Neschopná vodička

dorotka202
20. jan 2016

Pisem tu,lebo sa potrebujem vyrozpravat.Nikdy som si nemyslela ze spravit vodicsky taky problem.tak idem k veci.dnes som nespravila druhu opravnu skusku.prvykrat som presla kuzel.dnes zas jazdu.a pritom som mala pocit ze idem dobre.az ked sme zastavili policajtka vymenovala chyby.dvakrat mi zdochol motor.nedala som raz smerovku a akehosi vodica som ohrozila.no konec.citim sa ako najvacsia hlupana.hocijaky cigan ma vodicky.ja viem ze si mozno pomyslite ze ked niesom schopna spravit skusky tak nech chodim busom.ale kolko soferov spravi skusky a potom soferuju ako blbci.ja som hrozna tremistka,roztrzita.ale viem ze keby som jazdila s manzelom tak mi to pojde dobre.som uplny blbec.muz sa na mna chmuri.ved aj chapem.tolko penazi do toho islo.ja ani nepoznam nikoho kto to nespravil na druhykrat.som asi osprostela na tej materskej.len tolko som chcela.dakujem za precitanie.

natalym
20. jan 2016

Ale jaj. Ja som nespravila na prvý raz, potom horko ťažko a aj tak nešoférujem. Lebo sa bojím.

fuska
20. jan 2016

Treba prax. Najlepsie s niekym, s kym sa citis dobre. Nejaka kamoska? Pri manzeloch su zeny vacsinou vystresovane.

vonava007
20. jan 2016

@dorotka202 ahoj zlatko🙂 nebuď smutná. Ja som nespravila ani na tretíkrát. Takze to boli uplne peniaze do kanála...... kedze mam postihnutého synčeka,vodičák potrebujem. Brat mi zaplatil novy kurz. O tyzden idem na skúšku a ked som videla tie posledné dve jazdy.....no neviem ci to dám. Ja pevne verim,ze ty takto nedopadnes a na budúce to dáš. Policajti vyberajú poplatky k dušu,ze?

jenticka
20. jan 2016

Ale neboj sa,určite ho urobiš,a záleži aj na policajtovi..🙂 ja som urobila na druhy krat.A šoferujem uplne v pohode každy den..len som mala tremu.A moja kamaratka to dala až na 4x 🙂 držim palce

marcy1980
20. jan 2016

@dorotka202 ja som tiež strašná trémistka, vodičský mám 12 rokov a z toho som jazdila asi rok. Veľmi ma to štve lebo sa bojím tej hroznej premávky na cestách. Treba prekonať strach a jazdiť čo najviac. Ja som si teraz zaplatila rekondičné jazdy a som odhodlaná prekonať strach a trému. Už som jednu jazdu mala a prežili sme ja aj inštruktor 🙂.... zvládneš to len si musíš veriť a prekonať strach

vonava007
20. jan 2016

@marcy1980 kolko stoja take jazdy navyse?

marcy1980
20. jan 2016

@vonava007 ahoj platím 10 euri za hodinovú jazdu. Brat mi kúpil pod stromček 50 eurový darčekový kupón tak dúfam že tých 5 jázd mi pomôže 🙂

pukita
20. jan 2016

Vies mozes robit skusky na trikrat a budes jazdit normalne... nic ti nezarucuje ze budes alebo nebudes soferovat. Ja som spravila test na 100% a jazdu som mala proste ukazkovu. Som dost pedant a sam moj manzel ktory si myslel ze sa soferovat nenaucim mi vravi ze jazdim perfektne...ale keby som jazdila. Idem obcas ked mam chut, inak sa necham odviest lebo k tomu nemam vztah.

vonava007
20. jan 2016

@marcy1980 dakujem🙂

oslo1
20. jan 2016

ja som robila vodicak v Londyne, urobila som ho az na tretikrat a to na miestne pomery som to zvladla ze uplne super.
Manzelov sef urobil na 5 krat, moja kolegina na 7 krat a byvala kolegina neurobila ani na 8 krat.
A to u nas sa moze jazdit s provisional licence s niekym, kto je skuseny vodic, ja som takto mala odjazdeny cely juzny Londyn, a to ani neratam, ked sme len tak na blind isli na juzne pobrezie.

Takze nevesaj hlavu, nabuduce to das. Ja osobne nepoznam nikoho, co si v UK robil vodicak a urobil ho na prvykrat. Predpokladam, ze na Slovesnku to bude obdoba.

holubicka28
20. jan 2016

Ja som tiez musela robit na dvakrat kvoli "skvelemu" policajtovi, ktory tvrdil, ze som ohrozila chodca..ked som pribrzdila daleko pred prechodom a isla na 2jke, on v poho presiel, ja som potom pridala a presla prechod, ale jeho argument, ze co keby ten chodec spadol na zem, ze som mala uplne zabrzdit..a ze sa mam viac pozerat do zrkadielok, ze doma sa do zrkadla urcite casto pozeram. Proste debil, to mi povedal aj instruktor, test som mala bez chyby. A okrem mna nepresli dvaja-prvy siel na cervenu a druhy pri odbocovani vlavo presiel do laveho pruhu, ze si myslel, ze je to jednosmerka..😃 Tam chapem, ze nepresli. Druhykrat som spravila, aj ma pochvalili. Ale tiez som potom nejazdila, nemala som na com a teraz len po meste chodim, do blavy by ma napriklad nikto soferovat nedostal😃

dominika6
20. jan 2016

@dorotka202
Ja som chodila na skusobne jazdy s kadekym len nie s muzom lebo ten nema nervy a by ma vyhodil pocas jazdy...
Nemate v okoli nejake odlahle miesto kde mozes jazdit a parkovat?...

erin123
20. jan 2016

@dorotka202 Ja som mala paniku do auta za volant čo i len sadnúť. O vodičáku ani nehovorím, aký to bol hrozný stres. Robila som si ho v 18 a potom som 10 rokov nešoférovala. Potrebovala som ale autom chodiť do práce, lebo mi nešli žiadne spoje. Kamarátka robila inštruktorku v autoškole a s ňou som si dala kondičné jazdy. Je to len o praxi - urobiť si ten vodičák a potom jazdiť s niekým zodpovedným, kto Ti pomôže napr. pri parkovaní, ak sa vyskytne problém. Nie som dobrá šoférka, ale som o to zodpovednejšia. Nedaj sa odradiť prvotným neúspechom, treba to len skúšať ďalej. Tie kondičné jazdy naozaj odporúčam, milý a pokojný inštruktor, ktorý aj poradí je na nezaplatenie, a sú aj takí.

kasiopeja01
20. jan 2016

Tak to si i tak super, hlavne ze chces soferovat. Ja mam vodicak 8rokov a iba z neho utieram prach. Pred domom nam stoji auto a ja cakam na taxi alebo utekam na autobus a neviem v sebe prekonat strach sadnut za volant a ist :(

tiumen
20. jan 2016

Ja som si robila vodičak ked som mala 18 a tiež som nedala jazdu na 1x 😆😆 ale vtedy som mala na jazde "zlého" policajta len zazeral..
na opravnej skúške som mala naštastie dobrého policajta, aj mi to zdochlo na križovatke ale to sa predsa stáva hocikomu, veď len vypnem kľúč naštartujem a ide sa ďalej.. a ešte k tomu som sa musela na jazde otáčať na ceste v dedine späť do mesta, na jazdách som to samozrejme nerobila tak aj policajt aj inštruktor ma navigovali že ešte môžem atď 😀 na konci dňa policajt skonštatoval že ženy to odjazdili lepšie ako chlapi 😉

A to som jazdiť fakt vedela, inštruktor nechápal keď som tú prvú skúšku nespravila.. moje jazdy v autoskole boli také že raz mal inštruktor (majiteľ autoškoly) so sebov tanier s palacinkami a spokojne jedol, keď som mala jazdu s ďalším inštruktorom (jeho syn) tak ten si spokojne vyložil nohy na palubnú dosku ako nič 😀 alebo s inštruktorkou (majiteľova žena) tak tá sa mi spokojne na jazde malovala 😂😂

Ale popravde, mám 22 a nejazdím 😀 bojím sa hlavne kvôli malému..

dorotka202
autor
20. jan 2016

Jej dakujem.som si myslela ze skor ma tu zavalite odpovedami ze nemam ani soferovat,ked neviem ani skusky spravit.dakujem a dufam ze to spravim do tretice.musim.aj auto mi manzel kupil.najviac ma stve,ze pred nim sa citim ako najvecsia hlupana.ale dufam ze ma lubi a aj bude aj napriek tomu ze som tak trosku hlupucka😉tak pekny vecer

natalym
20. jan 2016

@dorotka202 Jasné, že ťa bude ľúbiť. 😀 Aj môj ma ľúbi, aj keď ma musí všade voziť a ani vypiť si nemôže. A auto by mi dal hoci aj hneď, však ono je vlastne moje.

mircalla
20. jan 2016

@dorotka202 no ja som na tom podobne. vodicak som si robila na strednej, este pocas jazd som dostala 2 opravne jazdy, dalej na autocivicisku som zlozila vsetky kuzele, instruktor sa ma pytal, ci mam vypite (nemala som samozrejme)....pritom ked som trenovala s priatelom, slo mi to fajn. Na skusky som ani nesla, vzdala som to.
Ale inak som inteligetna a sikovna a ani nemavam extremnu tremu🙂 Toto je proste vec, ktorej sa desim a bojim, jednoducho panikarim

PS: Nevzdaj to ako ja, obdivujem ta, ze si ides za tym!! To chce prax. Inak segra dala len na druhy a soferuje ako boh, nic si z toho nerob

ivetz
20. jan 2016

@dorotka202 Hlavu hore - nejde o zivot, iba o peniaze a za tie sa predsa daju kupit najlacnejsie veci. Skus kondicne jazdy alebo nejake odlahle miesto. Viac ako polovicu mojho zivota mam vodicsky, o trocha menej jazdim. Mm s oblubou hovori, ze ma osobneho sofera - on nejazdi, hoci ma vodicsky. Tak som si v poho odjazdila dovcu do Talianska ci Chorvatska. Teda viem, ze to chce iba prax. Pokym neporusis zasadnym sposobom pravidla cestnej premavky, urcite to das. Musis si verit. A manzelovi pripomen, ze mas ine kvality, ktore niekolkonasobne vyvazia neuspesnu skusku 😉 !

stary_ujco
20. jan 2016

Ak má cez skúšky prejsť každý na prvý pokus , to sa potom môžu rovno zrušiť.

j.a.n.e.7
20. jan 2016

Ahoj, to mi je ľúto, ale nevzdávaj to, je to naozaj hlavne o praxi. Ja som si vodičák robila ešte na strednej v 17🙂 a potom som dobrých 10r nešoférovala. Až ma hnevalo v práci, že som sa sama nevedela nikam odviezť a moja hlavná "súperka" ten vodičák mala a to ma dosť vyhecovalo, že čo som vari ja horšia od nej? A tak som si kúpila auto 🙂 A to už som sa teda musela dokopať aj do toho šoférovania. Musím povedať, že práve ten pán od ktorého som auto kupovala mal so mnou trpezlivosť a pri ňom som si začala veriť, že to nie je až taká veda. Odporúčam Ti nájsť si nejakú osobu, s ktorou sa Ti bude dobre šoférovať a niekde na bočných cestách sa rozjazdíš, lebo až keď ako tak zvládaš ovládanie auta vieš sa naplno venovať aj okoliu čo je samozrejme dôležité. A nebudem sa tu rozpisovať, akú mi šoférovanie dáva slobodu. Držím Ti palce.
PS: Pri skúške som sa rozbiehala do kopca na Kollárovom nám. v Blave a cuklo ma dozadu práve do polišov, ale našťastie to vzali na seba, že nemali stáť tak tesne za autoškolou 🙂))))

lucibka
20. jan 2016

Moj muz tiez urobil teraz a az na 3x. A vies co, je to dobre. Nie sme pred 20 rokmi s par skodovkami, teraz je uplne ina premavka, treba fakt na vsetko davat pozor, na chodcov, aj na smerovky, lebo ani nevies niekto do teba napali, alebo na opak....minule som si vypocula rozhovor 2 studentiek, ze sa jedna stazovala, ze neurobila vodicak na 1krat, lebo policajt "debil" jej to nedal, lebo odbacala z hlavnej a ona tam stala a cakala, lebo si myslela, ze je na vedlajsej...Tak ako to je dost rozdiel. Treba sam seba poznat, na soferovanie treba mat fakt schopnosti, myslenie, reakcie a dobry odhad...Ja som si vodicak radcsej ani nerobila 😀miesto do prava by som dala blikacku dolava ako sa poznam 😀

oslo1
20. jan 2016

@dorotka202 ale prosim ta, jasne ze to nabuduce das. Aj mne manzel kupil auto, na nom som nakoniec aj isla na skusku 🙂

Ako som pisala, ja som pred skuskou vela jazdila s manzelom. On je inak povahou taky pokojny, nehadavy clovek, ale v aute sme sa vzdy pohadali ako psy, on nervny zo mna, ja z neho, no hruuuuza. Len tak dupal do podlahy, ako keby to auto mohol ubrzdit 🙂.

Mne instruktor hovoril, ze skor inteligentni ludia, resp. ludia, ktori nepracuju manualne, ale musia v praci rozmyslat (ja som zo zdravotnictva, tak narazal na lekarov a sestricky), tak ti maju problemy urobit vodicak na prvykrat.

My sme mali na skuske, ze mi dal instrukcie, kam mam ist, este mi to aj na karticke ukazal, a ja som od stresu nevedela, co je kruhovy objazd (roundabout).

mummy01
20. jan 2016

Ja som si robila vodicak popri 2detoch a bolo to megatazke,bola som na 100% presvedcena ze to nedam. A dala som a dokonca najlepsie z celej skupiny aj test aj jazdu,dokonca ma majitel autoskoly daval za priklad vsetkym tym 18rocnym mladatam co nespravili😀 ale jazdit sa bojim. Jazdim do 5km v mieste bydliska,mam z toho hrozny stres a nervy. A nejazdim ak je v aute moj muz lebo to by bolo na vrazdu 😀

stardust
20. jan 2016

@dorotka202 a hlavne, pri skuske sa nepytaj nahlas blbosti. Jeden kamarat sa spytal, ci ma ist dolava pri znacke prikazany smer jazdy dolava. Tak si musel skusku zopakovat 😀 😀

jeannna
20. jan 2016

Ja som sice vodicak spravila na prvy sup rok po strednej skole, ale pak som nejazdila 13 rokov !!! Jednoho dna brasko rozhodol, ze mi treba auto, vyhodne sme kupili z rodiny zachovalu Fabiu, co sa tyka poctu najazdenych km ako novu. Auto mi stalo v garazi 4 mesiace, sem tam jazda, ktora dopadla vzdy katastrofalne. Az som sa jednoho dna nasrala a povedala si, ze do tej roboty tym autom musim prist, cca 50 km tam aj spat. Prve tyzdne som dala dole 5 kg, az mi gate lietali, ale po nejakom mesiaci sa to utriaslo a dnes sa na tom zasmejem 😀 Nie som super vodicka, absolutne mi chyba orientacny zmysel, ale co potrebujem, si uz odjazdim. Nevzdavaj to! So sebavedomim to urcite zakyve, ale nie si jedina, ktora ma pred jazdenim viac ako respekt. Drzim palce. 😎

bonaqa2013
20. jan 2016

ja som tiež nejazdila po urobení vodič. - len sem tam keď otec išiel na veľmi dlhú cestu tak ma zobral aby som mu pomohla po diaľnici - on spal, ja som šoférovala. ale brat sa potreboval zbaviť auta - tak ho doviezol rodičom na dvor že pre mňa.... Golf stál mesiac na dvore a potom som pomaly začala najskôr po dvore, potom po ulici, po dedine..... V súčasnosti bez auta nejdem ani do obchodu....

inak môj syn išiel v 17 rokoch robiť vodičský nie do MT, ale do PO. A spravil na prvý krát cez letné prázdniny....

ivett1
21. jan 2016

@dorotka202 chce to len cvik...nie si hlúpa...asi si len trémistka a potrebuješ viac jázd ako je štandard🙂 ..
inak ja ešte aj teraz po toľkých rokoch čo šoférujem mám problém s pozdĺžnym parkovaním...buď to dám na prvý krát - ukážkovo za pár sekúnd...alebo "maturujem" aj 5 minút ...a amen-tma, ak za mnou náhodou stojí nejaké auto a ja parkujem ...🙂
inak, keď som si robila vodičák (v Bratislave) - tak som si doplatila tuším 5 kondičných jázd navyše a inštruktor sa mi vtedy venoval viac - lepšie mi vysvetlil a aj sám predviedol, čo mám robiť a prešiel so mnou aj okruh, ktorý sa jazdieval pri skúške ...takže som si viac verila ... teóriu na testy sa naučíš raz-dva, horšie je to, čo sa naučíš, aj použiť v praxi🙂 ... ale postupne sa do toho dostaneš ...len treba stále jazdiť ...aj keď len naštartuješ a prejdeš na koniec ulice a naspäť...

verads
22. jan 2016

Určite to zvládneš , nepodcenuj sa radšej sa viac sústred, každá sme mali stres a nakoniec sme to zvládli , ale aj to sa môže stat , že skúšky spravíš ,dostaneš vodičak a nebudeš jazdit lebo budeš mat strach . Musíš nabrat odvahu a potom ked budeš mat vodičak najprv radšej na menej frekventovaných cestách nabrat prax a pekne postupne prídeš do toho , ja som nešla s manželom na prvé jazdy lebo ma len viac rozčulil. Musíš si verit , držím palce .

dorotka202
autor
2. mar 2016

Tak uz ho mam spraveny.hozny stres.ani som neverila,ze mozem samu seba tak vystresovat.a vcera na jazde som jazdila akokeby som sedela prvykrat za volantom.no uplna hroza.dnes som isla s tym ze nebudem mat vodicsky.peniaze vyhodene do kosa.ale maaaaaam.aj ked som nesla uplne na jednotku.a teraz uz len jazdit a zdokonalit sa.tak drzim palce vsetkym,ktorych skusky este len cakaju.pekny den