakom roky.

Mala 2 deti, kde bolo to druhé? Vonku už či s ňou dnu?

Vraj vystupovali. Ako mohlo najprv vystupovať 3 ročné a až tak matka (však vystúpim a malého vezmem, tie schody tam nie sú pre malé deti a treba dieťaťu pomôcť zísť. Navyše by ju videl aj výpravca, že ešte vystupujú.
Takto si mohol myslieť, že všetci vystúpili, lebo malé dieťa stojace na schodíkoch nemá šancu vidieť).

Prečo nezatiahla brzdu, keď "malý nevedel dýchať, bolo mu na vracanie a bol by spadol" ?

Nehovoriac o tom, že tuším to mal byť starý pantograf, aj keď na fotkách všade dávajú tie nové vlaky.
Ak to bol starý, na nich sa buď dá otvoriť dvere aj v pohybe alebo sa dvere nezavrú, ak im niečo vadí v zavretí. Ak to bol nový, tie sa tiež znova otvoria, ak im niečo vadí (taška to párkrát schytala) alebo tam dole na tom medzistupienku nemalo dieťa čo stáť (čím sa vrátim späť k tomu, prečo matka nevystúpila prvá a nepomohla dieťaťu von).

Hlavne, že sa nestalo nešťastie a všetci sú fyzicky zdraví.

pribinak
16. apr 2024

@vkatush kedy mala zatiahnuť ručnú brzdu keď držala dieťa ? Asi nebolo take jednoduché ako to vidíme my z gauca

zuzuliennka1
16. apr 2024

@vkatush tiez nerozumiem, vsade pisu ze ona vystupovala a dieta sa zaseklo. Akoze ako a kde? A drzala ho 4 kilometre? Vo vlaku boli len oni sami, ze 4km nikto nic? Kym sa vlak rozbehne a naberie rychlost, ze by tie 4km presiel v priebehu par sekund, to tiez trva nejaky cas. A ona ostala vo vlaku a dieta napoly privrete?
Tiez som sa nacestovala vlakmi xy rokov - stare, nove, dvojposchodove,.. ale fakt tomuto nerozumiem

evka52
16. apr 2024

Mama mala v rukách ešte 1,5ročné dieťa, keď vystupovali, ako prvý išiel trojročný tvárou k matke a tá mu pomahála vystúpiť zhora tak že ho držala za ruku popri tom ako šiel dole. Keď bol v polovici schodiska pricvakli ho dvere v páse- dolná časť tela zostala vonku, hruď a hlava vo vnútri. Vlak sa hneď aj rozbehol, mama nemohla zatiahnúť brzdu lebo musela pridržiavať syna aby nevypadol. Vo vlaku bolo málo ľudí - málo frekventovaný spoj- s nimi vo vozni bola len jedna pani ktorá dostala šok a zamrzla, plakala a nedokázala zatiahnuť brzdu, aj keď tá mama na ňu kričala nech niečo robí alebo aspoň privolá pomoc - ona zbehla do iných vozňov kde našla nejakych cestujucich ti nakoniec zatiahli brzdu, ale to už prešli 4 km..

zuzuliennka1
16. apr 2024

@evka52 tak takto to dava zmysel… achboze esteze je chlapec v poriadku

sovica
16. apr 2024

Z opisu si vôbec neviem predstaviť, ako tam bol ten chlapček zaseknutý. Musel do byť des pre neho, aj pre mamu. Píšu, že je fyzicky v poriadku. Ja len dúfam, že ho naozaj zdravotníci riadne prezreli a urobili vyšetrenia, či nemá nejaké vnútorné zranenie. Predsa len, je to dosť veľká sila, keď sa privrú dvere a keď tam to malé telíčko bolo určitý čas zaseknuté😨

elenajezova
17. apr 2024

@personality to som tiež nepochopila.

sevrin
17. apr 2024

To sú tie ficove vlaky zadarmo, železnice prišli o veľkú časť príjmov, personál je poddimenzovaný, pomaly už ani rušňovodičov nie je, ale táto najsociálnejšia vláda v hrdom, pronárodnom a suverénom Slovensku pracuje len na tom, aby zabezpečila beztrestnosť pre svojich kumpánov.

januska12323
17. apr 2024

Nevadí, že máme vlaky z minulej republiky hlavne, že je na odmeny pre manažérov.

annm81
17. apr 2024

Mňa by zaujímalo, ako bude vyvodená zodpovednosť a aké opatrenia sa zavedú, aby sa niečo podobné neopakovalo. Ale tuším to bude ako posledný prípad, keď dieťa vypadlo z idúceho vlaku - nik nie je zodpovedný a žiadne opatrenia nebudú zavedené. Hlavne, že máme vlaky zadarmo, čo tam po tom, že sa pod vami môže "otvoriť" podlaha, alebo môžete uhorieť.

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annm81
17. apr 2024

@vykrik1111 Dosť rázne vyjadrenie. Na základe čoho?

sevrin
18. apr 2024

@vykrik1111 tak toto bol fakt len taký výkrik.

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annm81
18. apr 2024

@vykrik1111 A aj tú realitu vieš popísať? Nebodaj si bola svedkom udalosti?

stanulienkat
18. apr 2024

Zeleznice zadarmo. Na Slovensku bude ešte dlho trvať, kým ľudia pochopia, že nič nie je zadarmo. Zadarmo býva najdrahšie. Len socky by nemali koho voliť.

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
19. apr 2024

@vykrik1111 Neviem či to bola nezodpovednosť matky,ale súvislosť to má veľmi veľkú. Poddimenzované železnice- personálne, finančne a aj výbavou. Takže súvis to má obrovský. Možno keby tam nebol rušňovodič, ktorý nemá desiatu šichtu za sebou, bol by pozornejsi, vozne by boli modernejšie atd..., tak to mohlo mať úplne iný dopad.

annm81
19. apr 2024

@vykrik1111 aha, chápem. Nick máš teda naozaj výstižný, ty troll.

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
snuggling
19. apr 2024

@sevrin a vidite ako sa im dari, zvolili ich zas! Sme hambou a na smiech celemu svetu.

sevrin
20. apr 2024

@snuggling presne! Na to sa dá reagovať len takto: FUJ!!!