Nešťastia v rodine a plánovanie svadby😢

mamka515
18. okt 2019

Ahojte žienky....
Podelím sa s vami o naše nešťastie.. Už roky plánujeme našu svadbu máme dve krásne detičky , ale stále nám finančne do toho niečo prišlo. Tento rok sa nám podarilo nasporiť toľko, že by sme sa mohli zobrať v kruhu našej rodiny cca 22-24+hostíich detí. Mali sme prví termín na deň 22.6.2019 ale 4.6 zomrela partnerová babka,18. 6 partnerov otec.... Svadbu sme odložili na23.12.2019...piatok sa dostal môj brat na vážne nemocničné oddelenie s cukrovkou.... Cukrovka mu stúpol na 50😭...po troch dní mu išlo dole na 16😭jeho stav je veľmi zlý.
Nie som paranormálna, ale už mám pocit, že keď máme všetko pripravené na sobáš niekto zomrie😭😭😭😭čo si o tom myslíte???svadbu sme zas odložili na máj 2020
Tento rok je pre nás strašne nešťastný...

katarinka89
18. okt 2019

@mamka515 Neber to tak - život prináša rôzne skúšky, niekedy ľahšie, inokedy ťažšie....ak sa s partnerom ľúbite, zoberte sa narýchlo bez hostí, je to hlavne váš deň a potom dodatočné oslavu- keď bude aj brat ok. Držím palce a myslí pozitívne

kvetinka75
18. okt 2019

a chcete veľkú svadbu? Čo tak len rodiča, svedkovia. Nepotrebuješ nič plánovať, organizovať. A zvyšné peniaze si užite na spoločnej dovolenke. A to vážne chcete mať svadbu 23.12.? Keď má každý frmol pred Vianocami?

margareeetka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamka515
autor
18. okt 2019

@kvetinka75 chceli sme len v kruhu blizkej rodiny 22-24hostí+ich a naše detí... Áno všetkých sme sa spýtal, či im ten termín vyhovuje preto sme si vybrali ten deň

katarinka89
18. okt 2019

@mamka515 Ak by ste sa predsa zhodli na Tom, že to urobíte narýchlo pri svedkoch- tak si myslím, že by to každý pochopil

fokuska
18. okt 2019

@mamka515 Paranormalna nie si... mozno tak paranoidna ;)
Neber si to tak. Ujasnite si aku svadbu chcete a podla toho planujte dalej.

renatka1985
18. okt 2019

ak ste vydrzali doteraz iste este pockate. Kazda zena si zasluzi peknu svadbu a pre mna mala formalna svadba nema to prave caro.

Bratovi sa iste polepsi. Moja mama sa lieci na cukrovku uz velmi dlho, dnes je ta liecba na uzasnej urovni. Neboj sa a nemaluj certa na stenu - neprivolavaj si myslienkami k sebe zle veci.

hovori sa, ze trpezlivost ruze prinasa. A maj bude urcite prekrasny 🙂

drz sa a vsetko dobre!

deti95060810
18. okt 2019

a prečo ste zrušili svadbu v decembri? však bratovi sa polepšilo .... zas nevieš čo sa vykmíni do mája....Takto budete odkladať svadbu podchvíľou....ja by som to spravila len pri dvoch svedkoch...

evita2176
18. okt 2019

@mamka515 prepac nechcem ta strasit ale u nas sa vravi ze ked 2 do roka odidu musi aj tretí 😔
Ale to ostatne je urcite len blba zhoda nahod ✊✊✊

petkaaa
18. okt 2019

@evita2176 a u nás sa hovorí, že mlčať je zlato ... takže si myslím, že nabudúce by si mala radšej dvakrát porozmýšľať, čo komu povieš/napíšeš, lebo týmto si ju už len podporila, len čo je pravda

moncurienula
18. okt 2019

Mate proste nestastny rok, treba verit, ze uz na dalsi krat to vyde. Mozno to je aj dobre, aby ste si rok kedy ste mali svadbu nespajali s tym, ze umrela partnerova babka aj ocino

evkamotka
18. okt 2019

Svadbu by som ponechala. Ja som sa vydavala 2 mesiace po starkeho smrti. Vsetko bolo uz rok objednane tak sme to nezrusili. Nic sa nestalo, ten den sa z nas vsetci tesili a verim ze by sa tesil aj starky keby zil

pribinak
18. okt 2019

No a preco ste zrušili termin v decembri?

joysi
18. okt 2019

@margareeetka a to sa dá bez svedkov? Ja som v 7 mesiaci tehu a chceli by smecsa zobrať kým sa drobo narodi...nechcem žiadnu oslavu teraz...pripadám si ako veľký balón :-/

margareeetka
18. okt 2019

@joysi musis mat svedkov mojho manzela brat a sestra maly v jeden den svadbu na urade a svagrina z muzom bola bratovi za svedka a svagor z manzelkov bol sestre za svedka ze sa v jeden den zobraly dva pary ja by som to urobila tak zavolaj si krstnych co budu babetku a mas vybavene alebo rodicov nech su vasi svedkovia

ibrunova
18. okt 2019

@joysi zoberte sa.. Ja som sa vydávala, keď mala dcéra rok a nikdy viac.. To bol jeden chaos, už by som sa radšej v 9.mesiaci..

midka
18. okt 2019

no ja neviem,, ale bud by som ponechala ten termin 23/12,, alebo ak teda situacia nebude priazniva,, ok ten maj 2020,, ked ste tak dlho cakali na svadbu,, urcite by som to nerobila len na urade pri 2 svedkoch,, to ste si urcite mohli spravit davno takto,, je zrejme,, ze si si svadbu predstavovala inak,,, drzim palce,,, nech mas taku svadbu,, ako si predstavujes so vsetkym, co k tomu patri,, urcite,, aj tvoji najblizsi rodicia,, deti,, bude to pre nich krajsie,,, 🙂

mladenca
18. okt 2019

@mamka515 tiez si myslim, ze si paranoidna,nechajte termin terminom a budte pozitivny a verte si 🙂 vsetko dobre dopadne a vezmete sa 🙂

deti95060810
18. okt 2019

@petkaaa rada druhým diktuješ čo má kto povedať resp. napísať? či myslíš že autorke na základe tohto príspevku ozaj zomrie brat? čo sa má stať - stane sa aj keby tu nikto nič nenapísal...
Je to smutné čo sa stalo autorke - ale stáva sa....život vie byť ťažký .

petkaaa
18. okt 2019

@deti95060810 Nie, len mám toľko úcty k autorke a jej situácií, že keď vidím, že ju to trápi, nebudem jej pridávať. Sama veľmi dobre viem, že aj takouto naoko nevinnou poznámkou je možné doviesť človeka k tomu, že bude rozmýšľať aj nad tým, "čo by bolo keby...". Ja viem, že čo sa má stať, to sa stane, ale naozaj nie je nutné vypisovať takéto veci

deti95060810
18. okt 2019

inak tiež poznám to čo napísala
@evita2176
neberiem to ako nejakký problém...mne sa sny plnia a to je iný level keď vieš tak 3 týždne dopredu že niekto v rodine zomrie...ešte len vtedy sledujem čo kto ako kde kedy...😉

svettii
18. okt 2019

To ma mrzí, že to takto dopadlo a že máte taký smutný rok ale ja verím, že brat bude v poriadku a že budúci rok to už bude bez problémov. Niekedy to tak proste býva. Alebo len zoberte detičky dvoch svedkov a choďte sa vziať len tak 🙂

monika2012
18. okt 2019

@mamka515 Prepáč, asi budem hnusná, ale 23.12.? A nie je to kapánek sebecké počíňanie? Teba vôbec neserie, že kvôli vášmu sobášu budú musieť prísť do práce minimálne poslanec, matrikárka a ZPOZ (Zbor pre občianske záležitosti)? Hosťom to síce možno vyhovuje, ale moja maminka bola matrikárka a poviem Ti, že vďaka takým ako si Ty sa naháňala ako blbec ešte aj cez Vianoce, dokonca aj medzi Vianočnými sviatkami, prípadne na Silvestra (keď si zmysel sobáš nejaký papaláš). Že to bola žena, ktorá mala doma takisto rodinu a ako každá mamička pred sviatkami mala takisto fofry, aby nakúpila potraviny na sviatky, napiekla, navarila, poupratovala a pod., takmer každé Vianoce to mala takto veselé. Som alergická na takéto typy ľudí, čo vidia iba seba a nehľadia na okolie. Verím, že aj táto stránka ľudských pováh má čiastočne na svedomí fakt, že mi maminka vo veku 58 rokov zomrela!!! Takže si láskavo zvoľte iný dátum, s ohľadom aj na iných, nielen na seba a na svoju rodinu.

Inak tých negatívnych zážitkov, chorôb a úmrtí mi je ľúto. Ale toho je teraz všade veľa. Nepoznám rodinu, ktorá nemá aspoň jedno megatrápenie. Ja osobne by som takisto uzavrela sobáš iba so svedkami, prípadne s rodičmi (žijúcimi) a zvyšok peňazí by som buď odložila na iné, príjemnejšie veci, na potrebnejšie veci, napr. pre deti, alebo na tú spoločnú rodinnú dovolenku. Nakŕmiť na svadbe 25 hladných krkov je dosť veľká položka. Nevadilo by mi to, ak by išlo o ľudí, ktorým na vás záleží. Ale ak to majú byť osoby, ktoré sa iba dobre najedia a potom Ti v živote nebudú oporou, nepodajú pomocnú ruku, nevytvoria s vami blízke puto, tak v tom zmysel nevidím. Píšem o svojej "rodine", resp. rodine môjho muža, kde ich je ako hadov, a na našu svadbu sa prišli viac menej iba nažrať. Hlavne svokor. Takisto aj na krst. Zjedol jedlo a zmizol. A našu dcérku, ktorá bude mať už osem rokov, za celučičký život jedinýkrát nepobozkal alebo nepohladkal. Nie som škrob a nejde mi o pár eur, ale ide o princíp. Mne mužova rodina v živote nepodala pomocnú ruku, dcéru za celý život nevzali ani na jediný deň k sebe. A to trištvrtina hostí boli práve táto jeho "podarená rodina". Prepáč ten sarkazmus, ale za osem rokov manželstva mám toho akurát tak dosť.

nikipepo
18. okt 2019

@monika2012 ako iný nerobia 23.12.? Veď je to normalny pracovny deň. Ja aj moj muž napr budeme v praci. Nechapem prečo by mala byť sebecka

gabika0825
18. okt 2019

Ja by som za tým nič nehľadala, to záleží na tebe či si dáko poverčivá a veríš na takéto veci. Taký je život, ľudia odchádzajú-zomierajú, to nemá nič s vašou svadbou. Nechápem tiež prečo ste zrusili termín v decembri keď píšeš ze to každému vyhovovalo. Keď budeš všetko takto brať, tak nebude svadba nikdy, lebo stále sa niečo bude diať, taký je život.

gabika0825
18. okt 2019

@monika2012 Podľa mňa si to zobrala strašne osobne. Je to smutné to s tvojou maminou, ale pokial viem, tak väčšina ľudí ešte 23.12 zarezáva do večera v práci. Niektorí aj cez štedrý deň. Tak ako môžeš neznámej osobe tu riadiť termín svadby.. to je neskutočné

dskjhfdlkdjhl
18. okt 2019

@monika2012 prosim Ta, ved su ludia, ktori pracuju aj 24.12. a teraz co? Nemali by sa nahodou zatvorit nemocnice?

dopolbokaodrata
18. okt 2019

@monika2012 he to deň ako každý iný, ja som 23.12 mala skúšku v škole a nikto sme sa nad tým nedojímali. A práve vted už veľa ľudí berie dovolenky tak by to mali naraz vybavené aj so svadbou, hostinou, rodinným stretnutím a na sviatky si ísť každý po svojom.

joysi
18. okt 2019

@margareeetka ďakujem krasne za odpoved 🙂

miku1
18. okt 2019

@monika2012 23.12. je normalny pracovny den, takze nechapem tvoje rozculenie....Ale chapem, co ta vlastne v skutocnosti zerie....