Nespravené skúšky v autoškole

agatka95
26. sep 2024

Ahojte,
uvažujem nad spravením si autoškoly, nakoľko pred 10 rokmi ako čerstvo 19 ročná som nespravila jazdy a trápi ma to, cítim sa kvôli tomu menejcenná ..celá rodina aj známi vodičák majú bez problémov, len ja nie.
Máme malé dieťa a druhé na ceste a manžel ma nabáda, že by to bolo praktickejšie, mohla by som lepšie fungovať s deťmi keď by on nemohol.
No v prvom kurze som zvládla testy na 100% aj cvičisko úplne v pohode, len na jazdách sa prejavil môj panický strach zo šoférovania v premávke..naši sa vtedy akurát rozvádzali a mávala som depresívne stavy, ktoré sa prejavovali aj takto.. na skúškach smrť v očiach, úplne stiahnuté svaly a spomalené reflexy operatívne reagovať na meniacu sa premávku. Jazdy boli vždy na inej trase v BA, no ja som ich ani na 3x nedala, prvé 2 razy mi skapal motor na križovatke a 3x mi haproval motor pri zlom preradení pred zákrutou a tiež som potom z toho stresu vraj zastavila na stopke až mierne do križovatky. Po poslednej skúške mi policajt vraj dobrák vravel, že auto vie byť zbraň, že môžem ublížiť nielen iným ale aj sebe a bola by ma škoda..
Ako odvtedy už som psychicky oveľa zdravšia a odolnejšia, veď som zvládla aj "ťažšie" skúšky, ale túto, ktorú dal "každý" som nedala :(((( Je tu niekto, kto to mal podobne? Prihlásili ste sa potom do autoškoly znovu?

thereisabear
26. sep 2024

Určite by som sa prihlásila. A kúp si potom automat, nebudeš musieť vôbec riešiť preraďovanie a zdochýnanie a môžeš sa plne sústrediť na cestu.

madeincssr
26. sep 2024

@agatka95 ak mozes, potrenuj este predtym niekde na odlahlom mieste s partnerom, alebo nejakym vludnym clovekom.

mateson2004
26. sep 2024

Verím , že to dáš a budem ti držať palce. A ak by sa náhodou stalo, že nie, tak sa nič také nestane . Keď nejde o život , ide o HO.NO. Smelo do toho 💪

romi199
26. sep 2024

ja tiež nemám vodičák, robila som si tiež pred 9 rokmi a kedže mi to nešlo vykašlala som sa na to. Kedže som z Bratislavy a deti nemám naštastie ten vodičák ani nepotrebujem. Neobmedzuje ma to.

agatka95
autor
26. sep 2024

Ďakujem veľmi pekne všetkým za
odpovede a podporu, pouvažujem nad tým 🙏🏻🙏🏻😊

really8
26. sep 2024

Ja len ze so svojimi dvomi najvacsimi pokladmi strach mat nebudes?

ninusa221
26. sep 2024

Ja ťa nechcem strašiť ale teraz aj tie testy ako pomenili tak to je jedna veľká tragédia.

maranta_leuconeura
26. sep 2024

Tiez nemam vodicak, neurobila som. Kopec mojich znamych ma a vies co, aj tak nejazdia, lebo sa boja. Mne to vacsinou nechyba, ano, obcas by to bolo prakticke, ale ja mam stresy aj len ako spolujazdec ked vidim co sa deje v premavke 😂 vsetci rychlo preradovanie, brzdenie, nedanie prednosti, vobec to neviem odhadnut a keby som panikarila ako sofer este viac ludi by som ohrozila nie len seba. Toboz s detmi by som sa neodvazila.

Ale na tvojom mieste by som to skusila, preslo vela rokov, mozno si sa niekam posunula a pojde ti to 🙂 a ked nie, tak sa necit menejcenne. Nie kazdy ma na vsetko vlohy

oliverceky
26. sep 2024

@ninusa221 prečo tragédia?

olimuc
26. sep 2024

Urob si ho, uz mas nejake jazdy za sebou, takze to mas k dobru. S dvomi malymi detmi to bude velka pomoc.

agatka95
autor
26. sep 2024

@really8 samozrejme, ak by som aj po tých 10 rokoch napr. pri opakovaných jazdách zhodnotila, že som veľmi zlý šofér, tak by som to nechala tak, v živote by som s nimi v aute za takých okolností za volant nesadla..ja len, myslím si, ze to bolo z veľkej časti pošramotenou psychikou, keď má človek úzkosti, ľahko si vsugeruje, že na to nemá a potom robí chyby..ale už dlhodobo som v pohode tak to možno vyskúšam 🙂

findomatej
27. sep 2024

@agatka95 ahoj, ja som aktuálne v autoškole. Mám po 40-ke a som v situácii,
keď VP potrebujem. Presne tak isto. Testy a cvičisko OK, no v premávke sa policajtovi stále niečo ,,nepáčilo,, - žiadna vážna chyba, no ,,mám potrenovať,, - tzn. priplatiť si kondičné jazdy. Som sebakritická, takže nenadávam na neho, je tam na to, aby on pustil človeka ako vodiča na cestu. Čaká ma ďalšia opravná skúška 🙈.

Určite sa prihlas nanovo do autoškoly. Tak ako niekto vyššie písal, máš už kopec jázd za sebou, aj keď to bolo dávno. Už nebudeš tak tápať, pôjde ti to omnoho lepšie. Poprípade, keby si platila kurz na časti, a budeš vidieť, že naozaj to nedáš, tak skončíš. Síce prídeš o €€, ale nie všetky. Áno, na cestách sú bláznivý šoféri, ale my ostatní budeme sedieť doma?
Choď do toho 💪.

summer138
1. okt 2024

@agatka95 chod do toho mám 2 deti a bez auta cele zle. Ja som vodicak spravila na 2jazdu ale nejazdila som 9rokov. Kondične som v 36tt robila